• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Az ember, aki csak a matematikát szerette - Erdős Pál története és matematikai igazság keresése (Könyvek)
Paul Hoffman
Az ember, aki csak a matematikát szerette - Erdős Pál története és matematikai igazság keresése The Man Who Loved Only Numbers
- 30%
Szállítható: KB. 2-5 NAP
2.765 Ft
Eredeti ár: 3.950 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Író:
Ebben a könnyed hangvételű életrajzi bestsellerben az amerikai szerző Erdős Pálnak, a XX. század egyik legnevesebb matematikusának kalandos életútját követi nyomon, ugyanakkor közérthetően ír olyan matematikai problémákról is, mint például Fermat utolsó tétele vagy a Monty Hall-dilemma. A szerző tíz éven keresztül követte figyelemmel Erdős életének eseményeit, munkatársakat és barátokat szólaltatott meg. Az ember, aki csak a matematikát szerette szórakoztató olvasmány azok számára is, akik kevésbé vagy egyáltalán nem járatosak a matematika világában. Paul Hoffman könyveiben főleg a zsenialitás, az őrület, a megszállottság és a kreativitás összefüggéseit vizsgálja. Jelen kötete közel húsz nyelven jelent meg - köztük magyarul is. A prímember címen -, és elnyerte a legjobb tudományos műnek járó Rhône-Poulenc-díjat.
Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalszám:
288 oldal
Gyártási év:
2017

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás