Keresés

2015 - A TÍZ LEGJOBB FILM

2016. január 30., szombat 21:41
Igazi meglepetésfilm volt az biztos.
0
2016. január 30., szombat 21:38
Top 10 2015:

1. Sicario - A bérgyilkos - /Sicario/ (2015)
2. Mad Max - A harag útja - /Mad Max: Fury Road/ (2015)
3. Ted 2. - /Ted 2/ (2015)
4. Mélyütés - /Southpaw/ (2015)
5. Hétköznapi vámpírok - /What We Do in the Shadows/ (2014)
6. A kém - /Spy/ (2015)
7. Amerikai mesterlövész - /American Sniper/ (2014)
8. Az U.N.C.L.E. embere - /The Man from U.N.C.L.E./ (2015)
9. Kingsman - A titkos szolgálat - /Kingsman: The Secret Service/ (2014)
10. Terminátor - Genisys - /Terminator: Genisys/ (2015)
0
2016. január 30., szombat 18:30
Nincs mit, de szerintem írtak már mások is a listájukba. De én is felvettem már pár alkotást mások listáiból a megnézendő filmek köze. ;)
0
2016. január 30., szombat 17:44
01.Mission Impossibile -titkos nemzet             02.Bridman (avagy a mellőzés meglepő ereje)      03.Mad Max -A harag útja                        04.Sicario -A bérgyilkos.                        05.Star Wars -Az ébredő erő                     06.Kingsman:a titkos szolgálat                 07.Jurassic Word                                08.A kém                                      09.A Hangya                                 10.Ted2
0
2016. január 30., szombat 12:20
Az idei évben bőségesen láttam a listán szereplő filmek közül. 1-2 kimaradt ami tartalom alapján még befolyásolhatta volna a listámat, de már holnapig nincs időm ezeket pótolni. Idén láttam azért ezeknél sokkal jobb filmeket is, de vagy nem játszották itthon, vagy nem erre az évre datálódnak. Az én 2015-ös 10-es listám:

01. Adaline varázslatos élete

02. Kódjátszma

03. Whiplash

04. Akihez beszél a föld

05. Anyám és más futóbolondok a családból

06. Ex-Machina

07. A mindenség elmélete

08. Ifjúság

09. Jupiter felemelkedése

10. Suit Francaise

A legkevésbé tetsző 10 film:
- Mortdecai
- Kingsman
- A lázadó
- Halálos iramban 7.
- Bosszúállók - Ultron kora
- Holnapolisz
- Törésvonal
- Fantasztikus Négyes
- Az utolsó boszorkányvadász
- Snowpiercer

Kellemes meglepetés:
- Az U.N.C.L.E. embere

Kellemetlen meglepetés:
- Liza, a rókatündér

Amiért bűntetni kellene… :-D
- Mad Max - A harag útja
- Everly - Gyönyörű és életveszélyes
0
2016. január 30., szombat 12:05
Ezzel Az ajándékkal eddig nem találkoztam, de jónak tűnik, köszi! :)
most posts by TM
0
2016. január 30., szombat 8:43
Próbáltam januárban minél több filmet pótolni tavalyról, ám így is van jó pár ami kimaradt. A látottak közül viszont itt az én listám:

1. Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje)
2. Mad Max
3. Ex Machina
4. Mentőexpedíció
5. Agymanók
6. Star Wars - Az Ébredő Erő
7. Kingsman - A Titkos Szolgálat
8. Kódjátszma
9. Liza, a rókatündér
10. Az Ajándék
0
2016. január 30., szombat 1:34
01. Jurassic World
02. Vadon
03. Mission Impossible - Titkos nemzet
04. A kezdő
05. Adaline varázslatos élete
06. Amerikai mesterlövész
07. Sicario - A bérgyilkos
08. Későnérők
09. Whiplash
10. Focus - A látszat csal
0
2016. január 29., péntek 22:49
Ha már te is szavazol, tuti a siker! ;)
0
2016. január 29., péntek 22:31
Félek, kicsúszok a határidőből, ezért küldök egy short listát :)

1. Agymanók
2. Star Wars - Az ébredő erő
3. Halálos iramban 7
4. Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje)
5. Mission Impossible: Titkos nemzet
6. Whiplash
7. Ifjúság
8. Kódjátszma
9.
10.
0
2016. január 29., péntek 21:54
Ha jól számoltam, utolértük a tavalyi 47 szavazatos eredményt, ami mindenképpen biztató a fanyalgó hangok ellen, de még ne elégedjetek meg ezzel a részeredménnyel, tessék szavazni MINDENKINEK! :)
most posts by TM
0
2016. január 29., péntek 21:47
Sorozatok terén nagyon sok kifejezetten erős folytatás jött.
A zseniális második évadok éve volt:

The Affair,The Leftovers,The Knick,Fargo,The Flash,Gotham és a How to get away with murder is mind felülmúlta minőségben az előző évadát.
Pedig talán a Gothamnek volt egyedül gyenge kezdő szezonja de az évad utolsó harmadára magára talált az is.A többiek remek évadot produkáltak már előtte is.
0
2016. január 29., péntek 21:39
1. Mad Max - A harag útja
2. Kingsman - A titkos szolgálat
3. Jurassic World
4. Kémek hídja
5. Everest
6. Halálos iramban 7
7. Agymanók
8. Star Wars - Az ébredő erő
9. Spectre - A Fantom visszatér
10. Valami követ
0
2016. január 29., péntek 21:15
Pacsi:)

1. Sicario
2. Kémek hídja
3. Mentőexpedíció
4. Whiplash
5. Saul Fia
6. 45 years
7. Liza a rókatündér
8. Az ajándék
9. Mocsárvidék
10. A kém
0
2016. január 29., péntek 20:02
Kedves Mindenki!

Szeretném a szavazás végét vasárnap egy órával előbbre tenni, tehát vasárnap délután 16 órára! Remélem időben szólok, és ez nem okoz gondot senkinek!

Szóval azoknak akik az utolsó pillanatban szokták leadni a listájukat:

A SZAVAZÁS VASÁRNAP 16 ÓRAKOR ZÁRUL!!!
0
2016. január 29., péntek 20:00
Fody!

Többek között a 143. hsz-ben találod a Magyarországon bemutatott filmek listáját, amiből összeválogathatod a Top 10-edet, ami részt vesz az összesítésben. A Spotlight, a Bone Tomahawk, és az Ich seh ich seh című filmek nem kerültek 2015-ben moziforgalmazásba, így a listádat ezeket kihúzva tudom figyelembe venni. Ha akarod még vasárnap 16 óráig módosíthatod a listádat.

Ja, és csak hogy biztosra menjek:
- Marsi: Ez a Mentőexpedíció (The Martian) akar lenni?
- Liza: Ez meg a Liza, a rókatündér?
0
2016. január 29., péntek 19:59
Ja, amúgy a Spotlight szerintem nem játszik a tavalyi filmek között, mivel az nálunk csak most februárban kerül majd a mozikba. (A többit nem csekkoltam.)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 29., péntek 19:57
Marsi?

Asszem Dylannek az eredmények rögzítése és összefésülése mellett még a címek dekódolását is külön meg lehet köszönni:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 29., péntek 18:57
1. Sicario
2. Kémek hídja
3. Marsi
4. Spotlight
5. Saul Fia
6. 45 years
7. Liza
8. Az ajándék
9. Bone Tomahawk
10. Ich seh ich seh
0
2016. január 28., csütörtök 16:14
Sikerült tucatnyi filmet bepótolni a tavalyi évi termésből, így most meglesz a 10-es listám.
A 67. hozzászólásban közzétett ötös listámat értelemszerűen tekintsétek tárgytalannak.

1.Whiplash
2.Mad Max - A harag útja
3.Kingsman - A titkos szolgálat
4.Star Wars - Az ébredő erő
5.A kém
6.Liza, a rókatündér
7.Amerikai mesterlövész
8.Jurassic World
9.Az U.N.C.L.E. embere
10.Kódjátszma
0
2016. január 28., csütörtök 14:24
Mivel a listából sajnos mindösszesen 20 filmet láttam, értelemszerűen csak ezekből tudtam választani. A listám:
1, Amerikai mesterlövész - /American Sniper/ (2014)
2, Éjszakai hajsza - /Run All Night/ (2015)
3, Unbroken - /Unbroken/ (2014)
4, Mad Max - A harag útja - /Mad Max: Fury Road/ (2015)
5, Blackhat - /Blackhat/ (2015)
6, Gunman - /The Gunman/ (2015)
7, Fácángyilkosok - /Fasandræberne/ (2014)
8, Távol a világ zajától - /Far from the Madding Crowd/ (2015)
9, Minyonok - /Minions/ (2015)
10, Kódjátszma - /The Imitation Game/ (2014)

A listát küldőknek köszönöm a jó és kevésbé jó tippeket, sajnos kevés filmet volt időm pótolni! Dylannek köszi a szervezést!
0
2016. január 27., szerda 23:26
Vasárnap éjfélig már tuti, hogy nem jutok filmközelbe, úgyhogy lássuk, miből élünk:

01: Liza, a rókatündér

Engem is nagyon meglepett, hogy a lista élén magyar film végzett, de Lizának sikerült ezt a bravúrt megcsinálni. Itt minden a helyén van, az összhatás meg annyira pozitív érzelmi töltetet ad, hogy simán tudom ajánlani rossz hangulat esetén. Megkockáztatom, hogy ezt a filmet láttam legtöbbször is idén. Semmi teátrálisság, semmi sallang, csak egy csodaszép történet a kimagasló teljesítményt nyújtó Balsai Mónival és az összes többi szereplővel. Csak így tovább magyar film!

02: Mission Impossible: Titkos nemzet

Ethan Hunték ötödik küldetése is szuperül sikerült, egy percig nem lehet rajta unatkozni, annyira magával ragadó. Sajnos eddig nem sikerült másodszorra megtekinteni, köszönhetően a sajátos hazai állapotoknak, de ez remélem, változni fog lassan...

03: Ted 2

Akárki akármit mond, nálam az év vígjátéka lett a trágár medve második agymenése, sikeresen rátettek egy lapáttal az első részre, a sztori is kellően elszállt, főleg a popkulturális utalások ütnek.

04: Spectre: A Fantom visszatér

Bond legújabb küldetése sokaknál leverte a biztosítékot, nekem pont az tetszett benne, hogy kicsit ráérősebbre vették a tempót. Bár Blofeld karaktere valóban kicsit kidolgozatlan lett, de ez nem von le semmit az élvezeti faktorból. Viszont a bődületesen rossz főcímdalért nagy kár, ennél még a Quantum-é is ezerszer jobb, pedig azt alulmúlni nem nagyon lehetett az elkészültekor...

05: Kingsman: A titkos szolgálat

Ebben aztán van minden, a kémfilmek kapnak egy akkora görbe tükröt, hogy öröm nézni, az intrója a Dire Straits Money For Nothing-jával hatalmas. Samuel L. Jackson rég volt ennyire jó formában, mint gonosztevő. Colin Firth-öt nem nagyon lehetett eddig akciófilmben látni, de simán felnőtt a feladathoz. Matthew Vaughn újabb mesterművet rakott az asztalra.

06: Éjszakai hajsza

Liam Neeson eddigi utolsó eresztése sajnos eléggé érdemtelenül bukott meg nálunk, pedig minden megvan benne, ami egy vérbeli thrillerhez kell. Szerencsére nem követték el azt a hibát a készítők, hogy gyerekbarát verzióra butítsák le, mint azt tették az Elrabolva 3-mal, így kellően brutális a végeredmény. Ed Harris-en nagyon látszik, hogy megöregedett, de még mindig brillírozik, mint maffiafőnök.

07: Az U.N.C.L.E. embere

Ritka, hogy ugyanazon évben két hasonló témájú filmet küldjenek moziba, ráadásul majdhogynem ugyanattól az alkotógárdától, mivel Matthew Vaughn Guy Ritchie-vel együtt kezdte mozis pályafutását, most az utóbbi is előrukkolt a saját kém-paródiájával, ami elég sajátosra sikeredett, már az alaphelyzet hihetetlen: egy amerikai és egy szovjet kém 1963-ban kénytelen együttműködni. De tetszetős film lett belőle...

08: Terminator: Genisys

A széria ötödik része gondolt egy merészet és totálisan felforgatta az idővonalat, az alapoktól kezdve. Nekem bejött, úgyhogy helye van a listán, Schwarzi-nak meg jól áll az öregedő gép karaktere.

09: Amerikai mesterlövész

Clint Eastwood megtette azt a szívességet, hogy egy politikailag igencsak inkorrekt filmet forgatott (elég a nyitójelenetre gondolni) Chris Kyle-ról, aki a film elkészülte előtt nem sokkal sajnálatos módon életét vesztette egy lőtéri ámokfutásban. Bradley Cooper-nek sikerült kitörnie a Másnaposok-filmek skatulyájából, tökéletesen megoldotta a rá bízott feladatot.

10: Mad Max: A harag útja

Tom Hardy méltó utódja lett Mel Gibson-nak, bár a történet maga faék egyszerűséggel bír, de a látvány és a kivitelezés jelesre vizsgázott, a brutális költségvetés minden képkockán maximálisan meglátszik, de ennek az alkotásnak az igazi sztárjai a kaszkadőrök voltak. Plusz az sem elhanyagolható tény, hogy 30 évvel a harmadik rész után készült, hihetetlen nehézségek árán.

Amiket még láttam és tetszettek, de nem fértek fel a listára:

Elrabolva 3
Torrente 5: A kezdő tizenegy
Kész katasztrófa

Amik érdemben módosíthatták volna a listát, de nem sikerült megtekinteni őket:

Star Wars: Az ébredő erő
Mentőexpedíció
Sicario: A bérgyilkos
Legenda
Kódjátszma
Kémek hídja

Az év csalódása:

Üzlet bármi áron

Vince Vaughn ezzel a filmmel szerintem iszonyúan melléfogott, egy erőltetett, nézhetetlen baromság az egész. Sokat elmond a színvonaláról, hogy a vetítésekor egyedül voltam a teremben, premierhéten. Az emberek ráéreztek arra, hogy ezt az alkotást jobb elkerülni. Valahol meg tudom érteni őket...

Akkor a lista még egyszer, összesítésként:

01: Liza, a rókatündér
02: Mission Impossible: Titkos nemzet
03: Ted 2
04: Spectre: A Fantom viszatér
05: Kingsman: A titkos szolgálat
06: Éjszakai hajsza
07: Az U.N.C.L.E. embere
08: Terminator: Genisys
09: Amerikai mesterlövész
10: Mad Max: A harag útja
0
2016. január 27., szerda 23:17
Már csak vasárnap este 5 óráig van lehetőség leadni az idei Top 10-es listákat. Utána nem sokkal jön az összesítés!
0
2016. január 27., szerda 21:27
Jó látni, hogy a Büszkeség és bányászélet nem csak az én listamon szerepel.

Kiváló film!
0
2016. január 27., szerda 20:40
1. Ex Machina - /Ex Machina/ (2015)
2. Mad Max - A harag útja - /Mad Max: Fury Road/ (2015)
3. A Hangya - /Ant-Man/ (2015)
4. Az U.N.C.L.E. embere - /The Man from U.N.C.L.E./ (2015)
5. Kingsman - A titkos szolgálat - /Kingsman: The Secret Service/ (2014)
6. Mission Impossible - Titkos nemzet - /Mission: Impossible - Rogue Nation/ (2015)
7. Bosszúállók - Ultron kora - /Avengers: Age of Ultron/ (2015)
8. Spectre - A Fantom visszatér - /Spectre/ (2015)
9. Jurassic World - /Jurassic World/ (2015)
10. Halálos iramban 7. - /Furious 7/ (2015)
0