• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

DNS termékkritikái:
Találatok száma: 1 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-1. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
Útmutató a civilizációhoz nem ismert (2012)  
2.490 Ft
 

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Könyv Részletek >


DNS
értékelése:
2012. okt. 16. - 11:24
Szerzői (ön)kritika
Nos, mit is írhatna az ember a saját könyvéről?:)

Ha már kritikáról van szó, legyen kritikus önmagával szemben. Ennek fényében el kell ismernem, hogy a könyv jobb is lehetne, mint a jelenlegi végeredmény. Ezért minden bizonnyal lesznek olyanok, akik a demagóg, önismétlő, közhelyes, tudományoskodó, naiv és álszent jelzőkkel illetik majd. Mivel igen bonyolult és összetett témáról van szó, és civilizációnk jelenlegi állapotának boncolgatása közben nem csak a puszta logika, hanem egyéni tapasztalataim, érzéseim és benyomásaim is befolyásoltak írás közben - sőt azután is -, aligha lehet csodálkozni azon, hogy nem egy tökéletes és szenvtelen, minden szempontból objektív tanulmány született.

Amiért mégis fontosnak tartom a könyvem, az ama tény, miszerint egy hasonló témájú kötet végre nyíltan kimondja, hogy a napjainkban jellemző pénzügyi, gazdasági, politikai, társadalmi vagy környezeti krízisen túl egy, a globalizációnak (is) köszönhető általános értékválsággal állunk szemben, melyek együttesen az emberi faj történelmében akár sorsfordítónak is nevezhető civilizációs válságot eredményeznek. A közvélekedéssel ellentétben azonban mégsem vagyunk tehetetlenek azzal szemben, lévén több-kevesebb mértékben, de mindannyian hozzájárulunk az aktuális tendenciákhoz, miközben egyre nyitottabbá váló társadalmainkban folyamatosan hatással vagyunk egymás életére és szemléletmódjára.

A könyv tehát az általános jelenségek tárgyalásán túl magához az egyénhez szól, felsorolva azon hibákat, melyeket a legtöbben folyamatosan elkövetünk, s mintegy utat mutatva ahhoz, hogyan válhatunk mindannyian civilizációnk sorsának tudatosabb alakítóivá. Vagyis a lényeg maga az elv és a gondolkodásmód, mellyel a világot és benne önmagunkat szemléljük - ha mást nem is, ezt talán sikerült érzékeltetni távolról sem tökéletes, ám mindenképpen gondolatébresztő könyvem segítségével.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 17. - 19:26
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.5/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: