Keresés

Gladiátor - különleges kiadás (3 DVD)

2006. augusztus 22., kedd 12:25
Hát, nem tudom. Nekem van egy 55-ös LG televízióm, meg egy huszon-párezer forintos lejátszóm, és nagyon meg vagyok elégedve az eszközök által nyújtott minőséggel... Még az (egyébként 30.000 forintos) 5.1-es hangfalaimat is elpakoltam, mert kicsi a lakás, és egyre nagyobb a gyermek. Kicsit nagyképü ez a "minimum szint"-duma, nem?
0
2006. augusztus 22., kedd 12:23
Írld le kérlek, hogy szerinted mi egy komoly rendszer...
0
2006. augusztus 22., kedd 12:21
Ez nagyon értelmetlen volt...
0
2006. augusztus 22., kedd 12:16
Te tenyleg ennyire gyenge kepessegu vagy szellemileg? Nyilvan azert viszik az 50-100e forintos "hazimozi rendszereket" kettesevel, mert mindenkinek ilyen rendes rendszere van :) Meg azert a turkalo a meno mert itthon mindenki fel misit kolt a dvd-re (300 a hang, 200 a tv, alaphangon). Csodasan el vagytok tevedve itt paran.
0
2006. augusztus 22., kedd 12:07
Bárkinek, ugynais ez a majdhogynem a minimun szint, amin már eflogadható minőségben lehet élvezni a DVD filmeket...
0
2006. augusztus 22., kedd 11:40
Bizony baromira meglepne ha a vasarloknak akar a negyede is komoly rendszeren nezne.
0
2006. augusztus 22., kedd 10:31
Itt a negyedik szavazat az eredeti hang mellett. :))

Amúgy fel lett vetve, hogy mindenki írja le, milyen rendszeren nézi a filmeket, ki kezdi? Lehet, hogy nagy meglepetés lenne, ha kiderülne, hogy sokan elég komoly berendezéseken nézzük a DVD-ket. :))
0
2006. augusztus 22., kedd 1:58
három:)
0
2006. augusztus 22., kedd 1:47
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. augusztus 22., kedd 1:16
Ok, dobjuk a dts kontra 5.1 témát. De van itt valami, ami érdekes. A szinkron, úgy általában.

Van már ilyen topic h szinkronnal vagy anélkül? Ha nem, azt hiszem, nem offolok itt tovább, hanem nyitnék egy olyat. Ha van, nekiveselekedm keresni. Ahol kibeszélhetjük, melyik a jobb, meg beszélhetnénk szinkronhangokról. De mitha lenne már iylen, nem?

Addigis amig kideritem vagy amig segítetek, egy szavazat az eredeti   hang mellett!!!
0
2006. augusztus 22., kedd 1:07
Természetes, hogy nem annyira súlyos probléma a DTS hangsáv hiánya, csakhogy ha már egyszer volt, akkor most miért nincs?

Mielőtt megköveznétek, szeretném hangsúlyozni, hogy engem sem hoz lázba a DTS hangsáv, főleg úgy, hogy házimozi erősítőm megfelelő hangfalszettel egyenlőre még nincs. Viszont hallottam már ezt a filmet "megfelelő" (egy régebbi YAMAHA rádióerősítő NAD dvd-játékossal és PHONAR hangfalszettel) rendszeren, ami kb. öt éve volt és az akkori ára lehetett úgy fél misi:az élmény lenyűgöző volt. Figyelembe véve a mai árakat írtam a 300 e Ft körüli összeget.

Amíg nálunk ezeket az egybesz@rokat árulják 50 ezerért házimozirendszerként (tudom, hogy az emberek nagytöbbségének csak erre van pénze), addig nem is lesz érezhető semmilyen különbség a DD és a DTS hangsáv között!

Sajnos nálunk valóban a szinkron a lényeg, feliratos filmeket az emberek már nem is vesznek. Pedig megtanulhatnának ÚJRA OLVASNI és lassan-lassan, szinte észrevétlenül megtanulnák a nyelvet is. De ehhez már túl buták!
0
2006. augusztus 22., kedd 0:44
igazad van, de a gladiátorhoz már eredetileg is egy kétes minőségű szinkron készült. egyrészt mert vass gábor borzalmas russellhez, másrészt pedig techikailag egy kalap szart ér. amikor hispánoznak azt kb. úgy kell elképzelni, hogy négy-öt ember mormolja, hogy "hispán, hispán...". mindennek tetejében ez az 5.1 csak szeretne 5.1 lenni. az eredeti 5.1 nem olyan kaliberű, mint például a fight clubbé. mondjuk tényleg felesleges vitázni, annak ellenére, hogy két kiadásban is megvan a film nem tartom olyan nagyra, s tényleg ezt adta a gép, örüljönk ennek. szvsz még mindig egy igényes kiadványnak tartom, beleértve a csomagolást. senki ne felejtse el, hogy minden extra magyar feliratozott, s az egész nem kerül többe 5000 ft-nál.
0
2006. augusztus 21., hétfő 23:40
Node, cafoljatok meg. Nyugodtan kezdje el mindenki sorolni a cumot, amin otthon a filmet nezi. Kinek van mondjuk:
~100e forintos erositoje
120e forint koruli 5.0-as rendszere
40e kornyeken melyladaja
50e koruli lejatszoja?
0
2006. augusztus 21., hétfő 23:34
Teljesen igazad van, de
1, meg az xpress.hu nepes kozonsegenek a jo resze sem rendelkezik egy rendes TV-vel - ez jelen temank szempontjabol lenyegtelen - es hasonlo modon nem rendelkezik 300e forintbol osszeallitott hazimozi rendszerrel. Az atlagnak van a TV-je, egy reszenek valami egybe hazimozi rendszer, ami lejatszostul, mindenestul volt 100e.
2, mivel itthon komoly szinkron mania van, szerintem a 3 lemezes kiadvany tulajdonosainak jo resze szinkronnal nezi, ami DD5.1.

Tehat en nem erzem ezt a miert nincs rajta az angol DTS hangsav kerdest olyan sulyosnak es annyira fontosnak, mint itt tobben.

Egyebkent tovabbra is hangsulyozom, hogy ott, ahol van ertelme, bizony sokkal jobb a DTS, de ahhoz mar rendszer is kell. Muanyag hangfalakbol, stb... Szoval reszemrol lezartam a temat. Kicsit elragadtattam magam korabban, ezert elnezest az erintettektol, de a velemenyem nem valtozott. A vevok - sajnos - 70%-a szerintem semmit nem tud kezdeni a DTS hangsavval es nem a kisebbseg tartja el a piacot. Nem veletlen, hogy erre a kiadvanyra inkabb szinkron kerult, mint angol DTS. Ez egy ilyen piac.
0
2006. augusztus 21., hétfő 21:28
Gyerekek, pont egy olyan film DTS hangsávjáról (is) vitatkoztok, ami - hogy úgy mondjam - abszolút referencia! Ehhez pedig nem kell egy horribilis összegű rendszer, egy "normálisabb" (azzal tisztában vagyok, hogy kevesek rendelkeznek ilyennel; manapság úgy 300 ezerből kihozható) is megteszi:a különbség - ennél a filmnél - lélegzetelállító!! Aki ezt egyszer hallota, kell neki a DTS!!!!
0
2006. augusztus 21., hétfő 21:18
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. augusztus 21., hétfő 21:11
0
2006. augusztus 21., hétfő 19:18
Hajhaj, szegény Gladiátor topic :)
Egyébként most igazán ironikus a "különleges kiadás" jelző :P
0
2006. augusztus 21., hétfő 18:54
Akkor megismetlem amit irtam:
"Tovabbra is azt mondom, hogy amig valaki 50-100e forintos hangfalakon, 30e forintos erositokon es 20-30e forintos lejatszokon nyomatjak a DTS-t"

A Denon 1905 95e forint. ha az also hangot nezzuk, akkor az erositod van annyiban, mint egy atlag dvd birtokos teljes rendszere. Es altalaban ok kardoskodnak a DTS mellett. Erre akartam utalni. Ha meg most sem erti valaki, akkor inkabb hagyjuk. A rendszered mar nem az alja.
0
2006. augusztus 21., hétfő 18:40
Azért ez egy kis csúsztatás:-)
Denon 4306,3806, 2807,2806,1907,1906 ezek mind nagyobb kategóriájúak!
0
2006. augusztus 21., hétfő 17:50
Azért ne szerénykedj, a Denon az Denon, lépcsőfoktól függetlenül. :)
Én egy Yamahát hallgatok és ott is remek a dts!
0
2006. augusztus 21., hétfő 17:48
Bizony számít a jó kis DTS, és nem is kell hozzá annyira drága cucc. Nekem előszőr egy Onkyo TX-DS484-es erősítőm volt, most meg 1/2éve egy Denon AVR-1905-öst hallgatok. Ugyebár ezek sem csúcs készülékek, mindekettő a létra második fokán állt Márkájukon belül, mégis óriási különbség van a DTS javára. Ráadásul még bömböltetni sem kell a hangerőt, a jó DTS halkan is szebben szól (nem mindenki döngetheti, hazai viszonyoktól függ).
0
2006. augusztus 21., hétfő 16:53
Hát, látom teljesen akkor sem értünk egyet. Abban igazad van, nyilván akinek csak lejátszója van vagy egy egyszerűbb házimozi-szettje, az biztos, h nem tud küllönbséget tenni , így hiába is vitatkozik veled, vagy bármelyikünkkel. De azért az igényesebb készülékeken - amik, ahogy mindketten írtuk is - a nyomába sem érhetnek a komoly, milliós rendszereknek lényeges különbségek lehetnek 5.1 és dts között.

Én bőven hallom a különbséget és ha tehet, dts-sel nézek filmeket, ugyebár, ha van rajtuk dts hangsáv.

Abban viszont mindenképpen igazad van, hogy olyanok, akik nem hallottak még legalább egy valamirevaló házimozit szólni és noname cuccokon hallgatnak dvdket, nem biztos, h ésszerűen kardoskodnak a dts mellett.
0
2006. augusztus 21., hétfő 16:03
dvd player -> erosito -> hangfalak. Nalam ez a hang utja, nem stereoban jon a tv-bol.
0
2006. augusztus 21., hétfő 16:03
Vagy ott van a Star Trek: Insurrection SE-hez készült vadonatúj dts keverés: az egyik főszereplő beszédhangja is sokkal tisztább dts-ben, mint a normál DD5.1-ben - legalábbis nekem azonnal feltűnt...
0