Keresés

ProVideo: 2015. szeptemberi megjelenések

2015. augusztus 13., csütörtök 14:58
Joe: igen, de pont azért fogadjuk el, mert általában az a helyes. Ha már az idézeteknél tartunk:

"Occam borotvája, az úgynevezett gazdálkodási elv a számbavehető lehetőségek csökkentésének módszere. Ezt általában úgy fogalmazzák meg, hogy „ha egy jelenségre két magyarázat lehetséges, akkor az egyszerűbb magyarázatot fogadjuk el”, vagy „általában az egyszerűbb megoldás a helyes”."

Statisztikai oldalról nézve: kisebb az esélye, hogy az a bonyolultabb megoldás a helyes, amihez egyszerre több dolognak egy adott időben kell bekövetkeznie..
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:50
61. kicsit másnapos vagyok, gondoltam kitöltöm itt a mérgemet, mert itt mindig megy valami húgyagyú téma, amit egyébként már olvasni sem élvezet, aztán majd rendet rakok a nappaliban meg főzök valami ebédet :)
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:48
"Van egy Okan borotvájaként emlegetett elv, amely azt mondja, hogy ha egy problémára több magyarázat is létezik, akkor legtöbbször a legegyszerűbb magyarázat áll valójában a dolgok mögött." - nem, egyébként nem ezt mondja.
"Ockham borotvája filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb." - benne van, hogy jogod van választani. nem feltétlenül az egyszerűbbet kell választani, csupán valószínűbb, hogy az a helyes megoldás. forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Occam_borotv%C3%A1ja
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:47
Joe: egyébként tetszik a humorod. :)
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:45
Joe: jogos az észrevétel, de ettől még az elmélet igaz. Sorry.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:43
de buta vagy, ezt sem tudod, hogy Occam borotvájának írják? még jó, hogy nem borotfának írtad.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:39
Dömi: a DVD bemutató előtti anyagok jórészt kamerás felvételek, a rippeltek pedig nyilván a DVD/BD megjelenés után, mert azokat a lemezekről szedik le. Ha mégis van korábbi megjelenés, akkor érdemes szétnézni pld. a szinkron stúdiók háza táján vagy a sokszorosítóknál. Gondolod, hogy van olyan forgalmazónál dolgozó alkalmazott, aki egyrészt az állását, másrészt a cég bevételeit kockáztatná, csakhogy a virtuális világban ő legyen a "király"?

Van egy Okan borotvájaként emlegetett elv, amely azt mondja, hogy ha egy problémára több magyarázat is létezik, akkor legtöbbször a legegyszerűbb magyarázat áll valójában a dolgok mögött. Pld. a Disney nem foglalkozik a magyar piaccal, mert ahogy fentebb írtátok, néhány száz darab fogy címenként.. Ehelyett már ott tartunk, hogy a PV alkalmazottai teszik fel a HD anyagokat, ezért megbüntette őket, meg az egész piacot a Disney.

Nem vagy te véletlenül egy elégedetlen PV alkalmazott vagy netán a konkurenciánál dolgozol? IC, "Szelekt"? Esetleg Bonton?? ;)
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:37
évek óta, sőt talán már több mint egy évtizede folyamatosan mennek a viták ebben a témában, hogy szegény kiadóknak meg sem éri kiadni idehaza bármit, mert az úgy is veszteséges. meg hogy sajnálni kéne igazából őket meg amúgy is én vagyok a gonosz g*ci, hogy nem veszem meg a selejtes termékeiket. lényegtelen.
ezek a viták állandóan előkerülnek, állandóan kiéleződnek. akinek van "rálátása" a bd/dvd piacra (VAGY inkább van bármilyen érdekeltsége benne), az nyilván védi a sok dilettáns pernahajdert, akik pofátlanul ebből élnek.
mert kérem szépen erről van szó: pofátlanság, amit művelnek. ha nem érné meg, ha nem lehetne belőle megélni, SENKI nem csinálná. de sajnos meglehet és valószínűleg egész jól. nekem soha senki nem mutatott semmilyen valós adatot hazai eladásokról (hova a nagy titkolózás?), soha senki nem tudta alátámasztani bármilyen a témában íródott állítását. 100-200 bd fogy egyetlen címből? 5-7 ezer forintos áron nem is csodálom (gyártási költség mennyi lehet cakkumpakk? kb. egy ezres? vannak címek, amiket simán megéri 2 ezerért eladni). de így is szép summa üti a markukat, ha picit is belegondolunk.
nos, szkeptikus vagyok. ha annyira szar magyar forgalmazónak lenni, akkor kérek rá bizonyítékot, különben ne pofázzon arról senki, hogy egy forgalmazónak/kiadónak mennyire rossz. őszintén szólva már bőven sz*rok az egészre. fogalmam sincs mikor vettem utoljára bd-t/dvd-t, de már nem is érdekel. én nem fogom támogatni ezt a piacot. két bd árából már lehet repjegyet venni eindhovenbe... háromból retúr vonatjegyet prágába. én inkább erre költöm. pá
0
2015. augusztus 13., csütörtök 14:28
Akkor szerinted a bemutok elott h kerultek fel a SZINKRONOS filmek?
Biztos nem a mezei atlagembertol.
0
2015. augusztus 13., csütörtök 13:59
Lord: magyar forgalmazó tenne fel HD-ben filmet a netre? Hogy bukja a saját eladásait?? Egyre komolyabb összeesküvés elméletek születnek..
0
2015. augusztus 13., csütörtök 13:23
Tudjátok min gondolkozom? Ki kellene deríteni, hogy Szlovákiában vagy Csehországban ki forgalmazza a Disney-t s megkeresni őket. Hátha elég sokan jeleznenk feléjük hogy akár csak egy magyar felirattal is megvennénk, s ők kiharcolnák, hogy rákerúljünk legalább a VII. részre.

A Pro elég sokáig hallgatott, szerintem más van itt a háttérben... Valami olyasmire gondolok, hogy esetleg tőlük kerültek fel HD-ben a filmek netre, vagy más simlisségek, de nekem sántít ez a Disney magyarázat...
0
2015. augusztus 12., szerda 17:24
R2-D2: :)
0
2015. augusztus 12., szerda 17:02
51. Keblemre!!! Én engedékenyebb vagyok, nekem a Mad Max 2 még elmegy. :)
0
2015. augusztus 12., szerda 14:40
A Mad Max-szel úgy vagyok, mint a Mátrix-szal. Számomra a 2. és 3. rész nem létezik. Az új Mad Max pedig.. ízlések és pofonok. A VOX magazin 100%-ot adott rá.
0
2015. augusztus 11., kedd 22:29
A Mad Max nem érdekel, mert nem tetszett egyáltalán. Őszintén szólva, már az előző részek sem nyűgöztek le, de különösen a harmadik rész akasztott ki, végig sem bírtam nézni.   Bár Tom  Hardy és Charlize Theron a kedvenceim. A Bosszúállók -Ultron kora érdekel inkább. Én maradok a DVD-nél. Mert szeretem. Ami a szinkront illeti, régen egészen jó szinkrónok készültek. Ami sajnos mára teljesen megváltozott. Olyan fahangok vannak némely remek színésznél, hogy az már fáj. A régi filmeket szeretem szinkronnal, de az újabb koriakat, inkább eredeti nyelven nézem. Ennyit akartam csak mondani. Remélem, hogy nem sértettem meg senkit Például a Mad Max szériával írottakkal.
0
2015. augusztus 11., kedd 18:27
Purple: :) Csak egy rajongó vagyok, meglehetősen komoly filmgyűjteménnyel. Egy régi, szintén gyűjtő barátom dolgozik az egyik multi beszerzési osztályán, tőle kapok néha háttér infókat.

Leginkább azt sajnálom, hogy sorozatok már alig jönnek DVD-n (BD-n meg szinte semmi), nyilván a kalóz letöltések miatt.
0
2015. augusztus 11., kedd 18:15
Kedvese Ethan Hunt, ha kérhetlek maradj aktív fórumtag, úgy látom te képben vagy itt a dolgokkal elég rendesen :) Lehet valami ProVideo-s belső bomlasztó vagy :D
0
2015. augusztus 11., kedd 17:59
Dömi: ez csak részben igaz.  Úgy tudom, hogy a magyarországi liszensz a románokhoz került, aki itthon a "Szelekt"-et használja. Ahogy a Bonton az IC-t. Hogy ez kinek, hogyan és miért éri meg, az érdekes..
0
2015. augusztus 11., kedd 17:51
Purple: jogos a kérdés, szóval ott nagyobb a haszonkulcs, ahol saját kézben van a forgalmazás, hiszen nem kell megfizetni a külföldi forgalmazó saját hasznát. Ezért is kezdett pld. a Warner itthon saját céggel, aztán valamilyen "érdekes" oknál fogva kihátrált az országból. :)
0
2015. augusztus 11., kedd 17:42
42.
Sony az a Szelekthez tartozik nem a romanokhoz (hala az egnek)
Csak a ProVideo-nal 6990-ek a BD-k semelyik masik kiadonal!!!
0
2015. augusztus 11., kedd 17:22
42: Na már csak egy kérdés :) Nem volt egyértelmű a szövegből, hogy hol tudnak nagyobb haszonréssel dolgozni? Keleten vagy Nyugaton? Egyébként érdekes amit írsz, hogy "EZÉRT nagyobb haszonrésszel tudnak ott dolgozni". Azt gondolná az ember, hogy ott tudnak nagyobb haszonrésszel dolgozni ahol több a fizetés... Még egy anomália ami miatt a mikro-, makroökonómia mehet a kukába... :D (ez már nyilván nem neked szólt...)
0
2015. augusztus 11., kedd 16:56
Vision: jó kérdés, ezt valószínűleg a stúdió marketing igazgatója tudná megmondani.
0
2015. augusztus 11., kedd 16:53
Creeper: igazad van, szuper film, bár nem igazán a széles közönségnek szól, gondolom a mozis nézettségből indultak ki az árazásnál. Továbbá a stúdiók is valószínűleg eltérő pénzügyi feltételeket szabnak a forgalmazóknak, ezért lehet, hogy egyes esetekben nagyobb mozgásterük van az árazásban.

Purple: Nyugat-Európában a stúdiók saját kézben tartják a forgalmazást, míg a vadkeleten helyi forgalmazókkal dolgoznak. Ezért nagyobb haszonréssel tudnak ott dolgozni. A Warnernek is volt saját forgalmazó cége itthon, aztán elmenekült.. Vajon miért? Ebbe a sorba illik bele, hogy a Universalt a cseh Bonton hozza, a Sonyt pedig a román Empire. Miért is?
0
2015. augusztus 11., kedd 16:29
34: Azt gondolnám valamiért naivan, hogy egy régió, egy piac és ennyi... Rátesznek x % hasznot és kész. De ezek szerint nem... Csak akkor szerintem lényegtelen az egységköltség, minden országban meghatározzák, hogy mekkora nyereségtömeget vagy árbevételt akarnak realizálni, elosztják a nagyjából meghatározott eladási számokkal és ennyi. Csak akkor meg az furcsa, hogy egy 5-6-7.000 forintos lemeznél 1000-1500 forint a különbség csak, holott mondjuk Németországban nyilván legalább hússzoros az eladás hozzánk képest...
0
2015. augusztus 11., kedd 16:29
37:de akkor is mért nem a bdn nél is használt képet kapjuk az legalább jol néz ki de ez...
Még jó hogy jön a 1-4 gyüjtemény lehet hogy az szerzem be inkább.
Ami a marvel filmekett illeti csak az a kérdés ennyiért vajon ki fogja megvenni?
Mert annyit a gyüjtö doboz nem èr.
0