Keresés

ProVideo: 2015. szeptemberi megjelenések

2015. augusztus 18., kedd 2:14
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2015. augusztus 15., szombat 2:45
83: Valoszinuleg van is ilyen lista, csak nem publikus.

Egyebkent a nagy nyugaton sem mindig publikusak a darabszamok, mint ahogy az sem, hogy az eladott peldanyok kozul mennyi a BD-k aranya.
0
2015. augusztus 15., szombat 2:43
81: Minimumot irtam. Nem akartam elszallni a becsleseimmel, mert akkor rogton megkaptam volna a magamet.

Egyebkent hiaba van Mo-n 3,8M haztartas, ha abbol 2,5M majd hogy ehen nem hal. Oket en inkabb nem kihagynam.
0
2015. augusztus 15., szombat 1:15
Kedves E(t)han Hunt! Küldtem emailt.
0
2015. augusztus 14., péntek 17:14
Kedves Xpresshelp! Ha megoldható, akkor örülnék. Regisztrációnál elütöttem az email címemet..

Köszönöm! :)
0
2015. augusztus 14., péntek 15:39
Kedves Ehan Hunt! Szeretnéd visszakapni a "t"-t a nevedbe?
0
2015. augusztus 14., péntek 15:27
82.Jó lenne, nem tudom, hogy van-e rá lehetőség.

Arról persze van top lista, hogy mely filmeket töltötték le a legtöbbször.. ;)
0
2015. augusztus 14., péntek 14:58
81. Többen mondák anno, hogy tényleg 100-200 darab fogy egy átlagos címből, a slágerekből esetleg duplája. Vélhetően a Disneyből is duplája fogyott volna - ami ezek szerint édeskevés volt a gyártáshoz.

Mondjuk, tök tiszta lenne a kép, ha minden forgalmi adat nyilvános lenne, ahogy az egyébként minden normális, tőlünk nyugatra fekvő országban van.
0
2015. augusztus 14., péntek 14:51
75. "Az sem hiszem, hogy 1-1 BD-bol csak 100-200 darab fogyna, szzerintem a valosagban ez minimum a duplaja."

Te érted, hogy mit írtál itt le? 500 db fogy egy címből egy év alatt. Ez a Disney több millió db/cím éves eladása esetén valószínűleg még a kerekítési hiba kategóriáját sem üti meg.

Magyar szempontból pedig: kb. 3.800.000 háztartás van ma Mo-on. Legyünk nagyvonalúak, és számoljunk 500 db-bal. A végeredmény az, hogy átlagosan a háztartások 0,013%-a vesz BD-t egy adott címből. Hatalmas piac és hatalmas biznisz lehet.. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lenne az ára egy liter benzinnek vagy egy kiló kenyérnek, ha MOL-nak vagy a pékeknek ekkora piacon kellene megélniük.

Kösz a kommentet, ezzel eddig én sem voltam tisztában..
0
2015. augusztus 14., péntek 14:35
73. Mit b.sztak el? Ez az, amire még mindig nincs válasz..

"Van egy olyan állítólagos belső infó"..."mert aki szerint így történt, ő azt állítja"... , "De mondom, ez csak pletyka.", "Ez csak egy pletyka, de számomra hiteles lehet...", "A PV csinált valamit ez biztos és itt nem a Disney a hunyó."

Jó sok konkrétummal szolgáltál, köszönjük. Rögtön én is okosabb lettem.

Miért nem hívod fel a Disneyt és kérdezed meg őket? (Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ugyan miért hagyták a PV-t kommunikálni ebben az ügyben, ha nem igaz, amit mondtak.) De biztos erre is van újabb "pletykád" vagy "belső infód".

Örömmel várom. :)
0
2015. augusztus 14., péntek 13:52
Így már tisztább... Tehát b*szhatjuk :)
0
2015. augusztus 14., péntek 13:24
Az hogy van utánrendelés, önmagában nem jelent mennyiséget. De igazából nem is próbálja magyarázni, mert nem az alacsony, hanem a relatíve alacsony számok miatt hozta a döntését a Disney.
0
2015. augusztus 14., péntek 13:11
76: Ez azt se igazolja, hogy az alacsony eladási számok miatt húztak el, hiszen akkor miért lenne utánrendelés a Disney BD-kből? Vagy utánrendeléssel se érjük ez az alsó küszöböt? Amúgy meg komolyan, a dvd-k annyira kurva jól mennek tényleg?
0
2015. augusztus 14., péntek 11:43
Az összeesküvés-elméletek kedvelői még azt is magyarázzák meg, hogy ha a Disney akármilyen okból is megharagudott volna a Pro Videóra, akkor:
- DVD-t miért készít nekik továbbra is?
- Miért hagyja, hogy a korábbi BD megjelenésekből utánrendeljenek?
- Miért nem adta át legalább a BD üzletágat egy másik cégnek?
- És miért bünteti magát is azzal, hogy ebből a "hatalmas bizniszből" kivonul?
0
2015. augusztus 14., péntek 0:30
"Védheted a PV forgalmazót, de a puszta tény az, hogy másfél év alatt kinyírták a hazai Disney BD és BD3D piacot."

Velhetoen igy is van.

Az sem hiszem, hogy 1-1 BD-bol csak 100-200 darab fogyna, szzerintem a valosagban ez minimum a duplaja.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 23:13
73

erről beszélek én is
erről van szó
0
2015. augusztus 13., csütörtök 22:50
71. Miért gondolod, hogy bármi érdek is fűződne ehhez a történethez?  Egyszerűen elb...ták. Számomra és sokunk számára "furcsa", hogy ilyen hirtelen és egyedül a Disney vonul ki és szüntet meg minden magyar vonatkozást a BD és BD3D filmek terén.  Érdekes, hogy a PV milyen sokáig hallgatott, mire bármi infót is közzétettek, de milyen érdekes, hogy a Disney meg semmilyen infót nem adott ki ezzel kapcsolatosan.

" DVDNEWS Egy dolgot csak halkan hozzátennék, ami vagy igaz, vagy nem. Van egy olyan állítólagos belső infó, hogy a Disney lemezek magyar forgalmazója csinált valami olyat (babrált a számokkal, vagy ilyesmi), ami miatt a Disney igazából ok nélkül vonta meg kis országunktól a BD-ket és talán nem is tudnak róla, hogy mi az ábra, mert aki szerint így történt, ő azt állítja, hogy a BD eladások kimutathatóan nőttek itthon, tehát ha a forgalmazó nem csinált valami olyat, akkor az egeres cégnek nem lett volna oka erre a lépésre. De mondom, ez csak pletyka. Persze ha igaz is, hiába a forgalmazót bünteti a stúdió, mi isszuk meg a levét... "

Ez csak egy pletyka, de számomra hiteles lehet, ha összerakjuk azt, hogy a többi stúdió filmjeit mind a mai napig lehet kapni BD-n és BD3D-n, pedig mindig is a Disney filmjei voltak a legkeresettebbek mindenhol.
A PV csinált valamit ez biztos és itt nem a Disney a hunyó. Ők akarták forgalmazni mindenáron a Disney filmeket, hisz ők is látták, hogy a Disney filmekkel lehet a legjobban érvényesülni és nyereséget termelni és az IC-től elvett jogokat meg is szerezték. Látjuk mi is lett a végeredmény. Nincs többé magyar hangsáv egy Disney Bd-n és BD3D-n se, még külföldi megjelenéseken se.
Védheted a PV forgalmazót, de a puszta tény az, hogy másfél év alatt kinyírták a hazai Disney BD és BD3D piacot.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 21:15
69. vajna bácsinak jobban megéri összefeküdni a haverjaival a kormányban, a kaszinó elég nagy biznisz és ezt ez a zsírdisznó is pontosan tudja.
amúgy elfelejted, hogy tömegtermékről van szó. a blu-ray kapacitását tekintve lehetővé teszi, hogy jóval több hangsávot fel lehessen pakolni a lemezre, illetve feliratot nagyjából a világ összes nyelvén - ha akarnák. de nem akarják, mert b*sznak ők mindenkire. :)

68. jólvan jester baba, ülj le, kapsz egy ötöst. :D
0
2015. augusztus 13., csütörtök 20:10
Kimi: Elolvastad a korábbi kommenteket? Még senkii sem tudott értelmes választ adni arra, hogy ebben mi érdeke lett volna a PV-nek. De ezek szerint birtokában vagy olyan bennfentes infóknak, amely alapján ilyen határozott véleményed van. Megosztanád velünk?
0
2015. augusztus 13., csütörtök 18:14
2013. március 19. :

" A Pro Video Film büszkén jelenti be, hogy a Buena Vista Home Entertainment (BVHE) DVD, Blu-ray, és 3D Blu-ray termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója lett. A Pro Video Film a hazai DVD-piac egyik legjelentősebb résztvevőjeként célul tűzte ki, hogy a Disney-brand piaci jelenlétét megerősítse.
A Disney klasszikus meséivel, látványos és egyedülálló szuperprodukcióival, lenyűgöző animációs filmjeivel ma is az egyik legnépszerűbb és minden korosztály számára az egyik legismertebb márka a világon: neve összeforrt a minőségi, és magas színvonalú családi szórakoztatással. A Disney a világon mindenhol stabilan tartja piaci pozícióját, annak ellenére is, hogy a kedvezőtlen gazdasági viszonyoknak köszönhetően a vásárlóerő visszaesett az elmúlt években, de az érdeklődés mégsem csökkent a folyamatosan megújuló termékei iránt: az örökzöld slágerek, a varázslatos történetek, a legújabb, legmodernebb technikával készült DVD-k, Blu-rayek rendkívül széles közönséget mozgatnak meg. "

Gratulálunk a forgalmazónak, aki kevesebb mint másfél év alatt tönkretette a hazai Bluray és 3D Bluray filmek piacát.
Egyértelműen nőttek itthon a BD filmek eladásai és a Disney cégnek tökmindegy volt, hogy van e magyar hangsáv a lemezeken ,ahogy a többi nagy Stúdiónak is,  de a ProVideonak sikerült a lehetetlen: a maradék vásárlókat is egyéb alternatív beszerzésre ösztönözte és ahogy a politikusainktól megtanulták , másra hárítják a hibájukat.
Nagy taps nekik és köszönjük, hogy ilyen nagyszerűen képviselnek minket a hazai piacon.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 16:55
57. (Joe): szerintem nagyon messze jársz az igazságtól. Ha olyan nagy biznisz lenne a DVD forgalmazás, akkor miért nem maradt minden liszensz az Andy Vajna által tulajdonolt IC-nél?

"100-200 bd fogy egyetlen címből? 5-7 ezer forintos áron nem is csodálom (gyártási költség mennyi lehet cakkumpakk? kb. egy ezres? vannak címek, amiket simán megéri 2 ezerért eladni). de így is szép summa üti a markukat, ha picit is belegondolunk."

Szerintem a nyersanyag kerülhet kb. egy ezresbe, és akkor nem beszéltünk még a szinkron és felirat költségéről, a stúdióknak fizetett díjakról, továbbá gondolom a MM, a Tesco és a többi is nyújtja a markát a saját profitjáért (ezek meg nyilván nem non-profit cégek..), marketing, raktározás, logisztika, ki tudja még milyen egyéb költségek. Nyilván azért csinálják mert megéri, de hogy óriás bizniszről lenne szó, azt kétlem. Különben hogy kerülhetett volna be Magyarországra pld. a Bonton? A hazaiak biztos nem engedték volna.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 16:39
59: Eindhoven és Prága pedig nagy kezdőbetűvel írandó.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 15:41
Hogy a sajtkészítőkről és a heringekről már ne is beszéljünk! :)
0
2015. augusztus 13., csütörtök 15:38
Joe: :) Ezzel én is így vagyok. Meg a "boldogok a lelki szegények"-kel..  :)
0
2015. augusztus 13., csütörtök 15:13
64. ha én is mindig az egyszerűbb megoldásokat választottam volna, valószínűleg most benzinkutas lennék. vagy rosszabb. de statisztikai értelemben korrekt, amit mondasz :)
0