• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Mátrix (Blu-ray)
Mátrix The Matrix
- 57%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 7.000 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 14 napig tudjuk félretenni!

A valóság: Ez a világ csak átverés, egy nagyszabású összeesküvés része, amelynek kiagyalói mesterséges intelligenciájú gépek. A hatalom az ő kezükben van és az emberek mind rabszolgák. Kemény!

Eláll a lélegzeted a trükköktől, elszáll az agyad az akciójelenetektől és megáll az eszed a történettől.

Keanu Reeves és Laurence Fishburne vezetik az emberiség felszabadításáért folytatott harcot a Mátrixban, a Wachowski fivérek korszakalkotó filmjében, amelyet nem lehet elégszer megnézni. A történet lebilincselő, a speciális effektusok páratlanul újszerűek - a film egyszerűen zseniális.

Stúdió:
Játékidő:
138 perc
Gyártási év:
2001
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - Surround (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- török - Surround (DD)
- thai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, héber, horvát, izlandi, lengyel, lett, portugál, román, spanyol, szerb, szlovén, thai, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 25 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bővített mód - Kövesd a fehér nyulat! - A film megtekintése során lehetőség nyílik jelenetspecifikus werkfilmek megtekintésére. - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Bullet-time technikáról. (kb. 6 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Válaszd a piros tablettákat - rejtett kisfilmek a speciális effektusokról. - MAGYAR FELIRATTAL
 
DVD-ROM - Tudsz kung fuzni? - Ugorj egyenesen kedvenc kung fu akciójeleneted kellős közepébe!
 
Dokumentumfilm - The Matrix Revisited - kimerítő dokumentumfilm a Mátrix készítéséről és a Mátrix alkotóiról. (kb. 120 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - A szellőző- és a fürdőszoba-jelenet (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - Várj, van még valami! - zenés összeállítás eddig nem látott forgatási jelenetekkel. (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - A Mester tánca - Yuen Wo Ping mester blokkolási technikái (kb. 6 p.)
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
 
Videóklip - Marilon Manson - Rock is Dead
 
Egyéb - A Wachowski testvérek írásos bevezetője
 
Audiókommentár - Filozófusok kommentárja Dr. Cornel West és Ken Wilber közreműködésével
 
Audiókommentár - Filmkritikusok kommentárja Todd McCarthy, John Powers és David Thomson közreműködésével
 
Audiókommentár - A szereplők és a stáb kommentárja
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv a szünetekben a zeneszerző kommentárjával -
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv - Visszatérés a film zenéjéhez - 41 számból álló, több mint 3 órás zenegyűjtemény, amelyet a Wachowski-fivérek válogattak össze a filmhez (kb. 180 p.)
 
Egyéb - Módosított, a későbbi részek színvilágához igazított kép!
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. nov. 20. - 23:33
R2! The Matrix has you…

Bizony, immár 12 éve. Mai napig élénken emlékszem arra a kora őszi estére, amikor is egyik barátommal beültünk egy totál ismeretlen és névtelen filmre. A Mátrix – mi a p*csa lehet az? Valami sci-fi, nézzük meg… Aztán bő két óra után szinte szótlanul jöttünk ki a moziból. Szótlanul a megdöbbenéstől, mert olyat láttunk, amit még soha. És olyan hatása volt ránk, aminek már nagyon régóta nem. S azóta is kevés film vágott így mellbe a mozibemutató idején.. Beültünk az autóba, s szinte együtt mondtuk: „ Az autó nem létezik.”

Rég volt már, s azóta legalább tucatszor láttam a filmet – folytatásaival együtt. A BD formátum egyik elvitathatatlan előnye, hogy az ember néhány filmet akkor is újranéz, ha épp szűkös az ideje. Újra átéli az ÉLMÉNYT, a vitathatatlanul jobb minőség pedig csak rátesz egy lapáttal. Így voltam én is most: sokadszorra is majd’ minden percét élveztem Neo felemelkedésének..

Az alapötlet zseniális. Tán még nem is túl eredeti, mert biztosan sok másik alkotás is foglakozott ’99 előtt is a valóság/nem valóság viszonyával, de így, akciófilmbe öltöztetve szerintem még nem tették meg. Ami akciófilm már önmagában is forradalmian újító elemeket vetett be - a „bullet time” nevű technológia azóta bizony rengeteg filmben visszaköszönt -, de a karakterek, színészek és egy egyszerű, ámde kivételesen látványos történet által baromi széles közönséget volt képes megszólítani. Hogy ez mennyire szerencse, illetve mennyire szándékosan a Wachowski testvérek koncepciója, azt nem tudom – én az utóbbira tippelnék. Önmagában egy kiválasztott megtalálása, öntudatra ébredése illetve győzelme nem lenne épp egy forgatókönyvi bravúr – de ötvözve a Mátrix elképzeléseivel kétségkívül hatásos és zseniális. A film „filozófiája, gondolatisága”, nevezetesen mi van, ha mi is egy Mátrixban élünk – nos, az első megmosolyogtató gondolatokon túl akár érdekes beszélgetési téma lehet. Barátok között – nehogy az ismeretlenek komplett hülének nézzenek.

Rengeteg jelenet és rengeteg kép, ami az emlékezetbe vésődött. A gép előtt ébredő Neo, Trinity belépője és menekülése, a piros és kék kapszula, a végtelen mezők, ahol az embereket termesztik, a Nabukodonozor, a kiképzőprogram(ok), a bélszínevős éttermes rész Cypherrel, a Deja Vu, Morpheus vs. Smith, a fegyverropogás az aulában, a helikopter becsapódás, Neo vs. Smith a metróban, majd a végén a megállított golyók…. Csak ízelítőként emeltem ki néhányat: ha egy filmből ennyi jelenet beleég a memóriámba, az már csak jó lehet.
Rengeteg dialógus az emlékezetbe vésődött. „Az emberei halottak” „Kopp-kopp Neo” „Mi az a Mátrix?” „ Minek telefon, ha nem tud beszélni?” „Két kapszula van…” „Mezők, végtelen mezők…” „Nincs kanál” „Tudok kung-fuzni!” „Elsőre mindenki leesik” „Deja Vu!” „Most mit csinál? Elkezd hinni” „Ezt védd ki!” … Csak ízelítőként emeltem ki néhányat: ha egy filmet majdnem kívülről tudok, az csak jó lehet.
Rengeteg kiváló karakter, kiváló színészek tolmácsolásában. S még ha nem is váltak későbbiekben karakterük rabjává, Fishburne nekem örökre Morpheus marad, Reeves pedig Neo. Weavinggel már gondban vagyok, néha Elrond, néha Smith, de Carrie-Anne Moss egyértelműen Trinity lett.. De Dozer, Tank, Apoc, Egér, Switch, Cypher, az Orákulum is nagyon jó és jól megformált karakterek. Majdnem az összest felsoroltam: ha egy film majd összes szereplőjét tudom kívülről, az csak jó lehet..

A Mátrix akkor sok tekintetben forradalmian új volt. Technikailag mindenképp meghatározó lett, akárcsak az akkortájt készült Gyűrűk Ura (Kb. ennyi is az összevetés alapja – nem is érdemes ezen elmélkedni többet). Képi világa egyedi lett, a rengeteg lassítás, a Mátrix zöldes és valós világa kontra a valóság rideg, koszos-szegényes világával párban nagyon jó. A Nabukodonozor, akár egy űrhajó – kiváló ötlet a Föld alatti közlekedésre. A napszemüveg kollekció külön fejezetet megér – a 2-3 ban ez pedig csak kiteljesedik. Mint ahogy a telefon is, itt a Nokia 8110, később pedig Samsungok.. A nyilvánvaló párhuzam a mesevilággal – Dorothy meg Alice -, a nyilvánvalóan vallási vonatkozás a megváltóval egy kőkemény és látványos akciófilmben nagyon jó eredményt hozott.. Ez is azon filmek egyike lett a történelemben, amit majd’ mindenki látott. Amiről majd’ mindenkinek van véleménye. Ezt pedig csak kevés filmnek sikerült elérni. A 63 millió dolláros költségvetés pedig végül 463 milliós bevételt hozott – amivel nyereségesség tekintetében is előkelő klubba kerülhetett. Megérdemelten.

Egyvalamivel nem tudtam azóta sem kibékülni (mégha érteni is vélem célját): Neo feltámadásával. Mert a két világ közti különbség miatt a Mátrixban történt hihetetlen dolgokkal ugyan azonosulni tudok, de a halott az halott. Itt is, ott is. Most is, később is. Kár. Ez ugyan semmit nem ront az összképen, ettől még csillagos ötös, de én nem így csináltam volna…

A BD kiváló. Gyönyörű kép, és első osztályú hang. Gondban voltam, mert moziban kb. 6-7szer láttam ezt a filmet, és a szinkron hozzám nőtt – de ki akartam próbálni a TrueHD-t is. Nos, qrva jól szól eredetiben, a magyar hangban rengeteg minden elveszik. Az angolban nem annyira erős a párbeszéd, gyönyörűen el van osztva minden effekt, hanghatás. Azonban mégis csak magyarul néztem: Smith és Morpheus szinkronja kitűnő lett. Kicsit túlvezérelt center, hézagosabb effektekkel, de szerintem jobb, mint DVD-n volt. Vagy csak jobbnak akartam hallani... extrákkal nem foglalkoztam, anno végignéztem a 10 lemezes kiadás összes extráját – az elég is volt.

Kosárba!!!
7 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
99%

16 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (15)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: