Keresés

Saul fia - triplalemezes, extra változat limitált, sorszámozott digibookban (BD + 2 DVD) (BLU-RAY)

2016. március 20., vasárnap 15:15
Elolvastam itt minden sort. Szomorú a szívem. Én sem vagyok egy gazdag ember, de elképzelni sem tudom, hogy még egy megjelenés előtt álló film áráról és további kiadásairól megy az eszmecsere. Kit érdekel, hogy hány darab jön belőle? Ha limitált lesz, azért az, mert később nem lesz utánnyomás ebből. Ilyen volt a Bosszú-trilógia vagy a Kubrick doboz. Ezen mit kell agyalni. Senki nem tart puskát senki hátához, hogy rendeljen belőle. Nyilván nem egy olcsó kategória, de a filmgyűjtés sosem volt az. Ott vannak a PV új megjelenései, nem egy filmjüket teljes áron szereztem be, nem azért mert sietős volt a dolog, hanem mert szerettem a filmet (és finoman szólva egyik sem volt ilyen körítéssel).

Ezt kell itt sokaknak magukban letisztázni, hogy tetszett és érdemes-e nekik arra a Saul fia, hogy megvegyék ebben a formában. Nyilván lesz olcsóbb/fapadosabb verzió is, ez egyértelműen a gyűjtőknek és a film rajongónak készült, nem kell ezt túlagyalni.
0
2016. március 20., vasárnap 12:51
Az ezer darab lemezt egyszerre kell legyártatni, függetlenül attól, hogy annak mi lesz a sorsa. Logikus, hogy a forgalmazó első körben teljes áron (értsd nagyobb haszonnal) szeretné értékesíteni a portékáját, hogy azután a maradéktól kisebb összegért legyen módja megválni és túlélni az esetlegesen a nyakán maradt készlet okozta veszteséget. Ez a mai magyar piac, tetszik, nem tetszik. De az is lehet, hogy bíznak abban, hogy a limitált kiadás gyorsan elfogy, és még mutatkozik rá igény, hogy utángyártsanak belőle, csak akkor már nem sorszámozott csomagolással - erre is volt már példa, legutóbb az Etalon Filmnél. Ha ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor ezer darab "szépkiadású" film lel gazdára, és nem lesz egy fapados verzió sem. Erre céloztam azzal, hogy most ez van, a későbbiek meg majd később lesznek aktuálisak, attól függően, hogy alakul a termék jövője.
Tekintettel a filmre és a forgalmazóra a további parttalan eszmecseréből kivonom magam. Közlöm, hogy én csak egy vásárló vagyok, tehát senki más nevében nem nyilatkoztam, így az állításaimat sem kell hitelesnek tekinteni.
most posts by TM
0
2016. március 20., vasárnap 12:37
Mivel az ismert hazai helyzet miatt tudjuk, hogy sajnos nem sokan (és egyre kevesebben) költenek filmek hordozón történő vásárlására, ezt a szűk réteget valóban lehetne pontosabban tájékoztatni és kiszolgálni. Én sem értem, hogy miért nem lehet egyből minden BD verzióról beszélni és megjelentetni? Így mondjuk a vásárló tudná eldönteni (ami elég természetesnek tűnik a kereskedelem többi területén), hogy az adott filmet milyen kiadásban szeretné megvenni, neki mennyit ér.

Vita nélkül, csak megjegyzés: a leárazás (tej) arról szól, hogy az adott kiadvány később esetleg kevesebbe kerül majd, mert nem adták el teljes áron az összest. Erre van aki játszik, van aki nem, de ez már más kérdés. A felvetés az volt, hogy másik kiadvány jelenik meg később, talán, valamikor, valamennyiért, így viszont nincs döntési lehetősége a vásárlónak most (csak később, valamikor…).

Totális OFF:

+1: Az „olcsójános” megjegyzés azért kicsit bántó, mert tudjuk, hogy egy film megjelenés után 2-4 hónapon belül olcsóbban vásárolható meg. Ez így alakult, ettől még én sem értek egyet vele. Ha a kiadást követően rögzíteni lehetne a megjelenéskori árat mondjuk 1 évre, és utána is sávosan és hosszabb időszakokban akcióznának, az megmenthette volna a piacot szerintem, mert az érdeklődők közül többen teljes áron vásároltak volna. Na de ha 2-3-4 hónapon belül majdnem biztosan megveheti mondjuk 30%-kal olcsóbban, az csak azt jelenti, hogy a tudatos fogyasztó nem ellensége a saját pénzének és ezekkel az ésszerű spórolásokkal több kiadványt tud megvenni adott keretből. Azért ez nem hangzik rosszul senkinek (vásárlók, kiadók) a szempontjából sem.

+2: Azt meg már tényleg csak zárójelben, hogy a 2-4 hónapon belüli akciós árral érjük el sok esetben a külföldi megjelenéskori árat, ahol ennyi idő után már szintén akcióznak, így az árdifferencia majdnem végig megmarad a hazai és a külföldi piac között. Ez sem túl egészséges.

Egyenlőre... ;)
0
2016. március 20., vasárnap 12:03
E bejegyzést amolyan összegzésként szántam az utóbbi időszakban olvasott fórumozói megnyilvánulásokra tett reakcióként, ezért ha nem muszáj, ne vedd magadra minden sorát. :)
most posts by TM
0
2016. március 20., vasárnap 11:53
Túlokoskodsz egy olyan dolgot, ami mindig is létezett. A világtörténelemben létezik pár ezer film, aminek az exkluzív kiadása után később érkezett egy fapadosabb változat. Most van egy limitált megjelenés, ennek kell örülni. Hogy később mi lesz, az a jövő zenéje. Nemes rendezőt meg ne keverjük bele, mert a végén a holocaust áldozatok emlékének meggyalázásánál kötünk ki...
És akkor még vannak, akik csodálkoznak azon, hogy a forgalmazók nem kommunikálnak, nem teregetik ki a lapjaikat, nem árulnak el minden részletet. Pedig nálunk a filmforgalmazásban is mindenki annyira szakértő, mint fociban, politikában és minden másban, de főleg sopánkodásban és méltatlankodásban. Itt egy régóta nem látott kiállítású kiadvány egy régóta nem tapasztalt sikerrel övezett filmről és most vannak, akik a fapadosságot hiányolják.
Jut eszembe, tegnap voltam a Spárban és a kedvenc Mizo tejem hűtőjére nem volt odaírva, hogy "ha a nyakunkon marad, akkor végül viheted féláron". Pedig milyen remek marketingfogás lenne, reklamálok is hétfőn, hogy átvertek, amiért ezt elhallgatták és Csípőteleki Riska is biztos nehezményezné, ha fülébe jutna ez az aljasság.
No, fejezzük be a brainstormingot, és mindenki térjen vissza a dolgához, a forgalmazzó forgalmazzon, a vevő meg vásároljon. Ennyi.
most posts by TM
0
2016. március 20., vasárnap 10:54
Már elnézést, de ha az 1000 darabhoz képest valóban erősen limitált lesz az exklúzív tartalommal megjelenő kiadványok száma, akkor a tájékoztatás/bejelentés nem igazán korrekt, mert elhallgatja a tények egy részét (a normál BD-megjelenést), ami minden vásárló számára lehetővé tenné, hogy eldöntse, neki melyik kiadás a legmegfelelőbb. Ami engem illet, én már megrendeltem az adatbázisba felkerült verziót 8k-ért és nem is áll szándékomban törölni a rendelésemet, de ez így ebben a formában ahhoz hasonlóan kifogásolható eljárásmód, mint a Disney húzása a Star Wars 3D-vel kapcsolatban.

Azt mondjuk nem tudom, nekünk idehaza egy magyar filmmel kapcsolatban miért kell a hollywoodi nagyipari mintát majmolni. Nem ismerem Nemes Jeles Lászlót, de az eddigi megnyilvánulásai alapján nem hiszem, hogy ő ezt akarná...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. március 20., vasárnap 10:43
Lehet,hogy később is kapni majd olcsóbban csak sima műanyagtokban,mint más digibookos kiadványok esetében.
0
2016. március 20., vasárnap 10:41
Rendezői koncepció,úgyhogy igen,ez komoly.
0
2016. március 20., vasárnap 10:40
Ja, és még csak nem is digitális...
most posts by TM
0
Attól, hogy csak lemezből van (lesz) ezer, limitált kiadásból egyáltalán nem biztos, hogy ugyanez a helyzet. Viszont a kiadó volt annyira szemét, hogy a kiemelt jelentőségű film kapcsán egy ilyen ünnepi magjelenést tervezett a filmet ünneplő boldog gyűjtőknek és csak a későbbiekben elégítené ki az ólcsójánosok nyavalygásait.
most posts by TM
0
Mivel így forgatták le, és rendezői koncepció volt, így igen. Komoly.
0
2016. március 20., vasárnap 10:33
Ez a 4:3-as kép komoly?
Jobb és bal oldalt fekete sávval?
0
2016. március 20., vasárnap 10:33
1000 db??? Einstein szerelmére - mert ugyebár minden relatív -, akkor nem egészen világos, hogy ez a kiadvány mitől limitált! Mert hogy a hazai standard Blu-ray megjelenések inkább ehhez képest tűnnek limitáltnak.

Persze szívemből kívánom, hogy sikerüljön eladni a BD-ket az utolsó szálig, csak hát az itteni viszonyokat ismerve vannak kétségeim...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. március 20., vasárnap 9:07
Ebben a percben berendelve!
0
2016. március 20., vasárnap 2:12
BD-ből összesen ezer darab készült.
most posts by TM
0
2016. március 20., vasárnap 0:28
Ugyan ez a film es a temaja annyira nem hoz lazba, de vegre egy magyar film, ami BD-n is jon (tudom volt 1-2 mar eddig is, de korantsem az osszes, ami valjuk be, szeeee-gyen :()
0
2016. március 19., szombat 23:18
Azt lehet tudni, hogy hány darab lesz belőle?
Illetve hogy a certificate a csomagoláson lesz-e, vagy tulajdonképpen "csak" a filmkockát tartalmazó kis karton lesz számozott?
0
2016. március 19., szombat 23:00
Én meg pont azt akartam mondani ,,Nem túlzás ez egy kicsit". De nyílván nem.
0
2016. március 19., szombat 22:58
Megrendelve!
0
2016. március 19., szombat 22:54
Már be is rendelve, megérdemli !
0