Nos megvettem a film dvd változatát. Szép kiadás. A fent szereplő képhez képest annyi az eltérés, hogy a filmet tartalmazó lemez nem sárga, hanem egy jelentet látható rajta.
0
2016. március 21., hétfő 17:46
197
24: Mintha az Alexandra és a Líra szállítana külföldre.
A digibook lehetett volna kétnyelvű, kevés szöveggel, sok képpel, a nagyját (ami nekünk nagy, nekik semmi) elvitte volna a Nyugat. A lemezből meg régiós kiadványt csinálni (eleve úgy eladni a BD-jogot K-Eu-ra, hogy itt marad a gyártás: ha Hollywood megteheti, mi miért nem?).
0
2016. március 21., hétfő 17:14
450
Blu-ray design-ja nagyon király! Végre valaki tudja, hogy kell kinéznie egy grafikai tervnek 2016-ban, nem pedig a tizenéves elavult szempontokat erőltetni még mindig!
0
2016. március 21., hétfő 17:08
450
Na ezaz! Így kell kiadni egy filmet!
((Nagyon nagyon zárójelben a korhatárharikához: Ez a jelölés egyáltalán nem annyira otromba, mint a többi oszágé. Konkrétan a mienk a legdiszkrétebb! Az angol kiadásokon 2db is van, ami egyenként is nagyobb, mint a mienk! A németeké meg konkrétan majdnem a borító negyedét takarja! Nincs vele bajom))
Csak egy kérdésre keresem még a választ! Attól kérdezem, aki már látta a filmet: szerintetek hogy lehetett ezt a filmet 12-es korhatárral forgalmazni, egy 16-os korhatár azért jobban passzolt volna hozzá, nem? A téma és az ábrázoltak nem igényeltek volna komolyabb besorolást?
0
2016. március 21., hétfő 16:33
3534
28. Oh, hát a tukmálást nem is úgy értettem ahogyan te :) Olyan kiadványok már tényleg nincsenek.
Én arra gondoltam, hogy számos független film jelenik meg itthon csak DVD-n, mert nem látnak a kiadók bennük fantáziát és lehetőséget, hogy BD-n is megjelentessék.
0
2016. március 21., hétfő 16:28
17243
27: A DVD azért kerül annyiba, mert az DVD, aminek hatványozottan nagyobb piaca van Magyarországon, mint a BD-nek (ami egyébként még mindig nem túl nagy), magyarán sokkal többet (ami még mindig nem túl sok) el lehet belőle adni, azaz sokkal nagyobb mennyiségre fognak eloszlani a költségek, melyek alapcsonyabbak is, mivel DVD-ről van szó, meg egy valamivel szerényebb kiadványról (ami még mindig fantasztikusnak ígérkezik).
Továbbá szerintem már nem létezik olyan jelenség, hogy DVD-t tukmáljanak rád a kiadók, hisz most már szinte teljesen kivesztek a "BD+DVD" kiadványok. Amúgy ha zavarnak, akkor elajándékozhatod őket. :)
0
2016. március 21., hétfő 16:17
3534
26. Most erre mit lehet írni? Én ennyi pénzért nem érzem bónusznak. De akkor megfordítom a kérdést. A kétlemezes digipackos DVD kiadvány hogyhogy csak a harmadába fog kerülni?
De kérdésedre válaszolva: egy fullextrás egylemezes BD kiadást helyénvalóbbnak érzek. Mindenféle cicoma, körítés és földi relikvia nélkül.
Ahhoz képest, hogy a kiadó ki se akarta adni BD-n, jócskán túlvállalták magukat, de remélem rám cáfolnak és sikeres lesz a kiadvány. Kívánom nekik!
Én is biztosan beszerzem, csak egész egyszerűen a DVD-től van herótom, amit igyekszenek a kiadók rám tukmálni, még akkor is, ha már évek óta nem veszek belőlük egy darabot sem. Engem irritál a jelenség.
0
2016. március 21., hétfő 15:05
17243
14: Igazából arra számítottam, hogy már az első tíz hozzászólásban ott lesz ez a panasz, szóval meg vagyok lepve. :)
De a lényegre térve: ez a kiadvány pontosan ugyanennyibe kerülne, ha nem lenne hozzácsomagolva a két DVD. 8.990 Ft-ért kapsz egy Magyarországon Magyarországra készült kiadványt 3 órányi extrával, 24 oldalas könyvvel, számozott filmkockával, mindezt egy számozott digibookban. Mit gondolsz, mennyibe került volna ez a megjelenés egy olyan piacon, ahol a fapados korongok is belekerülnek 7.000 Ft-ba? A kiadványhoz csomagolt két DVD csupán gesztus a forgalmazó részéről, meg egy lehetőség arra, hogy kölcsönadhasd őket a szüleidnek, nagyszüleidnek, meg bárkinek, akinek nincs BD-lejátszója. És hogy miért nincs ebből egyszerűbb kiadvány? Szerinted ez a piac elbírt volna többféle BD-megjelenést egy Saul fiából, és ha nem, akkor melyik lett volna a jobb, a fullextrás 9.000-ért vagy a fapados kevesebbért?
0
2016. március 21., hétfő 12:56
2405
24: Sajnos Mo-n meg mindig nem latjak az internetben rejlo lehetosegeket :((( En is 2-3 hatonta veszem meg azt, amit ha lehetne azonnal kiszallitatnek, egyenesen a kulfoldi lakhelyem cimere.
0
2016. március 20., vasárnap 23:42
32
18.+23. magyar DVD/Blu-ray boltok sajnos nem szállítanák külföldre, érdekes módon! Tudom nagyon jól, mert Angliában, Nemtorszagban elő ( nem keves ) magyar ismerőseim sem tudnak rendelni M.o.-ról, ( nincs PayPal, Visa fizetési lehetőség + elöre kalkulált szállítási költséggel ) pedig rögtön fizetnének és a bolt is tudna előre kalkulálni, ha már előre zsebében a pénz, ezért ( más lehetőség nem lévén ) szomszédainktól vásárolnak vagy évi egyszeri "nagybevásárlas" alkalmával, egy ismert elektronikai üzletben.
0
2016. március 20., vasárnap 22:52
197
19: Az mindegy. Nem az átlagvevőről van szó, hanem a gyűjtőről, aki kifizet 30 euró+p&sh-et egy gyanús országból származó filmért. Franciáknál, amerikaiaknál stb. kicsivel többen vannak ilyenek, mint nálunk. A koreaiak sem véletlenül tesznek angol feliratot a kizárólag otthon terjesztett kiadványaikra.
0
2016. március 20., vasárnap 22:30
6056
A magyar-os attitűd mellett a magyar-os helyesírásból is eleged van ahogy látom :-)
0
2016. március 20., vasárnap 20:43
3534
20. Gondolom a Kingsmanről beszélsz. Már ne is haragudj, de számos variációban megjelent itthon a film ,nem kell a legdrágább kiadást megvenni, van egy csomó opció. Ott van az egylemezes BD kiadás is.
Akinek meg a legexkluzívabb kiadás kell, az nyúljon mélyen a zsebébe és perkáljon. Úgyhogy nem értek veled egyet.
0
2016. március 20., vasárnap 19:39
5
Egyik itteni kommentelőnek sem engedném a vásárlást. Miért csak a siránkozás, nyafogás, szarozás és sárdobálás megy??? Nagyon elegem van ebből a magyar-os attitűdből, mentalitásból! :/
Megjegyzés. Lehet, hogy kifizettetik a fogyasztókkal/vásárlókkal/Nézőkkel/rajongókkal (mindegyik mást jelent, ha tudnátok!), a 2 DVD rát is a Blu-ray mellett, de még így is elfogadható szinten van egyes külföldi kiadványokkal szemben. Ott pl. pár karakter kártyáért, poszterért meg egy hologramos/lentikuláris mágnesért, borítóért 50-300%-al többet kell fizetni a termék árán felül! Kész rablás, lehúzás, kapzsi hozzáállás, az amúgy is nemzetközileg magas Blu-ray áakhoz képest. - Ez jogos panasz, vélemény, nem úgy, mint az itteni többi.
0
2016. március 20., vasárnap 18:55
3534
18. Franciáknál speciel előbb jelenik meg BD-n mint itthon.
0
2016. március 20., vasárnap 17:08
197
Be kellene rakni a hírt angolszász és francia DVD-fórumokra azzal, hogy itt előrendelhető. Könnyen lehet, hogy többszörösét is el lehetne adni a digibooknak, így esetleg az ár is csökkenhetne. Külföldön is kevés digibook jelenik meg, pláne Oscar-díjas filmmel.
0
2016. március 20., vasárnap 10:13
1333
Nem "hülyéztem" le a kiadót, bár kétségtelen, hogy a korábbi negatív tapasztalataimnak és aktuális rosszabb hangulatomnak köszönhetően kicsit vitriolosabb stílusban kérdeztem, amiért tőlük ezúton is elnézést kérek!
Viszont ha te figyelmesen olvasnád az Xpress fórumát, tudnád, hogy nagyon rég óta "vesszőparipám" a korhatárkarika feltüntetése a hazai kiadványokon! Ezerszer leírtam, ezerszer beszéltünk róla, pontosan tudom az okokat. Azt viszont továbbra sem tudom, hogy a kiadók 100%-a miért nem él az esetek 100%-ában a bosszantó "rányomtatást" megkerülő fentebb említett megoldások valamelyikével. Így nagy valószínűséggel még pár száz alkalommal szóvá fogom tenni mindezt a jövőben is.
(Megjegyzem a kérdésem stílusából rájöhettél volna, hogy szarkazmussal átitatott költői kérdésről volt szó.)
A német példa pedig irreleváns, mert Magyarországon megjelenő, magyar kiadványról beszélünk. Sajnálom a német filmgyűjtőket, de attól, hogy nekik még nálunk is rosszabb, nekem nem lesz jobb. Így semmi értelme az ilyen fajta összehasonlításnak.
0
2016. március 20., vasárnap 10:05
5
Full HD, 4:3-as képarány, csalódás volt a film idegesítő homályosításokkal ami csak fejfájást okozott. A film végén döbbenten nézett mindenki, hogy mi volt ez a ....?
0
2016. március 20., vasárnap 9:04
6056
Kedves piftuka,
1) Te lehülyézheted a kiadót, de ha téged hülyéznek le az személyeskedés, értem.
2) Állítólag tudod, hogy törvény írja elő a korhatárt, de azért te felteszed a kérdésed. Ne nézz már hülyének, fogalmad se volt róla.
3) A német példát ugye ne nézzük mert irreleváns. Hogy miért azt nem tudom, gondolom azért mert te azt mondod és kész.
Mindegy, abban igazad van, reménykedjünk hogy külön lesz a papíron a korhatárkarika. Curacao neked pedig köszönöm a tájékoztatást, 14-15 éve veszek filmeket de erről sose hallottam!!! Te milyen vakondtúrásból bukkantál fel? :)
0
2016. március 20., vasárnap 0:52
3534
Tök jó, hogy a Saul fia megjelenik BD-n. Pont.
Miért van az, hogyha az ember BD-n akarja a gyűjteményében tudni a filmet azzal a kedves kiadó büntetésképp kifizetett plusz 2 DVD árát? Aminek nincs semmi értelme... Mert minek?
A BD-n rajta lesz valamennyi extra ami a második DVD-n lesz, a filmet pedig ki fogja megnézni DVD-n, ha ott lesz mellette a BD?
Aki DVD-n veszi majd meg, azzal miért nem fizettetik ki a BD árát?
0
2016. március 19., szombat 21:43
5
Van a díszdobozos kiadásoknál és a steelbook kiadványoknál egy úgynevezett "slipcard / slipcase", ami papírtokot jelent. Ez hátul teljesen, elol csak pár centit takar el a kiadványból. Ezen vannak a specifikációk, ajánló fotók, meg a szokásos jogi bla bla szöveg legalul, aprónem betűvel. EZEN van a korhatár jelzés is VAGY a FÓLIA CSOMAGOLÁSON!
Itt mindenki csak a sárdobáláshoz ért, mint más forumokban, és soha senki nem vett még itthon vagy nem átott pl. MM-ben nem "szokványos" kiadványt??? OMFG :/ Magyarok b+! Megint csak a sárdobálás, meg a rohadt szitkozódás egy ki**szott apróság miatt, ahelyett, hogy örülnénk az ilyen szép kiadványnak és a film sikerének!!! ÁÁÁ DEHOGY, mi magyarok erre nem vagyunk képesek!!!
Kell a kukiba nektek ilyen kiadvány, majd letöltitek nkórról, vagy akárhonnan! :/
0
2016. március 19., szombat 20:35
1333
Purple Rain, pontosan tudom, hogy miért kell feltüntetni. Személyeskedned, és "szalmabábérvelned" nem kell, mert nem vet jó fényt rád.
Jópár (sajnos elég kevés) olyan kiadványom van, aminek nem a borítójára nyomtatták, hanem a dupla fóliázás alá, és/vagy egy kartonpapír keretre, ami a kiadványt övezi. Ez ugyanis teljes mértékben megfelel a törvényi előírásoknak.
Szóval az érveid nem állják meg a helyüket. (Németországot pedig hagyjuk, mert felemlegetése a téma kapcsán irreleváns.)
Az pedig, hogy mindezek ellenére, miért nem az _összes_ kiadvány esetében így oldják meg a kiadók a korhatár karika feltüntetését, jelzi, hogy mennyire "fontosnak" tartják azokat a bizonyos gyűjtőket, akik hajlandóak eredeti kiadványokat megvásárolni.
0
2016. március 19., szombat 20:32
3
Nagyon szép kiadvány mindkettő, valószínűleg be is ruházok a Blu-ray digibookra. Lehet esetleg tudni a termékek várható irányárát?
0
2016. március 19., szombat 20:18
6056
9: Valószínűleg nem akárhova lehet kitenni, gondolom nem az volt a cél, hogy a fólián legyen amit ha letépsz akkor korhatár jelzés nélkül ott áll a lemez a polcon. Egyébként nézz meg egy német kiadványt. Na azon aztán van minden szar...