• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Monty és Python - Mielőtt egymásra találtak (4 DVD) - Xpress Xkluzív (DVD)
Monty és Python - Mielőtt egymásra találtak (4 DVD) - Xpress Xkluzív Do Not Adjust Your Set / At Last the 1948 Show
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. december 19. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Csomag tartalma
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

2 sorozat, 14 epizód, 4 DVD, közel 400 perc hamisítlan Monty Python humor Galla Miklós fordításában!

XPRESS EXLUZÍV AKCIÓ: A KÉT KÜLÖNÁLLÓ KIADVÁNY EGY DÍSZDOBOZBAN KEDVEZMÉNYES CSAK AZ XPRESS-EN!

KIZÁRÓLAG ANNYI DÍSZDOBOZ KERÜL LEGYÁRTÁSRA, AMENNYI ELŐRENDELÉS ÉRKEZIK.

A díszdoboz kizárólag az Xpress-en vásárolható meg. Egyéb üzletekben (pl. műszaki áruházak, hipermarketek) nem lesz kapható!

A Végre itt az 1948-as show és A hiba nem az ön készülékében van abban az időben készült, amikor a Monty Python csoport leendő tagjai még két külön együttesben játszottak. A Végre itt az 1948-as show című sorozatban John Cleese és Graham Chapman lép fel néhány kevésbé híres társával, valamint a neves brit komikussal, az elképesztő tekintetű Marty Feldmannal. A hiba nem az ön készülékében van írói és szereplői között pedig ott találjuk Eric Idlet, Michael Palint, Terry Jonest és Terry Gilliamet is.

A hatvanas évek második felében készült fekete-fehér tévéfelvételeken most megnézhetik, hogyan növesztgetik oroszlánkörmeiket a majdani Repülő Cirkusz tagjai. A sorozat szokás szerint felirattal jelenik meg, a magyar szöveg szerzője természetesen Galla Miklós.

Stúdió:
Játékidő:
350 perc
Gyártási év:
1967
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2009. feb. 11. - 15:06
Kihagyhatatlan kiadás a Python-kedveloknek.
A produkciók közül még csak a Chapman-Cleese féle "1948-as show"-t néztem meg (illetve belenéztem), így a másikról egyelore nem tudok nyilatkozni. Állítólag ez sikerült jobban, és ez valóban jól sikerült: közvetlen eloképe a MP Flying Circus-nak, kicsit hagyományosabb módon, kevesebb abszurditással és váratlansággal, több Benny Hill-féle humorral, mégis a késobbiekben megszokott stílusban és szellemességgel. Marty Feldman a Repülo Cirkuszba is simán befért volna, de a többiekkel is jó az összhang. Sok jelenet köszön vissza a régi Holló Színház rajongókra a Karaj-jelenet eredetijétol (mondjuk ezt nem értem, miért nem lehetett a közönség által jól ismert módon fordítani) a 4 milliomoson át a vonatkupé-jelenetig (aminek a Galla-féle feldolgozását extraként tartalmazza is a lemez).
Szóval bátran ajánlom a MP-fanoknak, sot, még azoknak is, akiknek a MP túl sok és elvont, de mondjuk a korabeli angol humorsorozatokat szerették (Benny Hill, Buszon, stb).

A kiadás kívülrol tökéletesen sikerült: a doboz masszív, jó minoségu és ízléses, ráadásul valódi Python-stílusa van. Benne két duplatokban a lemezek, mindkét tokban kis inzert a MP humor-családfájával: ötletes és jópofa meglepetés. Sajnos a tokok az utóbbi trendeknek megfeleloen ratyik, gyengék és büdösek.
A sorozatokon rendesen meglátszik a koruk, minden egyes év nyomot hagyott a kópiákon (amiket a BBC-nél valószínuleg a Magyar Filmarchívum eloírásai szerint tároltak): kopott, rosszul vágott tekercsekbol rakhatták össze újra. Furcsa és szerencsés módon ez inkább amolyan avítt bájt kölcsönöz a produkciónak, mintsem hogy tönkretenné az élményt. Itt-ott ugrik egyet a kép jelenetvágáskor, egy-két helyen pedig jelenet közben is kimarad a hang, ezek azonban nem a kidás hiái, hanem az alapanyag hiányosságai. Ennyi maradt.
A kiadás maga és a hozzá méltó körítés önmagában extra, de ezen kívül is akad egy-két érdekes dolog, szóval szerintem hibátlan a cucc.

Ja, és ráfeküdhetne valaki a régi Holló Színház és L art pour L art társulat tévéfelvételek kiadására is.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: