• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Jackie Brown (DVD)
Jackie Brown Jackie Brown
- 83%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 5.900 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt.

   Az együttérző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja az őt fenyegető erőket egymás ellen. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston , akiknek megvan a saját hátsó szándékuk...

Stúdió:
Játékidő:
152 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, héber
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
zolindy
értékelése:
2010. feb. 1. - 14:37
Nálam Tarantinonak egy ballépése volt, és az a Halálbiztos. Direkt csajoknak írta a filmet, úgyhogy haragudni nem tudok rá, de ha épp nem volt Kurt Russell a vásznon, eléggé untam a dolgot. A Jackie Brown viszont olyan alkotás, amit minden türelmesebb ember szívesen nézne (azt hiszem). Van egy kerek egész történet, ami annyira csavaros, amennyire szükséges. Tarantinohoz képest is visszafogott a rendezés. Guillermo Navarro képei inkább természetesek, semmi stilizáltság nincs bennük, nem úgy mint QT többi filmjében. Úgy hozza vissza a 70-es éveket, hogy nem akar retrós lenni, pusztán jelzi, hogy ez akár akkor is lejátszódhatott volna. Ami viszont a legfantasztikusabb, az a színészvezetés. Mindenkirol lerí, hogy oltári módon élvezték az egészet. Pam Grier sosem fog már ilyen lehetoséget kapni, Robert Forster az Alligátor-ban játszott utoljára érdemlegeset, De Niro pedig akkor már kezdett belesüllyedni a posványba, ami szinte sikerült is neki a Törvény Gyilkosa c. filmmel. Keaton, Jackson, Fonda hibátlanok. De Niro-t viszont külön kiemelném : minden egyes rezdülése hajszálpontosan hiteles. Ezért simán Oscarra kellett volna hogy jelöljék. Élete egyik legfélelmetesebb és legviccesebb szerepe. Kár, hogy utána csak a Csillagporban tudott bizonyítani. Csak 10 év különbség van a két film közt. Kár De Niroért, mert akkor rövid szünet után Louis szerepében be tudta bizonyítani, hogy a ma élo egyik legnagyobb színész.
Számomra ez Tarantino legjobb és legértékesebb filmje. És remélem, hogy tud még majd ilyen visszafogottan rendezni, na nem mintha a Kill Bill vagy a Brigantyk szörnyu lett volna...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. okt. 31. - 11:59
Kiváló női mozi lenne, ha a kiadvány......
Mikor jönnek már rá a kiadók, hogy a filmek betétdalainak magyar feliratozása ugyanolyan fontos mint a párbeszédeké? Quentin Tarantíno rendező különös alapossággal szokta kiválasztani filmjeinek zenei anyagát. A Jackie Brown elején hallható Bobby Womack nagyzenekari kísérettel hallható száma kulcsfontosságú a film teljes értékű élvezetéhez.
Nem is érdemes a történetről sok szót ejteni. Ha csak a szám szövegét lefordítja a néző, már akkor is mindent megtud a 44 éves kiöregedésben levő afroamerikai főszereplőnő motivációjáról.
A fordítása nélkül csak egy, gondosan megírt forgatókönyvű, nagydumás, humoros de szimpla átverős gengsztermozit kap a néző, ám a történet soul aspektusai rejtve maradnak.
Nemhiába hangzik el kétszer ez a szám, a film elején és végén.

I was the third brother of five,
Doing whatever i had to survive.
I m not saying what i did was all right,
Trying to break out of the ghetto was a day-to-day fight.
Been down so long gettin up didn t cross my mind,
But i knew there was a better way oflife and i was just trying to find.
But you don t know what you ll do untill you re put under pressure,
Across 110th Street is a hell of a tester.

Across 110th Street,
Pimps trying to catch a woman thet s weak.
Across 110th Street,
Pushers won t let the junkie go free.
Across 110th Street,
Woman trying to catch a trick on the street.
Across 110th Street,
You can find it all in the street.

Hey, brother. There is a better way out.Snorting that coke, shooting that dope man, you re copping out.
Take my advice,
It s either live or die,
You got to be strong if you want to survive.
The family on the upper side of town,
Will catch hell without a ghetto around.
In every city you find the same thing going down,
Harlem is the capital of every ghetto town.

De a kiadvány hiányosságai ezzel sajnos még nem érnek véget. A kép homályos és a magyar és angol dolby digital hangsáv is tompa. Extraként nagyvonalúan egy előzetest kapunk.
A Jackie Brownak érdemes inkább a kétlemezes extra anyaggal telepakolt változatával megpróbálkozni, ahol a dts hangsáv segítségével remélhetőleg legalább tisztábban élvezhetjük a filmben elhangzó egykori finom slágereket.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: