Keresés

2015 - A TÍZ LEGJOBB FILM

2017. február 12., vasárnap 8:14
Kíváncsi voltam, hogy mennyit változtatna a korábbi listámon, ha a 2016-os szavazósdiból kiemelném a nem egészen tavalyi évjáratú filmeket.

Kiemelt top 10:
1. A visszatérő
2. Spotlight - Egy nyomozás részletei
3. Arcatalan ellenség
4. A szoba
5. Csontok és skalpok
6. A homár
7. A nagy dobás
8. Rideg világ
9. A ruhakészítő
10. Hardcore Henry

Újrakevert top 10:
1. A visszatérő
2. Birdman
3. Spotlight - Egy nyomozás részletei
4. Mission Impossible - Titkos nemzet
5. Arcatalan ellenség
6. A hangok
7. A szoba
8. Fekete mise
9. Csontok és skalpok
10. Az U.N.C.L.E. embere
0
2017. január 4., szerda 2:00
Igazad van, kevertem a "hagyj" szóval.
most posts by TM
0
2017. január 4., szerda 1:44
De miért állna, amikor a  higgy  a megfelelő változat?
0
2017. január 4., szerda 0:52
:D Ja, értem!
0
2017. január 3., kedd 18:26
Nem is azért jeleztem, hanem azért, mert kétszer van írva. Márpedig kétlem, hogy a "VVitch" után lenne magyarázatként egy "Witch" is.
- ilyen alapon a "Higgy a győzelemben" után is állhatna egy "Higyj a győzelemben" :)
most posts by TM
0
2017. január 3., kedd 9:19
Az eredeti címben is VV-vel írták A boszorkányt, úgyhogy az szerintem nem hiba, maradhat úgy, ahogy van.

http://www.imdb.com/title/tt4263482/

0
2017. január 3., kedd 1:10
- s ahogy a gyakorló-topikban is láthatod, simán bemásolható a lista, nem kell külön az excel-fájlt letölteni
most posts by TM
0
2017. január 3., kedd 1:08
A boszorkány - /The VVitch (The Witch)/ (2015) ??? - egy "The Witch" elég

A Dán lány - A dán lány - kis "d"
A fekete ötve árnyalata - A fekete ötven árnyalata - "n" hiányzik
A vadász és a jégkirálynő - A Vadász és a Jégkirálynő - nagy "V" nagy "J"
Alvin és a Mókusok - Alvin és a mókusok - kis "m"
Az ember aki ismerte a végtelent - Az ember, aki ismerte a végtelent - vessző hiányzik
Az ember akit Ovénak hívnak - Az ember, akit Ovénak hívnak - vessző hiányzik
Az Igazság Ligája a Tini Titának ellen - Az Igazság Ligája a Tini Titánok ellen - "a" helyett "o"
Egyiptom Istenei - Egyiptom istenei - kis "i"
Elliot, a sárkány - Elliott, a sárkány - egy "t" hiányzik
Lord of The Dance - Lord of the Dance - kis "t"
Mapplethorpe - Look At The Pictures - Mapplethorpe: A fényművész - van magyar cím
Mennyit és egy ember - Mennyit ér egy ember - "s" helyet "r"
Minden áron esküvő - Mindenáron esküvő - "mindenáron" egybeírva
Sezx, mámor, rock n roll - Szex, mámor, rock n roll - betűsorrend hiba
Szeleburdi Svéd család kirándul - Szeleburdi svéd család kirándul - kis "s"
Szeleburdi Svéd család síel - Szeleburdi svéd család síel - kis "s"
Üdbözöl a Monster High - Üdvözöl a Monster High - "b" helyett "v"
Victor Frankeinstein - Victor Frankenstein - egy "i" felesleges      
most posts by TM
0
2017. január 2., hétfő 22:17
A "Sezx, mámor, rock n roll - /Belgica/ (2016)-ban van egy elírás, de más hibát/hiányt nem találtam.
0
2017. január 1., vasárnap 22:53
Bár kissé megkésve, de (téglagyári megálló segítségsével) kész volna a 2016-os előzetes választéklista.

Innen letölthető:
http://gofile.me/27MKC/zuxnh1THE
Nézzétek át, nem e hiányzik belőle valami, nincs e valami kétszer, nincs e valami nagy helyesírási hiba stb.

A szabályok most is ugyanazok: 2016-ban magyar mozikban játszott filmek (Aeon flux listája alapján.) Itthon csak DVD-n megjelent filmek 2014, 2015, 2016-os gyártási évvel.

Ha minden oké, és lesz új topic is, akkor 1-2 napon belül indul a szavazás.
0
2016. december 31., szombat 22:43
Ha nem sikerül, megcsináljzk itt.
most posts by TM
0
2016. december 31., szombat 22:42
Jövő hét elejére kell kiharcolni.
most posts by TM
0
2016. december 31., szombat 12:25
Már csak a játszótér gondnoka hiányzik, hogy új homokozót adjon át. De túlságosan nem lehet fontos (végül is, tényleg nem az)....
0
2016. december 31., szombat 11:09
Ez jó hír, már várom. :)
0
2016. december 31., szombat 3:18
Készül már a 2016-os adatbázis, melyből lehet majd kiválogatni címeket a top 10-es listákra.
most posts by TM
0
2016. december 26., hétfő 17:21
Úgy bizony! :)
0
2016. december 26., hétfő 15:27
Lassan időszerű lesz a következő játék! :)
most posts by TM
0
2016. február 7., vasárnap 21:55
Bocs ha valakit megbántottam a hozzászólásommal. Nekem nem nagyon jött be a Mad Max, olyannyira nem ,hogy meglepőnek tartottam az elért eredményt. Bezzeg tetszett egy csomó olyan film, ami a közelében sincs a közízlésnek. Ez megy évek óta. :)
De nem hinném, hogy ezzel baj van, kinek a pap, kinek a paplan...
0
2016. február 7., vasárnap 21:52
A változatosságra tényleg nem lehet panasz:)

Amúgy szerintem a lista összeállítása, illetve általában a filmek egyéni értékelése sok dologtól függ: ízlés, életkor, érettség, értékrend stb, stb. A magam részéről hajlamos vagyok az utóbbinak túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani, pedig a listák és az általános értékrend közé aligha tehető egyenlőségjel... Miközben az ember reménykedik abban, hogy csak létezik egyfajta közös értékrend, közízlésről valószínűleg egyáltalán nem lehet beszélni, mert az ebben a formában totál értelmezhetetlen:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. február 7., vasárnap 21:03
Én pl. írtam minden filmhez egy rövid értékelést a listám közzétételekor. Nem mondom, nem esett kifejezetten jól azt olvasni majdnem minden második hozzászólásban, hogy az illető vagy fikázza a Mad Max-et, vagy értetlenkedik a helyezésével kapcsolatban, de hát ez van. Én vállalom, hogy nálam az első helyen szerepel és tartom is magam ehhez.
És ez gáz lenne, vagy degradáló a közízlés szempontjából?
Oké...
Én inkább annak örülök, hogy a végeredményben szereplő top 10 olyan listát tükröz, ami kifejezetten változatos és sokszínű, aminek inkább örülni kéne.
Van benne művészfilm, dráma, sci-fi, akció, vígjáték, thriller, animációs film. Ez szerintem tök jó.
0
2016. február 7., vasárnap 20:34
Oké, nem célom senkit összeugrasztani vagy lekicsinyíteni , elnézést ha valakit megbántottam volna. Mindazonáltal kíváncsi lettem volna minden szavazó részéről egy egy-két mondatos indoklásra azzal kapcsolatban, hogy neki személy szerint mi tetszett az adott filmben, illetve miért azt a helyezést adta neki, amit... Sokkal jobb, ha mindenki magáról állítja ki a bizonyítványt, akkor másnak már nem kell:D
0
2016. február 7., vasárnap 19:39
Ezt értem és részben egyetértek, mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy a mi szavazós játékunknak ehhez nem feltétlenül van köze. :)
most posts by TM
0
2016. február 7., vasárnap 19:36
K@rva szarnak tartom az uccsó 2 james bond filmet (rühellem is érte a rendezőt) de ott van és lesz a polcomon. nem is tudom feldolgozni rendesen a dolgot.:)

az élet egyik nagy igazságtalanságának tartom, hogy a bevételi adatok , nézőszám alapján tartanak sikeresnek (polcra valónak)jónak  egy egy filmet egyesek, mikor a minőségéhez ennek semmi köze.
sajnos én is benne vagyok anyagilag a új star wars "sikerében"
0
2016. február 7., vasárnap 19:25
Mivel ez éves szavazás és a január 31-i határidőig az utolsó negyedév filmjeit ki sem adják, ezért felesleges a gyűjtőkre kihegyezni a fanyalgó kommenteket. De ha már itt tartunk, a Mentőexpedíció, a SW7, a M:I5 meg se jelent, azaz az első hat helyezett felét még nem lehet gyűjteni. Ugyanilyen apropóból nem magyarázható az Everest vagy a Kémek hídja helyezése sem, de még idesorolható a Spectre vagy a Saul fia is. Ez a "nemszeretemhollywoodotdemegnézekmindentamitszarnaktartokhogyaztánkritizálhassam" hozzáállás sokkal gázabb, mint az, hogy valaki nyíltan felvállalja, hogy "csupán" az úgynevezett "közönségfilmek" érdeklik, s ebből állít össze Top10-et.
A szavazásnak vége, ez lett az eredmény, nem lehet senki kénye-kedve szerint megváltoztatni. Gúny tárgyává tenni meg csak azáltal lehet, hogy a benne résztvevőket is sérelem éri. Ez pedig az egész itteni közösségre nézve szegénységi bizonyítvány, bármi mást is képzelnek az "igényesebbek".
most posts by TM
0
2016. február 7., vasárnap 19:04
Nem tudom, ugyanarra a vérlázító dologra gondolunk-e, de talán lehet valami alapja annak, hogy a filmgyűjtők halmaza nem feltétlenül esik egybe az ígyencekével:)
0