Keresés

A gyűrűk ura

2002. április 23., kedd 23:48
Azé' persze nálam is ott lesz..:)
0
2002. április 23., kedd 23:47
Nem értem,hogy miért nincs hozzá még egy barlangi troll figura kartonból és hozzá szintén kartonból egy medvesas Gandalffal a hátán életnagyságban, világító égősorral...Úgy talán több pénzt ki lehetne sajtolni szegény rajongókból...
0
2002. április 23., kedd 22:58
ja, ha ingyen adnák sem kéne ;)))
0
2002. április 23., kedd 21:33
de szar. :]
0
2002. április 23., kedd 20:23

0
2002. február 3., vasárnap 5:38
jaaa, kösz
0
2002. február 3., vasárnap 5:37
szinkronizált, én itt szoktam megnézni az ilyesmiket: http://www.port.hu/pls/w/cinema.index2 találtam egy másikat is, de annak nem tudom a címét
0
2002. február 3., vasárnap 5:32
szinkronizált, én itt szoktam megnézni az ilyesmiket: http://www.port.hu/pls/w/cinema.index2 találtam egy másikat is, de annak nem tudom a címét
0
2002. február 3., vasárnap 5:14
a gyűrűk ura szinkronizált a mozikban igaz??
0
2002. február 3., vasárnap 5:12
de jó látni hogy más is ébren van még (már)
0
2002. február 3., vasárnap 5:06
Kerekes József szerintem nagyon jó színész.
0
2002. február 3., vasárnap 4:56
Mindenki a saját élményei és érzelmi alapján ír mindkét filmről, és van, aki filmrészletekkel is alátámasztja mondandóját. Ahogy Ben Kenobi mondta Luke-nak: sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik. Persze ő mással kapcsolatban mondta, de a nézőpont ebben az esetben is meghatározó. De el kell fogadni: más embernek lehet más a véleménye (még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák). Qui-Gon azt mondta Anakinnak: a letámadás nem változtatja meg a másik véleményét. Ezt a jelenetet ugyan nem lehetett látni a moziban, azt hiszem, a könyvből ismerem.
A filmrészletek említésének ellenére, igazából a saját gondolataimat is le akarom írni. Nem értem mire jó az, ha utálkoztok és megsértitek mások érzéseit, néhol eléggé elítélendő hangnemben. Egyik filmet sem kötelező megnézni, az meg pláne nincs előírva, hogy tetszen. Azt pedig végképp nem értem, hogy mindkét tábor önmagával is szembenáll.
Az említett részletekből kitűnik, melyik film áll közel hozzám, bár valójában a Gyűrűk urát még nem láttam, nem valószínű, hogy elhalványítja a Star Warsszal kapcsolatos érzéseimet. Azt hiszem az elején mikor elkezdett érdekelni a Star Wars, a Jedik hatalma vonzott, mint például megérezni egymás jelenlétét, vagy a másik gonoszságát, és egyéb apróbb trükkök, mint a rohamosztagos irányítása. Mostanra ez kicsit átalakult bennem, például, ahogy régi kultúrákhoz kapcsolódik, vagy hogy távolinak tűnik, mégis közeli a mi világunkhoz.
Ezen kívül, amióta megvan az első a filmzenei CD-m, azóta egyre inkább úgy érzem, Williamsnek nagyon nagy része van abban, hogy sikeres ez a film, és abban, hogy ennyire megfogott. Egyre többször derül ki,  filmekről, amik tetszenek, hogy Williams komponálta a zenéjét, vagy mint a '88-as Olimpia hivatalos zenéje, amit már akkor is szerettem. (Persze lehet, hogy ehhez hozzájárult a magyar sportolók sikere is.)
Egy szó, mint száz, nem a külsőségek számítanak, és elválaszthatatlan a film az érzéstől, a kettőnek együtt van értelme és jelentősége.
0
2002. január 28., hétfő 18:59
igaz...
Bár Frodo és Galadriel hangjától nem voltam elájulva. Samu viszont ász volt Kerekes Józseffel ! ;))
0
2002. január 28., hétfő 18:23
A különbség csak annyi, hogy a STAR WARS a Fox kiadásában jelent meg, ők pedig még életükben nem jelentettek meg szinkronos filmet, A Gyűrűk Ura pedig New Line/Warner, úgyhogy talán van okunk reménykedni a szinkronban.
0
2002. január 28., hétfő 16:48
Xpress: ezt gondoltuk a Phantom Menace estében is...
0
2002. január 28., hétfő 13:24
ez a legjobb -> Subtitles in Elven
ha ez mind összejön akkor 3 lemezes lesz mint a cleopatra
0
2002. január 28., hétfő 13:13
Szép lenne :)
A kérdés már csak az, hogy 3+1/2 órányi film
2 audiokommentár DD+DTS angol hangsáv + magyar szinkronsáv hogyan fér rá egy lemezre. Bár lehetne megosztani, mint a Keresztapa 2, vagy az Arábiai Lawrence esetében.
A rendezői változattal még 1 apró gond van: vajon a moziból kimaradt jelenetet utószinkronozná a hazai képviselet? Lenne rá idő és pénz? Gondolom egy ilyen film szinkronnal jelenik majd meg.
0
2002. január 28., hétfő 12:12
itt egy petició, hogy legyen dvd-n rendezői verzió.
0
2002. január 26., szombat 12:01
Ahhoz képest, hogy vater és mutter örjöngő tapsviharban távoztak 79-ben a moziból, és utána még hússzor megnézték, nem tudom adjak-e a kritikára?
0
2002. január 25., péntek 21:46
alapjaiban. addig moderált hececáré mellett mutattak be minden filmet, s a nyári hőségben senki sem mert kockáztatni, hisz mindenki arra gondolt, akkor az emberek a strandon lógnak. erre jön spielberg és nagy reklámhadjárat közepette bemutatja nyáron a cápát és bezsebel egy rakás zsugát. nem csoda, hogy rá két évre már a star wars is nyár elején kerül mozikba...
0
2002. január 25., péntek 20:48
Peter Jackson előző filmjei közül amiről elég sokan beszélnek a Bad Taste és a Meet the feebles (vagy mi, ezekről még nem hallottam, csak a hullajóról és a törjön ki a frász-ról...) megjelentek magyarul?
És vkinek nincs meg véletlenül vmelyik, angolul is jó lenne...
0
2002. január 25., péntek 19:32
A filmterjesztési szokásokat mennyiben változtatta meg a Cápa?
0
2002. január 25., péntek 19:14
1&5: nem, ez vitathatatlan. ha cápa, akkor blockbuster. ez egy axióma. kicsit olvass utána, ha nem hiszed.
0
2002. január 25., péntek 16:14
Azért gyorsan szeretném leszögezni, hogy nekem nagyon tetszett a Gyűrűk ura, többször megnéztem, és most töltöm a zenéjét:)
0
2002. január 25., péntek 16:02
A Gyűrűk Urából nem maradt ki a generációkat átívelő konfliktus, hiszen az egész sztori a gyűrűvel (annak megtalálása), Szauronnal(elkészítése), Bilbo korábbi kalandjaival, Aragorn őseivel és az összes felhalmozott legendával jóval nagyobb időt ölel át, mint amennyit a SW valaha is képes lesz... (Erről persze aki nem olvasta, csak részletekben értesülhet a soron következő részek bemutatása során.)

Ahogy a SW sem egy történetből áll, úgy a LOTR mondaköre sem csak a Háromból... (Szilmalirok, A babó, stb) - ezek éppen úgy elkészíthetőek, mint Lukács egész estés propaganda-meséje, az Episode I.    

0