• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A per (DVD)
A per Le procés
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

„Azt mondanak, amit akarnak, de A PER a legjobb film, amit valaha készítettem.”
- Orson Welles

Josef K. egy szép napon arra ébred, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Fogalma sincs, mivel vádolják és szemlátomást nem is akarják közölni vele. Josef K-t bíróság elé állítják, hogy bizonyítsa ártatlanságát, de az egyre kétségbeesettebb vádlott még ekkor sem tudja, miért idézték be, s úgy tunik, a rémálomnak nem is lesz vége az ítélethirdetésig, amely minden jel szerint a legsúlyosabb büntetést rója ki rá: halált.

Franz Kafka örökérvényu klasszikusát Orson Welles (Az aranypolgár, A gonosz érintése) több helyen is megváltoztatta, így a paranoid drámából sajátos humorral átszott, izgalmas krimi kerekedett olyan fényképezéssel, amely tananyag a filmes iskolákban. Utánozhatatlanul eredeti víziójához a rendezoóriás olyan sztárokat nyert meg, mint Anthony Perkins (Psycho), Jeanne Moreau (Jules és Jim) és Romy Schneider (Sissi – A magyarok királynéja), a Bíró kulcsfontosságú figuráját pedig o maga testesítette meg.

Stúdió:
Játékidő:
118 perc
Gyártási év:
1962
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - mono (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Egyéb - kétoldalas borító
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2009. már. 27. - 14:53
FILM: Orson Welles vegyes megítélésu Kafka-adaptációja átvészelve a rá dobott tetemes mennyiségu sarat csak azért is klasszikussá nemesedett. Meg se próbálom mélyebben elemezni, habár boven lenne mit. Annyit biztosan állíthatok, hogy a film csak úgy tobzódik a szürreális, álomszeru megoldásokban, amik vizuálisan feltétlenül magával ragadó utazássá teszik. A fényképezés elott le a kalappal, de maguk a helyszínek is zseniálisan ki lettek választva. Sokat hozzáad a filmhez Anthony Perkins, akire mintha ráöntötték volna ezt a szerepet. Ragyogó játéka méltó párja leghíresebb alakításának, a Psycho Norman Bates-ének.

DVD: A menü egyszeru, praktikus, habár személy szerint nem vagyok oda azért, ha az ajánlóktól kezdve a hangbeállításig minden egy oldalra kerül rá. A képminoség teljesen rendben van, a film korához viszonyítva különösen. A magyar szinkron a jó ideje megszunt Videovox Stúdió muve, mely amennyire tökéletességre törekedett, hogy a legkisebb szerepben is a legjobb teljesítményt nyújtsák a színészek, olyan hanyagul viszonyult a hangkeveréshez. Itt sincs ez másképp. Bármilyen fantasztikus a foszereplo hangját adó Rátóti Zoltán, de a szinkron értékébol levesz, hogy nem egy helyen más filmzenét kevertek a jelenet alá, mint, aminek lennie kéne, vagy például, hogy a menü alatt is hallható témát olyan rész alá is berakták, ahol nincs is zene.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: