Tegnap voltam Michel Legrand koncerten a MÜPA-ban. Fantasztikus élmény volt, a 84 éves bácsi felmosta a padlót velünk konkrétan. Brutális tempóban nyomta a zongorát, mosolygott, zenélt, beszélt. A Cherbourghi esernyők zenéjét pedig annyira unhatja szegény, hogy eljátszotta különböző stílusokban is (normál, oroszos, tangós, meg ilyenek) mindent megállás nélkül, zene közben váltva a stílusok között. Aki nyitott kicsit az európaibb, vagy jazzes hangzásra, annak erősen ajánlom. Dolgozott együtt Miles Davis-el, John Coltrane-el, ami azért elég meleg.... És tegnap ott ült a színpadon... Igazi világsztár, na! :)
0
2016. augusztus 12., péntek 22:05
7074
...és Joseph Barbera. Gyerekkoromban azt hittem, ezek nők.
0
2016. augusztus 12., péntek 19:29
52684
Én csak a William Hannát ismerem. :)
most posts by TM
0
2016. augusztus 12., péntek 18:26
3448
Ùgy hallom a Rihanna koncert elég gyenge volt tegnap. Volt valaki? :)
0
2016. augusztus 9., kedd 14:15
3448
Kicsit ráfüggtem a Powerwolfra, legújabb album már nem is tudom hányadszor megy le, Judas Priest számok a végén sem lógnak ki, sikerült jól feldolgozni. :)
0
2016. augusztus 9., kedd 1:41
3448
Ohh, köszönöm az infót, augusztus 10-től jegyelővétel amint látom. Epicát sem láttam még élőben szerintem ez nagyon jó alkalom lesz rá. :D Rendben, majd előtte visszatérhetünk rá. :)
0
2016. augusztus 9., kedd 1:21
8260
Akkor januárban irány Pest, Epica/Powerwolf koncertre. Elviszlek, ha gondolod... :)
0
2016. augusztus 9., kedd 0:33
3448
Rákerestem a Powerwolfra, köszi, eddig nem hallottam róluk, tetszik a zenéjük. :)
0
2016. augusztus 7., vasárnap 17:15
8260
Ez mind szép és jó... de. A koncert kezdődött volna 20:30-kor, amit akkor leállítottak, majd kb 21:20-kor egyharmad hosszban mégis megtartottak. Az tűnne logikusnak, hogy később lett volna kisebb esélye a megrendezésnek, amikor a vihar VALÓBAN oda is ér (ahogy mondtam, 22:00 körül még "csak" Veszprémnél volt)- így legyen az akár fesztiválszervező, akár katasztrófavédelmis, jó nagy ökörségeket döntött.
Tekintve, hogy UTÁNA még a Tankcsapda is meg volt tartva, teljesen felesleges volt ez a hiszti 20:30-kor. Ott voltam, egyáltalán nem volt életveszélyes az idő... későőb, lehet az vol, de ott nem. És akkor erre jön rá a nulla kommunikáció, a "Használd a facebookot!" faszság. Hát nem.
Mindegy, tavaly azon az egy nyomorult hídon egy-másfél óra (!!) alatt jutottam ki, idén meg leszopattak a koncertel... szerintem többet nekem FEZEN lem lesz. Hacsak nem jön a GNR vagy a Metallica oda... Sajnálom.
0
2016. augusztus 7., vasárnap 14:02
1333
Sajnálattal hallom, hogy így jártál!
Ami a szervezői fejetlenséget illeti, azzal maximálisan egyetértek. Egyébként rejtély a dolog, mert messze nem az első FEZEN fesztiválról van szó. Egy ilyen "bejáratott névtől" elvárható a pazar, kifogástalan szervezés, és irányítás. Rendezői részről, és a biztonsági szolgálat részéről egyaránt.
A többi dologgal kapcsolatban viszont tévedsz. A programokat nem a szervezők, hanem az Országos Katasztrófavédelem munkatársai állították le. Ők ellenőrizték végig a körülményeket.
A vihar pedig igenis ideért. Tudom, mert itt élek. Éppen azok a ~80-100 km/h-ás széllökések voltak jellemzőek, mint előtte pár órával tőlünk nyugatabbra.
És bár itt nem esett pár óra alatt ~200 mm csapadék (ez elképesztően magas érték!!!), mint a közeli Ajkán, vagy ~100 mm, mint a szintén közeli Zircen, az a gyorsan lehulló, "mindössze" ~30-40 mmm is éppen elég volt, hogy nyugodtan hívja bárki "ítéletidőnek" az ilyet. Igazi gyors, brutális hidegfront volt, amilyenből csak az elmúlt hetekben több hasonlót is megtapasztalhattunk.
Jól döntöttek a szervezők, hogy a biztonságra törekedtek. Maradjon ez így a jövőben is!
A kommunikációt érintő hibáikat viszont egyértelműen, és teljes mértékben javítaniuk kell a jövő évi programra, ez nem vitás.
0
2016. augusztus 7., vasárnap 13:51
1333
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért rakták ki, mert akkoriban soha nem volt józan. A viselkedése pedig - főleg - emiatt volt olyan, amilyen.
Az itt legutóbb lemondott koncertjükkel kapcsolatban pedig az igazság soha nem fog kiderülni. Az igazság valahol "odaát" van. :) (Mindenesetre a főszervező színpadi nyilatkozata kritikán aluli volt minden szempontból.)
0
2016. augusztus 6., szombat 15:25
8260
Hát, itt egy-két széllökésre szétkapták a színpadot. Basszus, az hogy volt felépítve, ha egy közepes erősségű széltől féltek???
0
2016. augusztus 6., szombat 15:20
3448
Slayer előtt vagy 2 òrával a kivetìtőn már ment az infò, hogy jön a vihar. Kezdéskor volt 1-2 széllökés de nem vészes. Koncert végén szakadt le az ég mikor már kiürült a placc. Dé végig volt tájékoztatás a kivetìtőn és be is mondták. Erről a részről semmi panasz a voltra. :)
Vagy akàr egy radarképet is nézhettek volna a szervezők.
0
2016. augusztus 6., szombat 15:05
8260
A Depresszió kifejezetten jó volt a kánikula ellenére, sőt, az általam eddig nem ismert templommetált játszó Powerwolf is tetszett. Tuti volt a sült kolbász is (ahogy tavaly is), csak ez az este ne lett volna.
Elmész 150 km-ről valahova, vársz rá 4 és fél órát, aztán a nulla kommunkikáció miatt hazamész, majd kiderül, hogy töketlenség volt az egész. A vihar, amitől féltek, hazaúton Veszprémnél volt, miközben kb akkor lett volna vége az egész tervezett időbeosztású koncertnek - szóval SEMMI nem volt, simán le lehetett volna nyomni az egészet. A Volton a Slayer is viharban játszott, nem?
Hát bazzeg, anny eszük nem volt, hogy felhívják a névrokonomat az OMSZ-nél és megkérdezzék, lesz-e vihar???
0
2016. augusztus 6., szombat 14:56
3448
Sajnálom a dolgot ,arra mi is mentünk volna, ha jò előre nincs más programunk. Nekem már az gáz volt, hogy a Wellhello egyáltalán felléphet ilyen fesztiválon.
0
2016. augusztus 6., szombat 14:51
8260
Ez a FEZEN tegnap eg yóriási csalódás lett...
A Within Temptation cucca már kinn volt a helyénn, mikor az okos szervezők pánikszerűen elkezdték lebontani a színpadot. A hangosba annyit mondtak, mindenki hagyja el a színpad előti murvás területet (hátha odadől az egész???), mást nem. Szegények, beijedtek, mert jött a szél, a vihar előtti szél (ami vihar aztán végül nem is jött) és elkezdték szétszedni az építményt. Mikor a dobfelszerelést bontották, meg a színpad tetejét, hazaindultunk...
... aztán itthon kiderüt, hogy mégis volt koncert, csökkentett játékidővel. A szervezők szerint minden tájékoztatát megadtak a facebookon... a jó édesanyjukat! És ha valaki rühelli az okostelefont? Meg az egész qrva facebookot??? Vagy egyáltalán csak nem azt a kib@szott tapifont simogatja egy rockfesztiválon?? Az dögöljön meg...
A mikrofon, meg az óriáskivetítő (amin reklámnak azért volt hely) az mire való? Oké, tudom, hogy kezdek dinoszaurusz lenni ebben az idióta világban, de azzal lezárni egy ilyen balfék húzást és felháborodáshullámot, hogy "Szóltunk a facebookon" szerintem kicsit... nem is tudom... lekezelő...
0
2016. július 21., csütörtök 19:02
8260
:)
Én 1997.10.27-én és 2001.06.28-án már láttam őket.
Videót láttad? 45 ezer dollár, meg másfél millás hotel. :D Tudnak élni. Van pár szám amit kedvelek tőlük, de ha ennyire labilis a srác, nem tudom fogom e látni élőben...
0
2016. július 21., csütörtök 18:13
8260
:)
Erre már én is gondoltam. És az sem véletlen, hogy már több mint egy focicsapatnyi tag megfordult mellette. Szerencsére én nem is indultam, majd 08.05 FEZEN.
0
2016. július 21., csütörtök 18:02
3448
Megadeth Végül úgy alakult, hogy nem tudtunk elmenni a koncertre. Viszont ami azóta van az egésszel már kész kabaré. Kezdem megérteni anno miért rakták ki Mustaine-t a Metallicából. :D
0
2016. július 11., hétfő 12:26
613
Egy év után újra elmentünk egy Ákos koncertre ,és megint fantasztikus élmény volt.
0
2016. július 4., hétfő 14:56
3448
Köszönöm, O-sat megtaláltam. Ha meg egy Iron Maiden "legjobb számai" estét tart akkor, jött volna az olyan írás, bezzeg ők sem tudnak megújulni x-éve. Szerencsére The Book of Souls remek lemez lett és hozzá egy remek lemezbemutató koncert dukál. Így volt kerek. :) Másnap a Slayer pont a best of számokat szedte elő, egész koncert rutinmunka volt. Alig volt kontakt a közönséggel, elején bejöttek, lendületes kezdés, 80 perc után meg levonultak, szinte el sem köszöntek. Ott éreztem igazán, hogy a Maiden mennyivel jobb Showt hozott nekünk. Több élet és lelkesedés volt benne.
Cikkre reagálva: Nem volt hangulat? Jobb oldalt elöl álltam, olyan hangulat volt amit ritkán éltem át koncerten, szerintem nagyon beteg lehetett a cikk szerzője. :D Sőt a vissza tapsban is azért volt erő rendesen.