Keresés

2015 - A TÍZ LEGJOBB FILM

2016. február 1., hétfő 17:33
Én hálát adok az égnek, hogy előbb elolvastam a könyvet, és utána néztem a filmet.
A könyv nagyon tetszett, és lélekben fel voltam készülve arra is akár, hogy a filmet elrontják. Ehhez képest kellemes meglepetés és egy nagyon élvezhető mozi volt számomra, főleg Matt Damon-nak köszönhetően, aki nagyon jól visszaadta a könyvbeli Watney karakterét. És nyilván az időkorlát miatt is sok dolgot ki kellett hagyni a filmből, de nem ment a történet vagy épp a mondanivaló rovására.
Mindezek ellenére a könyvet még mindig jobbnak tartom.
0
2016. február 1., hétfő 17:27
Az lehet, de egyrészt olvashatatlan, másrészről a filmből ennyit tudtam meg, ez nem az én hibám... :D
0
2016. február 1., hétfő 16:43
Akkor talán vásárold vissza a könyvet, amit eladtál, aztán abból sokminden mást is megtudsz... :P
0
2016. február 1., hétfő 16:28
Baszd meg többet kéne fórumoznom... :) ÁTVITT értelemben értettem, hogy üljön egy helyben és vakarja a tökeit :) Azt akartam mondani, hogy nekem azért túl sokat nem nyújtott a pali a túlélésért tett dolgaival, egy kis krumpli meg elgurult egyik helyről a másikra... Persze elbagatellizálom, de nagyjából ennyi inger ért a filmből...
0
2016. február 1., hétfő 16:08
Ha ott ül és vár, akkor kb. 100 nap után éhen halt volna, ha nem halt volna előtte szomjan;). Ez nagyjából az az időtáv, ha jól emlékszem, amikorra már felfedezték, hogy életben van, de még éppen azon tanakodtak a NASA-sok, hogy nem kéne-e inkább az egészet eltussolni.
0
2016. február 1., hétfő 16:04
Na jó, de egy lelketlen állat vagy, ne magadból indulj ki. ;-)))
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 16:02
Ha ott ül és vár, éhen hal. Nem bírta volna ki a Hermész visszatéréséig. Ha ott ül és vár, soha nem jut fel a csatlakozási pontig, mert kellet hozzá az Ares 4 MFE-e. Stb...
0
2016. február 1., hétfő 15:59
Ez pontosan így van, úgy is mondhatnám viccesen, hogy  súlytalan  volt a dráma benne. Tehát akik annyira pozitívnak látják a filmet (körülöttem is van ilyen), azok nem tudom mihez képest látják annak, hiszen semmi dráma vagy nem volt benne, ami heroikussá tette volna Watney küzdelmét. Vagy azt is írhatnám, hogy az élni akarását gyakorlatilag semmi nem akadályozta, nagyjából (oké volt benne némi probléma, de nekem túl habkönnyedén lett megoldva) ha ott ül és vár, ugyanez lett volna a vége, csak felesleges lett volna a film :) Annyi pozitív életérzés volt a filmben mint mondjuk a Feketék-fehérenben :)
0
2016. február 1., hétfő 15:51
Ez így nem igaz, a filmben 3 olyan alkalom van, amikor a csávó összezuhan, csak ezt sokan hajlamosak elfelejteni a pozitív kicsengés miatt.
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 15:50
Abban azért hollywoodi filmhez mérten nagy eséllyel lehetett volna fogadni a címtől függetlenül, hogy happy end lesz :).

Nem tudom, CV is így van-e vele, de sokaknak nem is a nehézségeivel volt baja, hanem azzal, hogy egyszer sem látták magába zuhanni a fickót, hogy ott neki milyen szar, meg gáz az egész, csak állandóan löki a poénokat meg fülig ér a szája, és hogy így nincs benne dráma.
0
2016. február 1., hétfő 15:49
Ez nem a témán múlik, hanem a tálaláson. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 15:45
Próbáld meg legközelebb, ha még egyszer rászánod az időt, szívvel nézni :). Úgy teljesen más hatása van a poros tányéroknak, a tudományos cenzúrának és a lebombázott éhezőknek.
0
2016. február 1., hétfő 15:44
Eleve már az idióta magyar cím elintézett mindent.

A könyvben valóban jóval több és komolyabb nehézségei voltak. :)
0
2016. február 1., hétfő 15:29
Amugy nem is ez a fő bajom a filmmel, hanem számomra nem volt izgalmas. Egyetlen jelenetet leszámítva (amikor elpusztul a termése) nem éreztem, hogy ő most bármikor meghalhatna és izgulnom kellene érte. Olyan tök egyszerűen adták magukat a megoldások, hogy jó akkor most ezt csinálja meg azt stb. Közben majd indítják a hajót és majd lesz valami. Tetszett, hogy az eszével éri el az életben maradást, de nem éreztem, hogy most lerágnám érte a körmeim, mert akkora veszélyben lenne. Ez valszeg a könyvben erősebb lehetett.
0
2016. február 1., hétfő 15:18
Bírom én a Csillagok közöttet is, csak máshogyan, mivel azt az agyammal nézem, nem a szívemmel. Viszont az utóbbi opció mindig kedvesebb számomra. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 15:16
Nálam egész jól elfért a Csillagok között és a Mentőexpedíció is az éves listám élén :).
0
2016. február 1., hétfő 15:15
Én biztos nem láttam százszor, de egyébként vannak dolgok, amiket ezerszer is jó átélni, például azt a pozitív kisugárzást, amit a Mentőexpedíció nyújt. Irigylem azokat, akik ezt unják, nekem nehéz gyerekkorom lehetett, így szükségem van rá. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 14:53
Nolan valóban hideg és steril filmeket készít, az Interstellar viszont annyira eltalált volt nekem zenében, látványban, színészekben, drámaiságban, hogy nem tudom megunni. A Mentőexpedíció nekem semmi különlegeset nem adott, százszor láttuk már ezt a tórténetet ilyen olyan formán ( pl az Interstellarban pont Matt Damonnal csak ott megőrül a végére ;) . Nem  rossz film, de nekem ez a vasárnap délutáni kategória.
0
2016. február 1., hétfő 14:47
Az emberi összefogás csodálatos története a Mentőexpedíció, mely felőlem játszódhatott volna megint bárhol, nem a körítésen volt a lényeg, hanem a felemelő hangulaton, a filmen keresztül közvetített érzelmi hatáson. Na, ebből a Csillagok közöttben kábé semmi nem volt, számomra az egy rideg, steril film, mint általában Nolan művei.
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 14:43
A visszatérőt még nem láttam, de látatlanban is nagyon esélyesnek tűnik. Kivéve, ha az Akadémia nem veszi elő megint azt a szokását, hogy azért mellőzik, mert előző évben (években) ugyanez a rendező már nyert díjat a legjobb film kategóriában. A Mentőakció valóban képviselné a sci-fi műfajt, ha nyerne (szintén mellőzött műfaj a legjobb film díjkiosztáskor sajnos), de mint film rám semmilyen hatást nem gyakorolt ez a Marsra helyezett Robinson történet. Inkább az Interstellart díjaztam volna az elmúlt évekből :)
0
2016. február 1., hétfő 14:38
Szerintem az idei jelöltek közül ő érdemelné meg leginkább a díjat, és ezt nem csak az éveken át tártó küzdelme miatt mondom, hanem a kész produktumot látva is. Scorsesenek pl az egyik leggyengébb rutindarabjáért adtak szobrot, mert már annyira szégyelték, hogy az egyik legnagyobb amerikai rendezőt ilyen sokáig mellőzték. És a Tégla is akciófilm igazából, és mégcsak nem is tartozik a műfaj krémjéhez (ha valaki látta pl az eredetit akkor nagyon látványos a minőségromlás). Szóval akkor Miller is megkaphatná az egyik legjobb munkájáért. Plusz ezzel elismernék Miller műfajteremtő jelentőségét is (akkora jelentősége van a poszt-apokaliptikus műfajban, mint Romeronak a zombifilmekben), aminek színvonalát is csak ő volt képes tartani. Ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról.
0
2016. február 1., hétfő 14:11
Nekem a Mentőakció sikere lenne öröm, de A visszatérő fog nyerni, amit szintén óriásinak tartok. Emellet Inárritu és DiCaprio győzelme is borítékolható. Szerintem a Mad Max technikai díjait sem lehet biztosra venni az erős mezőnyben.
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 14:05
"Akit" helyett "ami".

Szóval nekem általában nagy öröm, amikor olyan filmek nyernek, mint A király visszatér, a Nem vénnek való vidék vagy egy Bárányok hallgatnak. Mert ezek a filmek nem azt a sablon sort gyarapítják, amire harap az akadémia, és nem azért kapnak díjakat mert megint meg akarták mondani a tuti valami fajsúlyos témáról a maga konzervatív vagy "semmi extra dráma" módján. Pl.: Ütközések, 12 év rabszolgaság, Az Argo akció stb...
0
2016. február 1., hétfő 14:04
Legjobb filmet biztos nem nyeri meg, de Miller-nek állítólag van esélye a rendezői Oscarra.
0
2016. február 1., hétfő 13:58
Vannak olyan technikai jellegű Oscar-díjak, -jelölések, amiket nem lehet elvitatni a Mad Maxtől. Aztán vannak azok, amik már jobban megosztják a közvéleményt. De az biztos, ha nyerne (akit az akadémia tuti nem fog hagyni) akkor mutatna egy fityiszt, a konzervatív ízlésű amerikai filmakadémiának és végre nem egy biztonsági játékos nyerne...
0