21: Teljesen igazad van. En valahol 2007-2008 tajekan azt hittem, h kb 10 ev mulva teljesen eltunnek a DVD-k es helyette minden csak BD-n vagy meg ujabb formatumon fog megjelenni. Sajnos ez meg nyugaton sincs igy. Ott ugyan hatvanyozottan tobb minden jelenik meg BD-n, de sok olyasmi is, ami sosem fog megjelenni BD-n, tehat csak DVD-n. Egyszeruen hiaba van az embereknek mar 4K-s tv-juk, megis sokan meg arra is DVD-t vasarolnak (nyugaton is, mert az olcsobb, pedig itt tenyleg csak 2-3 EUR kulonbseg van a DVD es a BD kozott)
0
2016. március 18., péntek 22:12
669
21: körbejártad a dilemmát. Épp csak megoldása nincs és nem is nagyon lesz. Árak, piac, kereslet, magyar (kalóz)mentalitás..ennyi
0
2016. március 18., péntek 21:58
52
19: Köszi, hogy bemásoltad, értem ezt a részét. Ugyanakkor kicsit paradox a helyzet, mert a DVD-k ugye jönnek, de valljuk be, azok túlnyomó része, akik még hajlandóak fizetni kiadványokért, azok a DVD felbontását... hogy is mondjam, keveslik a "lapostévéjükre", teljesen jogosan. Tehát DVD-n mi a francnak venné meg, akkor inkább valami buherált változatot "szerez be", és ezért aligha lehetne kárhoztatni. Manapság, amikor már kétszázx-ezer forintért 4K-s tévét dobnak utánad, el sem merem képzelni, hogy hogy néz ki egy ilyen felbontású készüléken egy DVD. Röviden: akik fizetnének, azok inkább MÁR nem vesznek DVD-t, akinek meg a lehetőségei szűkebbek (értsd: megelégedne egy DVD-vel), az pont ezen okokból kifolyólag nem ad pénzt érte és megint a szürkezónában evickél - a kör pedig bezárult. Ezért kellene igenis BD-kkel elárasztani a hazai piacot.
Most lehet, hogy körberöhögnek sokan, vagy ez naivitás, de azért van benne logika.
0
2016. március 18., péntek 21:56
669
Én emiatt kavarodtam meg. Bő egy hete a face-en úgy írt a BD-ről, mintha lenne köze hozzá: https://www.facebook.com/provideofilm/
0
2016. március 18., péntek 21:34
157
18. Később nem tudom, hogy újra lesznek-e Disney filmek Blurayen,(remélem, hogy igen) de a PV anno kiadott egy tájékoztatót, hogy miért szűnt meg az itthoni forgalmazás. Amúgy a Paramount BD-ket is utoljára tavaly tavasszal kaptunk. A PV tájékoztatója :
" Tisztelt Vásárló!
Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet. Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket… A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg. A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére. Üdvözlettel, Pro Video Film & Distribution Kft. "
0
2016. március 18., péntek 21:15
52
Hmmm... akkor már értem. Viszont a többi Disney kiadványból akkor miért nem jön BD?
0
2016. március 18., péntek 21:01
157
16. Tévedsz. A Star Wars-ból lesz BD csak mivel az Xpressen nem kapható, ezért itt nem adnak róla tájékoztatást.
0
2016. március 18., péntek 20:56
52
A Star Wars-t a Disney csinálta (de lehet, hogy tévedek). Ugyanúgy, ahogy a MARVEL filmek is a Disney-hez tartoznak és abból nem kapunk már BD-ket, gondolom Az ébredő erő-re is dettó ugyanez vonatkozik... ha tévedek, akkor javítsatok ki.
0
2016. március 18., péntek 20:39
669
Én is bíztam benne, hogy lesz SW BD ügyben is tájékoztatás. Hisz van köze a Provideo-hoz a BD-nek is. Nem értem az egészet, de lehet, hogy már nem is akarom. A lényeg, hogy lesz!
0
2016. március 18., péntek 20:18
3448
13: Szerintem arra céloz, hogy maga vásárlók és szokásaik az igényfelmérés...
0
2016. március 18., péntek 20:09
157
12. Megtennéd, hogy bővebben kifejted, hogy milyen igényfelmérés is működik és hol is látunk róla információt? Köszönöm
0
2016. március 18., péntek 19:53
17243
11: Dehogynem. 2007 óta más se folyik, mint igényfelmérés. A konklúzió? Nincs rá igény.
0
2016. március 18., péntek 19:25
157
7. Ez megint egy feltételezés és semmi alapja nincs. Nincs igényfelmérés . Nincs kommunikáció a kiadó és a vásárlók között.
0
2016. március 18., péntek 19:23
157
4. Köszi az infót. Eddig nem tudtam, hogy a Dvdextra = Xpress. Alaposan megnézve a a Dvdextra oldalt fel is fedeztem a jobb alsó sarokban az Xpress logót. :)
0
2016. március 18., péntek 18:06
7074
8: Vagy nevezhetjük optimista becslésnek is.
0
2016. március 18., péntek 17:43
3534
7. Ez már megmarad a feltételezés szintjén.
0
2016. március 18., péntek 17:40
17243
5: Lehet, hogy azért nem, mert elmenne belőle 30-40 darab.
0
2016. március 18., péntek 17:22
21
Na, a Pro Video átállt steelbook-ra?
0
2016. március 18., péntek 17:19
3534
A Káosz karácsonyra miért nem jelenik meg BD-n?
És hol marad a Mélyütés?
0
2016. március 18., péntek 16:44
7074
3: Hogy a konkurenciát reklámozzák? Rossz ötlet.
0
2016. március 18., péntek 16:34
157
A Star Wars: Az ébredő Erő Bluray megjelenést is fel lehetne tüntetni, hogy hol lesz csak kapható. Így lenne teljes a PV április megjelenései ......
0
2016. március 18., péntek 16:12
3448
Innen a Trónok harca jöhet, remélem az összes évadot sikerül majd kiadni kékben. :)