• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Pokolba taszítva - Rendezői változat (DVD)
Pokolba taszítva - Rendezői változat Drag Me to Hell
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Christine Brown szép karrier előtt álló hitelügyintéző, boldogan él jóképű barátjával, Clay Dalton professzorral. Életük addig a napig csodás, míg Christine-t fel nem keresi a bankban a rejtélyes Mrs. Ganush, hogy a házát sújtó jelzálóghitel törlesztésére haladékot kérjen. A csinos, fiatal nőnek el kell döntenie, mi a jobb: ha jóindulatú az öregasszonnyal, vagy ha megtagadja a segítséget, hogy bizonyítsa rátermettségét főnöke, Mr. Jacks előtt, és előléptessék?
Christine az utóbbi mellett dönt, és az előtte térdeplő öregasszonyt elküldi, aki bosszúból átokkal sújtja, pokollá változtatva életét.

A Lamia átok lényege, hogy gonosz szellem kezdi kísérteni a lányt, és csak pár napja marad, mielőtt elnyeli a pokol. Mivel szkeptikus barátja egyáltalán nem érti őt, a halálra rémült lány felkeres egy látnokot, hogy megmentse lelkét az örök kárhozattól. A médium mindent bevet, hogy Christine élete visszatérhessen a normál kerékvágásba. Ahogy a gonosz erők közelednek, a lánynak szembesülnie kell az elképzelhetetlennel: milyen messzire képes elmenni, hogy megszabaduljon az átoktól?

Sam Raimi (Pókember, Gonosz halott) az év legjobb horrorfilmjében rá jellemző módon mesterien vegyíti a sokkoló elemeket a humorral.

Stúdió:
Játékidő:
99 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Forgatási napló (kb. 35 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - a rendezővel (kb. 27 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - (kb. 2 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. nov. 30. - 0:55
Azt mondta a riporter az extrákban Sam Raiminek, hogy olyan érzése volt a film nézése közben, mintha 15 évesen az Evil dead 2-ot látná.. Hát, én is így voltam.
Sam Raimi bizony visszatért a gyökereihez, és modern filmkészítés minden technikai vívmányát felhasználva a modern kor igényeinek megfelelo horrort készített – abban a sajátos stílusban, amit o muvel a legjobban..

Egyébként nekem pont itt van a legnagyobb bajom a mozival: nevezetesen a Raimi féle humor, ami szerves része ennek a filmnek (is). Ugyanis ez önmagában egy nagyon jó kis horror lenne, de a rendezoi koncepció miatt kényesen egyensúlyozik a horror és a vígjáték határán. Ami viszont nekem nem jött be maradéktalanul: a film igazi vadságát, félelmetességét a remekül beillesztett vígjátékelemek elveszik. Amikor már majdnem féltem volna, mindig mosolyra görbült a szám.. Kár. No nem mintha ez így rossz lenne, meg hát nyilvánvalóan ez is volt a cél: a film így is muködik, sot Raimi elképzelése kiválóan muködik. Csak adott pillanatban nekem nem lett volna kedvem mindig röhögni.

De mindegy. Ha o ezt így akarta, el kell fogadni - csak egy más nézopontból kell így nézni a filmet. Amiben a humor (néha elég gusztustalan humor) mellett a klasszikus horror minden eleme remekül felvillan. Kiválóan muködik az ijesztgetés (kép és hangeffektekkel), a félelmetes/gusztustalan maszkok, a sejtelmes árnyak Lamia megjelenítésére, s izgalom is van boven. Remekül szórakoztam nézése közben (már miután elfogadtam, hogy részben vígjátékot látok), az utolsó jelenet meg aztán megkoronázat az élményemet – no meg a filmet is. A tipikus happy end szagú végkifejlet kicsavarása nagyon jól sikerült.

A film legjobb karaktere egyértelmuen az öreg cigányasszony. Nem feltétlenül a legfontosabb, de az o jelenetei szenzációsak. A bankos belépoje a felköhögött slejmmel, a kivett mufogsorral, a retkes körmökkel zseniális. Mint ahogy a parkolóházas rész is. A lány egy kis szerencsétlen bankos p**na, néha elég idegesíto, amit muvel – jólfésült palijával egyetemben. De a sztorihoz ez kellett, így volt tökéletes. És azért valljuk be oszintén. Melyikünk nem dobta volna vissza a hitelkérelmet adott szituban? Aztán meg három nap múlva pokolba kerülnénk… A színészek jól játsszák azt, amit kell, a foszereplo csaj kemény szerepe az extrák megtekintése után felértékelodik.. Nem tudom, mit csináltam volna, ha egy halom hernyót borítanak a pofámba…

A hangulat remek, erosen 80-as évekbeli feelinggel, remek díszlet, remek maszkok. A Drag me to hell egy valóban remek kis mozi, feltéve, ha nem csak a rettegést várjuk tole.
A DVD sem egy rossz darab. Jó a menüje, ami ugyan állóképes, de minden választásnál egy ijeszto hangeffekt ugrik be. Stílusos. Kép is ok, az angol DTS kiválóan szól, van is rá alkalom boven. Ráadásul van egy órányi extra is, magyar felirattal. A film készítésérol szóló doku nagyon jó, érdemes megnézni, de a Raimi interjú is érdekes.

Az egészben a legfájóbb talán számunkra valóban az lehet, hogy a cigányasszony magyarul beszél néha… Bár ha így folytatódik minden, a közeljövoben még akár ez is lehet a szomorú valóság.. De persze ettol még a film egy kellemes élmény, Evil dead fanoknak szerintem kötelezo, de másoknak is ajánlott.

Kosárba!

1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: