Nem mondom, hogy kár volt időt szánnom az Amerikai mesterlövész-re, mert nem így van... de nem ezt vártam a mozitól, s Eastwoodtól sem. Ez szerintem az egyik leggyengusabb filmje lett(míg a többek szerint gyengére sikerült Azután című rendezése Matt Damonnal, nekem tetszett... ennyit erről)
Le kell szögeznem: Kayle könyvét, e film alapját, nem olvastam és nem megyek bele abba sem, hogy vajon Chris Kyle hős avagy pszichopata volt, aki az amerikai seregben bűntetlenül kiélhette gyilkolási vágyát, mivel ez, öszintén szólva, nem nagyon érdekel.
Nem sűrün beszélek így, de szerintem ez egy tipikus "amerika-féle" háborús propaganda, mozifilmbe bújtatva. A sok bevetési jelenet miatt -amiket mondjuk élveztem(nem, nem szó szerint...) -pedig egy sima akciófilmnek hatott számomra, mint életrajzi filmnek az 1. számú (amerikai)mesterlövészről a világon, mivel Chris Kyle (Bradley "Pat Solatano" Cooper alakításában, ami azért elnyerte tetszésemet) magánéletét meglepetésemre elég minimálisan mutatja be a mozi (spoiler! pl. az öccse háborús "gondját" ugyan picit pedezgetik, de ez -a tesóval együtt- rögtön el is sikkad). A film két része az otthon levő aggódó(van/volt is neki miért)feleségből és a mindig a bevetéseken(hát, hol máshol)harcoló Kyle-ból áll, ennyi. A vége felé, énszerintem, már össze lett csapva kicsit a film.