• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A mi nemzedékünk (DVD)
A mi nemzedékünk Pokolenie
Szállítható: KB. 1-5 NAP
1.990 Ft
 
 
 
 

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

A mi nemzedékünk Andrzej Wajda rendezői pályafutásának nyitánya, a második világháború emlékét feldolgozó trilógia első darabja. A Bohdan Czeszko írása alapján készült forgatókönyv a győzelmes szocializmus ideológiai elvárásaihoz igazodva, mégis erősen személyes és különösen szuggesztív stílusban került megfilmesítésre.

A történet hőse az a generáció, amelynek ifjúságára a háború legkegyetlenebb évei nyomták rá bélyegüket. Stach, Dorota, Jasio és társaik a korán lezárult külvárosi gyermekkor végén kénytelenek komoly felelősséget vállalni és hatalmas döntéseket hozni életük és hazájuk megmentésének érdekében. Miközben lelkesen szervezik a földalatti ellenállás sejtjeit és szorgosan magolják a marxista tételeket, szerelemre és akcióra is bőven jut idejük.

A film fiatal színészei közül sokan később a lengyel filmtörténet nemzeti ikonjaivá váltak. Itt tűnik fel elsőként Zbigniew Cybulski jellegzetes alakja, de szerepet kapott többek között Tadeusz Janczar, Tadeusz Lomnicki, Urszula Modrzynska és maga Roman Polanski is. Teljesítményük nagyban hozzájárult ahhoz, hogy „a mi nemzedékünk” kifejezés hamarosan az egész frissen indult lengyel filmes generáció szinonímájává vált. A külső felvételek nagy része az elpusztított Varsó valóságos romjai között készült, amelyek megörökítése ma már külön történeti kuriózumnak tekinthető.

Játékidő:
87 perc
Gyártási év:
1955
Hangok:
- lengyel - mono (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Hat éven aluliak számára nem ajánlott

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: