Keresés

Saul fia - triplalemezes, extra változat limitált, sorszámozott digibookban (BD + 2 DVD) (BLU-RAY)

2020. október 17., szombat 15:36
Sajnos, vannak alulértékelt és jelentősen alulértékelt filmek, és van például ez, amely olyan messze áll még a nézhetőségtől is, nemhogy az Oscar díjtól, mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől.
0
2017. december 6., szerda 11:52
Baszki :D :D A szabályt erősítő kivétel :D
0
2017. december 6., szerda 11:52
A kivételt erősítő szabály :)
0
2017. december 6., szerda 11:13
Én megnézném Schwarzeneggert egy borongós hangulatú western szerepében, jó és/vagy rossz oldalon egyaránt.
0
2017. december 6., szerda 10:57
Clint Eastwood elég jó filmeket rittyentett idős korára is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. december 6., szerda 10:49
Sok helyen olvastam és van benne igazság, hogy az öreg színészekkel nem hálás Hollywood... De azért mondjuk meg őszintén, 70+ korban, ha az ember akciósztár volt egész életében, nehéz mit kezdeni a filmiparban...
0
2017. december 6., szerda 10:06
Azzal a két filmmel speciel semmi bajom. Bár a Szabotázs valóban elég érdekes eleme Arnold filmográfiájának, de igazán csak a Nyírjuk ki Günthert kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy nem feltétlenül vett jó irányt az öreg...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. december 6., szerda 9:44
S azok még a bolti készletek voltak, nem az, amit korábban említettem...
most posts by TM
0
2017. december 6., szerda 9:42
Nem a filmmel van baj, azt pont annyian vették meg, amennyi érdeklődő volt. A hazai piacra ekkora mennyiséget gyártani eleve őrültség volt, már elmúltak azok az idők, amikor ennyi DVD-t lehetett eladni, s akkor is csak a slágercímekből. A Blu-ray pedig jött, látott és vesztett. Megmaradt pár száz, néha ezer darabos "furcsaságnak", amit csupán a gyűjtők meg néhány vevő értékel. Így azzal kapcsolatban bármilyen külföldi összehasonlítás értelmetlen.
most posts by TM
0
2017. december 6., szerda 9:26
Na de bezzeg a Szabotázs meg a Genisys :D :D
0
2017. december 6., szerda 8:59
A kiszórás sajnos már néhány hónapja elkezdődött... :(
0
2017. december 6., szerda 8:53
Amilyen a film, nem csoda. Megvettem, de a film ötödik percében már bántam. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Azóta ha tehetem, semmit sem veszek látatlanul.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. december 6., szerda 1:12
Egyébként pont ma beszéltem egy illetékessel, aki újfent megerősítette az ezer darabos készletet - hozzátéve, hogy a felét tudták eladni. Úgyhogy az a korábbi hurrá-cikk, hogy háromezer van, de már el is fogyott ezer, ez alapján csupán csúsztatás. A DVD verzió még rosszabbul járt, abból 25 ezret gyártottak, s a fele eladhatatlan, talán majd kiszórják ezer alatti áron.
most posts by TM
0
2017. március 29., szerda 2:35
Egy hozzászólásba ennyi buta összeesküvéselméletet belezsúfolni, plusz még burkolt személyeskedéssel spékelni meg ellentétet szítani... eltévesztetted a házszámot, itt filmbarátok vannak, a politikai fórumok arrébb vannak.
most posts by TM
0
2017. március 29., szerda 1:25
Előfordulhat, hogy országok között eltérő a kép. Főleg, ha lehetőségük van nekik (pl. Franciország) eredetiről kopizni. Amin meg sem lepődnék tekintve a "kis" Nemes ott él már régóta. Talán a francia házi-mozizók közelebb állnak a szívéhez. Az is biztos, ha felügyeletével ment volna a képjavítás, biztos, hogy nem engedi ki így. Ha igen, lelke rajta. A szokásos magyaroknak jó lesz legyintéssel elintézte.
No, de hát nem tudjuk, mert nem voltunk ott. Amit meg írnak, hogy ki, hogy vesz részt a film digitalizálásánál az egy reklámfogás, mert a kiadó bevállalta a BD-t, szeretné eladni valahogyan. Más kérdés, hogy egy rendező csak azért, mert ő készítette a filmet ezen munkafolyamat közben észrevesz bármilyen dolgot. Maximum, ha kész egész és szeretné megnézni. Ám sokukat ismerve nem igazán szeretik nézegetni a filmjüket hónapok után is.
A kép minőségen én is meglepődtem. 2016. Oscar-díj. Van egyfajta elvárás ennyi pénzért. Talán, ha sokkal több filmet tennének át a gyártók BD-re szerezhetnének akkora rutint addigra, mire ilyen kaliberű film kezükbe kerül.
  
Sajnos akiknek nincs szemük és igényük a minőségi kiadványokra egy blu-ray film képét illetően nem foglalkoznak ilyesmivel. Egy régi motoros film gyűjtő, aki rendelkezik megfelelő eszközökkel otthon tudja jól, hogy számtalan lemez végezte így első kiadásként rossz felújítással. Később jött belőle ilyen-olyan évfordulós remaster jobb képpel. Talán ebből is lesz 10 év múlva.

Tanácsolni meg annyit tudok, hogy vitába szállni 1080p-s és 1080p-s kép közötti különbségekről olyannal érdemes, aki nem junoszty tv-n nézi a blu-ray filmeket. Egyrészt nem tud hitelesen hozzászólni a témához, mert semmilyen különbséget nem lát egy vhs és videó cd között sem. Másrészt HD-tv hiánya miatti hátrányból eredő folyamatos kisebbségi komplexusokból gyökerező modortalan hozzászólásoktól is megkímélheted magad.
0
2017. március 27., hétfő 23:07
Konkrétan pont ugyanazt a frame-t nem találtam meg, de ez a magyar kiadásból származik.

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/03/27/501HUN.png

Ha azt szeretnéd mondani hogy a jobb felső részen ami van normális, akkor én feladtam :)

A lejátszóm több 100 lemezt hibátlanul visz és megjelenít. Szerintem csak azzal az 1-1 lemezzel lehet gond :)

Egyébként béke! Csak nem szoktam tények nélkül mondani dolgokat.
0
2017. március 27., hétfő 19:15
Cserélj lejátszót! :D
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 18:08
Az a helyzet, hogy tökmind1. Tőlem papírra is rajzolhatták. A lényeg, hogy van két lemez az egyik jó, a másik nem, komolyan mondom belinkelem neked este...

Azt meg hogy ki lúzer, meg ki nem. Olyan eredeti gyári kiadványokkal találkoztam, hogy a hajam ketté állt. Azokat is vérprofik csinálták totál nézhetetlenre.

Ajánlom figyelmedbe pl Robbie Williams Knebworth blu ray kiadványát, amit olyan profin konvertáltak át, hogy szétesik a kép mozgás közben. 17 000.- ft-ot adtam érte konkrétan úgy hogy 5 percet volt a lejátszóban, mert megfájdul a fejem tőle.
0
2017. március 27., hétfő 18:01
Látszik, hogy nem értesz hozzá, mivel a Saul fia qrvára nem digitális forrással rendelkezik, mivelhogy filmszalagra forgatták. No, itt a vége, nálam nem vagy hiteles.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 17:56
Nem kell felháborodni! A deepwater horizon, de akár a hacksaw ridge is rendelkezik hasonló problémákkal, nem a hazai kiadás, hanem úgy eleve a világban.

Azok úgy jönnek ide, hogy azokat is a rendező/operatőr felügyelten...nem túl nagy sikerrel.

Nem akarok senkit megbántani, de ez annyira szép marketing bullshit, hogy el nem tudom mondani. Rendező felügyelte...ugyan már. Kb amikor a suliba beteg a tanár és egy másik felügyeli addig az osztályt...ez a csak éld túl azt a 45 percet, a lényeg...

Ezeket nem kell felügyelni, főleg ha digitális a forrás és most volt moziba. Az kb 1:1-be mehet a lemezre, ami a képet illeti. A hangon kicsit mókolni kell, mert nem ugyanaz az otthoni meg a mozis formátum.

Kb mint amikor te nyomsz egy telefonnal felvett videóra egy convert to divx vagy bármi mást. Beállítod a tömörítést és kész. Save as...nagyon leegyszerűsítve. Itt annyi történt, hogy másik országban mást állítottak be a save as-nél...Ezen nincs mit felügyelni...

Amikor filmről szkennelik be a kópiát és retusálni kell stb, ott van mit dolgozni. Ott inkább elhiszem. Digitális forrásnál egyszerűen nincs mit. Felvették 2K vagy 3,2K vagy 4K-ban és ebből egy tényleg save as to 2k 20mbit/s
0
2017. március 27., hétfő 17:48
Persze, nyilván a szakemberek lúzerek hozzád képest, teljesen hihető, hogy vakok és süketek, nem látják azt, amit te, bezzeg az EU-s országok ugyanebből a "szarul sikerült" transzferből kiválót csináltak. Hihető...

A felújítások témája meg nem tudom, hogy jön ide, de igazából nem is érdekel.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 17:33
Most erre mit mondjak...nem sikerült!

Egyébként hány olyan felújítás 4k master van, ami elég rossz lett.
Francia kapcsolat, Keresztapa, Szemtől szemben legújabb 4k transzfere, de még ott van pl mullholland drive is, ami egy dvd-nél sem jobb.
0
2017. március 27., hétfő 17:25
A kiadványokhoz a 35mm-es kópiáról készített digitális transzferét a stáb – Nemes László rendező-forgatókönyvíró, Erdély Mátyás operatőr, Zányi Tamás hangmérnök és Hajdók Gábor utómunka supervisor – személyesen felügyelte, hogy az Oscar-díjjal kitüntetett alkotás a lehető legjobb kép- és hangminőségben kerülhessen otthoni körülmények között is a nézők elé.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 17:22
Mellesleg a magyar Saul fia kiadvány sem Magyarországon készült.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 17:21
Nekem is vannak képeim a magyar BD-ről, amelyek nem sávosak.
most posts by TM
0