Egész sok adaptációt hagytam ki, ezeket is besorolnám:
Dolores Claiborne: Nem is tudom, hogy az egyik utolsóként felfedezett King-mesterművet hogy hagyhattam ki, holott a Tortúra tökéletes párfilmje/ellenpólusa, remek színészekkel, valamint a feszültség (alapszituáció) és a nyugalom (a kisváros, és a környezet) remek egybeolvasztásával. 10/10
Holtsáv: David Cronenberg-el munkásságával nem igazán sikerül barátságot kötnöm, pedig bátran, és kitartással próbálkozom a filmjeivel. Az abszolút csúcspont A légy mellett eme King adaptáció az, amiről pozitívabb emlékfoszlányokat őrzök, de az utolsó megtekintés óta eltelt, legalább 8 év miatt objektív véleményt nem tudnék mondani. Kb. 7/10
Titkos ablak: Pótolnom kell.
Ezüst pisztolygolyók: Pótolnom kell.
Maximális túlhajtás: Olyan 2007 környékén nagy örömmel vettem meg a filmet, de nagy csalódás volt, még az AC/DC sem dobta fel az amúgy elég őrült alapötletű filmet. Lehet, hogy próbálkoznom kellene vele ebben a mostani, bizonyos Asylum filmeket is értékelni képes időszakomban... Emlékek alapján 3/10.
A menekülő ember: A mai napig nem tudom elhinni, hogy ez a film is King-adaptáció, olyan szinten Schwarzenegger-filmként tartom számon (plusz a regényt sem olvastam...), azok közül is az egyik legjobb sztorival rendelkező. Vétek, hogy a mai napig nem jelent meg itthon. 8/10
Tűzgyújtó: Kb. fél éve néztem újra 11 év után. Kissé megkopott, és helyenként unalmasnak is találtam. Ellenben George C. Scott karaktere ugyanolyan szemétnek találtam mint anno, a kis Drew Barrymore filmvégi aratását pedig (kis mosolygásokkal együtt is) most is nagy megelégedéssel konstatáltam. 6,5-7/10
Fűnyíró ember: Gyerekkorom egyik legrosszabb filmes élménye, és azon kevesek egyike, amit akkor, és most sem bírtam végignézni. 1/10
Az eminens: Egy újabb jól sikerült adaptáció, érdekes alapszituációval, Ian McKellen remek alakításával, és feszes cselekménnyel. Érdemes megnézned, bár a beszerzése nem egyszerű. 8/10
Végítélet: Pótolnom kell.
A kukorica gyermekei: Gyerekkoromban tetszett (még ijesztőnek is találtam), ám felnőtt fejjel nagyon elkopott a fénye. Jobb lett volna a múlt árnyai közt meghagyni. A folytatásokat pedig passzolhatod is. 4/10