• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Nepáli rokonaink a tamangok, a raik, a limbuk és a lepchák (Könyvek)
Dr. Pázmány Péter
Nepáli rokonaink a tamangok, a raik, a limbuk és a lepchák nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
Alkotók
Leírás
Két éve a magar nép életének ledokumentálására utaztam el Nepálba. Mikor már csak néhány nap volt hátra a kutatásra szánt időmből, jöttem rá arra, hogy a magarok mellett a gurungok is a rokonaink. E két nép életéről, szokásairól született meg az előző könyvem. Mikor vége lett a kutatómunkámnak, már tudtam, - és ezért tértem vissza az ő életüket is ledokumentálni - hogy még él 4-5 nép Nepálban, akik szintén ugyanarról a vidékről érkeztek jelenlegi lakhelyükre, ahonnan a magarok ill. ahol nekünk magyaroknak is az őshazánk volt. Tudtam, hogy hasonló a névalkotásuk, rettenthetetlen harcosok, fegyverük az íj, lovas népek, főzik és isszák a pálinkát, földbe temetkeznek, sámánjaik vannak és nekik is mondoloid típusú arcuk van, mint a magaroknak. A székely házakhoz hasonlóan a házak tetejét díszítő egyenlőszárú keresztek és "Bábel tornya" legenda lepcha változatának megismerése már csak "hab volt a tortán"...
Részletek
Kiadó:
Magánkiadás
Oldalszám:
135 oldal
Gyártási év:
2015

 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: