• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Katyn (DVD)
Katyn Katyn
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Andrzej Wajda filmje, melyet 2008-ban Oscar-díjra jelöltek,  a második világháború alatt történt katyni mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt öltek meg egy erdőben – köztük a rendező édesapját  is. A német hadsereg már 1943-ban felfedezte a tömegsírokat, de a szovjetek évtizedeken át tagadták bűnösségüket. A teljes igazságra csak a 90-es években végzett kutatások után derült fény. Wajda megrendítő hitelességgel, a lengyel katonák hozzátartozóinak sorsán keresztül ábrázolja a 68 évvel ezelőtti eseményeket.

Stúdió:
Játékidő:
117 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
2011. máj. 6. - 12:33
Sajnos csak most sikerült megnéznem....
Eléggé drámaira és vérfagyasztóra sikerült, elég "csak" a pincébe hurcolásokat és tarkón lövéseket megnézni...
Azért ezekről nem harsog a média, nem tanítják kötelezően a történelem órákon, pedig ez valódi népirtás volt, szó szerint. Csodálom, hogy Andy bácsi megcsinálta a filmet, bemutatva a Nkvd igazi voltát, akiket alig-alig ismer valaki, hiszen csak a náczi szót ismerhette meg a világ! Gyakorlatilag szedett vedett horda volt, a bolsevizmus végrehajtó szerve, akik módszeresen irtották a keresztényeket, papokat és hazafiakat meg az európai "nem elvtársaikat", a nácik hozzájuk képest jól nevelt és "válogatós" gyilkosok!(bár ők sem csak untermenscheket zártak be, öltek meg)
Érdekesség gyanánt, nem hallottam még "lengyel tiszti" v akár "lengyel" holokausztról, valószínűleg azért, mert egy zsidó sem volt köztük? hmmm...
Akkor már azok az embernek sem nevezhető komcsik, bolsik, felforgatók régen ott állnának a "bírák" előtt, legyenek akár 100 évesek... de nem, nagy csend és hullaszag mind a film és mind a felelősségre vonás körül...

Ajánlott film, egy kis érdekesség a nem ismert NKVD kommunista erőszakszervezetről és a náczikra fogott mészárlásról!
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: