Keresés

ProVideo: 2014. decemberi megjelenések

2014. december 7., vasárnap 21:35
101.

de azért a fizetés különbségekről se feledkezzünk meg!
mert egy több (3-4) százezres fizetésből könnyebb kigazdálkodni egy vagy több film árát. és még arról se feledkezzünk meg hány országban is beszélnek mondjuk angolul vagy németül. ugyebár pl. az angol nyelvterületre pl. még szinkron se kell (tehát nincs is plusz költség vele). a német nyelvet meg jó néhány országban és jó néhány (tíz)millióan beszélik, így könnyű számokat hozni.
0
2014. december 7., vasárnap 12:08
Csak egy halk megjegyzés a külföldi árakról. A mesésnek gondolt külföldi BD-árak és a valóban mesés külföldi BD-kínálat mellé oda kellene gondolni azt is, hogy hogyan áll ugyanezekben az országokban a DVD-piac. Mert ahhoz, hogy legyen egészséges BD piac, szükség lenne egészséges DVD piacra is. Nálunk lassan 5-6 éve csak a 990 Ft-os, illetve most már az 590-690-es, vagy ez alatti árkategória létezik, új megjelenésnél elképzelhetetlen a 3.000 Ft körülinél magasabb ár, de jellemző az eleve 1.990-es, 990-es új árkategória, míg a csodált és vágyott nyugati piacokon tartja magát a DVD ára is, és az újdonságok 10 Font, illetve 15 Euró (kb. 5.000 Ft) körül jelennek meg, az akciós árkategória meg úgy a 4-5 Font, 5-6 Euró körül mozog  (1800-2000 Ft), de nem ezek uralják a piac 90%-át, mint nálunk. Ehhez rögtön tegyük hozzá, hogy egyik országban sem megy ebből a pénzből 27% Állam bácsihoz.
Ott többek közt ezért is virulhat jobban a BD-piac, hiszen nincs meg az a pszichológiai árszakadék a két formátum között, mint nálunk (lásd: 599 Ft-os DVD-halmok mellett 5.990 Ft-os BD-kiadványok, de az azonos címek két formátumának ára között is kétszeres a különbség, és nem csak 20-25%, mint külföldön). De nem a BD kiemelkedően drága, hanem a DVD irreálisan alacsony. Viszont a magyar "piac" szereplői, a kiadók ilyen nyomott árakból és egyre zuhanó forgalmak mellett kell, hogy kigazdálkodják ugyanazokat a költségeket, amelyeket szerencsésebb nyugati kollégáik minimum dupla áras termékeikből és minimum szok százszoros forgalmukból gazdálkodnak ki (mindegy, hogy egy példányt adnak el, vagy egymilliót, vannak megkerülhetetlen költségek, így a szinkron, a sokszorosítás, a jogdíj, a dolgozók fizetése, járulékai, stb.).
Ha elfogadta volna a magyar vásárlóréteg, hogy nem a 990 forintos ár a reális (értsd: a piac minden szereplőjének hosszú távon megéri foglalkozni a dologgal, érdemes bele pénzt, energiát fektetni, fejleszteni, réteg-igényeket is kielégíteni, úgyis mint exkluzív kiadványok, vagy rétegfilmek megjelentetésével, illetve az új formátumok támogatásával), akkor most egy jóval egészségesebb filmes piacunk lenne, valamivel drágább DVD-árakkal, valamivel olcsóbb BD-árakkal és a mostaninál lényegesen szélesebb választékkal. (Persze ehhez az is kellene, hogy ne legyen nemzeti sport a szellemi termékek ingyenes beszerzése, ne az legyen a mellverdeső faszacsávó aki fél perccel az amerikai premier után már letorrentezte a legújabb filmeket és ne arra nézzenek hülyén, aki pénzt ad filmre, zenére szoftverre, de erre már kár a szót is vesztegetni.)
0
2014. december 5., péntek 15:04
99: Augusztusban voltam Münchenben. Gravity fém 26 EUR, Sabotage fém 20 EUR, mind a 2-3 változat... Persze voltak csucsi akciók, de én bárhol jártam eddig, az új megjelenéseket csak ennyiért láttam... Persze sokszor így is 2-3e forinttal alattunk vannak, ami vicc, de azért a 3.000 forint szerintem irreális, pedig néha én is sokallom az árát egy két cuccnak :) Arról nem beszélve, hogy sok német fémnek szürke, üres a belseje... Na ezt már nem neked szántam csak úgy ki az éterbe :)
0
2014. december 5., péntek 14:04
98. Az a 20-30 az inkább 14-17. De az is távol van a 3000-től.

Igaz, a 7000-től is, nemhogy a 10000-től.
0
2014. december 5., péntek 11:56
97: Nem tudom milyen normális országokra gondolsz, én jártam Münchenben és Londonban, mindkét helyen 20-30 font/euró között vannak az új megjelenések. Azért az elég távol van a te 3.000 forintodtól...
0
2014. december 3., szerda 22:11
A nagy kiadók nyírják ki a saját piacukat.
A BD filmek reális ára max 3000Ft lenne. Mint normális országokban annyi is. A DVD ára meg nem lehetne több mint 1000Ft. Itt meg csodálkoznak, hogy 10eFt-ért nem fogy. Én már DVD-t nem veszek, BD-t meg 10eFt szintén nem. Mindig megvárom a reálisabb akciós árakat. Szóval nekik a semmi több mint a kicsi. Ezek után a Disney a DVD megjelenéseit kenje a hajára. Letöltöm 3D-ben!
0
2014. november 28., péntek 15:28
Követelem hogy csak vhs en jelenjenek meg a disney (szemetek) blurayei...csak német szinkronos és csakis magyar hangalámondásos változatban vagyok hajlandó megvennni...hihetetlen..nem érdekelnek a kifogások...hozassanak be angolboritós...szinkronmentes változatokat...ha lehet...MI LESZ IGY A JÖVÖBEN?????:((((((((((((((
0
2014. november 20., csütörtök 22:02
93.
Biztos nem lesz nehezebb gyerekkoruk, ha csak dvd-n/2Ds bd-n nézhetik meg a filmeket a szobájukban. Összefogni lehet, de ha a Disney-nek nem tetszik az eladási lista, akkor tömindegy, melyik forgalmazóhoz kerülnek a jogok...
0
2014. november 20., csütörtök 21:40
93. Inkább csak azért fogjunk össze, hogy a Disney valahogy mégis megjelentesse a filmjeit Blu-rayen...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 20., csütörtök 20:21
Most akkor ennyi? Ez nem jó így... Nem lehet ezt máshogy megoldani?
A Budapest film is adott ki olyan lemezeket, amiket itthon gyártott a magyar piacra.
Akkor a PV-tól el kellene venni a Disney forgalmazási jogait, és valami hasonló megoldással itthon kéne valahogy kiadni a filmeket, egy olyan forgalmazóval aki ezt bevállalná.
A Disney/Pixar, Marvel és Star Wars filmekkel NEM BUKHAT BELE !
Gyerekek mindíg lesznek! Marvel rajongók mindíg lesznek! STAR WARS rajongók mindíg lesznek!
EZEKNEK MEG KELL JELENNIÜK KÉKBEN !
Lobbizzunk már gyerekek! Többek között ezért vettem én is 3Ds rendszert.
Már a gyerekek szobájában is 2Ds Blu-ray rendszer van. NEM AKAROK visszafelé menni ilyen kaliberű filmeknél!
Segítsünk magunkon! FOGJUNK ÖSSZE EGY HAZAI KIADÓVAL!
0
2014. november 19., szerda 22:44
Akkor már - jobb híján - csak abban bízhatunk, hogy a legalább DVD-n megjelentetett kiadványokra nem DD2.0 192k-s szinkronsáv kerül majd.

Úgy látszik, már ez is valami...
0
2014. november 19., szerda 21:09
Csodás álmok jönnek................
0
2014. november 19., szerda 19:16
Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet.

Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket...

A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg.

A fenti döntéssel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat az alábbi e-mail címen tehetik meg:

registration@disney.hu

A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Pro Video Film & Distribution Kft.
0
2014. november 19., szerda 18:43
88. Meg a Star Wars filmeket :(
0
2014. november 19., szerda 18:35
akkor ezek után az összes Marvel filmeket fújhatjuk

a jó kurva anyukat azt :(
0
2014. november 19., szerda 17:42
A Pro Video hivatalos reakciója A galaxis őrzői Blu-ray körüli helyzetre:
Tisztelt Vásárló!
Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet.
Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket...
A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg.
A fenti döntéssel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat az alábbi e-mail címen tehetik meg:
registration@disney.hu
A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére.
Üdvözlettel,
Pro Video Film & Distribution Kft.
0
2014. november 17., hétfő 20:18
Én egy olyan nagy összefogást szeretnék már látni a ProVideo kiadó és a Warner stúdió között, melynek hatására nem csak a méregdrága új BD megjelenésekkel foglalkoznának, hanem az olyan klasszikus címekkel is amiket mostanában kiadtak nálunk (Heat, Unforgiven stb...). Az árszabás szerintem baráti (4990Ft) ezeknél a régebbi filmeknél, és valljuk be melyik filmkedvelő társam mondana nemet, ha olyan címekkel gazdagodhat gyűjteményük mint Pl: Nagymenők, Kiképzés, Kardhal, Úszó erőd, Robin Hood, Kapcsolat, Pusztító, Végképp eltörölni, Az Ördög ügyvédje, Kobra, Összeomlás, Bérgyilkosok, Sebhelyek, Zaklatás, Letaszítva csak hogy egy párat említsek. Az ilyen húzó katalógus címek szerintem fogynának rendesen a polcokról, nem kicsit lendítve a mai siralmas helyzeten!
0
2014. november 17., hétfő 19:47
70. A nap híre.
Mozisban nem érdekelt volna..
0
2014. november 17., hétfő 19:46
81: Bizom benne, hogy szinkronos BD3D is jonni fog a Teknocokbol ;)
0
2014. november 17., hétfő 19:10
köszönöm válaszod
0
2014. november 17., hétfő 18:55
80. Oké, értem. De nem tetszik a dolog és nem is veszem meg ennyiért. Sajna.
0
2014. november 17., hétfő 18:54
79: Egyik sem fog most decemberben megjelenni. A Tini Nindzsa Teknőcök januárban érkezik, a többit még nem tudom.
0
2014. november 17., hétfő 18:52
78: Arra próbáltam utalni, hogy a Paramount drágán méri a kiadványait, főleg ha premierfilm többlemezes kiadványairól van szó, szintén rájuk jellemző, hogy van külön 3D-ben lejátszható változatuk meg 2D-ben lejátszható változatuk. Nem mondom, hogy nem baromság, de nem mindegy, hogy kinek a baromsága.
0
2014. november 17., hétfő 18:13
A Kamuzsaruk a Tini Nindzsa Teknőcök és az Útvesztő most decemberbe fog megjelenni?? én ugy tudom
0
2014. november 17., hétfő 16:07
71. Miért kéne emlékeznem? Miért pont arra? Nem vettem meg... Viszont arra emlékszem, hogy a Baljós árnyak DVD-t 8700-ért vettem - kb 14 évvel ezelőtt. De az AKKOR volt, most meg 2014 van.

Szerinted normális, hogy egy film BD és BD3D kiadása egyforma áron jön? 10000 Ft-ért??? 2014-ben? Mikor máshol már közel EGYFORMA áron van a BD a DVD-vel? Szerinted normális az összes anomália, ami a hazai lemezkiadást és árképzést jellemzi??

Tudom, hogy nem, csak ne próbáljunk már mindig minden f*szságot mentegetni. Ez pedig az.
0