• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Sorozatok, BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Deja Vu (DVD)
- 73%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.690 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor egy pillanatra úgy érzi, hogy az éppen zajló eseményeket pontosan ugyanúgy átélte már egyszer. A déjá vu jelensége mindmáig megfejtetlen titok maradt. Egy ok nélkül ismerősnek tűnő arc vagy hely valóban lehet ismerős? A semmiből felvillanó emlékkép talán egyfajta figyelmeztetés a múltból? Vagy épp ellenkezőleg: kulcs a jövőhöz?

Doug Carlin (Denzel Washington) ügynököt rutinnyomozás közben éppenséggel egy déjá vu vezeti váratlanul egy titokzatos bűncselekmény nyomára. Eredetileg bizonyítékokat kellett volna gyűjtenie, miután egy New Orleans-i kompon bomba robbant. Közben azonban rá kell jönnie, hogy amit a legtöbben puszta képzelgésnek hisznek, valójában sokkal nagyobb erőt képvisel. Ennek hatására életre-halálra szóló versenyfutásba kezd, hogy megmentse sok száz ártatlan ember életét.

Játékidő:
121 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, horvát, lengyel, román, szerb, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 37 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - 5 kimaradt jelenet, akár a rendező kommentárjával is (kb. 9 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bővített jelenetek - 3 bővített jelenet, akár a rendező kommentárjával is (kb. 5 p.)
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jún. 9. - 21:50
Számomra a Deja vu hatalmas élmény volt még anno a moziban. És ugyanolyan élmény volt a DVD-n is. Pláne azért mert ismertem a végkifejletet.. Zseniális!

Szeretem az idoutazást. Meg az ezzel foglakozó filmeket. A Deja vu meg annyival emelkedik az átlag ilyen filmek fölé, amit Tony Scott vizualitása hozzátesz.
Nem állítom, hogy ez a legjobb mozi ebben a témában. De a hangulata, az ötletei miatt mindenképp érdemes megnézni.
Szerencsére Tony Scott kicsit visszavett a Domino után és inkább A tuzben edzett férfi képi világát vitte tovább ebben a filmben. Ami egyébként nagyon is illik ide. A megfigyeloablak szinte megköveteli a szemcsés, homályos képet, nekem tetszettek a kameramozgások, a vágások. Ezektol (is) lett olyan hangulatos, amilyen.
De mivel ez is egy Bruckheimer produkció, ezért nem hiányozhatnak belole a vérbeli akciójelenetek, robbantások sem. Mégis szerencsére nem vitték túlzásba ezeket, így nem süllyedt ócska akciófilm szintjére a mozi.

A történethez csak annyit szeretnék hozzáfuzni, hogy botorság bármiféle életszeruséget, logikát elvárni egy idoutazásos filmtol. A játékFILM mindenek elott szórakoztatásra készül (no meg üzleti célból).E fölött bármi mást kapunk-érzelmeket, gondolatébresztést, drámát- azzal csak az adott szórakoztató film értékét növelik vele. Mint itt is. Mert ugyebár azért mindenki a filmnézés közben agyalt azon, hogy ez most akkor hogyan kapcsolódik a múlthoz? Illetve a jövohöz? Na látjátok. Már el is érte a célját. És mégha lehet is benn találni logikai bukfencet, amit mellesleg minden hasonló stílúsú alkotásban lehet, adott valami pluszt. Gondolkodtál és beszéltél róla..

Denzel Washingtonnak egyébként nem kellett semmi különöset csinálni, csak hozni a formáját. Az ilyen szerepeket kimondottan rá szabják. De a többi színészre sem lehet egy szavunk sem.. Jól felépített forgatókönyv, izgalmas sztori, kello csavarokkal és ötletekkel. Apropó ötlet. Szerintem az autós üldözés 4 nappal késobb egyszeruen zseniális. Csak játsszatok el a gondolattal... A másik meg az üzenet az ing alatt.. Meg a telefoncsörgés a film elején a zsákból...

A DVD-hez így az elején dombornyomott, csillogó papírtok is jár. A muanyag tok belso borítója is nyomott, ami pozítívum. A külcsíny a magyar átlag feletti. Csak jelzem, külföldön is ilyen.. A kép nekem tökéletes volt, viszont a hangtól nem voltam elájulva. A robbanások lehettek volna erosebbek, a magyarban ismét hangosabb a párbeszéd. Amúgy térhangzásilag rendben van, csak nem olyan intenzív, mint lehetne. Extra is van, mindenhez van magyar felirat , még a kommentárhoz is.

Szórakoztató idoutazásos film, némi romantikával megspékelve. Túl komolyan venni ezt sem kell.

Kosárba!
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Művészfilmek
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: