• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

DNS termékkritikái:
Találatok száma: 1 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-1. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
Star Trek (2009) Star Trek (2009)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


DNS
értékelése:
2012. máj. 9. - 0:39
J.J. Abrams Star Trek (re)víziója
J.J. Abrams a 2000-es évek újraértelmezője Hollywoodban. A nagy filmkészítő elődök alkotásain felnőve, majd nyomdokain haladva, King Kong, Godzilla és más ikonikussá vált alakok jellemzőit elegyítve megalkotta saját szörnyvízióját a Cloverfieldben, hogy később a példaképnek tekintett Steven Spielberg fantáziát és könnyzacskókat egyaránt stimuláló E.T-jét is újrateremtse (Super 8) olyan formában, mely egyéni ízlése szerint megfelel a modern kor immár jóval magasabb ingerküszöbbel rendelkező közönsége számára. Közben azért a narratíva eltérő szemszögén túl eszközölt néhány technikai változtatást is, mint amilyen például a kézikamerázás vagy a képbe ismételten be-becsillanó kameralencsék, hogy műve egyedinek hasson - vagy legalábbis részben azzá váljon, mint ami a felettébb kockázatos Star Trek rebootról is elmondható.

Az eredetiség hiánya ellenére ugyanis Abramsnak ezúttal is sikerült elegendő ötletet, érzelmet és érdekes, a régi szereplőkhöz nagyban hasonlító, mégis frissnek ható karaktert belepumpálnia alkotásába ahhoz, hogy a film megálljon a saját lábán. Hiába az alapvetően bugyuta történet, a forgatókönyvben elő-előforduló logikátlanságok valamint az egysíkú és unalmassá váló főgonosz, az ütős akció, a szellemes párbeszédek és a humor jó arányérzékkel megtámogatott adagolása felettébb szórakoztatóvá és élvezhetővé teszi eme újragondolást, miközben a híres elődökkel is kellő tisztelettel bánik. A modern köntösbe öltöztetett, régi-új képi világ szintén lenyűgözőre sikeredett: a Csillagflotta legénységét olyan közelről és intenzíven követhetjük a pörgő és dinamikus harcok közben, hogy az valóban nagyfelbontásért kiált.

Az viszont már felettébb sajnálatos, hogy a film készítésének kulisszatitkairól szóló, igen tartalmas extra lemezt egész egyszerűen lespórolták erről a maradvány-kiadásról…
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. jún. 8. - 6:54
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.8/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: