• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Pünkösdi akció
böngésző

A 100 legújabb termékkritika:
Találatok száma: 100 db. (5 oldal) | Jelenleg mutatva: 5. oldal (81-100. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
< előző 1 2 3 4 5 következő >
utolsó oldal >>>
81.
Nindzsa gyilkos Ninja Assassin (2009)  
3.490 Ft
Listaár: 7290 Ft (-52%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Dögös
értékelése:
2012. okt. 11. - 9:55
A ninja visszatér...
Gyermekkorunk nagy filmjei voltak a titokzatos, jól bunyózó és érdekes fegyvereket használó fekete ruhás alakok. Rambo és Terminator mellett őket szerettük a legjobban. Tiszta véletelenül mostanában két ilyen új filmbe is belebotlottam. Nem gondolkodtam, hogy megvegyem – ne vegyem, nyindzsák, hurrá, ezer éve nem láttam nindzsás filmet. És nem csalódtam a Nindzsa gyilkos-ban. Minőségi mészárlás felsőfokon. Persze a véres jelenetek kissé eltúlzottak, de egy nindzsás filmbe ez vastagon belefér és nem rontja az összképet. A nagy visszatérő persze Sho Kosugi, aki szerintem jobb mint valaha. Gyermekkorunkban sok akciófilmben felbukkant. Mára már az idő barázdákat húzott az arcára és meg is van hízva egy kicsit, mégis jobb és hitelesebb, mint amikor Jean Claude van Damme arcát próbálta leépíteni. A főszereplő srác - nevét most meg nem mondom – szikár, gyermekarcú, de kemény mint a kő. Igazából a filmet nem is miatta élveztem, hanem a már említett Sho Kosugi miatt. Na ő aztán nagyon szigorú és kegyetlen. Olyannyira, hogy már tetszik. A filmben szereplő rendőrnő, oknyomozó riporter és mindenki más eltörpül mellette és jelentéktelen, akkora szellemi és fizikai erőt képvisel egymagában. A korong kép és hanganyagához sok hozzáfűznivalóm nincs. A kép szép éles, a hang szól rendesen ahogy kell. Az extrák jók, betekintést engednek egy kicsit a nindzsák titkos, ősi világába. Úgy vettem észre, hogy magyar felirat jár mindegyik extrához. Jó kis többször nézhető akciómozi HD-ben. Másfél órára teljesen képes kikapcsolni az ember agyát...
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 12. - 6:26
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.8/10 volt.
82.


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Dögös
értékelése:
2012. okt. 11. - 8:23
Minőségi gyilkolászás...
Nemrég cseréltem ki a HD ready TV-met egy jóval nagyobb full HD-ra, úgyhogy nagyon vártam már milyen lesz egy felújított, 27 éves film a nagy képernyőn... Szép lett, korához képest nagyon is! Foglalkoztak vele szerencsére. A film történetéről nem kell írni semmit sem, minden filmrajongó úgyis betéve tud mindent róla. Most végre olyan köntöst kapott a film, amilyet megérdemelt. Képileg és hangilag is minőségi lett a korong. Olyan minőség lett, melynél nem vár az ember, hogy akcióba kerüljön, hanem kiperkálja a zsetont érte és egy percig sem bánja. A kép szép és éles, kitölti a teljes képernyőt, nincsenek fekete sávok alul és felül. A VHS minőségű DVD után ez egy nagyon szép és örömteljes (mármint nekünk vásárlóknak) előrelépés. Az eredeti HD hang eszméletlenül jól megdolgoztat minden hangfalat. Ami nagyon meglepett, az a sztereo magyar szinkron. Élveztem végig a szinkronhangot. Az erősítőn van egy hangüzemmód , mely képes kétcsatornás hangsávból szimulált DTS-t kihozni. Ezzel a beállítással nagyon jól szólt mind a hét hangfal. A fémdoboz szép lett, egy pár oldalas füzetecske mondjuk azért még elment volna, de annyi baj legyen. Megérte a pénzét nagyon is. Most már jöhetne ugyanígy a T2 és a T3 is, valamint a Halálos fegyver sorozat is meg egyéb nyalánkságok, méghozzá gyors tempoban, mert nem szeretnénk meghalni, mire végre élvezhetnénk kedvenceinket HD-ben is...
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 12. - 6:26
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.5/10 volt.
83.
Nagy zűr Kis-Kínában Big Trouble in Little China (1986)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Fekete Fülöp
értékelése:
2012. okt. 10. - 16:16
Jack Burton-t hagyják békén, köszönet jár neki
...és Carpenternek is, hogy megalkotta ezt a filmet. Időközben bőven kultfilm vált, így azoknak is nyújthat szórakozást, akik nem kedvelik a rendezőt vagy "állandó" színészét Kurt Russelt.

A két lemezes feliratos dvd-m volt meg, így ahhoz tudom majd hasonlítani. idközben kiadtak egy szinkronos újrát, az nem volt meg, tekintve nem vagyok szinkronfüggő.

Külakra tetszetős borítót kapunk, süt le róla a 80-as évek mozis plakátos hangulata, a hófehér háttér kicsit fura a dvd borító után, de nekem bejön.

Képileg már picit fanyalogtam, nyílván nem éltem bele magam, hogy kijön majd a tv-ből, de picit többre számítottam. A kép inkább szemcsés, mint éles, leginkább a jól megvilágított és nappali jeleneteknél lehet elhinni, hogy HD filmet néztem. Sajnos a film kora meglátszik rajta, de még így is bőven belefér, ha csak valaki a kép miatt szeretné lecserélni a dvd-t.

Hangzás: Roppant idegesítő, ha egy magyar BD kiadáson a leggyengébb hangzás a magyar 2.0, de az is a legrosszabb keverés amit eddig hallottam.
Ellenben van német, olasz,francia, spanyol és japán dts hang.

Az eredeti DTS HD-MA 5.1 hangban vetettem minden bizalmamat. Dinamikusnak és rombolónak kellene lennie, tekintve, hogy van benne bőven olyan jelenet, ami rászolgált volna a jó hangzásra. Az elején pl. mikor a két banda összecsap, nagyon furának találtam a lövöldözést, hangilag, de szerintem nem a keveréssel lehet a probléma, hanem az eredetileg felvett hang "gyámoltalan". Nagyon vártam a villámot szóró fickó belőpéjőt, aki viszont úgy sistereg, ahogy kell. A mély hangzás pedig mindössze egyszer adta elő magát egy rengés jelenetnél, valahogy a basszust végig hiányoltam a film alatt. Így összességében, amit egy master audiótól elvárható nem kapjuk meg.

Extrák szerencsére vannak bőven, magyar felirat nincs egyikhez sem. Minőségük az már hagy némi kívánni valót, főleg egyes kimaradt jelenetek képminősége volt gyatra, de nyílván ennek is örülni kell piciny hazánkban, hogy egyáltalán van.

Nekem filmrajongóként megérte a váltást dvd-ről, a film korából kiindulva viszont közel sem tökéletes HD szórakozás.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 12. - 6:26
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7/10 volt.
84.
Csatahajó Battleship (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


R2-D2
értékelése:
2012. okt. 7. - 1:36
Kolumbusz és az indiánok
Ez volt az a film ebben az évben, ami az előzetes várakozásaimat, elképzeléseimet toronymagasan túlszárnyalva – jókora meglepetésemre - egy igazán szórakoztató mozi lett. Valójában egy nagy bacaság egész, egy vérbeli blockbuster, ami talán a csomagolása, a szerethető karakterei, meg néhány sablonmentes megoldása miatt ragadt meg a szívemben…

A kezdése, bármennyire is lopott ötlet, engem szórakoztatott. Sokáig persze nem is tudtam, honnan van a csirkés burito sztorija, de valójában nem is számít. Illett a moziba, tökéletesen bemutatta Hooper karakterét – és megalapozta az egész szitut, amibe utána került. A maga mókás módján mosolyra fakasztott, jó alapot adott a folytatásra… ami meg bizonyos szempontból lenyűgözött. A hajógyakorlat már önmagában is látványos és érdekes lenne, a harc a három idegen géppel meg egyszerűen csúcs. Mert ugyanazt a feelinget sugallja, mint amit a Skyline-nál éreztem…

„Ha valaki fogja ezt a jelet, és onnan idejön, akkor az olyan lesz, mint Kolumbusz és az indiánok. És mi leszünk az indiánok…”

Hát erről van szó!!! Ami Hooper kezének érintése után történik, az zseniális. Az a technológiai fölény, az a pusztulás – és annak megvalósítása is – lenyűgöző. Akár egy vérbeli, hibátlan inváziós mozi lehetne, ha az lett volna a cél. De itt nem az volt: átmegy a teljesen szokásos „megmentjük az emberiséget” típusú filmbe, s így bizony könnyen giccsessé és sablonhalmazzá válhatna az egész. Jöhetne a nagy USA haditengerészet és szétlőhette volna az idegeneket. De nem: egy érdekes elgondolással 1 hajó legénysége veszi fel a harcot, s arat győzelmet. Ami azonban a legérdekesebb: többé-kevésbé hitelesen és szerethetően teszi. A torpedójáték beleszövése a filmbe kimondottan jó húzás volt, mint ahogy a napfelkelte hatása is. Én legalábbis nagyon élveztem az egészet, kellően fordulatos, izgalmas és fájdalmas hülyeségektől mentes másfél óra akció volt.

Mindazonáltal tény, hogy ha jobban belekukkantunk a nagyítóba, szinte kiszúrja a szemünket néhány baromság. Az egyik mindenképp az időtényező, valahogy az a napfelkelte-reggel-8.43, az egy örökkévalóság volt. Olyan volt, mint a Polar expresszben: „ Á, nem késünk le semmiről! Itt mindig 5 perc múlva éjfél van”
Továbbá azt sem értem, miért nem indult vadászgép a sziget ellen, s biztos van olyan hajózási dolog is, amitől meg a beavatottak hajukat tépték. Ezek ellenére a film működik: szerethetőek a karakterei, s a végére megadja a blockbusterek kötelező epikus fináléját: lehet és tudunk is örülni a győzteseknek. Bármennyire is sablonos az egész.

A színészgárdára nem igazán lehet panasz: a korábbi John Carter (Taylor Kitsch) játssza Hoopert, nekem valahogy bejött ez a bohém, szabályokat leszaró katona. Társai a hajón jó fejek, Nagata kapitány, Vadállat Lynch, de még Raikes (Rihanna) is. Apropó: mivel nekem fogalmam sem volt előtte ki is ő, sokáig összekevertem a Battlestar Galactica Dualla hadnagyával. Csak később tudtam meg, hogy ez valami énekes – nos, a minimumjátékot igénylő szerepben megállta a helyét. Liam Neeson admirálisként nem sok vizet zavar, és a láb nélküli néger csóka is jó fej volt. Egyedül talán Sam, a szőke csaj volt idegesítő p*csa. Mintha a TR3-ból lépett volna át ide…

Aztán van még valami, ami megfogott: az AC/DC. Jött a széles vigyor, mikor megszólalt a zene, a hangulatomat simán a plafonig emelte. Remekül ültek a poénok, s a lassítás sem vágta agyon a mozit. Az egész film látványvilága hibátlan, a CGI brutálisan jó. Stílusát tekintve olyan, mint egy vízi Top Gun és Independence Day keveréke – azok minden hibáival és erényeivel, plusz néhány eredeti gondolattal. Semmivel nem jobb vagy rosszabb, mint az ID4, vagy akár az Armageddon. Viszont nem is vártam mást.

A BD-től viszont csúcsminőséget vártam és meg is kaptam. Kép gyönyörű, az eredeti hang meg fenomenális. De a magyar DTS sem vall szégyent, s kimondottan jó a szinkron is. Egyedül azt sajnálom, hogy Gesztesi ebben is benn van. Mindenhonnan Shrek beszél… Az extrákra viszont nem jutott felirat, de majd végignézem őket. Ezért az új BD árért jó vétel.

Kosárba!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 9. - 15:46
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.4/10 volt.
85.
Batman: A sötét lovag (2 BD) The Dark Knight (xtdk) (2008)  
2.490 Ft
Listaár: 8000 Ft (-69%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. szep. 30. - 13:02
Batman
Tim Burton sötét Batman megfilmesítése után úgy nézett ki már nem lehet tovább mélyíteni a szülei elvesztése miatti világfájdalommal küszködő milliárdos karakterét. De amióta Christopher Nolan rendező átvette a stafétabotot a denevérember nagyívű röpte sikeresen szárnyal Hollywood egén. Nolan azt is megvalósította, hogy két különböző karakter, Joker és "Kétarcú" Harvey Dent karaktarét egyetlen filmbe sűríti bele. Az eredmény a robbanásokkal és a "Sötét lovag" túlideologizált jellem tanulmányi körítésével teletömött kicsit hosszú, 153 perces tüzijáték akció orgia lett, amiben a legtőbb petárdát azért jellemzően a bálványozott Batman durrogtatja el, romba döntve ezzel szeretett városa felét is.
Kétségtelen, hogy Christian Bale a legjobb Batmanus aki már eddig is hitelesen alakította az ambivalens érzelmekkel vívódó hősöket (Eqlibrium). De mellette a többi szereplő is kiválóan alakít. Aki nagyon megragadja a figyelmem az Michael Caine brit szinész veterán és a Jokert megformáló de a forgatások végén elhunyt Heath Ledger. Bár Jack Nicholson Jokere kétségtelenül viccesebb, Ledger-é viszont sötétebb és árnyaltabb. Ami azonban kicsit kilóg a képből, az "Kétarcú" Harvey Dent jellem fordulása. Egy valódi szilárd egyéniség megváltozásához, azért a filmben ábrázolt időnél több kell.
A kiváló kép és hangminőségű film tesztanyagnak is bellő akció jeleneteiben a gazdag színspaletta és teljes hangfrekvencia tartomány minden hangfalat megmozgató effektjei pedig elkényeztetik szemünk és fülünk.

A két legérdekesebb extra anyag a "Behind the story" alcímből érhető el. Az egyik a Batman által használt technológia tudományos alapokon nyugvó eredetét mutatja be, míg a másik Batman és bűnözők valóságos pszichológiai profilját magyarázó doku. Ami kicsit megmosolyogtató, hogy ez utóbbiban pszichologus szuper agyak milyen lelkesen elemzik Batman "erkölcsös" személyiségét, láthatóan egyáltalán nem akarván tudomást venni a tényről, hogy ilyen tökéletes hőstípus a valóságban nem létezik. Viszont jó hír a nagy felbontás szerelmeseinek, hogy mindkét hasznos extra anyag hd és dolby digital minőségű.
Az extrák almenüből pedig megnézhetjük a "Gotham ma este" című tv műsor 6 részét ami Gotham város képmutató közéletét vicces módon még jobban körülrajzolja. A film nézése közben előhívható kisfilmek armadája pedig az egyes jelenetek elkészítésébe enged bepillantást. Akinek még ez sem elég a jóból az galériákban, előzetesekekben és tv szpotokban mazsolázhat az egyik legszuperebben felturbózott blu ray kiadvány magyarul feliratozott extra csemegéi közül.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 1. - 17:38
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.2/10 volt.
86.
Tortúra Misery (1990)  
3.192 Ft
Listaár: 7290 Ft (-56%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON


R2-D2
értékelése:
2012. szep. 26. - 23:51
Misery nem halhat meg!
Böngészve a netes adatbázist, úgy tűnik Rob Reiner rendezőnek 1990-92-ben volt az aranykora. Túl sok filmet ugyan nem láttam tőle, de a szerintem két legjobbat igen: a Tortúrát és az Egy becsületbeli ügyet. S ha már utóbbi nemrég átesett az újranézésen, nem kerülhette el sorsát előbbi sem.

Nos, az élmény ugyanaz, mint korábban. Ugyanaz minden alkalommal – s úgy gondolom, valahol ez is az igazán maradandó film mércéje. A Misery minden alkalommal elvarázsol, a most látott nagyobb felbontás pedig csak rásegített erre az élményre. A tényekhez azonban az is hozzátartozik – különösen a fórumban lévő társalgást olvasva -, hogy nem ismerem Stephen King művét, úgyhogy nem tudom és nem is akarom a könyvhöz viszonyítani a mozit. Nekem ez anélkül kitűnően megáll a lábán, kissé régimódi, ámde vérbeli thriller, egy egészen kiváló (megérdemelt Oscar-díjas) női- és egy szimplán csak kiváló férfi főszerep alakítással.

Értéküket külön növeli, hogy önmagában a sztori nem egy nagy eresztés, de legalábbis nem egy eseménydús akcióorgia. A sikeres író autóbalesete után bekerül rajongója oltalmába, aki messze nem az, mint aminek mutatja magát. Minimálfilm az egész, ha a sajtótájékoztatót leszámítom, alig van benn 6-8 szereplő, helyszínnel pedig ugyanígy szűkében vagyunk: elsősorban ugyebár a ház, aztán a kisváros, a hegyi út meg néhány new yorki szcéna. Miután nincs akció, nincs pörgés, nincs látvány, a rendezőnek kiváló alkalma van megmutatni a filmezés igaz varázsát: amikor is a színészek játékukkal, a forgatókönyvíró az okos feszültségkeltéssel, a rendező meg a kiváló beállításokkal, teljesen hagyományos módon készít remekművet. James Kahn (Sheldon, az író) majdnem végig kiszolgáltatottan, sérülten egy szobában tölti idejét, játéka által totál át lehet érezni szenvedését, ez a szitu máshol akár a hátán is vihetné az egész mozit. Itt azonban mégsem róla beszél(t) a világ, hanem Kathy Batesről (Annie Wilkes, az ápoló): amit ebben a félőrült ápolószerepben nyújtott, az tette számomra emlékezetessé az egész mozit. Az „Ó, Paul!” - féle lágy, szeretetteljes ápolása után ez első hirtelen dühkitörése megdöbbentő, s az azt követő őrület nemkülönben. A férfi-nő erőszerep felcserélődik, az ágyban fekvő, kiszolgáltatott férfi így lesz prédája a kedves, ámde felmérgesített nőnek…

Valahol az említett első dühkitöréstől egyre izgalmasabbá válik a mozi, ahogy haladunk előre, úgy válik egyre kilátástalanabbá és feloldhatatlanabbá a helyzet. S bár a rutinos filmnéző kitalálhatja a végét, addig azonban két-három jelenet mély nyomokat képes az emberben hagyni. Míg a sheriff szerepének vége „csak” megdöbbentő, addig Annie büntetése Sheldonon az valami brutális. Akárhányszor látom, megborzongok bele… De ide tartozik még az írógép szerepe is a fináléban.

Az egész mozi, de különösen a második fele szikrázik a feszültségtől az izgalomtól, a házban való bóklászással számomra a nyolcvanas évek krimijeit/thrillereit idézték meg. Jó a díszlet, jó a fényképezés: a néha bevágott gyönyörű havas tájak tök jól enyhítenek a szorításon. Ha van is a filmnek hibája – biztos van, mindegyiknek van –, én nem vettem észre sokadik nézésre sem. Keresni meg nem keresem egyikben sem.

A BD képe csodálatos, tűéles, a hófödte tájak meg szinte megdermesztenek. A hang már nem ennyire csodás, nincs nagy különbség a korábbi DVD hangja és e között: már az sem volt rossz, ez viszont csak tartja azt a szintet. Ugyan süvít a szél, meg minden, de alapban olyan üres, kissé steril hangzása van. A magyar hang erősen túlvezérelt, hangosabb, mint az angol – igaz, minden csak a centerből jön. Viszont a Misery itt legalább nem Tortúra… Extra egy szál se, még csak nyoma sincs. Én azt mondom, talán teljes árat nem ér, de ha belekerül egy akcióba, gondolkodás nélkül:

Kosárba!!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 28. - 17:53
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7/10 volt.
87.
Apollo 13 Apollo 13 (1995)  
3.990 Ft
Listaár: 5990 Ft (-33%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan


R2-D2
értékelése:
2012. szep. 26. - 23:49
A sikeres kudarc
Azt hiszem, a „megtörtént események alapján” című marketingszöveg talán egyetlen játékfilmre sem illik jobban, mint erre a mozira. Utánanézve ugyanis a történet valóságtartalmának, már-már dokumentumszerű hitelességet tapasztalhatunk, de Ron Howardnak és stábjának mégis sikerült a nyers tényeket és az űrhajózás száraz világát érzelemgazdag, nagyközönség számára fogyasztható köntösbe öltöztetni.

Az Apolló-programmal a Végtelen szerelmesei című HBO TV-sorozat kiemelkedő minőségben és alapossággal foglakozik, Kennedy 1961.05.25-én mondott programindító beszédétől kezdődően egészen az űrprogram 1972-es befejezéséig. Ez idő alatt 11 űrhajó indult emberrel a Hold felé, amiből 6 le is szállt annak felszínén. Így összesen 12 ember volt az emberiség történetében, aki elmondhatja magáról, hogy holdsétát tett… A hat sikeres holdra szállás mellett még egy további repülés volt, amely elérte a Holdat, ám egy majdnem végzetes hiba miatt a leszállás meghiúsult és a repülés minden idők egyik legbravúrosabb mentőakciója lett. A film példaértékű módon állít emléket a NASA legsikeresebb mentőakciójának, megőrizve az eredeti történések hitelességét és kibővítve a filmes történetmesélés eszköztáraival.

A film gyakorlatilag az Apollo 11 küldetésének TV közvetítésével indul (leszámítva a pár másodperces bevágást az Apollo 1 tragédiájáról), Armstrong és Aldrin holdraszállásával. Az, hogy ez egy buliban történik, rögtön fel is oldja picit a tudományos, dokumentarista jelleget, egyben be is mutatja nekünk a főszereplőket – egy jeleneten belül minden megvan: a hitelesség s az alkotói szabadság, ami végig követhető egyébként az egész mozin. A korabeli tv-bejátszások, kétségkívül segítik a korszakba elmerülést, az egész hangulat átélését – no meg nem utolsósorban a hitelesség fenntartását. Az egy éves készülődés az útra, a családi háttér, a szimulátorok, a kilövés nagyon jó lett: amellett, hogy képes a feszültséget fenntartani, jut idő a szereplőkhöz való kötődés kialakítására is. Mindenkit meg lehet (és kell is) valamiért szeretni, s szinte nekünk is fáj, mikor Ken kikerül a csapatból. Egyébként még ez a kanyaró-dolog is igaz, a fő események tökéletesen vannak rekonstruálva.

Az űrben meg… minden sci-fi rajongó álma. A legnagyobb erénye a mozinak – az egésznek, de itt hatványozottan - a VALÓSÁG, vagy legalábbis a valóság totális illúziója. Együtt utaztunk velük a Holdra, együtt lélegeztünk, fagyoskodtunk a három pilótával. Az ominózus mondat szinte kívánkozik a moziba, mintha magunk is az Odüsszeián vagy a holdkompon lennénk. Remek képsorok, jó ütemben adagolt problémák és kiváló színészi teljesítmény, fönn is és lenn is. Apropó: kiválóak a váltások a család/NASA/űrhajó között, pont olyan ütemben, hogy minden helyszín élvezhető legyen, és mindenhol lehessen valakiért szurkolni: akár a nagyiért is. A film legnagyszerűbb jelenete egyébként számomra a széndioxid-szűrő elkészítésének módja és sikere volt… Mert az is tény, hogy akkor, a valóságban, akinek bármi köze volt az űrrepüléshez, az benn volt a központban. S még valami, ami – ha igaz volt – szemet szúrt nekem: USA-ban már a hetvenes évek elején működött a katasztrófahíradó, a negatív hírek sztárolása, ami nálunk még csak az utóbbi években öntött elszomorító mértéket. A 40 év lemaradás ebben is látszik – az űrutazásban meg ki sem tudnám számolni mennyi, mert felforrósodnának áramköreim.

Az Apolló 13 a kilencvenes évek egyik legparádésabb szereposztásában készült el. Szerintem külön jó, hogy nincs benn olyan „nagyon nagy” sztárszínész, sokkal homogénebb, egyenrangúbb így a társaság, sőt még korban is közel azonosak voltak. Talán csak Tom Hanks emelkedik hajszálnyival a többiek fölé – no de ő már futott egyet előző évben Forrestként… Mindenki, kivétel nélkül nagyszerű, mai szemmel nézve pedig kész sztárparádé. A mozi amellett, hogy a szükséges érzelmi töltetet magában hordozza, mégsem válik giccsessé, vagy hatásvadásszá, végig a realitás talaján marad. Örök és emlékezetes mementó egy küldetésről, amit a NASA utólag „sikeres kudarc”-nak aposztrofált. Szerencsére a mozgóképről ezt nem kell elmondanunk.

A BD példaértékű. A szokásos félkör alakú animált Universal menü, kiváló kép és kiváló hang jellemzi, az angol DTS HD MA 5.1 erőteljes és részletgazdag. A rakéta indulásakor majdnem a szoba is felszáll. A magyar hangra sem lehet panasz, belehallgattam, tisztes munka az is. Van bőven extra is, csak pont a magyar felirat nem jár hozzájuk. Kár.

Kosárba!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 28. - 17:53
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 9/10 volt.
88.
Titanic (BD3D) (4 BD) Titanic (nr) (1997)  
7.990 Ft
Listaár: 9999 Ft (-20%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan


Gyulus
értékelése:
2012. szep. 23. - 18:43
Nagy hajó, nagy felbontás, nagyon ajánlott
Jól emlékszem arra, milyen élmény volt moziban látni Cameron mesterművét. Bár még csóró főiskolás voltam, nem volt kérdés, hogy ez a film kell nekem. Így hát mi sem volt természetesebb, mint hogy amint kapható volt, megvettem VHS-en. Aztán később DVD-n is. Igaz, ez utóbbi kissé borsos premier árát már sajnáltam érte, nem is nagyon tellett volna rá, de amikor már konszolidáltabb áron mérték, meglett az is. Aztán jött a szinkronos DVD változat. Dilemmáztam, négylemezes digipack legyen-e, vagy elég a kétlemezes. Végül az utóbbi lett belőle, és ebben a döntésben igen jelentős szerepe volt annak, hogy az extrák zöme nem kapott magyar feliratot. Akkor úgy gondoltam, egy életre letudtam a Titanicot. Tévedtem.

Most, hogy nagy felbontásban is hazavihetjük a filmet, újfent nem tudtam zárva tartani a bukszámat. Sőt. Bár se 3D tévém, se 3D lejátszóm nincs, oly csekély volt az árkülönbség, hogy úgy döntöttem, most bevállalom a legteljesebb hazai kiadást, hátha ezzel valóban pontot tehetek végre a történet végére.

Lássuk, mit kapunk a pénzünkért!

Először is a külcsín:

A négy, szépen szitázott korong egy egész különleges, és jó kialakítású, de egyébiránt hagyományos műanyag Blu-ray tokban kapott helyet. A tokban két lapozható szárny található, ezek két oldalán vannak a lemezek, a tok fedelére sem elől, sem hátul nem került korong. Ettől egész tisztességes súlya lett a kiadványnak, ami csak tovább növeli az érzést, hogy nem a semmiért fizettünk. A lemezek eredeti elrendezése 3D 1. lemez, 3D 2. lemez, 2D, extrák. Nekem ebben a megoldásban nem tetszett igazán, hogy a kétfelé vágott 3D változat korongjai nem láthatók egyszerre, így a következőképpen rendeztem át őket: 2D, 3D 1. lemez, 3D 2. lemez, extrák. Úgy gondolom, ez a logikusabb, meg számomra a 3D is inkább extra, mint a 2D, végtére mégiscsak ez utóbbi volt a film eredeti formája.

A borító képe egyezik a fekniével. Természetesen magyar nyelvű, és a gerincén már ott van az új korhatár jelzés, aminek a fekni megléte miatt sok értelme ugyan nincs, de ha így nézzük, a borítónak se, így hát muszáj megbarátkozni vele. Belső nyomatot sajnos nem kapott, pedig a lemez nélkül hagyott belső oldalak miatt most igazán szépen mutatna rajta valami kép.

A fekni viszont valóban szemet gyönyörködtető. Teljesen angol nyelvű, viszont igazán tetszetős, minőségi darab. Érdekesen csillog, mintha mélységei lennének. Ennek köszönhetően elmondható a kiadványról, hogy szép. Ha ez nem lenne, elég puritán lenne az összhatás. A korhatárjelzés persze erről sem maradhatott el, de azt csak a fóliára ragasztották rá, így kibontás után mehet is a kukába. A magyar nyelvű adatlapot nem a megszokott ragaccsal, hanem felülről a fekni első oldalára áthajtott ragasztócsíkkal rögzítették a hátoldalra. Az adatlap tartalmilag megegyezik a műanyag tok hátsó borítójával, de ha valaki leveszi, és meg szeretné tartani, óvatosan bánjon a ragasztócsíkkal, mert bár a fekniről könnyedén eltávolítható, a hátlapban könnyen kárt tehet.

És most lássuk, milyen a belbecs:

Szép, animált, könnyen áttekinthető menürendszer vár ránk a lemezeken, amelyen keresztül mindent gyorsan elérhetünk, amit a kiadvány tartogat számunkra. És mi mindent tartogat!

Először is ott a film. Kiváló, szemet gyönyörködtető kép és kristálytiszta hang. Nagy öröm számomra, hogy végre magyar hanggal is egy darabban láthatom. A kiadvány talán legnagyobb hibája sajnos épp a filmet érinti: a feliratozását nem tudom, hány méteres vászonhoz igazították, de az én 42 collos plazmámon kis túlzással olyan aprók a betűk, hogy ha nem figyel az ember, észre se veszi, hogy ott a felirat. Erről majd készítek egy fényképet, és beteszem a fórumba. A kisméretű felirat visszaköszön az extra lemezen is, de csak a kimaradt jeleneteknél. Az extráknál jól olvasható méretben kerültek fel a feliratok. A filmnél azért is nagyon érdekes ez, mert a film elején, ahol a képre égetett angol felirat is látható, kicsit vicces, hogy az angol felirat kb. hatszor akkora, mint a magyar.

A film mellett több kommentár is található, de sem ezeken, sem az extra lemezen lévő kommentárokon nincs magyar felirat.

Nem úgy minden máson! És ez az, amiért a film mellett minden forintját megéri a kiadvány. Van egy kb. egy órás produkciós kisfilm, van egy másfél órás dokumentumfilm, ami másról sem szól, mint arról, miként fejtették vissza Cameronék a Titanic utolsó, függőleges irányú útjának minden részletét, van egy újabb egy órás werkfilm, közel egy órányi kimaradt jelenetek, Titanic paródiák - mind magyar felirattal. Vannak előzetesek, ezek között a 3D előzetes magyar hanggal is megtekinthető, a többin nincs magyar vonatkozás. Ezen kívül töménytelen mennyiségű képanyag: forgatókönyv részletek, storyboard, produkciós vázlatok, fényképek, plakátok. Utóbbiak között élmény volt számomra, hogy a moziplakát magyar nyelvű változata is ott van a lemezen. De ha összeadjuk, a mozgóképes anyag is kitölt közel öt (!) órát. Nekem is csak két részletben sikerült átrágnom magam mindegyiken, de megérte, mert sok tartalmas, érdekes információt rejtenek.

Az extra anyagot végignézve csak azt sajnálom, hogy nem bíztam eléggé Cameronban, és nem néztem meg a filmet 3D-ben is a moziban. A konverzióról szóló kisfilm alapján a lehető legprecízebben jártak el a konvertálás során, így legalább annak örülök, hogy most nem mondtam le a BD3D korongokról. Ha lesz hozzá technikám, majd pótolom ezt a hiányosságot is.

Összességében én csak ajánlani tudom a kiadványt. Aki szereti a filmet, garantáltan nem fog csalódni benne.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. nov. 22. - 22:41
A kritikát eddig 7 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.9/10 volt.
89.
9.990 Ft
 

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Mackey
értékelése:
2012. szep. 10. - 12:10
Instant klasszikus
Moziban ülve, rég éreztem olyat, hogy megnézés után egyből tudtam, hogy valami különlegeset láttam. Kultfilm született, ez szerintem nem is vitás. Ez a zene, ez a dramaturgia, ez a képi világ, ez a rendezés és ezek a klassz színészek valami fantasztikusat hoztak össze.

A kiadvány mindenképpen Blu-Rayen kellett nekem, a film iránti tiszteletből a Digibook-os változatot választottam végül. Maga a könyvecske csak 20 oldal és igazából sokkal többet nem nyújt annál, mintha böngészném a wikipédiát. Csinosnak csinos persze, de szerintem lehet választani a sima Blu-Ray verziót is. Ugyanis a kép és főleg a hang abszolút referenciaanyag. Rendesen megdolgoztatta a hangfalakat, néhol már a szomszéd felháborodásától kellett tartanunk.

Az extrák közül a rendezővel rögzített 42 perces beszélgetés érdekes, még ha látni Refn-ről, hogy kicsit dilis fickó :) Ezeken kívül voltak 4-10 perc közötti kisfilmek, amelyek hol érdekesek voltak, hol kicsit feleslegesek. El tudtam volna viselni változatosabb,hosszabb extrákat is, de igazából jó háttérinfókat adtak ezek is és készült mindenhez magyar felirat is. Szóval nagy sopánkodásra nincs ok.

Nagyon tudom ajánlani mind a filmet, mind a kiadványt. Nem bánjátok meg
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 14. - 13:27
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 6.8/10 volt.
90.
9.990 Ft
 

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


R2-D2
értékelése:
2012. szep. 10. - 0:38
Az oroszlán meg a bajsza
Csodálattal és tisztelettel olvasom Adam Van Helsing kolléga írását a Drive-ról… Szinte süt belőle a rajongás, az átélt, mindent elsöprő katarzis élménye. Ismerem ezt az érzést én is, más filmeknél át is éltem már többször is, ez esetben azonban elkerült. Elsőre messze, most, másodszorra ugyan már nem annyira, de hogy én ezt a filmet nem fogom a padlás legmagasabb pontjára költöztetni, az biztos… Mert a Drive számomra épphogy csak egy átlagosan jó mozi lett. Semmiképp nem az év filmje, meg hasonló közhelyek, szimplán csak egy hatásos képekkel és eseményekkel operáló, jó bosszúfilm. Lehetett volna tökéletes, meg elsöprő, meg minden, de akkor nem ez a dán fenegyerek rendezte volna…

Kezdjük az elején. A nyitó képsorok a rablással, a meneküléssel egyszerűen zseniálisak. Mindig is bírtam az ilyen reális, okosan kitalált egérutakat, e tekintetben az első 5-10 percben simán megvett a film. Ráadásul a csak belső nézőpont újdonság volt, egy ígéretes és újszerű beállítás, ami alapot adott rá, hogy végre egy igazán érdekes és eredeti filmet lássak… Ami aztán sajnos elmaradt. A következő kb. fél órában az egész iszonyat leül. És itt most nem feltétlenül az a bajom, hogy nincs benn akció: az egész szerelmi kapcsolat töketlensége, illetve maga a Sofőr jelleme zavart. Igen, jöhet a megbotránkozás: ennyire unalmas mimikájú, bárgyú pofájú főhőst rég láttam. Egyaránt idegesített az egyszer érzéketlen képe, meg a máskor semmitmondó mosolya is. Olyan volt az egész, mint egy altató – ebben viszont sajnos nagy szerepet tulajdonítok Gosslingnak. A beszéde meg… Atyaég… Hanglejtés, érzelem nulla, mintha csak a nyolcvanas évek hangalámondását hallottam volna - még szerencsére, hogy a film nem a dialógusokra épül, ebből sok párbeszédet nem fogunk idézni később…

Annál inkább néhány képet és eseményt. A mozi tulajdonképp a börtönből hazatérő férj feltűnésével (de legfőképp eltűnésével) indul be igazán, onnantól szerencsére felpörög. A Sofőr végre mutat némi indulatot is, a hangját is felemeli néha, de még mindig nem ettől szerettem meg a mozit. Hanem a különféle sokkolóan brutális eseménytől, pontosabban a szenzációs ritmusváltásoktól. Az üldözés úgy-ahogy elmegy (már megint hátrafelé menekülnek), többé-kevésbé hiteles. A hátsó szélvédőn át látott borulás viszont tetszett, egy pillanatra felvillant a filmkészítői zsenialitás, hogy aztán egy újabb fa-hangon történő „kikérdezés” romba döntse. Szerencsére később már nem igazán van megállás, a töketlen love story átmegy egy vérgőzös bosszúfilmbe. Az átmenet legjobb leképzése a lift, még akkor is, ha én azt borzasztóan túljátszottnak éreztem: szinte fájt az a lassított jelenet és csók Irene és a Sofőr közt, totál életszerűtlen és oda nem illő volt. Pláne a következő események tükrében. Hatásvadász kettősség, de legalább a második fele működött…

A finálé, mindamellett, hogy sablonos és kiszámítható, nem rossz. A két gengszterfőnök karaktere nagyon tetszett, a borotvapengés jelenet borzongatóan jó volt. Viszont Nino (Ron Perlman) esete a repülő autóval ismét csak hiteltelennek tűnt számomra, ráadásul életszerűtlennek is. Tudom, hogy a kolléga azt írta, hogy a „legyőzhetetlen szikla annyira be van szarva, hogy a sötét tenger felé menekül” – de mitől is?? Egy zsebre tett kezű, 70 kilós szép mosolyú fegyvertelen fickó elől?? Úgy néz ki, amik mások számára a filmek kulcsjelenetei, nekem pontosan azok működtek fordítva. Sem a plátói szerelem, sem a fél lift, sem Nino esete nem nyűgözött le. Érdekes, hogy rengetegszer - és ismét - látom fordítva a dolgokat, mint a nagy többség, de hát nem vagyunk egyformák…

Szerencsére a Drive-ban még így is túlsúlyban vannak a maradandó képsorok, amiket nem felejtek, amik miatt érdemes újranézni a mozit. Amik miatt mégiscsak a JÓ FILM kategóriába helyezem kis memóriámban. A látványra nem lehet panasz, a mellékszereplők kiválóak. Rendben van a hangulat is, talán ez az elektronikus zene még, ami nagyon távol áll tőlem. A dán rendező korábbi műve, a Valhalla rising sem volt egy egyszerű darab, de abban is meg lehetett találni a fogódzkodót. Lassú, unalmas képek és vérgőzös jelenetek abban is voltak, a Drive igazából ezek esszenciája. Természetesen ez lényegesen fogyaszthatóbb, de ha nem lett volna ilyen enervált a főszereplő mimikája és hangja, még jobban tetszett volna (pont, mint a Capote esetében: ott egyszerűen a falra másztam a főszereplő nyávogásától, itt csak szimplán zavart a közönyös hangvitel). Ami nem jobb a magyar szinkronban sem, sőt még egy árnyalattal rosszabb…

A BD Digibook-nak viszont örülök. Valóban exkluzív, úgyhogy érdemes volt rá beruházni. A lemez képe példaértékű, mint ahogy a hang is: az angol DTS HD MA mellé magyar DTS HD HR-t kaptunk!!! Egy árnyalattal talán gyengébb, mint az eredeti, de amikor kell, jól szól ez is. Ami még meglepett, mert ilyet még nem láttam: az összes extra DTS 2.0-ban van a lemezen… Apropó, extra. Az első, 40 perces közönségtalálkozó érdekes tanulsággal szolgált. Nicolas Winding Refn, a fiatal dán rendező vagy iszonyat nagyképű, és szimplán hülyére vette a publikumot, vagy simán kettyós… Én inkább utóbbira tippelnék, az megmagyarázna sok mindent filmjeivel kapcsolatban. Még elvagyok vele, de nem lenne jó, ha nemzettársa mellé őrülne… A többi nyúlfarknyi kisfilm, interjú erősen PR anyag, a film készítésének rejtelmeibe nem igazán avat be. De legalább mindenhez van magyar felirat. Példaértékű kiadás!

Kosárba!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 14. - 13:27
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 9/10 volt.
91.
A holló The Crow (1994)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 19:39
Az egyik legeredetibb bosszútörténet
Bár elég nagy képregényrajongó vagyok a Holló történetet nem ismertem mielőtt először láttam a filmet.
Maga a film nem tartozik a legszűkebb kedvenceim közé, inkább értékelem és csodálom, mint imádom. A végső leszámolás Top Dollar-ral elég gyengére sikeredett (sőt az egész utolsó 10 perc, ha az nem lenne, egyet is értenék az évek során felhalmozott ömlengő kritikákkal) és valahogy a dialógusok és az egész történet is kicsit kapkodósnak tűnt mindig is. De a látványvilág és Brandon Lee lélegzetelállító színészi teljesítménye páratlan. Van elég feszültség, van elég dráma és elég humoros pillanat is, hogy emlékezetes legyen az összkép, de a kultikus státusz azért kicsit túlzás. Egy erős 8/10

A BD viszont nekem nagyon megérte. A film korát is figyelembe véve szerintem nagyon szép a kép, éles, tiszta, és érdekes extrákat is kapunk. A Brandon Lee interjú pedig valóban különlegessé teszi a korongot.

Aki szereti a gótikus, sötét filmeket és/vagy a bosszútörténeteket, az jól jár ezzel a kiadással.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 14. - 13:27
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 4.5/10 volt.
92.
Bosszúállók The Avengers (xpave) (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 19:21
A Bosszúállók a Disney-n is bosszút állhatnának...Méltatlan kiadás
A Film:

10/10. Képregényrajongóként ez pontosan a másik okból 10/10, mint Nolan Batman filmjei. Mert fun. fun, fun!!!!
Akció, nagy poénok, Scarlett Johansson feszes ruciban, "cool" karakterek, robbanás, egysorosok, Scarlett Johansson feszes ruciban, hatalmas epikus Scarlett Johansson fen....akarom mondani hatalmas epikus csatajelenetek...igen khm....ezt akartam mondani.

Egyszóval zseniális kis mozi. Ilyen jót rég szórakoztam moziban.

A BD kiadás azonban egy rakat "sípoló hang". Nem tudom, hogy ki a fene gondolta, hogy egy sima, ocsmánykék BD lemez a jó megoldás...semmi kép rajta, semmi csak a kékség. "I m feeling blue dabö-dí-dabö-dá"...

De ez még megbocsájtható lenne. Azonban az már kevésbbé, hogy alig vannak extrák a lemezen, és azok is lámábbnál-lámábbak. A kisfilm, amiben az egyik ittmaradt alien-fegyverrel rabolnak vicces, de rövid, a többi viszont tényleg abszolút említésre se méltó. A kimaradt jelenetek közül egy sem volt aminél azt gondoltam "hú ez benn maradhatott volna" és a nyúlfarknyi werk-en kívül más nincs is....Csalódás...Lehet kellett volna várni, mert azért gondolom ennél azért csak megtisztelik az idei év legnagyobb blockbusterét egy kicsit illendőbb változattal...
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 14. - 13:27
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 4.3/10 volt.
93.
Batman: A sötét lovag (2 BD) The Dark Knight (xtdk) (2008)  
2.490 Ft
Listaár: 8000 Ft (-69%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Blu-Ray Részletek >


Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 18:39
Tökéletes képregényfilm
Egy olyannak, aki hozzám hasonlóan képregényeken nőtt föl, és a szülei folyamatosan nyúzták, hogy hogy lehet ilyen hülyeségeket szeretni, amiben idétlen hangeffektek közepette sztreccsruhás majmok csapkodják egymást, azt hiszem nem kell magyaráznom mit jelentenek Nolan Batman filmjei.

Szerettem a Tim Burton féle 2 Batman-t, de kissé gyerekesek voltak ez tény. A Schumacher félékről meg jobb nem is beszélni....Azokban egy jó dolog volt: Nicole Kidman...
Nolan filmjei végre szélesebb rétegeket is rádöbbentettek arra, hogy a képregény-történetek bizony lehetnek nagyon művésziek, tartalmasak és "felnőttek" is.

A BluRay nagyon rendben van, a képminőség fantasztikus, pengeéles és gyönyörű.

Az extrák minősége és mennyisége is kielégítő, bár én el tudtam volna viselni egy kicsit hosszabb werkfilmet magáról a forgatásról, és a Gothami hiradórészletek is elég váltakozó színvonalúak. Maga az alapötlet zseniális, de a megvalósítás helyenként már kevésbbé.

Azonban egy remek kiadvány ez, 2 BD simán megéri ezt az árat, főleg, hogy maga a film korszakalkotó, a kép és a hang tényleg csúcs, és az extrákkal szemben is csak kis fenntartásaim voltak.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 1. - 17:38
A kritikát eddig 7 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.1/10 volt.
94.
Perzsia hercege – Az idő homokja Prince of Persia: The Sands of Time (2010)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


purple rain
értékelése:
2012. szep. 7. - 22:41
Miből lesz a cserebogár?
Általános iskolai kevés emlékeim egyike közé tartozik, hogy számítástechnika órákon nem tudtuk eldönteni: Golden Axe vagy Prince of Persia jegyében teljes az óra? Nem akarnék állást foglalni ennyi évvel később, mondjuk azt, hogy igazságos fifti-fifti volt a pár év egyenlege. Teltek múltak az évek az emlék pedig a homályba veszett. Tartott az egész addig, míg a mókás nevű Ubisoft meg nem jelent a kétezres évek elején egy teljesen új köntösbe (szigorúan mérgező!!) öltöztetett változattal. Az embert természetesen először a névvel lehet megvenni, de a játék azt gondolom, hogy maradéktalanul kárpótolt minden rajongót az eltelt időért. Követte még a játékot pár rész (személyes kedvenc a második, Warrior Within, ami valami elképesztő világot tár elénk látványban és összetettségben egyaránt), mindegyik megállta a helyét a saját maga állított mércék szerint is.

Pár éve aztán robbant a (hír)bomba, hogy filmet akarnak csinálni belőle. Mit mondjak elkezdett hevesen verni a kis szívecském. Előtört az ifjúkor emléke, a sok-sok álmatlan végigszidott éjszaka miközben toltam a játékokat (természetesen az összes részt, az újakkal egyetemben) és azt gondoltam, végre! Látva aztán az első képeket a filmből, az első trailert, a heves szívverés közepette a 10 ujjam is elkezdtem nyalogatni. Megcsinálták! Mondhat bárki bármit (én nem is értem, hogy a fenébe lett ez bukta...) ez a film a maga kategóriájában egy fantasztikus mestermunka! Persze tudom, hogy fejvakarásra késztet egy ilyen minősítést leírni egy kalandfilmmel kapcsolatban de ha valójában magát a filmet nézzük illetve azt, hogy milyen hiány kielégítésére született azt mondom ez maximális teljesítmény. A szereplők tökéletesen lettek kiválasztva, Jake kiköpött Herceg, a teste porrágyúrva, első pillanatra látszik, hogy született szívtipró. Ahogy apám mondta réges-régen: csúszik szét a nők lába tőle :) Gemma Arterton földöntúli szépség, lehet hogy van rajta 6 réteg vakolat, de az alapanyag akkor is fantasztikus. Érzési szexi száj, fej, szem, csípős szókincs, szinte vibrál a levegő hőseink között az első perctől kezdve. A többi karakter is egytől egyig tökéletesen eltalált, az ember hamar megbarátkozik velük, és utána már nem is akarja elengedni őket. Imádom az ilyen légből kapott sötét gonosz erőket mint az itt bemutatott igencsak fantáziadús Asszanszin nevű csoport, vagy mint Seso, az Ngbaka törzs késdobáló tagja. Eszméletlen jól fel lehet építeni az ilyen karaktereket, hiszen az ember azt talál ki amit csak akar, a fantázián múlik minden.

Ami a film kifejezett erőssége az a látvány. Komolyan mondom, hogy a város képe, ahogy mondjuk végigpásztázza a kamera, vagy amikor Dastan egy kiszögellésen áll és körbe-körbe mutatják, nos az kis túlzással egy filmes orgazmusnak felel meg, nem beszélve arról, hogy a legtöbbje visszaidézi a játékokat egy-egy jellegzetes pillanattal.

Végére hagytam szokásos vesszőparipám a zenét. Sok izgalomra nem számítottam, egy-két kivételtől eltekintve a Media Ventures komponistái nem szoktak csalódást okozni, ebben az esetben se történt másképp. Csodálatos főtéma, lendületes karakteres dúdolható számok végig az albumon, a film alatt pedig varázslatos hátteret biztosít a történetnek.

Sajnálom, hogy nem gördül tovább a történet, belesajdul a szívem, hiszen lehetne még mit sztorizgatni a világában, de úgy néz ki a kör végleg bezárult ezzel az egy filmmel. Számomra az év filmje és soundtrack-je volt anno.

Azért egy Dahakát megnézem volna nagy vásznon, de még reménykedem, hogy az IDŐ mindent megváltoztat :)
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 12. - 20:47
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.8/10 volt.
95.
Bosszúállók The Avengers (xpave) (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


mester-jani
értékelése:
2012. szep. 4. - 23:17
Bosszúból jeles
Ez az év eddig számomra tele van meglepetésekkel. Mégis ez a film vágott fejbe eddig a legjobban. Tudtam, hogy jön, láttam, hogy kik lesznek benne, és előtte megnéztem az összes hozzá kapcsolódó "előzményt". Valahogy a látványosnak mondható előzetesek sem dobtak fel annyira. Talán azért is volt, így mert Thor és Amerika kapitány saját filmje számomra szimplán jó volt, de semmi kiemelkedő. De a mozi sötétjében lecsapott rám a Bosszúállók.

Beültem a terembe lementek az előzetesek és jött az ámulás. Elkapott a film és sodort magával, mint a vidámparkban mikor fülig érő szájjal mész ki a végén, aztán mikor már hazaértél kezded feldolgozni az élményt, ami ért. Ugyanis film közben még csak esélyt sem kapunk arra, hogy elgondolkodjunk mit is látunk.
Nincs mélyenszántó történet nincs hatalmas fordulat, de még csak világmegváltó bölcsesség sem. Csak szórakoztat, elfeledteti velünk a gondokat, és ezt mesterien teszi.
Egymást érik a poénok, a jobbnál jobb harcok, egysorosok és az áll-leejtő pillanatok. Talán egy kis hibát tudok felhozni a film kapcsán, és pont abból adódóan, hogy ennyire lendületes. Nekem kicsit a végén lévő harc túl hevesen ment le, mindenkiből kaptunk egy kisebb montázst, de nem volt egy közös nagyobb hosszabb üsd-vágd, amolyan aprólékosabb darabolás. Viszont ez is csak kisebb hiba, nem von le a film értékéből.
Kiemelném még Mark Ruffalo-t aki végre megkedveltette velem Bruce Banner/Hulk kettősét. Többiek hozták az eddigi szerepüket Thor a kis naiv kicsit ősemberes félisten, Kapitány a vezető, amit éreztettek is a filmben, és Vasember, aki lazaságával és szövegelésével, még mindig meg tud venni. Még annyit a végére, hogy kicsit átértékeltem az előzményfilmeket a Bosszúállók hatására és valahogy jobban kezdtek tetszeni.

Nem véletlenül néztem meg miután meghozta a futár egymást követő 2 napon is, majd végeztem ki az extrákat.
Ha már extrák lássuk a kiadványt. Gyengeségeivel kezdeném, az első és számomra a legfájóbb az az, hogy miért nem tudtak valami kétlemezes kiadást összehozni nekünk vagy legalább egy szép dekoratív steelbookot. Extrák maximum 1 óra alatt kivégezhetők, persze élvezetesek, de én azért sokkal több mindenre kíváncsi lettem volna.
A film kép és hang minősége kiváló.
Összességében remek kiadvány, de ez inkább a film javára írható.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 14. - 13:27
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 6.4/10 volt.
96.
Star Wars - A Klónok háborúja Star Wars: The Clone Wars (2008)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


mesterfilmvilága
értékelése:
2012. szep. 4. - 11:25
Star Wars egy kicsit másképp
Nemrég sikerült beszereznem a kiadványt jutányos áron, most ezt szeretném bemutatni azoknak, akik esetleg gondolkodnak a megvételén. A megjelenés szép, jó borító (bár sajnálom, hogy nem a DVD borító előlapja maradt, ahol mindenki rajta van, nemcsak Anakin), de a lemezképen már minden fontos szereplő szerepel. A menü itt már animált, ellenben a DVD ronda állóképes menüjével. A film nyitójelenetéből és Christophsisi csatából van egy video összevágva. A képminőség mondanom sem kell gyönyörű, ragyogó, erőteljes színek, éles, tükör tiszta kép, mintha az ember élőben ott találná magát a Star Wars univerzum kellős közepén. A hangok tekintetében nem tudok nyilatkozni, én csak a magyar szinkront hallgattam meg, ami erőteljes, dinamikus, a párbeszédek jól érthetőek, minden hang a helyén van. Talán erősebb, mint a DVD-é. Mindenesetre hangsávokból és feliratokból jut bőven. Az extrák mind feliratosak, és sokat segítenek megérteni magát a filmet és a sorozatot is. A legelső és leghosszabb extra egy dokumentumfilm a sorozatról, ezenkívül több kisfilm van magáról a filmről is. Számos kimaradt jelenetet is megtekinthetünk, előzeteseket, és még játszhatunk is egy hologrammos memória játékkal, ahol ha minden párt megtalálunk a sorozatból láthatunk egy egy jelenetet. Valamint egy videokommentár is van a lemezen, ahol a készítők a film közben osszák meg velünk a készítés egyes fázisait és gondolataikat a filmről. Az extrák is Full HD minőségűek, így ezek képminősége is ragyogó. Mindent összevetve egy jó filmmel és egy igazán hozzá illő kiadvánnyal van dolgunk, ami szerintem kötelező minden Star Wars rajongónak, valamint azoknak, akik szeretik az igényes animációs filmeket!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 5. - 12:11
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5/10 volt.
97.
Bosszúállók The Avengers (xpave) (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


R2-D2
értékelése:
2012. szep. 3. - 11:34
Szórakoztatás felsőfokon
2012 kétharmadánál járva megállapíthatom, hogy számomra eddig a Bosszúállók az év legszórakoztatóbb filmje. De könnyen lehet, hogy év végén a legjobb film trónjára is felkerül, hacsak addig nem látok valami elemi erejű, földbe döngölő komoly alkotást…

Ugyanis a Bosszúállók minden, csak nem komoly. De nem lehet az, hisz nem is szánták annak, csupán csak egy vérbeli popcorn-mozinak, a Marvel képregényhősök első közös kalandjának. Messze túlteljesítette célját, baromi sikeres lett, még tán szakmailag is elismerték világszerte. Mint képregényfilm, túl sok korlátja nem volt (a gyártási költsége leszámítva), csupán arra kellett figyelni, hogy a szereplőket megfelelő módon és súllyal dobják a megfelelő súlyú akcióhalmazba… Sikerült. De még hogy! Nem tudom, mikor láttam én ez előtt ennyire – egyszerre - látványos, izgalmas és vicces filmet.

Nagyon tetszettek a kütyük, a technikai ötletek, amiket használtak a filmben. A repülő erőd fenomenális ötlet, de megjelenítése, megvalósítása is. Stark majd’ minden kütyüje egészen kiváló és kreatív, már ahogy besétál a lakásba az is csúcs, de a legújabb páncél felvétele sem kutya. A komplett Stark lakás és a komplett hajó technikája egy külön felfedeznivaló kaland…
Nagyon tetszettek a karakterek. A már korábban feltűnt figurák tökéletesen hozták szerepüket, sokkal több jutott az Özvegyből meg Sólyomszemből, ami jót tett a filmnek. Legjobban Hulkra voltam kíváncsi, és meg kell állapítsam, ez volt eddig a legjobb, leghitelesebb Hulk, amit valaha láttam. Egyszerűen Mark Rufallora van írva ez a szerep, ha valaha is lesz reboot belőle, remélem, ő fogja játszani. De a többi színész is remek, szerintem látszik rajtuk, mennyire élvezték az egészet.
Nagyon tetszett a karakterek egymáshoz való viszonya. A részben öntelt, nagyképű figurákat így összehozni, ennyire eltalálni az arányokat és a poénokat – az szerintem forgatókönyvírói bravúr. A párharcok pedig egymás köz, nos, egyszerűen zseniálisak. Szóban és bunyóban egyaránt. Talán a legjobb a Thor vs. Vasember, de a Hulk vs. Thor se kutya. Látványban, poénban, mindenben…
Nagyon tetszett az egész képi világ, a látvány. Az utóbbi évek egyik legjobb filmje eddig látványban, közelíti a csúcstartót, a tavalyi TR3-at. Igaz, az ILM, ez meg WETA… anyám, hova fejlődött a kis ausztrál cég, amit a Gyűrűk Ura digitális trükkjeire hoztak létre…

Nagyon, nagyon tetszett a humor, amit becsempésztek a filmbe. Már a karakterek egymáshoz való viszonyában, a csipkelődésben is ott van, aztán Vasember Black Sabbathos pólóján, de igazából a fináléban teljesedik ki. Konkrétan három olyan dolog van, amin térdemet csapkodtam: a Hulk vs. Loki, amikor Hulk kinyújtja bal kezét Thor felé, no meg a Vasember fuvarja a háztőre Sólyomszemmel. Pontosabban, amit ott mond… Egyszerűen zseniálisan van megoldva az akció és a humor aránya, a mozi szabályosan lüktet tőle. Hol szájtátva bámulsz, hol a hasadat fogod. EZ az igazi szórakoztatatás…

Hogy mi nem tetszett? Tulajdonképp nem igazán van olyan. Loki azzal a két szarvval komolytalan és röhejes volt, a nagy csata az bizony erősen emlékeztetett a TR3 végére, amikor meg a kapun át először jöttek a chitaurik, s potyogtak le, az meg kicsit olyan volt, mint Zion ostroma. A „droidvezérlő kampeca” effekt itt is feltűnt – valami eredetibb is jöhetne már -, a zene néhol a Gyűrűk urára emlékezetett, de pl. mikor Loki Németországban kijön az épületből, az meg egy az egyben Kamino témája a SW II-ből. Más nem. Ezek sem rontják a filmélményt, csak olyan, mint amikor kicsit túl csípős a halászlé. Attól még finom, de enyhén zavarhat.

S még valami, ami akár mehetne a technikai részhez is. Óriási, klassziskülönbség van a szinkron és a felirat között. Kicsit játszadoztam a hanggal közben és akkor jöttem rá, hogy zseniális munkát végeztek a szinkronizálók. Az egy dolog, hogy maguk a szinkronhangok is jók, de a szöveg, amit szájukba adtak, nagyon jó. Sokkal jobb, mint az eredeti, illetve sokkal jobb, mint ami a feliraton megjelenik.. És sokszor a lényeg veszik el: a feliratban Sólyomszem és Fekete Özvegy végig magázza egymást… Könyörgöm, pont az ő barátságuk az egyik lényeg! A feliratban ez totál elveszik!!!! Úgyhogy 7.1 ide, vagy oda, ezt szinkronnal érdemes nézni.

A BD, ahogy A. V. Helsing kolléga is írta, közel tökéletes. A kép mindenképp az, ahogy a hang is. Sőt. A DTS HD MA 7.1 mellett a magyar DD 5.1 olyan szinten megállja a helyét, hogy magam is meglepődtem rajt. Talán kicsit hangosabbra is tették, de ha simán átkapcsolsz, szinte észre sem veszed a különbséget. A szinkron miatt viszont érdemes átkapcsolni. Az extrák közül a 47-ik tárgy aranyos kis sztori, de sok értelme nincs (talán csak annyi, hogy Logan elnök játszik benne a 24-ből), a kimaradt, kibővített jelenetek viszont valós tartalmat hordoztak. Érdekes, hogy a komplett Hill ügynök szálat kivágták… A bakiparádé aranyos, mint ahogy a nyúlfarknyi kisfilm is. Legalább felirat van mindenhez. A menü szép, animált (néha ennek is örülni kell), a stáblista közepén is van egy jelenet, meg a végén is…

Apropó, aki járatos ebben a világban: ki a fene az a pirospofájú valaki, aki visszafordul a pótjelenetben???

Kosárba!!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 28. - 17:53
A kritikát eddig 6 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.7/10 volt.
98.
A szakasz Platoon (1986)  
4.990 Ft
Listaár: 6990 Ft (-29%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON


R2-D2
értékelése:
2012. aug. 30. - 21:52
A dzsungel mélyén
A legelső, ami a film újranézésével kapcsolatban két nap után eszembe jut, az sajnos a bosszúság… Ugyanis ez az anyag minden, de nem HD minőség. Sem képben, sem hangban… Kár érte, ugyanis a film az egyik legjobb a hasonló témájúak között, ami igazán megérdemelte volna a tisztességes kiadást, ill. felújítást.

Oliver Stone részben saját tapasztalatait vitte vászonra, mikor is elkészítette a Szakaszt, a nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb (vietnami) háborús filmjét… Akkor, ez a mozi nagyot szólt, új volt, friss volt, mert talán elsőként ötvözte sikeresen a popularitást, nézhetőséget a háború őrületével. Egészen kiváló kortársai és követői mellett ennek a filmnek sikerült talán a legszélesebb réteghez eljutnia, mert talán ez a film egyensúlyoz legjobban a háború és az ember közt – úgy szól Vietnamról, úgy szembesíti USA-t a saját böszmeségével, hogy közben végig az emberekre koncentrál. Mert a háborút emberek vívják, katonák, akiknek ott, akkor a 365 napos szolgálatban egyetlen céljuk lehetett: túlélni…

„… Ahogy utólag visszagondolok, úgy érzem, hogy nem is az ellenséggel harcoltunk, hanem saját magunkkal. Az ellenség bennünk volt…”

Azt hiszem, az egész filmnek ez a két mondat a kulcsa. Az egész Szakasznak tulajdonképp nem is Vietnam és a vietnami háború a lényege – persze szomorúan „aktuális” volt és kiváló háttér volt a történethez -, hanem a csapat, az egyén viselkedése a szakaszon belül, az egyén viselkedése az őrületben. Amit már sokszor láttunk máshol is: mi van akkor, ha egy maroknyi embert számára idegen, veszélyes és stresszes közegbe helyezel… A horrorfilmek kitűnő alapszituja Oliver Stone keze alatt háborús mesterművé vált: mini polgárháború egy osztagon belül, ahol igazából mégsincs tisztán jó és rossz, a két őrmester rivalizálása, a melléjük felsorakozott katonák tettei a maguk érzelmi szemszögéből mind létjogosultsággal bírnak. Az egész mozi egy kis pszichológiai tanulmány az EMBERRŐL, aki embertelen helyzetbe kerül…

Az embertelen helyzet megmutatására ugyanakkor mi más lehetne jobb, mint egy háború, esetünkben a vietnami háború (bár igazából a helyszín mindegy). A film odavarázsol minket a dzsungelbe, nézés közben magunk is tökig ázunk, érezzük a hangyákat a nyakunkon. A feszültség a bevetéseken tapintható a szobában is, s bizony talán még majdnem be is lehet szívni a srácokkal együtt. A brutalitás, a vér sem hiányzik a Szakaszból, de ez sosem csap át öncélú sokkolásba - ennél sokkal keményebb és brutálisabb háborús filmek készültek később. Minden adott hát, hogy átérezzük azokat a körülményeket, amik hatottak kis csapatunk szereplőire: és ettől az egész működik. Mindezek mellett még szenzációs szereposztás is segíti a beleélés élményét, ami ráadásul különleges érték is, hisz ma már csillagászati összeg lenne Deep, Whitaker, Berenger, Dafoe együtt szerepeltetése, akkor meg még nagyjából pályájuk elején voltak. De hát immár 26 éve az egésznek…

Nem is igazán látom értelmét tovább fényezni a Szakaszt, mert oldalakat lehetne róla írni. Ezt egyszerűen látni kell, ami ugyan első pillantásra csak egy 80-as évekbeli (meghatározó) háborús mozinak tűnik, valójában azonban betekintés az emberi pszichébe. Oliver Stone módra…

S már vissza is térhetünk a kezdő bekezdéshez. Ez a lemez csak azért tud jobb lenni a korábbi DVD-nél, mert már az is kritikán aluli volt. Akkor az VHS szint volt, akkor ez most a DVD szint. A kép tényleg jobb, mint korábban, de messze nem szép. A tűz pl. úgy néz ki, mintha a fiam festette volna narancssárga temperával. A hang meg… Áááá… Siralom. Ugyanaz a dobozhangú, mély nélküli, majdnem kizárólag az első három hangfalra épülő hangzásvilág, szinte egy az egyben az, mint a DVD volt. Botrány, nem HD. Az extrák valamelyest kárpótolhatnak – már ha valaki megnézi őket magyar felirat nélkül. Az egész hóbelevanc messze nem ér annyit, mint amit kérnek érte – ugyanakkor sajnos egyelőre ez belőle a legjobb kiadvány, amíg egyszer tényleg fel nem újítják…

A film viszont kiemelkedő alkotás, talán az egyetlen érv a vásárlás mellett...


Kosárba!!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 3. - 14:11
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8/10 volt.
99.
Bosszúállók The Avengers (xpave) (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Adam Van Helsing
értékelése:
2012. aug. 30. - 11:10
Avengers kritika
FILM

Tátott száj, széles vigyor, jól eső röhögések a jó poénokon, kiszáradt szemek a mindent elsöprő látványtól... ja, és széles vigyor. Nagyjából így éltem meg az Avengerst, amit egyébként nyugodtan hívhatnának A 100+1%-os moziélménynek is. Mert nincs mit tenni, ez az: a Marvel család és a popcorn mozik netovábbja, egy vizuális orgia, egy geek mennyország. Egy olyan film, amiről azt hittük, hogy már megkaptuk, teszem azt, Iron Man néven, merthogy annál coolabb nincs - erre Joss Whedon (a geek-király) író/rendező jön, és mindenre, amit el tudsz képzelni, legalább tíz lapáttal még rátesz.

[képzelj ide még úgy három bekezdésnyi semmitmondó nyálcsorgatást]

A "tökéletes" jelzőtől nagyon kevés választja el filmünket, viszont azok masszívan elválasztják. Két szembetűnő "főbűne" számomra érthetetlen módon plothole, amik megoldása lehet, hogy ott van az alkotók fejében, de a nézőnek akkor se világos. Egyrészt a Thor végével sehogy se stimmel a dolog, és talán az ezzel az előzménnyel való összekapcsolódás a legkényesebb, hiszen nemcsak az egyik Bosszúálló érkezik onnan, hanem maga a főgonosz is. Hogy ez hogyan és miként történik, az végig rejtély marad - ezen jobb is továbblépni. A másik hiba pedig a család legsanyarúbb sorsú tagjában, Hulkban keresendő, aki bár majdnem lenyúlja az egész show-t a ráírt remek poénokkal, mégis megmarad egy hatalmas kérdőjelnek: nemcsak jelenléte teljesen súlytalan, de viselkedése se világos, ugyanis az egyik pillanatban egy fékezhetetlen szörny (aminek amúgy lennie kell), máskor pedig intelligens csapatjátékos. Ez egy teljes képzavar. Illetve nem ártott volna valami kis mélység az egészbe - tudom, megmondtam, hogy a Marvel nem ebből él, és tudom, hogy Tony Stark kalandjai a követendő példák ebben az esetben, de amikor a Földet csak egy centi (illetve hat titán) választja el a leigázástól, akkor azért én igényelnék egy cseppnyi komolyságot.

Mindezek ellenére az Avengers remek film, saját műfajának egyik legjobbja. Hat (!) főhősével szinte már vérlázítóan profin bánik, kellő hangsúlyt és időt szán mindenkire (mondjuk van is rá bő két órája), és nem kivételez senkivel: ebben a csapatban mindenki egyenlő. Muszáj megemlíteni Whedon nevét a rendezésen kívül a forgatókönyv terén is, hiszen remek munkát végzett, akárhonnan is nézzük - legnagyobb érdeme a láthatóan határtalan lelkesedésen kívül talán a finom, és működőképes önirónia, ami miatt a poénok nem gyilkolják, hanem szinte már építik az élményt, és ami miatt fel se tűnik, hogy a végtermék helyenként már annyira abszurd, és annyira el van szállva, hogy csak na. És akiket még nagyon meg kell dicsérni, az az ILM, és minden egyes effektes srác a buliban: ilyen minőségű és mennyiségű CG-t nagy ritkán látni. Az Avengers látványban mindenkit lesöpör - ezt a szintet már csak egy Transformers 4 ugorhatja meg.

Többször használtam a fentiekben az "élmény" kifejezést. Ki lehetne itt számolni mérlegen, hogy problémák és erények tükrében az Avengers mennyire jó film, de itt valóban az élmény az, ami számít. Lehet, hogy vannak hibák, de amikor a SHIELD hajója kiemelkedik a tengerből, amikor egy százméteres kígyó-mifene dönti az épületeket, amikor a Kapitány és Vasember közösen szerelnek zuhanásban levő repülőt, és amikor a csatatér közepén a kamera svenkel egyet hőseink körül, akkor őszintén szólva leszarom azt a pár hibát. 9/10. Superhero Non-plusz-ultra.*

* természetesen az újkori Batman külön kategóriát képez.


BLU-RAY

Tálalás

Tudvalevő, hogy a Disney három évvel ezelőtt kvázi megvette a Marvel-t, ami eddig nem volt gond - eddig, hiszen ennek hatásai mostanában kezdtek érződni. Sajnos ez a dolog nem áll meg Pókember elkurvulásánál, aki már joghurtokról integet a kölyköknek, hanem a házimozi fanok és filmállatok is megszenvedik a dolgot, hiszen az új filmek már az egeres cég által jelennek meg BD-n és DVD-n. Ez pár éve még nem is lett volna olyan nagy baj, hiszen még emlékszünk azokra az időkre, mikor a Disney gyönyörű csomagolásban, extra lemezzel ellátva jelentette meg még középsiker filmjeit is. Ezek az idők azonban elmúltak: tavaly egyik legnagyobb fejőstehenük, a Pirates széria legutóbbi darabja se ért nekik többet egy fapados kiadványnál. Az első általuk forgalmazott Marvel mozi pedig tárgyalt filmünk, ami szinte teljesen el van marasztalva a legtöbb téren.

A film nagyságához méltatlan csomagolást kapunk pénzünkért: mezei kék tok, ronda borító, ocsmány gerinc, Disney-szabvány hátsó borító, belül minden üres, a lemez szitázása pedig hányadék (a legrondább kék szín, és viszlát). Ez így nagyon nem oké. Ajánlom, hogy aki egy fokkal igényesebb kiszerelést szeretne, az barkácsoljon otthon magának, nyomtasson belső borítót, kartonból készítsen O-ringet vagy valami. Én ezt megtettem, és máris jobban néz ki a dolog.

A lemezt betéve először a Paramount logó fogad minket (hiszen a filmek 8%-ban még hozzá tartoznak), majd egy szép A betű következik, ami a töltést hivatott szimbolizálni, azonban magát a töltő csíkot lefelejtették róla. Ezután jön a nyelvválasztás, néhány előzetes, majd a menü. Na, ez utóbbi legalább csodaszép lett: igényes, hangulatos, és nagyon passzol a filmhez, és a pop-up cuccok designja is remekül sikerült. Menü ötös.

Kép, hang

Természetesen egy ilyen filmtől nem várunk mást, csak tökéletes képet és hangzást, és ezt meg is kapjuk. A képminőség szemet gyönyörködtető (1.78:1-es nem csonkított, hanem a tévét szééépen betöltő), a hang bazi jó (heli-carrier, ahhh), a blu-ray-élmény száz százalékban megvan. A lemezen 7.1 DTS-HD angol, valamint DD 5.1 magyar, spanyol és lengyel hang található - a DD 5.1 azért lehetne jobb, itt is elvártunk volna legalább és DTS-t, de persze szépen szól ez is. Feliratból egy rakás van.

Extrák

Na, itt a fekete leves, itt csúcsosodik ki a Disney hatás, és igazából itt válik csalódássá az egész. Össz-vissz négyféle extránk van, ami első hallásra nem is olyan vészes, de végignézve őket ez több, mint kiábrándító.

Elsőnek itt van az "Item 47" című rövidfilm: ez arról szól, hogy egy fiatal pár megtalálja az egyik utcán maradt alien-fegyvert, és annak segítségével elkezdenek bankokat rabolni, aminek persze a S.H.I.E.L.D. nem örül, hogy ráállít az ügyre egy ügynököt. Ez a filmecske jópofa, süt róla, hogy poén az egész, semmi gond nem lenne vele - ha nem ez lenne a fő feature.

Ezután megnézhetjük a bakiparádét, ami valami rejtélyes oknál fogva a Disney kiadványok elengedhetetlen eleme.

Következnek a kimaradt és bővített jelenetek, amik egészen érdekesek (főleg Amerika kapitány egy átlagos napja, valamint az alternatív kezdés), viszont rövidek, mint a fene - kivéve a parancsnoki hídon történt harc vágatlan verziója.

Utolsó extraként egy "A látvány a lényeg" nevű filmecske található, amiről senki nem tudta, hogy mi az, de egy szokásos Disney werkfilmet sejtetett, ami olyan fél óra, és fele-fele arányban informatív illetve önajnározó. Nos, ez valóban egy werkfilm, egészen érdekes is (leginkább a heli-carrierről van szó benne) - de a hossza HAT PERC!!!!!! Jól látod, hat perc, ezzel van kiszúrva a szemünk. Nem tudok erre mit mondani.

Mi hiányzik

Egy jó kiadvány. A menüt, a kép- és hangminőséget valamint magát a filmet leszámítva ez az egész egy hatalmas bukta. Egy szép csomagolás vagy legalább egy rogyásig pakolt extra lemez mindenképpen kijárt volna a világ harmadik legsikeresebb filmjének, de hát nem. Köszönjük.

Ítélet

A helyzet az, hogy az összes hiányossága ellenére az Avengers BD nagyon kötelező vétel. Ha az ember átlagvásárló, akkor a filmen kívül más nem nagyon fogja izgatni, ha meg gyűjtő, akkor ez a film nem hiányozhat a polcról, szóval csak az utóbbiak járnak rosszul. A szomorú az, hogy külföldön se jobb a helyzet, szóval a berendelés teljesen felesleges - hacsak nem a szuperbőröndről beszélünk, amiben rejtőzik egy egyelőre ismeretlen bónusz lemez. Ítélet: kosárba betenni, békát lenyelni.

Film: 9/10 Kép/Hang: 9/10 Tálalás: 4/10 Extrák: 3/10
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. szep. 6. - 7:16
A kritikát eddig 7 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.3/10 volt.
100.
Bosszúállók (BD3D+BD) The Avengers (xpave) (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


1cePaCk
értékelése:
2012. aug. 30. - 9:28
Tökéletes vétel
ELŐZMÉNY:
A Bosszúállók 3D Blu-Ray kiadás boldog tulajdonosa vagyok. Először fordult elő velem az, hogy már rögtön a megjelenés napján vásároljak meg egy filmet, ráadásul 3D-ben.
TV: LG 32LM669S (Cinema 3D EDGE LED TV)

FILM:
A filmet moziban láttam először szintén 3D-ben. Számomra tökéletes élményt nyújtott már akkor is, mind látvány-humor-akció tekintetben. Külön öröm volt azt látom, hogy a rendező a különböző szuperhősöket egymás ellen is megmérettette, kihasználva azok összes lehetőségeiket.


VIDEO(PQ): ETALON darab, az egyik legszebb képminőségű blu-rayem! Hibátlan, Kiváló! Transformers 3/Avatar minőségű, ha így jobban tetszik.
Ráadásul Full Frame-es (1.78:1), mint az Avatar tehát TELJES képernyős (nincsenek fekete csíkok alul-felül) így még jobban növeli az élményt! 10/10

AUDIO(AQ): Alig tekertem fel a hangerőt, és majd ledobta a hangfalat a falról, ütős :) de ez a mai modern filmekre mindig is jellemző volt. 10/10

3D: Mivel ez az első 3D-s lemezem így nincs mihez viszonytanom, max az LG Store-ból látott videók alapján.
Ám annyit elmondhatok, hogy vannak benne bőven olyan jelenetek amikor kijönnek az elemek a TV-ből, szinte "a számban éreztem Hulk öklét" 10/10

EXTRA:
Vannak rajta, igazából nem néztem meg őket MÉG:), mindegyikhez magyar felirat van!

Összegzés:
Kiváló 3D~, kép~ és hangminőség végre elfogadhatóbb áron! Megéri, bátran ajánlom!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. aug. 31. - 10:53
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 4.8/10 volt.
< előző 1 2 3 4 5 következő >
utolsó oldal >>>
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: