Legelső SW FILM 7 Oszkárt kapott, GYU még egy Golden Globe-ot se... Ebből is látszik, hogy a szakma melyiket tartja jobbnak. Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz:
Star Wars
0
2002. január 23., szerda 16:17
279
Nem, a 4-5-6 valóban jó kis muri volt, de nem kell túlbecsülni a jelentőségét sem. Lucas viszont ugyanezeket a rajongókat árulta el az új rész bevezető filmjével.
A Gyűrűk Ura mondanivalóját sokféleképpen értelmezheted, hiszen mindenkinek más a fontos, de javaslom olvasd el a könyvet, ha igazából kiváncsi vagy rá. Mindenkinek nyújthat valami mást, ami a többiek számára talán nem jelent semmit.
(Egyébként nagyjából: az erkölcsi tartás, a hagyományos emberi értékek tisztelete és az, hogy egy felbolydult, átláthatatlan, véráztatta korban is meg lehet őrizni az emberségünket, az értékeinket a 'rossz' elleni harcban, bár nagy a csábítás, hogy ugyanazokat az eszközöket alkalmazzuk a győzelem érdekében. A könyv szereplői maradéktalanul teljesítik ezt - Szarumánt sem a jó oldal öli meg egy kiszlgáltatott helyzetben, -csak megfosztják a hatalmától-, legalábbis a könyvben.
Frodo, a könyv vége felé, bár fegyver nélkül győz: "-Megsebesültem, megsebesültem; és a sebem soha nem gyógyul be igazán.")
Még valami: a SW eredeti filmes hármasát szeretem, bár nem tisztelem alapműként. Azt hiszem, hogy hiba ellenben a két filmet egymással szembe állítani. Kár volt.
A LOTR film amúgy előnyben van, hiszen egy meglévő, sokak által ismert irodalmi hagyatékra építkezik. Tekintsünk el a hasonlítgatásoktól. :)
0
2002. január 23., szerda 15:50
1447
Ja és ha már itt tartunk: mi az a hallatlan nagy mondanivaló a GyU-ban, ami olyannyira elkerülte a figyelmem? Barátság, szerelem, hűség, bátorság, tisztelet, ez mind benne van az SW-ben is. Azért annyit kérek mindenkitől, hogy engem szétszedhettek a véleményem miatt, de minden idők legsikeresebb filmsorozatát azért ne fikázzuk..
0
2002. január 23., szerda 15:46
1447
Most mindenki el van varázsolva mert kijött a film, egekig magasztalják, annyit nem ér, hogy még az imdb-n is minden idők legjobb filmjének válasszák. Szép volt jó volt, csak azt felejti el mindenki, hogy az SW annak idején forradalmat csinált a film terén, a GyU film pedig nem. A könyv az oké, műfajt teremtett. De a film csak ezen élősködik. Tutira biztos, hogy kétszer annyi embernek okozott katarzist annak idején az SW mint a GyU most. A SW-ben a karaktereknek épp úgy vannak gondjaik, dillemmáik. És ha lopott Lucas? Kit érdekel? Ezer helyről lopott na és? Így jó ahogy van... Ha vkinek rossz szájíz maradt a szájában az EpI után akkor köpjön egyet és felejtse el:)
0
2002. január 23., szerda 15:12
279
Képzeld ha még olvasták is volna az érintettek...
Nem igazán illő dolog a hasonlítgatás, választósdi, de ha már kell, akkor természetesen mint minden jóérzésű sf&f rajongó, a
Gyűrűk Urát
választom. A SW csak egy kis retro-techno esti mese hozzá képest, nulla mondanivalóval. A SW-nak inkább a filmes, míg a LOTR-nak irodalmi, kultúrális téren is hatalmas jelentősége van, ráadásul akár egy műfaj eredetét is elkönyvelhetjük Tolkien bácsinak.
Aki nem olvasott J. R. R. Tolkien könyvet, az nem tudja mit veszít, ha csak a filmet nézte meg.
Lucas kiscserkész ehhez képest, ugyanakkor jó üzletember. De ez meg is látszik az Episode I képkockáin.
0
2002. január 23., szerda 14:43
634
mióta a gyűrűk ura film elkészült azóta még jobban sántitt, hogy honnan is volt ötlet a star wars univerum megalkotására... ennyit a kövekről
0
2002. január 23., szerda 14:20
1447
jó jó persze, aludj szépen kis Balázs
0
2002. január 23., szerda 12:44
17243
jó kis hasonlat ez a "hideg kő", csak pont ellenkező irányban. :] a SW nevetségesen kiszámítható, mondhatni: unalmas karaktereihez képest a GYU összes szereplője televan élettel, dilemmával, problémákkal. még az a nyavajás küldetés tudat is jobban érvényesül. na. :]
0
2002. január 23., szerda 11:07
1447
heh micsoda kérdés (nem is értem hogy válaszolhat vki GyU-val?!)
Star Wars
hozzá képest a GyU egy darab hideg kő..
0
2002. január 23., szerda 10:33
2774
hehe.. 1értemű hogy STAR WARS!
0
2002. január 23., szerda 1:35
417
Hát ez nekem korántsem egy könnyű kérdés... Nem tudok rá hipp-hopp válaszolni. Én imádom az SW trilógiát, és imádom a GYu-t is. Habár a Gyűrűk ura sokkal több érzést váltott ki belőlem első látásra mint a New Hope (bár kiskölyök voltam mikor láttam.. lehet, hogy azért) a star wars az mégis csak star wars. Igaz, eléggé hajlok a GyU felé, de ezt a kérdést csak akkor tudom eldönteni, ha már láttam a trilógia minden darabját. azt elmondom, hogy ha csak az első rész szintjét elérik, nem is kell túlszárnyalni, akkor győz a GYu, remélem Jackson nem fog feketepontot kapni tőlem!
amúgy már nincs messze a Klónok támadása premierje sem:)
0
2002. január 23., szerda 1:07
634
GYŰRŰK URA
0
2002. január 23., szerda 0:18
17243
hm, van egy elkerülhetetlen kérdésem:
star wars vagy a gyűrűk ura?
részemről: a gyűrűk ura.
0
2002. január 22., kedd 0:44
32
Igen eddig tényleg úgy volt,hogy csak külön lesznek elérhetőek a kivágott jelenetek,de állítólag egy rádió interjúban a film producere kinyögött valami olyasmit,hogy mégiscsak lesz rendezői változat az idei dvd kiadáson. Majd meglátjuk...
0
2002. január 21., hétfő 13:21
279
imho=az 'szvsz' angolul
(in my humble opinion) vagy (in my honest opinion)
0
2002. január 21., hétfő 11:24
1447
zalus mi ez az imho amit állandóan nyomatsz?
0
2002. január 21., hétfő 10:05
17243
imho, legfeljebb majd kétlemezesre csinálják, mint a keresztapa 2-t. egyébként valszeg ez nem lesz rendezői változat, hanem a kivágott jelenetek [kb. 4o-6o perc] egy külön menüpontban érhetőek majd el. de majd meglátjuk.
0
2002. január 21., hétfő 0:54
32
zalus Ha a Gyűrűk Ura 4 és fél órás lesz és lesz rajta DTS akkor az adja magát,hogy kell lennie rajta DD hangsávnak is plusz ugye majdnem mindig tesznek rá egy sztereó hangsávot is. A Hetedikre visszatérve a DD bitrate-je általában 448 kbit/s (néha 384) ugyanez a DTS-nél 754 szóval ki lehet számolni,hogy igazából nem a hang "visz" el sok helyet (a Se7en esetében a négy hangsáv valamivel több mint 2gb) hanem a kép,ahol nem constans a bitráta ezért az nagyban függ a filmtől is.És azt hiszem a Gyűrűk uránál nem nagyon lehet ezzel spórólni.
0
2002. január 20., vasárnap 18:43
17243
valóban. itt viszont négy különálló hangsávról, valamint egy rendezői kommentárról van szó. szorozd meg kettővel a se7en játékidejét [13o perc], s máris megkaphatod a GYU-t két hangsávval.
0
2002. január 20., vasárnap 2:32
417
2002 Decembe 18, ha Herri Kókler nem kavar be megint:)
Úristen 4és fél órás rendezői változat! kiráz még a hideg is:) de a Ben Hur a maga kb három és fél órájával sem fért rá egy sima lemezre, meg kellett fordítani...
0
2002. január 20., vasárnap 0:48
371
Én épp ma láttam a filmet és szerintem nagyon jó. Aki nem szereti a fantasy vagy sci-fi filmeket az ne nézze, bár szerintem fantasy filmekben nem nagyon lehet dúskálni! És szerintem ez a film szuper! Mikor lesz folytatás?
0
2002. január 20., vasárnap 0:35
32
Már vannak találgatások pl: - két lemezeen lesz a film és plusz egy az extráknak - egy db kétoldalas lemezen a film és plusz egy az extráknak
Ez igaz zalus csakhogy a Se7en még 2 és fél óra sincs...
0
2002. január 19., szombat 22:56
32
Aki ez ellen a film ellen beszél az egyszerűen nem tudja elviselni hogy valami igenis lehet jó. Én már a Bad Taste nél és a Meet the Feebles -nél tudtam hogy ez a Peter Jackson nem gyenge játékos. Ez az "lopás a Star Wars-ból" dolog olyan mintha azt mondanád, hogy valaki koppintott a Matrixból mert a végefőcím lentről felfelé ment és szolt alatta a zene......
0
2002. január 19., szombat 22:19
17243
itt van a kezemben a hetedik egy különleges kiadása. van rajta német és angol dts es hang, valamint német és angol dd 5.1 ex hang. szerinted ez hogy fért fel egy lemezre? :]
0
2002. január 19., szombat 21:46
3
Ez a 4+ óra DTS hanggal fel fog férni egy lemezre ?