Helló!
2005. július 9 - Papp László Budapest Sportaréna - Green Day american idiot world tour - előzenekar : Alvin és a Mókusok!
18:00-kor érkeztem meg 5 barátommal az arlnához, akkor nyitották ki a kapukat, akkor tódult be mindenki. Mindenki Green Dayes póló.
19:00-kor engedtek le a küzdő térre. Egy órát vártunk Alvinékre, pontosan 20:00-kor kezdték a koncertet ahogy az bevotl ígérve. Röpke 30 perces konci volt. Bemelegítettek minket a Green Dayre. Végig pogó volt. Az első 3 szám már nagyon prögős volt és ennek értelmében nagy lökdösődés és esések, könyöklés, rúgdolódzás meg minden ami ehez hozzá tartozik. A 4. számnál Alvin ezt mondja: "Akkor most jöjjön valami prögősebb!" Ez szerencsére max 30 mp szám volt, de mindeki borult ott körülöttem a pogó miatt. Aztán ott felállás közben letapostam egy térdkalácsot. Alvinék utolsó száma nem lehetett más, mint a Kurva Élet c. szám. Itt volt közönség énekeltetés is. Egyszer a fiúk énelték egyszer a lányok a Kurva Élet szövegét. Nagyon jó volt, el is fáradtunk már itt. Alvin levonult és 20 perc múlva rohant ba a színpadra Green Day.
KB ez volt a tracklist:
American Idiot,Jesus of suburbia,Holiday,Are we the waiting/St.Jimmy, Longview, Hitchin a ride,
Brain Stew/Jaded, King for a day,Knowledge, Wake me up...,
She,Basket Case,Shout!, Minority,Blvd. of broken dreams,
Homecoming, Time of your life
Sajnos a When I Come Around, érthetetlen okokból nem volt.
Nem baj tökéletes koncert volt. Az Aréne majdnem tele volt, néhány ülőhely volt szabadon. Amikor beugrottal színpadra mindenki sikított és elkezdtek nyomulni a színpad fele. én a 3. sorban álltam és majdnem szétnyomtak. Aztán volt a színpadnak 1 része , ami benyúlt a közönség soraiiba, oda kijött Billy Joe (az énekes) és nyújtotta a kezét pacsira. ÚRisTEN! ELSZABADULT A POKOL! Mindenki akart pacsit, akkor belekönyököltek a belembe meg minden. Aztán szerencsére Billy visszament a többiekhez. Mindenz az 1. szám alatt történt. Jött a 2. szám, ami 9 perces és nagyon gyors, van benne kb 2 perc ami lassú, de végig gyors. Ott beindult ismét a pogó.
Aztán a koncert közben még volt, piroteknika, konfetti, meg tűz is.
Lement az első 5 szám aztán jöttek a rég klasszikusok. Mindenki sikított, Mike a basszus gitáros) is kijött a kiugró részbe, akkkor megint mentek pacsizni, később Tré Cool (a dobos) is kijött. Később volt vagy 20-25 perc közönség énekeltetés. Volt George W. Bush szidás. PL: George W. Bush is a ASHOLE!!!!!!!!!!! meg hasonlók! Jött a Knowledge és akkor minig hívnak fel a színpadra gitárost, dobost meg, basszusgitrátost is. Eslőnek basszusgitártost hívtak, feljött egy srác az nem tudott basszusozni, de legalább fent volt. Virult is a feje. Aztán hívtak dobost, annka nagyo n jól ment ott Tré Cool megmutatta mit csináljon és nagyon jól csinálta. Aztán jött valaki Billy Joe szóló gitárjáért. Felhívtak egy 20 körül srácot, aki felpattant a színpadra, átölelte Billyt és pörgett a levegőben, majd Billy Joe szájon csókolta. :) Mutatta neki Billy mit kell játszani és a gyerek nagyon jól eljátszotta. Meg is kapta Billy Joe Gitárját emlékbe.
A basszus gitáros gyerkt meg megkérték , hogy ugorjon be a tömegbe. Be is ugrott el is kapták, aztán letették. Billy Joe mutaogatta kicit a seggét, farkát előakarta venni :)O, majd felhívott egy srácot a színpadra és vizi pisztollyal locsolták a közönséget. (Rám is jutott a vizből, amit Billy előtte megkersztelt. :) )
Billy meg tanult 3 szót magyrul: A köszönömöt, a Szzát, meg a városunk nevét.
ÉS végig ordibálta: BUDAPEST!!!!!!!!!!!! ARE YOU READY???????????????????????
A koncertet a Time of your life c. szám zárta, ami mindig az utolsó szám és ilyenkor csak Billy Joe van kint 1 szál gitárral a színpadon és énekli a számot. A szám végán meghajolt majd csendben kivonult a többiek után. Majd Miek még visszajött 1 pillanatra és integetett eggyet nekünk. MAjd sikítások, tapsolás, öröm könnyek. Kivilágosították a termet és elindultunk haza a szakadó esőben.
A jegyet eltettem emlékbe, nagyon angyon jól éreztem magam és a barátaim is.
HIHETELENÜL JÓ HANGULATÚ KONCERT VOLT! Remélem jönnek még ide a srácok. Telt ház votl majdnem amúgy is, és látszott rajtuk, hogy jólérezték magukat.
Ti is írjátok meg koncert élményeitekt. Kíváncsian várom őket.
ÜDV,
Gerike