• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Gyerekfilmek
Xpress.hu > DVD > Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg (egylemezes változat) (DVD)
Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg (egylemezes változat) Hellboy II: The Golden Army
- 54%
Szállítható: AZONNAL
1.499 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 14 napig tudjuk félretenni!

Az egész emberiség sorsa forog kockán, mikor egy könyörtelen elf herceg felébreszti álmából a megállíthatatlan Aranyhadsereget, s háborút indít az emberek lakta világ ellen. Csak Hellboy és paranormális számkivetettekből álló szupercsapata képes útját állni a sötétség seregének a jó és rossz végső nagy háborújában.

A többszörös Oscar-díjas A Faun labirintusa után Guillermo del Toro újabb lélegzetelállító utazásra invitál fantasztikus világokba, ahol olyan varázslatos lények izgalmas küzdelmének lehetünk szemtanúja, amihez foghatót korábban még soha nem láthattunk!

Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, dán, finn, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Audiókommentár - Guillermo del Toro író/rendező közreműködésével
 
Egyéb - A rendező jegyzetei
 
Kisfilm - Látogatás a forgatásra: Exkluzív betekintés a Hellboy II kulisszatitkaiba
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. feb. 22. - 22:01
Néztem, néztem a Hellboy 2-ot és nem tudtam, hova tegyem. Nem tudtam mi, de valami nem stimmelt a moziban. Aztán itthon DVDn megvilágosodtam: nagy hiba volt, hogy az elso rész folytatatását vártam a filmtol..

Piros misztikumát lefokozták egy sima (de jó) fantasy filmmé.. Sokminden eltunt, ami az elso részt egyedivé, mássá tette - igaz sokminden bele is került. Aztán hogy jó-e ez így, azt mindenki eldöntheti maga.
Nekem legjobban az okkultizmus és a sötét hangulat hiányzott. Amit kaptam helyette, azt bár második nézésre gond nélkül befogadtam - sot tetszett is-, mégis úgy érzem, a francise élét elvették vele. Teljesen klasszikusan felépített mese, egy rég elfeledett hadsereg újraélesztésérol (ld még A sárkánycsászár sírja), a fantasy filmek gyakorlatilag összes mesebéli szereplojével. Épphogy csak orkok nem voltak. Tündék, koboldok, trollok, fogtündérek, sot még egy ent szeru valami is van a filmben. Mindez profi módon megjelenítve, sot, a trollpiac kavalkádja már-már túl színes volt számomra. Del Toro szabadjára engedte fantáziáját, s ami a Faunba nem fért bele, az itt mind megjelenik.
Közben Hellboy hozza a formáját, mint ahogy Abe is. Liz karaktere jóval kidolgozottabb, meg talán Menningé is. Az üvegfeju német ürge üde színfolt ugyan, de szerintem néhol idegesítoen elotérbe van tolva, s a pálfordulata kicsit hiteltelen. A sztori amúgy elmegy, sok gondolkodást nem igényel Az akciójelenetek jók, lezárásuk azért szerencsére megmarad olyan Hellboyosan poénosnak. Szerintem jó Piros dumája, s a harcok, helyszínek is mind kiválóak.
A sötét oldal megjelenítése szintén kiváló. A fehérre festett arcú srác jéghideg viselkedése jó ötlet, miként a droidsereg elpusztíthatatlansága is. Ebben a mesében mindenképp..

Egy picit talán a szerelmi szálakat éreztem eroltetettnek - bár az igaz, hogy a karakterek motivációihoz szükségesek voltak. Meg szerintem majd a harmadik részben (ha lesz ilyen) is fontos szerepet fognak betölteni. Már csak az a kérdés, hogy ott mi kerül elotérbe: a mese vagy a misztikum?

A DVD korrekt kiadvány: egylemezes változat, némi extrával. Aki fémet gyujt, megveheti a kétlemezest steelbookban. Nekem ez így elég. A kép tökéletes - mi más is lehetne, mint ahogy az eredeti hang is. Intenzív, részletgazdag térhatás, jól szól, mikor kell. A magyarról már nincs ilyen jó véleményem: érezhetoen halkabb, mint az angol sáv. Extraként néhány forgatási képsor, feliratattal.

Valahogy úgy vagyok vele, hogy ez is egy jó kis Hellboy film, csak ez más besorolásba esik. Családiasabb, látványosabb, grandiózusabb, mesésebb.. de nem jobb, mint az elso. Szórakozásra kiválóan alkalmas, s néhány jelenete akár emlékezetessé is válhat. Helye van a polcon az elso árnyékában.. :-)

Kosárba!
6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Ingyenes szállítás
utolsó darabok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: