ez nem egy félmondat, hanem egy bekezdés kezdete, olvasd el az egészet, úgy talán érthetőbb.
stíluson nem az usa ellenességet értem. igazából azt sem nagyon értem, te (ti) mit értetek ez alatt. bin laden vagy szaddam usa ellenes, de pl már detoxot sem modanám annak, legalábbis a hozzászólásából nem ez derült ki. ezek a filmek viszont nem usa ellenesek, hanem - mint ahogy te is írod - görbe tükröt tartanak a jenkik elé. a társadalmat kritizálják, és nem usa ellenesek. az általad leírtak szerint akkor a roncsfilm meg a tanú magyarellenesek.
tehát a stíluson a társadalomkritikát értem, azon belül pedig a durvább fajtát. a mondanivaló tán hasonló a simpson családéhoz (legalábbis gondolom, mert azt a sorozatot nem ismerem), a csomagolás más. hasonlóan durva a csomagolás egy csomó másik filmben - született gyilkosok, romero élőhalott trilógiája, trainspotting -, csak esteleg azokban nem gyerekek káromkodnak, hanem mondjuk sorozatgyilkosokból lesz sztár. a sp-ban egyébként egy csomó olyan dologról esik szó, ami nemcsak az amcsiknál, hanem nálunk is megjelenik - kertévék nézettségi háborúja, drog, vallás, stb. legtöbbször pedig olyan dolgokat figuráznak ki, ami engem is bosszant, éppen ezért szeretem nézni. emellett nekem bejön a trágárságuk is, szerintem vicces, ráadásul van sok olyan poén is, ami nem trágár. ez viszont már végképp ízlés kérdése, és itt vissza is kanyarodhatunk a kezdetekhez: akinek nem tetszik, az ne nézze, és ne is kritizálja. én pl. ki nem állhatom dicapriót, tom hankset, nem jönnek be a musicalek vagy woody allen humora, de biztosan nem fogok behányni a part vagy a grease topicjára. minek? aki azt szereti, az legyen boldog vele, én meg hadd legyek azzal, amit én szeretek. ha viszont pl az alien 5-ben dicaprio lesz valamelyik idegen, akkor oda valszeg írni fogok:)
off: ha a simpsonokhoz tudsz valamilyen forrást, azt megadhatnád, ezek után már igazán kíváncsi lennék rá