• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Lánglovagok (DVD)
Lánglovagok Backdraft
- 54%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft





  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

A Ron Howard rendezésében készült Lánglovagok egy izgalmas akcióthriller, amely sohasem látott módon mutatja meg a tűz pusztítását. Kurt Russel és William Baldwin alakítják a folyamatos családi viszályban élő testvérpárt, akik folytatva a családi hagyományt, beállnak tűzoltónak.

Amikor a városban gyújtogatások sorát követik el, kénytelenek túltenni magukat a köztük lévő konfliktusokon, hogy megtalálják a rejtélyes bűnesetek elkövetőjét. Scott Glenn, Jennifer Jason Leigh, Rebecca DeMornay, Donald Sutherland és Robert DeNiro is szerepel ebben a feszültséggel teli filmben, amelyben a filmtörténet leglenyűgözőbb tűzjelenetei közül több is látható.

Stúdió:
Játékidő:
132 perc
Gyártási év:
1991
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. jan. 13. - 0:52
’A korlátozott szellozés egy elszigetelt helyen elvezethet egy olyan tuzhöz, aminek tuzgáza jelentos arányban tartalmaz részben robbanóanyagokat és el nem égett pirolízis anyagokat (nem kielégíto szellozésu tuz). Ha ezek felhalmozódnak és levegot kapnak, amikor nyílást vágnak az épületen, ez egy hirtelen deflagrációhoz (ellobbanás) vezethet. Az ellobbanás, ami keresztülhalad az elszigetelt területen, és ki a nyíláson, a ”backdraft” – hátsó huzat.’

Azt hiszem, a Lánglovagok cím ismét mellényúlás egy picit.. Bár nyilánvaló, hogy az eredeti cím magyar fordítása tizedannyi érdeklodot vonzott volna, de így meg az a téves képzet keletkezett a nézo agyában, hogy tuzoltókról szóló filmet néz. Pedig nem is...
Ez egy krimi. Egy szokatlan - tuzoltóéletbe ágyazott - krimi. És igazából ez az, amitol a film kiemelkedik a tucatfilmek közül. A tuz, a nyomozás és a dráma ügyesen kombinálva ad egy olyan borzongató filmélményt, ami miatt érdemes megvenni ezt a lemezt.

Mindig mondtam, hogy a 90-es évek eleje nagyon jó kis filmeket hozott. Pláne úgy van értékük, hogy azóta jóval kevesebb hasonló minoségu mozi készült. A Lánglovagok régi kedvencem: nagyszeru színészek, laikusként hiteles események és drámák, izgalmas sztori : minden klappol egy jó filmhez. Ráadásul a tuzesetek/balesetek oka mindennapi és hiheto, az elköveto igazából áldozat is, így tettei ellenére nem lehet egyértelmuen elítélni. Vérmérséklettol függoen több nagyszeru színész karakterével is tudunk azonosulni, nekem külön favorit az a William Baldwin, aki az abszolút kedvencemben, a Flatlinersben is játszott. (érdekes, abból a filmbol mindenkit bírok).

Izgalmas, látványos, nagyon jó film a Lánglovagok, amit akár tuzoltófilmként is lehet nézni. De nem elsosorban az. Sok rétegu, szól a tuzoltókról, a barátságról és testvériességrol, a mocskos üzleti érdekekrol, a tuzrol - teszi ezt néha drámaian, néha poénosan,de végig izgalmasan no meg a csavarral a végén.

A DVDrol. Háát.. Sok rosszat mondtatok el róla, amit részben alá is írok. S tény, hogy a 990-es ár ezt engedi, de én itt is a választást hiányolom: adtam volna én ezért 3000-et is, ha normális minoségu. A tok a szokásos kacat. Egy ideig bírja majd, aztán megy a kukába. Nekem a képpel az égvilágon semmi bajom nem volt. NEM IGAZ, hogy VHS minoség. S mivel az emberek nagyobb részének vélhetoen nem LCD/plazma tévéje van, azt mondom, hogy sima tévén teljesen elfogadható a kép. Persze nagyobb felbontásban zavaró lehet, de ez a probléma engem nem érint . :-D
Az angol hang kimondottan jó. Jó a keverés, kelloen hangos is. Él a tuz, mikor kell. Eszembe sem jutott belenézni a magyarba, mikor láttam,hogy csak mono, arról nem tudok nyilatkozni. Extra? Az nincs.

Szerintem új megjelenésként ennyi pénzért korrekt. Kár, hogy nem jobb és drágább.

Ettol függetlenül:

Kosárba!
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2008. dec. 8. - 12:51
Sokat kellett várni a Lánglovagok hazai kiadására, ami szerintem Ron Howard egyik legjobb filmje. Pazar szereposztás, ügyeskezu mufajkeverés, frenetikus akciójelenetek határozzák meg. Nomeg persze a csúcsformában lévo Hans Zimmer zenéje. A megjelenés feletti örömöt beárnyékolja a kiadás szörnyu minosége. Bár a filmnek létezik egy extra változata felújított képpel és rengeteg bónuszanyaggal, mi azt kapjuk, ami a dvd-zés hajnalán jelent meg. A kép a turheto és az ocsmány közt ingadozik. Nem dvd-s kategória, inkább egy elagott vhs-é, amit súlyosbít egy állandóan látható világos csík a bal oldalon. A képméretet nem tudom hogy hozták össze, úgy néz ki mint egy megrövidített 2.35-ös két bénán bekandikáló vékonyka fekete sávval. Az eredetu hangot le se teszteltem, mivel a feliratot a zoomolás levágja. A kissé halk magyar szinkron a "klasszikus", mely magát a filmet leszámítva nagyjából az egyetlen, amit értékelni lehet a kiadásban. A tok megszokottan silány, a menü okádék, az összkép tehát a 990-es árat figyelembe véve is egészen siralmas.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
73%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: