gamma!
nem teljesen értelek, mert egyszer legyalázod az alkotókat, utána pedig azt írod, hogy a mozifilm jó. azt is ők csinálták...
azt sem teljesen értem (még mindig) - és ez a többieknek is szól - hogy miért kell olyan valamit habzó szájjal gyalázni, aminek eleve a stílusát sem szereti valaki. én igazán rühellem pl. a dél-amcsi sorozatokat vagy a valóságsókat, de csinálhatnának vad angyal vagy big brother filmet, azokat sem fikáznám - ugyanis nem nézném meg... hulladéknak tartom őket, ezért időt sem pazarolnék rájuk, semmilyen formában. az pedig nem igazán magyarázat, hogy meghívtak rá, és nem tudtad, mit nézel. eleve a címe is gyanús, a plakátról - amin nyilván rajta volt, hogy a south park alkotóitól - nem is beszélve.
fenntartom, hogy nem érted a stílust - és nem azért, mert hülyének nézlek, hanem mert azt gondolom, nem fordítasz rá elég időt. nyilván nem tetszik a hangvétele, ezzel nincs is semmi gond, de újra: ettől még nem kéne ilyen gyűlölettel fikázni. mint írtam, a filmet még nem láttam, de nem hiszem, hogy a sp sorozattól nagyon különbözne - amit szintén fikáztál -, az pedig messze nem csak amerikáról szól. gyakorlatilag mindent kifiguráznak, ami előfordul ebben a világban, kezdve a melegkérdéssel, a környezetvédelmen át a hitig. és lehet, hogy hihetetlen, de nekem az jön le, hogy ez a két pasi abszolút tudatosan a toleranciát hirdeti, márcsak a különböző előítéletekhez való hozzáállásuk miatt is. az, hogy ez náluk trágár formában jelenik meg, egy dolog - nekem bejön.
végül szeretnék 1-2 dolgot leszögezni:
1. eszemben sincs bárkit meggyőzni arról, hogy ez jó. nem érdekel, hogy másnak tetszik-e vagy sem. vitatkozhatunk róla, de akkor tartsátok azt is tiszteletben, hogy nekem viszont tetszik
2. kapcsolódva az előzőhöz: nem tudom, milyen alapon fikázzátok detoxot, vagy akár gathart - amit ti írtatok, az semmivel nem kultúráltabb, mint, amit ők. kinyilatkoztattok, fikáztok, sértegettek másokat, még ha kicsit burkoltabban is, mint ők...