Keresés

2015 - A TÍZ LEGJOBB FILM

2015. december 29., kedd 20:34
Idén se láttam sok filmet, de egy tízes listára futja:

1. Whiplash
2. Agymanók
3. Amerikai mesterlövész
4. Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje)
5. Ifjúság
6. Saul fia
7. Sicario - A bérgyilkos
8. Foxcatcher
9. Kódjátszma
10. Mad Max - A harag útja

Ami még tetszett:

Ex Machina
Megmaradt Alice-nek
Papírvárosok
Shaun, a bárány - A film
0
2015. december 29., kedd 19:44
Igen, az Országúti bosszú tévedésből került a listára. Javítottam, köszi az észrevételt.
0
2015. december 29., kedd 18:34
Jah, már látom, külön kell rákattintani a DVD-s premierekre. Ezek között amúgy nem tudom, hogy mit keres az Országúti bosszú, amit bemutattak nálunk tavaly moziban.
0
2015. december 29., kedd 18:28
Újra megnéztem, de nem sikerült megtalálnom.
0
2015. december 29., kedd 18:24
Rajta van..
0
2015. december 29., kedd 18:10
Hiányzik egy fontos film a listáról: a Snowpiercer ugyan két év késéssel, de idén eljutott hozzánk DVD-n.
0
2015. december 28., hétfő 12:03
1.  Birdman
2.  Agymanók
3.  Whiplash
4.  Mad Max: A harag útja
5.  Mentőexpedíció
6.  Star Wars: Az ébredő erő
7.  Kingsman
8.  Sicario
9.  Macbeth
10. A tenger dala
0
2015. december 28., hétfő 7:34
Szia!

Köszi, hogy szóltál! Módosítok:

1. Whiplash
2. Büszkeség és bányászélet
3. A hangok
4. Nagy szemek
5. Jurassic World
6. A kém
7. Mentőexpedíció
8. Kötéltánc
9. Bazi nagy francia lagzik
10. Ted 2
0
2015. december 28., hétfő 2:30
Sci-fi kedvelő mivoltomat le sem tagadhatnám a listám alapján:

1-Star Wars - Az ébredő erő
2-Jupiter felemelkedése
3-Mission Impossible - Titkos nemzet
4-Mentőexpedició
5-Terminator Genisys
6-Törésvonal
7-Bosszűállók - Ultron kora
8-Agymanók
9-Az éhezők viadala Kiválasztott 2.rész
10-A lázadó

Érdekes volt még:
Holnapolisz
Almanach project (Több lehetett volna a téma alapján, csak hát ezt a kamerarángatós, ál-dokumentumfilm stílust a"Cloverfield" óta nem bírom.

Csalódás volt:
Minyonok
Mad Max
0
2015. december 27., vasárnap 21:16
Pontosítottam

1.Mad Max - A harag útja
2.Agymanók
3.Birdman
4.Saul fia
5.Star Wars VII.- Az ébredő erő
6.Liza a rókatündér
0
2015. december 27., vasárnap 21:09
Filmbarát, és RealMadrid4Ever!

A játék lényege hogy toplistába kell rendezni a kedvenc filmjeidet. Vagy ebben a sorrendben vegyem be az összesítésbe?

nightrace!

A listád 3. helyén lévő film, Eszevesezett mesék (Wild Tales) tavalyi bemutató. Nem szerepel az idei listában.
http://dylan-nas.synology.me:5000/fbsharing/rHwoXriV
Módisítasz rajta, vagy anélkül számítsam bele az összesítésbe?
0
2015. december 27., vasárnap 17:44
Idén nem sok olyan filmet láttam ami komolyan elgondolkodtatott/megérintett volna, de szerencsére azért ilyenre is volt példa. Listám (többnyire) a legjobb házimozis tombolásaimat reprezentálja.

1. Adaline varázslatos élete: na ez egyértelműen elvarázsolt, még most is jó rágondolni.
2. Az éhezők viadala - A kiválasztott 2. rész: egy méltó befejezés, grandiózus, epikus. Mindent megkaptam amit ez első felétől nem.
3. Jurassic World: nincs mit ragozni, jó volt visszatérni a szigetre.
4. A Tenger szívében: bukás ide-vagy oda, egy gyönyörűen rendezett film, mélyen megérintett.
5. Törésvonal: talán a legtöbbször láttam idén, hangrendszer felavatáshoz tökéletes, nem kell ebben mondanivalót vagy logikát keresni.
6. A Hangya: az egyik legjobb képregényfilm lett véleményem szerint.
7. Ex_Machina: ez volt az egyetlen film, ami kb. két napig a fejemben volt, annyira elgondolkodtatott.
8. Everest: izgalmas, látványos és szomorú. Tényleg elhisszük, hogy Hollywood krémje felment oda.
9. Az Útvesztő-Tűzpróba: számomra egy tökéletes folytatás.
10. Hamupipőke: könnyed szórakozás, Blanchett tökéletes.

+1 A kém: Nem jellemző rám a vígjátékozás, de ez betalált.

Ami még elment:
Fantasztikus 4-es: a 2004-es se egy nagy dobás, de attól szerintem az idei mindenféleképpen jobb. Érezni rajta a felületességet, de ahogy Doom végigsétál a folyosón és hullanak az emberek. Na az fasza.
Amerikai mesterlövész: a kamu kisbaba engem is kizökkentett. Jó a hangja a filmnek, vége.
Megmaradt Alice-nek: a színészi játék megmentette, de a film maga megmaradt átlagosnak.
Jupiter felemelkedése: látványfilmként kezeltem és annak tökéletes. A Wachowski fivérek...upsz jaj elnézést már csak inkább tesók, ehhez értenek.
Amúgy megfogott a háttértörténet.
Poltergeist: Hát nem egy Démonok között, inkább nem kellett volna háborgatni a témát.
A Lázadó: annyira nem rossz, de alulmúlta az első részt (szerintem).
Terminátor-Genisys: van egy pár jó pillanata a filmnek, de inkább csak a Khaleesi miatt. :)

Az abszolút kérdőjel 2015-ben:

Mad Max: A harag útja - Dobhártya szaggató, egész látványos éééés kb. ennyi.  Vég nélküli akció. Számomra ez túl menő akart lenni.
Furious 7: csak Paul miatt, a szinte tökéletes Fast Five után ez már inkább szuperhős film.
Bosszúállók-Ultron kora: Túl sokat akart a film. Középszerű, hosszú.
Holnapolisz: Alig vártam, hogy vége legyen. Az újabban menetrendszerűen érkező éves Disney bukta alanya.
Mortdecai: No comment.
Az Almanach projekt: Ez nem tudom mi akart lenni. Kihalhatna már ez a dokumentarista stílus. Amúgy rendes mozifilmnek való alapanyag szerintem.
A Hetedik fiú: ezt sajnos még a látvány se menti meg.
A szürke ötven árnyalata: kár volt rávennem magam.
Chappie: Ha csak rágondolok kiakadok a filmtől.

Amit ha kényszerítenek se: Pixel, Minyonok, az újabb Paranormal Activity.

Ami csak jövőre, de annál nagyobb várakozással: Star Wars VII, Mentőexpedíció, Spectre, The Walk.

Köszönöm a lehetőséget, jövőre reméljük ugyanitt.
0
2015. december 27., vasárnap 11:59
Az én idei kedvenceim:

1. Whiplash
2. Büszkeség és bányászélet
3. Eszeveszett mesék
4. A hangok
5. Nagy Szemek
6. Jurassic World
7. A kém
8. Mentőexpedíció
9. Kötéltánc
10. Bazi nagy francia lagzik

Amik még nagyon tetszettek: Ted 2, Önkívület, Legenda, Mad Max- A harag útja, Kódjátszma.
0
2015. december 27., vasárnap 11:15
Listám.:
1.:Jurassic World
2:Bosszúállok-Ultron kora
3:Amerikai mesterlővész
4:Mad max-A harag útja
5:Agymanók
6:Halálos iramban 7
7:Kódjátszma
8:A hangya
9:Kingsman-A titkos szolgálat
10:Ex_machina

Ami nem tetszett: -A lázadó
-Tökéletes hang 2
-Chappie
-Ted 2
-Holnapolisz
-Pixel
-Önkivület
-Törésvonal

...és ami sajnos kimaradt: :-(
-Star Wars- Az ébredő erő
-M:I 5-A titkos nemzet
-007:Spectre
-Terminátor:Genisys
-Mentőexpedició
0
2015. december 27., vasárnap 0:45
Ahogy korábban is írtam kevés kiemelkedően jó filmet láttam idén.
Viszont a Star Wars nálam nagyon betalált, holnap megyek is rá harmadszor. Egyébként végre egy film ami elérte, hogy az egész család egyszerre nézzen valamit moziban. :)

Listám:
1.Star Wars - Az ébredő erő
2.Mentőexpedíció
3.Kódjátszma
4.Az ajándék
5.Hamupipőke
6.Whiplash
7.Mission Impossible - Titkos nemzet
8.Jurassic World
9.Bosszúállók
10.Liza a rókatündér

Ami még tetszett:
Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje)
Mad Max - A harag útja
A kém
Spectre - A Fantom visszatér

Csalódások:
Amerikai mesterlövész
Jupiter felemelkedése
Holnapolisz
Minyonok
Halálos Iramban 7.
Terminátor Genisys

Rosszak:
A szürke 50 árnyalata
Chappie
Pixel
0
2015. december 26., szombat 22:43
A hangok-at pont ma pótoltam. Elég durva élmény volt, még emésztgetem magamban. Lehet még a listámra is rá fog férni... :)
0
2015. december 26., szombat 22:09
A listám:

1.Chappie
2.Mentőexpedíció
3.Terminátor - Genisys
4.Jurassic World
5.Vadon
6.Törésvonal
7.Everest
8.Amerikai mesterlövész
9.Éjszakai hajsza
10.Poltergeist - Kopogó szellem
0
2015. december 26., szombat 21:47
Nálam ezek voltak az idei év legjobb filmjei

Bosszúállók - Ultron kora
Elrabolva 3.
Halálos Iramban 7.
Jurassic World
Mission Impossible - Titkos nemzet
Ted 2.
Torrente 5. - A kezdő tizenegy
Vakáció
0
2015. december 26., szombat 19:27
1.Birdman
2.Mission Impossible - Titkos nemzet
3.A hangok
4.Fekete mise
5.Az U.N.C.L.E. embere
6.Megőrjít a csaj
7.Mocsárvidék
8.Mentőexpedíció
9.Focus
10.Holnapolisz

Kellemes meglepetések:
BeSZERvezve
A (sz)ex az oka mindennek
Az ételművész
Valami követ
(Star Wars - Az ébredő erő)

Filmek, amik tutinak tűntek, de félrementek:
Kingsman
Önkívület
Pixel
Az útvesztő - Tűzpróba
Bíborhegy
0
2015. december 26., szombat 17:31
kevés jót
0
2015. december 26., szombat 17:30
Sok filmet láttam a listáról,sok rosszat..és levés jót.

Mad Max - A harag útja
Agymanók
Birdman
Saul fia
Star Wars VII.- Az ébredő erő
Liza a rókatündér
0
2015. december 26., szombat 13:54
Sziasztok, kedves Xpress-es fórumozók!

Éppen 10 évvel ezelőtt találtam ki ezt az év véig fórumos szavazat összesítést, ebből következik, hogy ez a 11. Top 10-es játék! Lássuk idén melyik alkotások nyerték el a tetszéseteket! :)

A szabályokról:

Szabályokra szűkség van, mert különben káoszba fulladhat ez az egész, és ezek betartását majd én fogom felügyelni. Ha valakinek a listája valamiért kilóg a sorból, arra minden esetben felhívom először a figyelmet, hogy módosítsa az illető. Ha nem módosítja, akkor vagy kihúzom a listából az esetlegesen nem 2015-ös filmeket, vagy ha túl sok filmet kell kihúznom a listáról, akkor nem veszem figyelembe. A szabályokat majd rendszeres időközönként újra bemásolom, hogy azok is képben legyenek akik esetleg nem olvassák el a topicnyitó hozzászólást.

A listáról:
- A megadott filmcímekből mindenkinek 10 filmet kell toplistába rendeznie. Az első helyezett kap 10 pontot, a második 9-et, és így tovább. A lista tartalmazhat tíznél több címet is, de csak az első 10 fog részt venni az összesítéseben. Lehet rajt tíznél kevesebb film is, de minimum 5-nek kell lennie! Az ennél rövidebb listák nem vesznek részt az összesítésben. Tehát minimum 5 filmet kell írni!
- A listák beküldésének határideje január 31. 17:00. Tehát van még idő bőven bepótolni az esetleges elmaradásokat. Van lehetőség a listák módosítására is, de akkor ezt külön jelezni kell a hozzászólásban!

A filmekről:
Idén 357 filmből lehet választani. Ez a lista a következő szempontok alapján állt össze:
- 2015-ös évben magyar mozikban bemutatott filmek
- 2015-ös évben csak DVD-n és/vagy Blu-Ray-en megjelent filmek, 2012-es vagy annál későbbi gyártási évvel.

- Vannak filmek, amik bár 2015-ösnek számítanak, mégsem szerepelnek az említett 357 cím között. Ezek valamilyen okból nem jutottak el a hazai moziforgalmazásig, vagy DVD megjelenésig. Ilyenek lehetnek például a kisebb fesztiválfilmek, vagy olyanok amik még annyira frissek, hogy csak 2016-ban kerülnek bemutatásra. Ezek nem szerepelnek a listán, ahogy az IMAX dokumentumfilmek sem!

- A kiértékelés: Elsősorban a leadott pontokat összesíten, mint az előző években, de ilyenkor előfordulhat, hogy a népszerűbb blockbusterek előnyben részesülnek, hisz ezeket általában többen látták. Ezért lesz egy imdb-hez hasonló összesítés is, ami úgy fog kinézni hogy az 5-nél több szavazatot elért elért filmek pontszámait átlagolom.

A választék lista .xlsx formátumban innen tölthető le! Ha valakinek gondja van a formátummal, vagy valamiért nem tudja letölteni, üzenjen nekem vagy dobjon egy mailt!
kovaacs.zsolt@gmail.com

http://dylan-nas.synology.me:5000/fbsharing/rHwoXriV
0
2015. december 23., szerda 17:57
Sajnos ebben az évben nem láttam sok "ez igen jó volt" filmet. 1-2 akad, de azért 2014 inkább volt az enyém az utolsó Középföldi kalanddal. De legalább idén ismét ellátogathattam egy messzi messzi ám de ismerős galaxisba. Év végéig még próbálok pótolni 1-2 jobbnak ígérkező filmet.
Kíváncsian várom a listákat.
0
2015. december 23., szerda 16:17
Köszönjük szépen!
0
2015. december 23., szerda 16:10
Én is köszönöm az új Topicot! A játék majd pár napon belül indul, addig ne is küldjétek a listákat, elvégre legalább 10 filmet még be sem mutattak idén... :)
0