• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hold - Limitált kiadás (2 DVD) (DVD)
Hold - Limitált kiadás (2 DVD) Moon
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Sam Bell asztronauta egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe GERTY segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását.

A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledvén saját magával kerül összeütközésbe...

David Bowie fia, Duncan Jones rendezői debütálásával elnyerte a legjobb elsőfilmesnek járó rangos BAFTA-díjat!

Stúdió:
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Whistle
 
Kisfilm - Vizuális effektek
 
Werkfilm (így készült) -
 
Képgaléria -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. máj. 24. - 1:40
Nem tehetek róla, de amióta vége lett, folyamatosan az a közhelyes, színes mozimagazinok címlapjairól és DVD borítókról visszaköszönő mondat ugrik be: Minimalista remekmű!

Két szóban valóban nem lehet jobban összefoglalni a Moon lényegét. Egy olyan sci-fi, ami a hangulatot hibátlanul visszaadja 4 szereplővel (ha a robotot is belevesszük, akkor 6 karakterrel), egy stúdióban felépített űrállomás díszlettel, meg néhány jól fényképezett kültéri makettfelvétellel holdfelszín gyanánt.. Ennyi elég ezek szerint egy kiváló filmhez: a hollywoodi producerek meg végre magukba nézhetnek, érdemes-e dollármilliókat ölni mindenféle látványelembe, a mögöttes, a filmet igazán mozgató jellemek, hangulat meg történet nélkül..

No persze így a Hold nem lesz széles tömegek kedvence. Egy vérbeli sci-fi, ezáltal vélhetően rétegfilm is, hisz a nézők nagy része nem igazán tud mit kezdeni a hasonló mozikkal. Ráadásul sci-fi a nehezebb, elgondolkodtatóbb fajtájából – valahol közelíti az Űrodüsszeia, Solaris kettőst – ennek minden előnyével és hátrányával. Másrészt meg ugyebár nincs benn nagy bumm, nincsenek felesleges CGI látványelemek: helyette DÍSZLET van, meg HANGULAT. A bázis klausztrofóbiája, az őrületbe futás képletesen jól lejön a vászonról, hiteles és hihető az egész környezet..

Mint ahogy Sam viselkedése is. A három éves szerződés ugyan csak később nyer értelmet, de a lejárta közelébe csöppenvén teljesen hiteles, emberi :) reakciókat látunk a magány leküzdésésre. Mint ahogy a Legenda vagyok kihalt világában az őrület elleni védekező emberi mechanizmusok, itt is a bevált napi rutinnal élhető túl a három év magány. De mielőtt még megunnánk a képernyőn egy karakter szenvedéseit a Földtől 384000 kilométerre, ugyebár történik valami – ami az egész életét, illetve a filmet megváltoztatja. A váltás remek ütemben érkezik, pont az unalomba fordulás határán, így kizökkenhetünk a megszokott környezetből. Hogy aztán majd egy újabb váltással, mikor is egyértelművé válik a lényeg (a filmbeli valóság) egy újabb lendületet kapjon a film – ami lendület elvisz az utolsó kilőtt kapszuláig. Lassú, de jó ritmusú, izgalmas filmet kapunk, az alapszitut folyamatosan bővítve morális kérdésekkel, kalanddal, izgalommal. Részvéttel, szeretettel, humorral és szurkolással. ÉRZELEMMEL: És ez a lényeg, szerintem..

No meg Sam Rockwell. Aki szenzációs. Mondjuk mindig eleve nehéz azt és úgy megformálni ahogy itt neki kellett, de egyszerűen hibátlan, amit tett. Többekkel szemben és szerencsére semmit nem olvastam a filmről előtte (szándékosan), így nekem a csavar új volt: bizony közben gondolkodóba is estem, hogy akkor most ki kivel is van. De jó volt ez így, nagyobb volt az élmény. Mindenesetre a srác alakítása számomra maradandó – és bár eddig is láttam néhány filmet amiben játszott, de azokból nem igazán emlékszem rá. Ezentúl azonban fokozottan fogok rá figyelni. Megérdemli.

Mint ahogy a DVD kiadás is a dicséretet. Igényes, szép digi, remekül adja vissza a film színvilágát. Kép hibátlan. A DTS-nek (mindamellett hogy köszönjük!!) itt sok értelme nincs, a film nem igazán használja ki – amikor kell, hibátlanul szól. Olvasva itt korábbi hozzászólást, miszerint a magyar szinkronban más a hangja a két karakternek, hát úgy kell annak, aki magyarul nézte. Eredeti nyelven hibátlan. Az extrák között van egy fél órás kisfilm, érdekesnek tűnik – ilyen bérgyilkosos, azt még nem tudtam megnézni, de a filmhez kötodő két darab extrát meglestem: nem túl sok, talán kár is volt külön lemezre pakolni őket, de legalább érdekesek és magyar feliratosak. És jobban néz ki a digi.

Bár valóban vannak a Moonnak néha haloványabb pillanatai is, rám mély hatással volt. De én kedvelem az ilyet – mi mást is várhat az ember egy asztrodriodtól??

Kosárba!

12 látogatóból 12 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2012. jan. 15. - 10:27
Sok - de szerencsére spoiler-mentes - jót olvastam erről a filmről, és mivel kifejezetten kedvelem a sci-fi műfajt, nem volt kérdéses, hogy ezt a szép kiadványt is a gyűjteményem részévé tegyem-e.

A digipack visszafogott, de ezzel együtt is nagyon esztétikus, a lemezek szitázása a Hold képével pedig különösen stílusos. A menü magyar nyelvű, a képminőség kifogástalan. Magyar szinkronnal néztem a filmet, abban sincs hiba.

Ami miatt billentyűzetet ragadtam, az viszont nem is a kiadvány, hanem sokkal inkább maga a film, melyről csak szuperlatívuszokban nyilatkozhatok.

Elég széles spektrumú filmfogyasztó vagyok, a rajzfilmektől a horrorig mindent meg tudok nézni, de nyilván vannak műfajok, amiket jobban kedvelek. Kifejezetten szeretem a kacagtató vígjátékokat, a színvonalas animációs filmeket, akciófilmeket... na és persze a sci-fi-t. Ugyanakkor nagyra értékelem, ha egy film nem néz teljesen debilnek, és bekapcsolja az agyamat. Az utóbbi időben észre is vettem magamon, hogy az agykikapcsolós filmeken képes vagyok bealudni, ha fáradtan kezdem el nézni őket, ugyanakkor egy elgondolkodtató történet bármikor képes fenntartani az érdeklődésemet.

A Hold pont ilyen film. Megvan benne az a mennyiség a tudomány és fantasztikum világából, ami az első perctől érdekessé teszi annyira, hogy odaszögezze az ember tekintetét a képernyőre. A történet nem túl összetett, mondhatni elég egyszerű, egy pár oldalas novellában el lehetne intézni, és bár a film játékideje sem mondható kirívónak, az egyszerű történethez képest rövidnek semmiképp sem tekinthető. Mégsem lehet ráfogni, hogy üresjárat lenne benne.

Először is nagyon érdekes volt számomra bepillantani egy ilyen jellegű küldetés magányába, másrészt mielőtt még az unalom legcsekélyebb jele mutatkozhatott volna rajtam, olyan fordulatot vett a történet, amire egyáltalán nem számítottam. Nem tudom, ez mennyire köszönhető a saját körültekintő informálódásomnak, vagy mekkora a része benne a csomagolás és szinopszis terén teljesen spoiler-mentes kiadványnak és azoknak, akik írtak a filmről, mert jelen sorok írásakor előítéletektől mentes akartam maradni, ezért most direkt nem olvastam mások sorait. De tény, hogy a filmnek ez a kulcs momentuma előttem rejtve maradt, ami mindenképpen emelte az élményt.

A film így végső soron nemcsak mint sci-fi volt érdekes, de egyben olyan morális kérdéseket is felvetett bennem, amelyeken hosszan el lehet gondolkodni a stáblistát követően is. És bár csalódott voltam, hogy a film ott és akkor véget ért, de ha jobban belegondolok, ezerszer jobb érzés úgy felállni egy film után, hogy ezt még néztem volna, mint úgy, hogy istenem, de jó, hogy vége van!

Én tehát olyan szinten elégedett vagyok a filmmel, hogy azt minden sci-fi kedvelőnek csak ajánlani tudom. A kiadvány pazar, az ára baráti, és ezért a kedvező árért cserébe ilyen tetszetős kivitelben egy nem akármilyen filmélménnyel gazdagodhatunk.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
delpiero
értékelése:
2011. aug. 22. - 18:03
David Bowie fia, Duncan Jones bravúrt hajtott végre ezzel a filmmel, és nem csak azért, mert mindössze 5 (azaz öt!) millió dollárból tökéletes látványvilággal megáldott kamara sci/fit rakott össze, hanem mert meg merte húzni az ebben a "látványvilággal orgiákat" és akcióhegyeket ígérő sci/fi filmvilágban, hogy elrugaszkodik tőle és inkább az egyediségre helyezi a hangsúlyt.
A film főhőse egy céges alkalmazott, aki lassan 3 évre "rohad" a munkahelyén, ami ezúttal nem más, mint a Föld, kísérő égiteste, azaz a Hold. Sam Rockwell-t mindig is kedveltem, de ezután még jobban fogom, alakítására szavakat is alig lehet találni, briliáns talán maradjunk ennyiben. A díszletek nagy része nem számítógéppel, hanem makettekkel és stúdió berendezésekkel volt kreálva, lélegzetelállítóan élethűen.
A hangulat olykor klausztrofóbiára, olykor drámaiságra hajaz, és bár nagyon picit hatásvadász a mondanivaló, mégis helytállónak érzi az ember. Ez egy intelligens sci/fi, melyben hiába is várnánk lézerpisztolyos párbajokat, űrhajós üldözéseket, fénysebességes időutazásokat, vagy ehhez hasonlóakat, mert itt bizony inkább a lelkünk fog kényeztetett helyzetbe kerülni, nem pedig az akcióigényünk, de aki ezek után azt hiszi, hogy így nem elég izgalmas a film, az nagyot téved, mert ugyan a filmben van 1-2 logikailag igencsak sántító dolog annyira szépen vezetett a cselekmény, hogy végig jár az ember agya, sőt a film végéhez közeledve az adrenalin szint is az egeket verdesi.
Sam Bellt folyamatosan látjuk, ahogy a mindennapjait végzi, hogy kezd besokallni, hogy azt hiszi elment az esze, vagy az "önmagával" való beszélgetései után nem tudja ki is ő valójában. A "társa" ebben egy GERTY nevű MI-val ellátott robot asszisztens, aki gondolkodik Samről a bázison, Kevin Spacey hangja miatt még egy piros pont a filmnek, öröm fülelni rá.
A film nézése közben az az ember érzése, mintha Tarkovszkij a múltból rátette volna a kezét erre a műre, ami minden bizonnyal Jones filmes beállítottságát a sci/fi művaj iránt is leleplezi, ez az ő stílusa és ez fekszik neki.
A zenéért Clint Mensellt illeti a dicséret, néhol picit túl metamorfózis jellegűnek éreztem, de összességében nem lehet rá panasz.
A film tehát nem való mindenkinek, de aki egy társadalomkritikával tarkított egyszereplős drámai sci/fi-re kíváncsi, ami nem nézi hülyének, az ember, és nem válik csöpögőssé, viszont végig leköti a figyelmet és elgondolkodtat, az nyugodtan próbálkozhat vele.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2010. máj. 21. - 7:32
Számomra ez a film a klasszikus (név szerint: Ray Bradbury) sci-fiket idézo dráma volt, ötletes díszletek között, remek karakterek felvonultatásával.

A sztori egy ember robinzonádja a Hold kopár felszínének egyetlen kis bázisán, ahol rengeteg apró trükkre van szükség, hogy Sam ne kattanjon bele a magányba. Már ez önmagában is jó alap egy kellemes másfél órához, de azért van itt más is, kis kapzsiság, kis embertelenség, kis összeesküvés, ahogy kell. Szereploben ugye nincs eleresztve a film, így nem nehéz azt mondanom, hogy GERTY a második legjobb robotasszisztens, "akivel" filmes pályafutásom alatt találkoztam, a Galaxis útikalauz stopposoknak Marvinja után.

A történetvezetés lehetne talán jobb, van egy pár logikai ugrás, kihagyott ziccer, elvarratlan szál, töltelékjelenet (leginkább a pingpongost éreztem annak), de nem zavaró mennyiségben. A film valószínuleg nagyobb izgalmakat tartogatott volna, ha bizonyos szavakat késobb veszek észre az itteni kritikákban (még mindig nem lenne késo kivágni ezeket innen, és a helyükre, a fórumba rakni, ugye...); talán amúgy is elég kiszámítható lett volna, mert kb. a 30. perctol nincs nagyobb csavar. De ezeket a részeket is jól fel tudják dobni az aprólékos díszletek, kellékek, zenék, egy ido után pedig a vizuális trükkök kerülnek elotérbe. Van mire figyelni, és ha nincs, akkor a nézonek van ideje belegondolni, mi is történt eddig, egy kicsit leülepedhet a sztori. Jó ez így.

Röviden: Futurisztikus környezetbe helyezett dráma egy emberrol, a világról, az életrol. Inkább merengésre ajánlható, mint csoportos nézésre.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
ZoTwOo
értékelése:
2010. máj. 13. - 18:53
FILM: Ez az általam legjobban várt filmek egyike.
Amint kijött, be is szereztem, hogy végre megnézhessem. Voltak elvárásaim, de végül a mu mindet felülmúlta.
ami engem magával ragadott az az, hogy a filmet egyfajta klausztrofób érzés lengi be: az urben viselendo szuk szkafander, az urállomás folyosói, a holdjármu egyszemélyes utastere, és még sorolhatnám... Ez az, ami megadta az alapveto hangulatot.
A nézo már a tizedik percben azonosul a foszereplo Sam-mel (Sam Bell), aki magányosan él és dolgozik a Hold felszínén lévo bázison. Egyetlen reménye az, hogy a 3 éves szerzodésének leteltével végre visszatérhet a családjához, az otthonába: a Földre.

Duncan Jones nem tétovázik: a tizenöt percnyi bevezeto rész után máris kezdodnek a bonyodalmak, amit fohösünknek kell elsimítania. Mindeközben kénytelen feleszmélni: Lehet, hogy mégsincs egyedül?

KÉP: Ha nem tudtam volna, hogy a filmet DVD-n nézem, azt hittem volna, BD-t látok: tuéles, kontrasztos, színekkel teli kép. Szép munka.

HANG: Jól kevert angol és magyar hang, nekem tökéletes volt mindketto.

EXTRÁK: Az extrákat sajnos eddig még nem tudtam átbogarászni, de a leírtak alapján jól hangzanak. eloször biztos, hogy a werkfilmet fogom eloször megnézni.

ÖSSZEGZÉS: Kihagyhatatlan, minden sci-fi kedvelo számára ajánlott film.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
zolindy
értékelése:
2010. máj. 26. - 11:34
A sci-fi, mint filmes mufaj az egyik legizgalmasabb, mégis nagyon ritkán látni mostanában a mozikban. Tavaly viszont jött a District 9, és az év legvégén a Hold, ami az 5 milliós költségvetés és a szinte egyszereplos játék ellenére végig leköti a nézot vizuálisan és agyilag is. Rengeteg pozitív dolgot mondhatnék a filmrol, de a legjobb talán az, hogy egyáltalán nem veszi ostobának a nézot. Nem ad mindenre választ, vagy ha igen, akkor nem direktbe mondják a nézoknek. A klausztrofób érzés, valamint a magány megjelenítése, illetve a Holdon való autókázás remek (bár nyomasztó) atmoszférával bír. Azt különösen szerettem, hogy makettel csinálták a trükköket, manapság ritka az ilyen.
Sam Rockwell meg korosztályának egyik legjobb színésze. Sokat fejlodött a Tini Nindzsa Teknocök óta. :)
Duncan Jonesról még hallani fogunk, az tuti.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2011. aug. 22. - 18:22
Olvasom a hozsannázó kritikákat, s részben egyet is értek a legtöbb méltányoló gondolattal. Kivéve azt a két kritikai elemet, mely szerint a makettek jót tettek a filmnek, valamint a hangulatot dicsérő szózatot.
A makett majdnem jó, de ha nem tökéletes, mindenki észreveszi a makettjelleget. Tehát illúzióromboló volt, Kubrick sokkal jobban oldotta meg 40 évvel ezelőtt.
(Lucas viszont makettel és CGI-vel röhejesen rosszul...)
A filmnek a hangulata inkább álmosítón unalmas volt, sem megrendülést, sem megdöbbenést nem váltott ki. Pedig az alapötlet jó volt, de hiányzott az a horror sacri, ami benne lehetett volna a filmben, és az az űrélmény/látomás/ szédító mélység és magasság, amely nagyon felemelte volna a filmet. Különösen a bázis és a kitáruló űr látványa közti hatalmas kontraszt lett volna jó. De Sam mester nekem nagyon gyenge színész, bár talán a jellegtelenség és a karizma teljes hiánya jobban illik rá. Olyan volt, mintha a Pókember szerepére Garas Dezsőt kérték volna fel, esteleg Conan Kern András címszerepében próbált volna startot venni a moziban.
De a film nagy érdeme mégis az, hogy nem a hamburgerzabáló, kólavedelő hülyegyerekek óriási táborát vette célba, hanem az érzékeny és gondolkodásra érett emberek egyre fogyó törpepopulációját. És ez értékelendő. És mindenképpen jó irány.
5 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
94%

13 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (10)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: