• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Arra emelik majd tekintetüket, akit átszúrtak - A János-evangélium képteológiája mint a balthasari krisztológia alapja (Könyvek)
Horváth Imre
Arra emelik majd tekintetüket, akit átszúrtak - A János-evangélium képteológiája mint a balthasari krisztológia alapja "Arra emelik majd tekintetüket, akit átszúrtak"
- 15%
Szállítható: KB. 13-16 NAP
2.635 Ft
Eredeti ár: 3.100 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
E könyv a keresztrefeszítés drámáját megjelenítő szövegegységben rejtőző jellegzetes jánosi képek elemzésére vállalkozik oly módon, hogy az evangélium kereszt-teológiájának motívumaiból kiindulva utal a teljes szövegben érzékelhető tudatos képalkotási eljárásokra. A Hans Uhr von Balthasar által képviselt teológiai szemléletmód és a János-evangélium szövegében kibontakozó képteológia összefüggéseinek megközelítése az első magyar nyelvű kísérlet a textus irodalomelméleti, narratológiai illetve teológiai vizsgálata terén. A János-evangélium szövegében rejtőző Krisztus-ikon felismerésére irányuló felhívás talán e könyv kérdésfelvetései alapján is hozzájárulhat ahhoz, hogy a szemlélődő olvasó a képek krisztológiájának tanújává válhasson..
Kiadó:
Kairosz Kiadó
Oldalszám:
304 oldal
Gyártási év:
2015

 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: