35. Azért korántsem minden forgalmazónál ugyanannyi egy standard új Blu-ray megjelenés...
SeIect: 3.990 ADS: 4.990 Bontonfilm: 5.990 Pro Video 6.990 ???
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. augusztus 11., kedd 16:10
13392
35. Vannak kivételek - például a Whiplash (3990.-) elég... izé, ütős. :)
0
2015. augusztus 11., kedd 15:59
13
Vision: nem vagyok Disney/Marvel alkalmazott :) , de úgy tudom, hogy különböző kategóriák léteznek, és ehhez különböző kondíciók társulnak. Gondolom az árazási különbségek ebből következhetnek.
A tok alatt gondolom a borítót érted. Ehhez viszont a forgalmazóknak általában nem sok köze van, tudtommal még a magyar szöveget is ellenőrzik a borító hátulján, annyira szigorúak az előírások. Itt nem a magyar designerek/grafikusok agymenéséről van szó.
0
2015. augusztus 11., kedd 15:54
536
Amugy az hogy van hogy a Thor 1-2,Amerika kap.1-2 ugyan annyiba kerül mint a Vasember 1-3.? Nincs egy kicsit ez elárazva? Mert mindegyikért 2990ft kérnek. Èrdekes ez a Provideo. Meg az is hogy nem tudtak a Mad max dvdnek egy normálisan kinéző tokot adni.
0
2015. augusztus 11., kedd 15:45
13
Az árazás szempontjából pedig szerintem eléggé beállt a magyar piac: egy új megjelenésű BD 6.990 Ft szinte minden forgalmazónál, ettől akkor szoktak eltérni, ha a film nem túl ütős..
0
2015. augusztus 11., kedd 15:42
13
Purple: nézd meg, hogy a francia kiadványon mely nyelvek szerepelnek még, azaz melyik régióba tartozik. Add össze ezen országok lakosainak számát, és képez kapsz a piaci méretkülönbségről.. Nem a forgalmazó dönti el, hogy melyik régióhoz csapják az ő országát, úgy hiszem.
0
2015. augusztus 11., kedd 15:30
6056
De hogy ne csak azt mondd, hogy a levegőbe beszélek kedves M:I ügynök :D
Francia Prometheus fém, 3 lemez, magyar szinkron. 30 EUR volt mikor megjelent. HA mai árfolyammal számolok, tehát HA, akkor is 9.500,- forint a maximum ára. Nálunk 11.000,- forint volt mikor megjelent és ha jól sejtem akkor nem 318 forint volt egy euró (most se annyi, de ennyi előnyt kapsz). Na most akkor mi van? Ezt egy régióra gyártották le csak a francia egységköltség kisebb lett valamiért, vagy ez kifejezetten a francia piacra lett tervezve csak véletlenül még 8 másik nyelv ráment mert elaludt a gépkezelő és megnyomta a gombot a könyökével?
De ha úgy érzed, hogy az a kis booklet amit kaptunk megér cirka 3.000,- forintot akkor rendben. Igaz, hogy az egész Art of Making of Prometheus könyvet vettem 4-5.000,- forint körül... Szóval itt valaki valamit nagyon benyel hidd el... Nagyon...
0
2015. augusztus 11., kedd 15:21
6056
30: Arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom akkor itt sokszor régiókra gyártják a lemezeket, és ha mondjuk hozzácsapnak a lengyel és cseh piachoz, akkor elvileg sokkal kevesebbre kéne kijönnie az egységköltségnek (vagy ha már olyan porbafingók vagyunk akkor max annyi lehet mint a lengyeleknél cseheknél). Nem tartom valószínűnek, hogy csak külön a magyar piacra gyártana bárki is BD-t magyar és angol hanggal. Amúgy igazad lenne persze :)
0
2015. augusztus 11., kedd 14:38
19952
30. Akkor ezek szerint csak a tobbi kiado filmjeit vettek (mert ok igenis nagy mertekben csokkentettek az araikat) es a PV filmjei meg a kutyanak sem kellet (azert dragak meg mindig). Amugy mielott a PV-hez kerultek volna a Warner Bros filmek addig 5000 ft-ok voltak, amiota naluk van azota 7000.
0
2015. augusztus 11., kedd 14:02
13
Simon Peter Gruber: teljesen egyetértek.
Purple Rain/Dömi: hallottatok már a méretgazdaságosság fogalmáról? Minél több fogy egy adott termékből, annál alacsonyabb tud lenni az egységköltség, így lehet lejjebb vinni a végső fogyasztói árat. Árazás szempontjából nyilván nem mindegy, hogy egy fémdobozból 500 darabot vagy 50.000 db-ot rendelnek.
0
2015. augusztus 11., kedd 9:54
1534
25. Sajnálom én is nagyon a Disney dolgot Blu-ray ügyben, de nem hinném, hogy a közeljövőben vagy bármikor máskor jobb belátásra térnének. A Mad Max Steellbookot amúgy megrendeltem már innen. :)
0
2015. augusztus 10., hétfő 16:45
3091
26. A cikk nem kifejezetten a magyarországi UHD lemezek és eszközök hozzáférhetőségéről szól, szóval nálunk még semmi sem biztos.
0
2015. augusztus 10., hétfő 12:53
19952
Mad Max nalunk nagyon draga. Persze ez a kiado hibaja es nem az xpress-e. Mashol 4000 ft-l olcsobb es raadasul nem futurepak hanem steelbook. Az se mindegy.
0
2015. augusztus 10., hétfő 12:50
9
Mire lesz Star Wars VII blu-ray megjelenés, lesz már ez is: http://www.origo.hu/techbazis/20150807-karacsony-megjelenes-ultra-hd-blu-ray-tueles-4k-s-film.html talán magyar szinkronnnal újra itthon... :)
0
2015. augusztus 10., hétfő 10:45
6056
24: Igen, mi akarjuk vissza a Disney-t azzal a feltétellel, hogy emberi árakon hozza a filmjeit a többi stúdióval egyetemben. Nem ez az első, hogy külföldön 1500-2000 forinttal olcsóbb a kiadvány mint itthon, amire semmilyen ésszerű magyarázat nincs. A szinkronra kár fogni, számtalan filmre van példa, hogy külföldön rajta van úgy a szinkron, hogy itthon tán meg se jelent... Hogy aztán ki nyeli be a hasznot azt senki nem tudja, nyilván mindenki tagadja, de ajánlom figyelmedbe a most Xpress-re felkerült Clint Eastwood doboz itthoni és külföldi árát...
(Persze ettől a Mad Max mindenhol ennyi lesz, tehát nem valószínű, hogy Xpressnek extraprofitja lesz rajta, csak úgy megjegyeztem...)
0
2015. augusztus 10., hétfő 9:49
1534
"MAD MAX 3D mocskos drága….. remélem lesz külföldi beszerezhetõ változat"
Amikor ilyeneket olvasok, megkérdezem: Miről is beszélünk? És még mi akarjuk vissza a Disney Blu-rayt?
0
2015. augusztus 9., vasárnap 19:02
324
MAD MAX 3D mocskos drága….. remélem lesz külföldi beszerezhetõ változat
0
2015. augusztus 9., vasárnap 16:28
682
21. A Pro Video közleménye:
"Tisztelt Vásárló!
Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet.
Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket...
A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg.
A fenti döntéssel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat az alábbi e-mail címen tehetik meg:
registration@disney.hu
A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére.
Üdvözlettel,
Pro Video Film & Distribution Kft."
0
2015. augusztus 9., vasárnap 12:31
1130
Már egy jó ideje nem követem a hazai dvd/bd híreket, de ez most érdekel. Mi az a Disney BD tilalom magyarország felé? Mi okból?
0
2015. augusztus 9., vasárnap 10:05
227
18: A fekete-fehér változat egyelőre az amerikain sincs rajta.
0
2015. augusztus 9., vasárnap 2:28
2405
Ehhez a listahoz inkabb nem is szolok semmit. Szanalom ez a kiado, de hat ha ok azt akarjak, h meg a gyujtok is torrentezzenek BD vasarlas helyett, am legyen...
0
2015. augusztus 8., szombat 21:18
1698
Én is sajnálom a Marvel filmeket, de ugye nem tudunk mit tenni. Ez van, ezt kell szeretni. Nekem pl a Bosszúállók volt eddig az egyetlen film, amit rögtön a megjelenés napján megvettem. :)
Ezt a részt meg sajnos más forrásból kell beszerezni, mint a Galaxis őrzőit.
A Mad Max tuti vétel lesz. Kíváncsi vagyok, hogy megkapjuk-e azt a fekete-fehér változatot is mi is, amit a rendező mondott, hogy a BD-n rajta lesz?
SuperHeRo
0
2015. augusztus 8., szombat 20:35
1084
Ha a Disney filmek nem kerültek volna a ProVideóhoz, szeptemberben csak a Mad Max lenne az össz megjelenésük?
0
2015. augusztus 8., szombat 18:09
3091
13. "Lázadni" nem akkor kell, amikor már bejelentették, hogy csak DVD-n jön az új Star Wars, hanem már jóval előtte ki kell puhatolni, hogy mire lehet számítani. Ha egyszer úgy gyártják le a BD-ket, hogy sehol a kerek földgolyón nem tesznek rá magyar vonatkozást, akkor onnantól kezdve nem is igen fogunk soha a büdös életben rákerülni...
0
2015. augusztus 8., szombat 18:05
50
Eddig próbáltam poénként felfogni ezt a dolgot, hogy valószínűleg mi vagyunk az egyetlen olyan európai ország ahol ilyesmi megtörtént (ugye milyen jó hogy mi csak ilyen dolgokban tudunk elsők lenni?) de én komolyan azt hittem hogy ez a nevetséges BD-tilalom pár hónap alatt lecseng és visszaáll minden a régi kerékvágásba. Komolyan mondja már meg valaki hogy ki az aki egy Bosszúállók-filmet DVD-n fog megvenni??? Ki az az igénytelen, aki képes megkínozni magát azzal, hogy ezt a pixeles szar képet, és ezt a dobozhangú fost "élvezze" 2 és fél órán át? Komolyan legszívesebben írnék ennek a szemét ProVideonak hogy fizessék már ki nekem azt a postaköltséget amit a külföldről rendelt BD maga után von. És amúgy szívesen mondanám azt hogy szarok az egészbe, mert úgyis megszerzem külföldről a BD-t de az a helyzet hogy nagyon tetszett az a munka amit a Mafilm és Tabák Kata végeztek ebben a sorozatban, szóval így igenis rohadtul idegesít hogy ezentúl nem fogom hallani a magyar szinkront.