Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2006. február 2., csütörtök 18:50
Nee mááááááááááááááá!!!
Pengetőt???? Bassssszusssssss.....
0
2006. február 2., csütörtök 17:30
A 19-ei Clawfingerről én is írtam már, tényleg jó volt a buli.
A basszeros srác mozgása (mellesleg beszélgettem vele a buli után, és kaptam tőle pengetőt :-) ) magáért beszél. Híresek arról a srácok, hogy NAGYON szokták élvezni a bulit. Én eddig 5 Clawfinger koncerten voltam, és ez volt a második legjobb. A number one A38 hajón volt. Ott ugye nincs színpad (vagy csak alig) és ezért sokkal "családiasabb" volt  a hangulat. Meg ott mi énekeltük egy nagyon jó barátommal a Nigger végét...  :-)
0
2006. február 1., szerda 23:39
akkor jó
most posts by TM
0
2006. február 1., szerda 23:38
semmi, csak úgy kérdeztem
0
2006. február 1., szerda 22:56
Nem akarom magam emiatt regisztrálni! Bálint-nak az Odeonból az év koncertjei a következők voltak:
1. Fates Warning - Wigwam
2. Dream Theater - Pecsa (ez nem tud szar lenni, még ha nincsenek is csúcsformában, akkor sem!)
3. Opeth - Pecsa
0
2006. február 1., szerda 22:11
Nem, ajándékba kaptam a jegyet a feleségemtől.
Miért?
most posts by TM
0
2006. február 1., szerda 22:09
te ezért fizettél?
0
2006. február 1., szerda 22:06
Szerintem jó volt az is, hogy volt hely ugrálni-headbangelni :))
Ja, nem ejtettem szót, a basszer srác észveszejtő pörgős-headbangelős gitározására!!!!! Hát, az valami fenomenális volt!!!!
Gyertek máskor is!
Respect
0
2006. február 1., szerda 20:58
Qrva jó koncert volt (Zak hatalmas arc :-) ), csak ne lettünk volna olyan marha kevesen...
0
2006. február 1., szerda 18:27
Clawfinger, január 19, PeCsa

Fantasztikus buli volt, öt jó fej zenésszel, hatalmas hangulattal, headbangeléssel, ugrálással.
Rengeteget kommunikáltak a közönséggel, jó kedvük volt, látszott rajtuk hogy élvezik az egészet. Az énekes srác lejött a közönség közé énekelni, a basszer belevetette magát a tömegbe, nekem meg rohadt módon fájt a nyakam két napon át... :)))))))))))
0
2006. január 25., szerda 23:15
Néhány kép a Rapülők-buliról!

Gesztinek többnyire ilyen jó dolga volt egész koncerten...

A "Szívzuhogás" című dal (melyben a legszebb magyar szerelmes versek sorai hangzanak el) meghitt hangulata, háttérben nagy költőink portréi láthatók.

A vokál: Tunyogi Orsi, Szolnoki Péter, Auth Csilla, és Geszti jobbján Czerovszky Heni

A "Tour Dö Flanc" alatt már a tetőfokán állt a hangulat

A három Némber One: Oroszlán Szonja, Gubás Gabi és Dobó Kata

Ami minden képzeletet felülmúlt: Geszti és Gregor József reppelése! :-)

Az est legvonzóbb nője - Szulák Andi - Gesztivel a fináléban

A végén egy meghajlás - Michel, MC Gesztenye, T-Boy - Szép volt, fiúk!

most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 13:25
Igen! Ha még hozzáveszed, hogy két nappal később, hajnali háromkor írtam mindezt, akkor valóban lehet, hogy jó volt! :-)
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 13:17
Nagyon jó koncert lehetett, a beszámoló nagyon lelkes volt. :-)
0
2006. január 24., kedd 10:58
Clawfinger koncert.
2006.01.19.
Petőfi csarnok

Elég kevés ember volt, de a buli szenzációsra sikerült!
0
2006. január 24., kedd 4:15
Mégcsak annyit, hogy a képek a beharangozó sajtótájékoztatón készültek, nem a koncerten, hiszen megígértük a kivetítőnek, hogy nem fotózunk! :-))
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 4:00
RAPÜLŐK - Riszájkling
2006. január 21. Budapest Papp László Sportaréna

Karácsonyi ajándékként jutottam hozzá a magyar koncertek eddigi legdrágábbikának belépőjéhez. Őszintén szólva örültem, hiszen Gesztit roppant eredeti fazonnak tartottam mindig is, a verbalitás-fétisem okán pedig élvezem a belőle áradó nyelvi leleményeket. Kisberkesen nőttem fel, (ez nem helységnév!), a "Keménykalap és krumpliorr", az "Utánam, srácok!", vagy a "Barátom, Bonca" nyilván sokaknak jelent hasonló emléket, mint nekem! Szentmihályit pedig az Első Emelet nevű zenekarból ismerem, melynek "oszlopos" rajongója voltam 1982-től, a 90-es megszűnésig. A Rapülők 1992-94 között szárnyaltak, sajnos az akkori országos turnéjukra nem tudtam elmenni, ezért kései elégtételként szerettem volna látni, milyen egy korábbi sikercsapat, tucatnyi év után leporolt kiadásban!
Gesztire jellemző óriási marketingmunka előzte meg a koncertet, remekül felépítették a visszatérést!
A koncertre szépen szállingóztak a fiatalok, de bizony negyvenes-ötvenes arcokat is láttam (jesszusom, így megy az idő!), tinicsemetékkel.
A koncert előtt nem volt előzenekar, csak vicces dumák a kivetítőről, pl.: úgy éljenezzünk, mint akinek duplájára emelték a fizetését). 3-2-1-most-ra lehet kiabálni, tapsolni, Süsüből énekelni (Ó, ha rózsabimbó lehetnék!), esküt tenni, hogy nem fogdossuk meg ismeretlen honfitársainkat, és megígérni, hogy nem fotózunk!
Aztán végre elkezdődött a főműsor!
A háttérben megbúvó mátrixfalon megjelent egy utasszállító gép műszerfala, kétoldalt szikrázó, dübörgő hajtóművek, majd ereszkedéskor a kerekek, és a landolás után a gép orral beszáguldott az Arénába! Nem semmi látvány volt!
A színpadon egy rakás plazmatévé segítségével  csináltak különféle sormintákat, a fénytechnikát is egyedülállónak mondhattuk.
Egymás után jöttek a slágerek, a Ringasd el magad, az Ájlávjú, stb.

Becsülettel dolgozott a háttérben a négytagú vokál is, az 1992-ben még kevésbé ismert "bonbontalan" Szolnoki Péter, valamint a három lány: Tunyogi Orsi, Czerovszky Heni és Auth Csilla. Az Ájlávjúnál belibbent a 20 tagú akrobatikus táncos csoport, de még mindig semmi reakció a nézők zöménél, mintha mindenki lefagyott volna. Még a külföldi meglepetésszám, Will Smith "bólogatós" Men In Black betétdala (Nod Ya Head) sem volt az igazi, hiába adtak bele apait-anyait!
Aztán egyszercsak beindult a tömeg, már nem is emlékszem mi volt az, ami megtörte a jeget, de speciel nálam onnantól volt élvezetes a buli, amikor az "Átmeneti csók" refrénjénél szinpadra lépett az egykoron ugyan áramvonalasabb, de ma is elementáris Szulák Andrea! Van ebben a nőben valami igazán NŐIES, igazi díva, lehetetlenség nem rá figyelni! A közönség viharos tapsban tört ki a láttán, mintha mondjuk Tina Turner bukkant volna elő! Szulák hangja az évek alatt mit sem kopott, Gesztivel szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat. Jutalmul még egy számot előadott, Anastacia "I m Outta Love" című nagy sikerét, nagy sikerrel!
Vissza a látványra, A Holidaynél például forgó lángosok és savanyú uborkák, cafatonként fogyó balatoni hekkek, képernyőről képernyőre pattogó labdák terelték a figyelmet a zenekarról az óriás háttérképernyőre, a Helyi Terminátorban pedig hatalmas robotok lépegettek rendületlenül. A Szívzuhogásban, a mixelt versrészletek alatt "a szövegírók", Petőfi, Nagy László, Kosztolányi, Juhász Gyula, József Attila, Gyurkovics és Kiss Dénes portréi kavarogtak, szép megemlékezés volt ez a magyar költőkről!
Somló Tamás először egy LGT-klasszikust énekelt el, az "Ő mégcsak tizennégy"-et, az elmaradhatatlan szájharmonikázással megspékelve, de persze a "Nem adom fel" sem maradt ki a repertoárból, amikor is a jövőre 60 éves ősz énekes egy monocikliző artista nyakában ülve gördült be a színre, miközben énekelte a refrént, bámulatos mutatvány!
A show-t még tovább fokozta a Honvéd Férfikórus, akik egy kóruskantátát adtak elő a legsikeresebb Rapülők dalokból, valami végletesen elszánt komolysággal, mondanom se kell, tízezer ember dőlt a röhögéstől!
A "Némber One" alatt belibbent az olvasók által megszavazott három grácia, Dobó Kata, Oroszlán Szonja és Gubás Gabi, közülük messze az utóbbi volt a legszebb a testresimuló fodros-uszályos ruhájával, és a kontyba rendezett dús fekete hajával!
A show még erre is tudott húzni egy "alsót", amikor is a süllyesztőből vörös fényben Gregor József emelkedett ki, aki a Zúg a Volgát énekelte el oroszul, majd magyarul, mialatt a 40 tagú férfikórus, mintha csak egy hajó gyomrából menetelne elő, katonaruhában felsorakozott a színpadon, hogy kezdetét vegye az az őrület, amire már nehéz szavakat találni, hiszen az öltönyben reppelő Kossuth-díjas világhírű operaénekes látványát nehéz szavakba önteni! :-)))
Pár visszatapsolás után a "Lesz még rosszabb"-bal búcsúzott erre az évezredre rajongóitól a csapat, egy felejthetetlen záróképpel: hátul a negyven kórista, előttük a 20 táncos (kiknek produkciója a tavalyi Anastacia-koncerten látottakéval vetekszik!), a táncosok előtt a tíztagú zenekar, elől meg az énekesek, plusz a vendégfellépők!
A Riszájkling-koncert remek ötletekkel, fantasztikus látvánnyal, kiváló hangzással, egyedülálló koncertélmény volt azon szerencséseknek, akik szombat este a Sportarénában visszafiatalodtak a kilencvenes évekbe! A fiúk a belépő minden egyes forintjáért kitettek magukért, hosszú időre példát mutatva, hogyan is kell egy visszatérést színpadra állítani!
most posts by TM
0
2005. november 25., péntek 14:09
Ajánlom figyelmetekbe:

Jamie Winchester & Hrutka Róbert „Wood and Strings”  

2006.02.25. 20:00  
Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenyterem Lágymányosi híd pesti hídfő  

Jamie Winchester & Hrutka Róbert
„Wood and Strings”
Vendég: Baba Yaga
Közreműködik: Wolf Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar
Jamie Winchester – ének, gitár, Hrutka Róbert – gitár, vokál, Borlai Gergő – dobok, Galambos Zoltán – zongora, Giret Gábor – basszusgitár, Dely Domonkos – vokál, ütőhangszerek, Tunyogi Orsi, Tóth Edina, John Murphy – vokál
2005 Artisjus-díjjal elismert szerzőpárosa, az ír származású Jamie Winchester és társa, Hrutka Róbert Wood and Strings című koncertjével óriási sikert aratott a Művészetek Palotájában. A dupla CD-n és DVD-n megjelent anyagért szintén 2005-ben a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Fonogram-díjat is átvehette a több mint hat éve együtt dolgozó két zenész. Immár negyedik Wood and Strings-koncertjük alapvetően akusztikus hangszerekre épül: mind a négy lemezük dalaiból játszani fognak, de az új album (Hole) slágereit itt hallhatja majd először a közönség Fekete Kovács Kornél hangszerelésében.
A zenekar ismét vendégül látja az orosz Baba Yaga négy „aranytorkú” énekesét. Jamie Winchester velük kezdte zenei pályafutását, s ha lehetőségük nyílik rá, minden évben összejönnek egy koncertre. A különleges hangzású Baba Yaga-dalok (Back in the USSR, Wonderland, Secret Combination) az előző koncerten is fergeteges sikert arattak a Nemzeti Hangversenyteremben, ahol ezúttal is családiasan berendezett színpad és remek koncert várja a nézőket, hallgatókat.
0
2005. november 20., vasárnap 11:41
Én is simán tudtam ugrálni, meg csápolni, meg fejet rázni. Néha 1 kicsit rá kellett segíteni a kezemmel, hogy legyen :) helyem, mert azért volt nyomulás rendesen.

Viszont 1 észrevételem lenne csak: Nem volt Hullák és Fegyverek.:( ezt sajnálom.
0
2005. november 20., vasárnap 11:26
Ciki :))))
Én hátul álltam, volt helyem ugrálni-forogni-headbangelni és láttam is rendesen. Nagyon korrekt koncert volt, nem hiába van ekkora sikerük ennyi idő alatt!
És olcsó volt a jegy!!
0
2005. november 20., vasárnap 11:19
Nekem a fejemre dobtak 1 dobverőt és lapttant rólam és nem tudtam elkapni. És most egy nagy seb van a fejemen:))))))))))))))
0
2005. november 20., vasárnap 11:17
Gerike! Teljesen egyetértek, nagyon fasza koncertet nyomtak, leizzadtam a pogózásban rendesen, de nem kicsit fáj a nyakam se... :))
Áprilisban ugyanitt, ugyanmi!!!
0
2005. november 19., szombat 20:33
2005.november.18

Depresszió : Petőfi Csarnok

Kapunyitás 18h
Előzenekarok : Mind The Gap, Subscribe, Black Out

21:30: Depresszió

Az előzenekarok nagyon jól feloldották a feszültséget. A Mind The Gap mondjuk annyira nem, de a Subscribe már rendesen megugráltatta a népet. Ezen már bent pogóztam. Aztán jött a Black Out. KB. itt érkezett meg a tömeg nagyja. Még sikerült beverekdnem magam a 2. sorba és onnan nem mozdultam el.Pedig próbáltak kiszedni rendesen. Depresszió megérkezik, óriási örjöngés. Egyből belecsapnak a lecsóba. Nem szaroztak. KB.7-8. szám lehetett a Sokkold a Rendszert. Ezen szám alatt szokott menni a legnyagyobb pogó, most is így történt. 2 lánykát ki kellett szedni, mert összenyomták őket, meg összeestek. Szerencsére nem lett semmilyen sérülésük. Kérésre játszottak 2 dalt az első lemezükről, amit nem szoktak játszani. Nagyon jók voltak. Főleg a Tagadás című kis nótácska. Új lemezről is játszottak elég sok dalt. Legyen a Föld, Nem akarok elszakadni, stb...! A legnagyobb meglepi az a szám volt, ami még sosem játszottak Bp-n, ez pedig az Éjszaka Egyedül. Ez is az új lemezről van. Hatalamas tapsvihar, egy jó kis rockker tánccal karöltve (ala. pogó). Felavattuk a dalt:). Én a barátaimmal vittem Depis zászlót is. Csomó fényképet csináltak. Videóztak is. Csomószor felvettek. Remélem majd leadják valahol.

Depresszió nagyon jó bulit csinált. a Következő Pecsás koncert. Április 15-én lesz. Ott a helyem.
0
2005. szeptember 13., kedd 3:31
Az év  hazai koncertjei:

- Turbonegro / Accept / Nick Cave - Sziget
- Slayer / Garbage - Pecsa kinn
- Brainstorm - Pecsa benn
- Steven Adler / Evergrey - Wigwam
- The Bones - Kulti

A külföldiekról jobb nem is beszélni....
0
2005. szeptember 13., kedd 3:28
Egy biztos: a faszán nézett ki.
0
2005. szeptember 12., hétfő 21:38
A Korn koncerthez még szólnék annyit, hogy a Rammstein is teljesen elhagyta a kommunikációt a közönséggel, mégis nagyon jó és profi koncertet nyomtak az év elején! Tehát ettől még lehet jó egy koncert!
A tagok lepadlózásáról meg annyit, hogy pont a basszgitáros srác nyomta legjobban az anyagokat, mégis ő maradt kinnt a szünetben prüntyögni, jammelgetni...
Az hogy Jon adidasos tökvédőt hord vagy nem, meg az ő dolga. Ha tetszik, akkor tetszik, ha nem akkor ne foglalkozz vele!
0