• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hazugságok hálója (DVD)
Hazugságok hálója Body of Lies
- 73%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.690 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Újabb terrorhullám árasztja el a világot, ezért a CIA a támadások szellemi vezérének felkutatására küldi egyik ügynökét. A bevetésről bevetésre élő Roger Ferris Jordániába utazik, és igyekszik mindig egy lépéssel az események előtt járni. Ferris minden mozdulatát egy műhold követi, a műhold élő adását pedig a CIA-veterán Ed Hoffman, aki sokezer mérföldnyi távolságból, otthonról irányítja az akciót. A célhoz közeledve azonban Ferris fokozatosan ráébred, hogy a bizalom legalább annyira veszélyes lehet, mint amilyen elengedhetetlen is a túléléshez.
Stúdió:
Játékidő:
123 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Ridley Scott rendező, William Monahan forgatókönyvíró és David Ignatius író közreműködésével - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - • Az igazság a Hazugságok hálójában – Forgatási felvételek és a stábbal készült interjúk segítségével részletes képet kapunk a film kulcsjeleneteiről
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. aug. 29. - 23:09
Ahogy a többiek is írták, a Hazugságok hálója kémfilmnek nem egy nagy eresztés, de nem azért, mert a történet nem lenne jó, hanem mert általában nem így képzelünk el egy kémfilmet.

Bár szépen alakul az intrika és az egymásnak feszülo hatalmi érdekek, a modern technika térnyerése kicsit futurisztikussá tette számomra a filmet. Pedig ez már boven igaz lehet: az ilyen hadmuveletek irányítása tényleg real-time sakkjátszmává alakulhatott, amit a lányunk baseballmeccsének megtekintése vagy a vasárnapi müzli elkanalazása közben is meg lehet ejteni. Mindenhol van kamera meg monitor, a mai kémrepülok a légy seggén is megtalálják a pattanást, és egyébként is szinte minden online. Ehhez pedig tényleg csak tologatható, feláldozható bábok kellenek, legyenek azok élok vagy halottak, zsoldosok vagy civilek. Ez az egy motívum emelte ki nálam a Közel-Kelettel foglalkozó filmek tengerébol: a párhuzam a két oldal módszerei között.

Ezen felül tényleg nem sok van, amiért pont ezt érdemes megnézni. A film egyéb szálai elég laposak, foleg a kötelezoen letudandó romantika. Ridley Scott remek rendezo, DiCaprio és Crowe jó színész, de egyiküknek sem ez a pályája csúcsa. Akitol kiemelkedo alakítást láttam, az Mark Strong; elképesztoen hitelesen, kiváló akcentussal hozza a simulékony, mégis rideg jordán titkosszolgálati fonök karakterét.

A DVD átlag feletti. A kép minimálisan szemcsés, az élességgel sincs gond, a hang megfelelo. Az extraként kapott három kisfilm érdekes, összesen kb. 20 percesek.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2009. ápr. 15. - 0:53
Már másodszor estem bele R. Scott és R. Crowe hálójába: nevezetesen, hogy valami elképesztően jó mozit vártam, aztán sz*r se lett belőle..

A Hazugságok hálója egy lassú, unalmas, néhol zavaros kémfilm, bő politikai fennhanggal. Sokkal több is lehetett volna belőle, de valami miatt a katarzis ezúttal is elmaradt. Részben az alkotóknak újfent nem sikerült átlépni azt a határt, amitől egy politikai krimi igazán ütős lesz, részben meg a totál kiszámítható cselekmények következtében a drámai hatás minimálissá csökken. Ez pedig a forgatókönyv illetve a gyenge karakterábrázolás miatt van. És még csak nem is a színészek tehetnek arról, hogy nem működik a film..

Zavarosak a karakterek: Leo szerepe egy titkosügynök, akinek nap mint nap ellenséges területen kell dolgoznia, valószínűleg profinak szánták. Ezzel szemben egy önálló döntés nélküli, irányítható nulla ember, aki hol a jordán, hol az amerikai főnök utasítására cselekszik. Ráadásul úgy utazgat össze-vissza az arab világban, mint mi kishazánkban, ha osztálykirándulásra indulunk. Olyan hiteltelennek tűnik. Crowe egy tök unalmas, faarcú főnök, majdnem mindegy, mit csinál – szerepe inkább nehezíti a hitelességet, mint elősegíti. A legjobb még a jordán faszi, őt sikerült igazán hozzáértő profinak ábrázolni. A többiek olyan töketlennek tűnnek.. Különösen igaz ez a végkifejlet fényében.
Amúgy a szerelmi szál is erőltetett: pláne úgy, hogy a végén egyszerűen lemondanak egy ügynökről és hagyják kilépni.. Na ne már..

Szóval nekem nem jött be az egész. Izgalom nem sok, szerethető és félthető karakter nem sok, tanulság szinte semmi. Csak van egy illúzió (hazugság) , hogy ez a valóságban így működik. Vagy valóban? Ezért nincs meg Bin Laden sem?
A képi világ és a háttér tetszett, mindig is vonzott az arab világ megjelenítése. A zenéjével együtt. Tul.képp a színészek is jók, csak hát a megírt szerepük gyenge. Mindazonáltal a filmet minden további nélkül meg lehet nézni egyszer – de ennél sokkal jobb és bátrabb politikai krimik vannak..

A DVD-re panasz nem lehet, jó kép, jó hang, egy kevés extra. Vásárlás elott megnézendo!!


Ui: aranyos ez a vélemény: „kicsit majdnem mint a Bourne filmek”

Igen. Kicsit. De csak majdnem..
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: