• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A komolyzene szolgálatában - A szlovákiai magyar komolyzenei élet képviselőinek arcképcsarnoka Karnagyok, karmesterek, zeneszerzők, énekesek, hangszeres művészek, zenetudósok, zenetanárok (Könyvek)
Horváth Géza (szerk.)
A komolyzene szolgálatában - A szlovákiai magyar komolyzenei élet képviselőinek arcképcsarnoka Karnagyok, karmesterek, zeneszerzők, énekesek, hangszeres művészek, zenetudósok, zenetanárok A komolyzene szolgálatában
- 15%
Szállítható: KB. 11-14 NAP
5.015 Ft
Eredeti ár: 5.900 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Olykor nem volt egyszerű eldönteni, hogy kit sorolhatunk a szlovákiai magyar kategóriába, hiszen a zene nemzetközi nem lehet magyarul, angolul vagy szlovákul zenélni. Különösen neves hangszeres zenészeink esetében volt nehéz a kérdést megválaszolni. Az 1918 utáni szlovákiai magyar zenei élet olyannyira bővelkedett kiváló zenészben, hogy jobbnak láttuk a kötetet csupán a komolyzenészek felsorolására tervezni. A könnyűzenészek (operetténekesek, nótaénekesek, cigányzenekarok, rockzenészek) és a népzenészek egy (vagy akár két) további kötetet tölthetnek meg majd meg. Ami a (cseh)szlovákiai zenei életben leginkább magyar, az a kórusmozgalom. Ezzel magyarázható, hogy a kötetben főleg karnagyok kaptak helyet.
Kiadó:
Szlovákiai Magyar Írók Társasága
Oldalszám:
100 oldal
Gyártási év:
2014

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: