Nekem megvan mindhárom díszdoboz, de az idő múlásával mindig másképp hatnak rám.
A FotR örök kedvenc, abban szinte semmi hiba. Főleg bővítve.
A TTT nagyszerű, bár van benne pár idegesítő elem, legjobban a bővítettben az Osgiliath visszafoglalós-családi veszekedős résztől kapok herótot.
A RotK: először a sima verziót láttam, és óriási csalódás volt a könyv (meg az előző két film) után. Aztán, mikor megtudtam, mi lesz a bővítettben, kicsit csillapodott a felháborodásom, és megnéztem megint, és akkor kb. onnantól, hogy Frodó elküldi Samut, folyamtosan bőgtem. Aztán megnéztem a bővítettet, örültem neki, de még mindig rettenetesen irritál Denethor minden jelenete, meg az egész Holtak Ösvénye, meg Elrond és Arwen nyűglődései. A rohíros, illetve a Frodós-Samus-Gollamos részek nagyon királyak, meg a dark side-osak is (orkok, Bosziúr, Szarumán).
És még mindig hiányolom az Ispotály normális bemutatását, a Megye megtisztítását, a fanyűvőket, Beregondot, Ioreth-t, a kószákat, Elladant és Elrohirt, meg Galadrieléket a koronázásról, meg a két orkot, akik közül az egyik legyakja a másikat a mordori pusztában, meg az Anor-követ, meg a quenyául hablatyoló füvesembert, akit Aragorn kifiguráz...
Hogy csak pár fontos apróságot említsek.
Összességében még mindig a RotK a legrosszabb, és hiába istenkirály a rohírok vágtája, amikor annyi elcseszett jelent van benne...
11 Oscar? Szentséges Ilúvatar a mennyekben és hófehér ruhás Varda a Taniquetilen, és jóságos Mandos az ő csarnokaiban... és Melkor az Örök Sötétségben...