• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Végzetes rágalom (DVD)
Végzetes rágalom The Childrens Hour
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
 
 
 
 


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Martha Dobie (Shirley MacLaine) és Karen Wright (Audrey Hepburn) bentlakásos leányiskolát vezet a konzervatív New England városában. Az iskola egyik tanulója, Mary problémás gyerek, aki állandóan zsarolja osztálytársait, hazudozik és féltékenykedik. Amikor Karen hazugságon kapja Maryt, szobafogságra ítéli. A kislány viszont bosszút forral: kitalál egy történetet, mely egy kihallgatott beszélgetés részletein alapul és Martha és Karen leszbikus kapcsolatát feltételezi. A gusztustalan és aljas hazugság saját életre kel és a pletyka pillanatok alatt beépül az emberek tudatába. A leányiskola egyik napról a másikra kiürül, mert a szülők végleg elhozzák onnan gyermekeiket. A magukra maradt nők még az utcára sem mernek kilépni, mert máris szájára veszi őket a város. Egy véletlen folytán azonban mégis fény derül az igazságra, de az események addigra már végzetes következményekhez vezetnek…
A gyönyörű Audrey Hepburn (Római vakáció, Álom luxuskivitelben, My Fair Lady) és a kiváló alakításairól híres Shirley MacLaine (Becéző szavak, Legénylakás, Képeslapok a szakadékból) játsszák a főszerepet William Wyler (az Oscar-csúcstartó Ben-Hur rendezője) a maga korában provokatívnak számító mozijában.

 

Stúdió:
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
1961
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes - Eredeti mozielőzetes
 
Filmográfiák -
 
Ajánló -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. már. 6. - 21:32
Egy pletyka anatómiája
Nagyszerű, tanulságos és elgondolkodtató film.

Lehet, hogy ha nem Audrey Hepburn és Shirley McLaine a főszereplők, akkor nagyon fel sem figyelek rá, pedig kár lett volna... annyira meg sajnos nem ismerem a kor filmjeit, hogy William Wyler, a Ben Hur és a Római vakáció rendezőjének nevére kapjam fel a fejem. Így a kiváló színészi alakítások és a kornak megfelelő, hasonlóan remek operatőri munka és rendezés mellett engem inkább a történet fogott meg.

Ennek a két nevelőnőnek a bemutatása, ahogy a mindennapi életüket, munkájuk és kapcsolataik lassan beérő gyümölcsét, hogy milyen megbecsülésnek, tiszteletnek és elismerésnek örvendenek, nagyon szimpatikussá teszi őket. Lányneveldéjüket élettelien, igazságos szigorral vezetik, majdnem mindenki megelégedésére... Ez a kis "majdnem" pedig félreértésekből, a körülményekből, éretlen gondolatokból, feltételezésekből és titokban olvasott könyvekből sző magának egy történetet, amit "véletlenül" (talán nagyon is szándékosan) elkotyog a nagymamájának. A lavina pedig innentől megállíthatatlan, és éppúgy bemutatja a film, hogy milyen mélyre képes lerágni magát egy közösségben és az egyénben egy ilyen "füllentés", hogyan kérdőjeleződhet meg bármi, amiben biztosak voltak és hittek, álljanak bármilyen közel hozzájuk a pletyka tárgyai, legyen szó akár saját magukról, és hogy mennyire nem képes az effajta "nem zörög a haraszt..." mentalitást megállítani, kiirtani, de akár csak mérsékelni még maga az igazság sem.

A végére pedig az a kérdés maradt meg: vajon a leszbikus kapcsolat árnyéka miatt volt ez a film provokatív annak idején, vagy az (volt) inkább megbotránkoztató, hogy az emberek érdekük és jellemük függvényében bárkin képesek átgázolni, akár pletykákkal megpróbálva bosszút állni... akár még egy kislány is.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2010. szep. 7. - 2:38
Az örök filmek egyike a Végzetes rágalom. Elsöpro ereju még ma is a mai filmek primitív bombasztikussága nélkül. Az isteni Hepburn egyik legjobb alakítása, az ozike tekintet és a finom gesztusok most nemcsak muködnek, hanem szerves részévé válnak a karakter mélyebb bemutatásának. Karen egy expresszív no mindamellett, hogy tele van az egészséges noiség minden vonzó bájával és természetességével. És Martha az ellenpólus, expressziója nem természetes, hanem tudatalatti nagyszeruség. A forgatókönyv nagyszeru még annak ellenére is, hogy a felületes nézo beveszi a hazugság kiderülésének csalétkét. Négy hibátlan szerep, és a Karen-Martha kettos együttes szerepeltetése tökéletes összhangot nyújt. Ha egyikük nincs jelen, azt érezzük, hogy félembereket látunk, csak együtt alkotnak egészet. Még a patetikusnak ható jelenetek sem azok az elképzelheto szituációkban, mikor az erkölcs volt az egyetlen pajzs a modernné váló Amerikában, melyet ezekben az évtizedekben ás alá az importált amerikaidegen erkölcsi ferto, melyrol Henry Ford íratott tanulságos könyvet.
A Végzetes rágalom mellé a 2010-es évbol egyetlen filmet sem mernék tenni, csillagfényéveket ver rá bármire a látványfilmektol a muvészkedo önámításig.
8 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
THX 1138
értékelése:
2009. szep. 28. - 1:43
A film adatlapjához mellékelt jegyzet gyakorlatilag teljes képet ad történetrol, de ne legyen félreértés, ezzel együtt számos meglepetéssel szolgálhat a film. Ebben az esetben igaz a mondás: az ördög a részletekben van. Csodálatos és aprólékosan kimunkált színészi játékok érzékeltetik a foszereplok pokoljárását, az emberi lélek természetét, az eloítéletek alatt görnyedo hétköznapokat, a végso megsemmisülésben rejlo újrakezdés lehetoségét. Megrendíto film, a gyártás évszámára nézve látható, nem kiskorú opusszal van dolgunk, ám a mondanivalója örökérvényu. (Spoiler!) Itt elsosorban az áldozatok árán történo megtisztulásra gondolok, a film utolsó jelenetére, mikor a foszereplo rájön, a tragédia nélkül hazug-látszatéletbe kényszerítve élhette volna mindennapjait, de a szenvedések után morálisan megerosödve, emelt fovel hagyhatja maga mögött a kisvárosi csatateret. Csodálatos film, régi kedvenc. Sajnos, manapság ritkán készülnek hasonlók, ehhez mérheto mélységekkel.
5 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Díszdobozok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: