• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Sherlock Holmes (2009) - Limitált extra változat, lentikuláris borítóval (2 DVD) - XPRESS XKLUZÍV! (DVD)
Sherlock Holmes (2009) - Limitált extra változat, lentikuláris borítóval (2 DVD) - XPRESS XKLUZÍV! Sherlock Holmes
- 7%
Szállítható: BIZONYTALAN
3.990 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A kiadvány vásárlói között tartott sorsoláson az LG HB45E Blu-ray házimozit VARGA ORSOLYA (2600 Vác) vásárlónk nyerte! A nyertesnek ezúton is gratulálunk!

Robert Downey Jr. és Jude Law feledhetetlen alakítást nyújtanak mint Holmes és Watson a legendás detektív figuráját merészen újragondoló filmben, amelyben a nyomozó bátor akcióhősként és briliáns elméjével is lenyűgöz. Megfejthetetlennek tűnő rejtélyek, ámulatba ejtő holmesi következtetések, parádés szópárbajok, egyik lélegzetelállító jelenet a másik után – Guy Ritchie rendező még izgalmasabbá varázsolta ezt a nagyszerű karaktert. Íme az új Sherlock Holmes!

Stúdió:
Játékidő:
123 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Felvonóhidak és csipketerítők: A késő viktoriánus London megalkotása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Hová lett Holmes sapkája? - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Bevezetés a bar-ritsu művészetébe - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Angolóra: Holmes kiejtésének elsajátítása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Megfigyelőképesség és logika - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. máj. 24. - 1:38
Kár volt aggódva figyelnem a trailert, kár volt félteni a híres brit nyomozó karakterét – Guy Richie új filmjében mesterien nyúlt a témához: sikerült neki megújítania a figurát, színt, lendületet vinnie a történetbe – úgy, hogy az új Sherlock Holmes születése szerintem még a legelvakultabb fanoknak sem lehet fájó…

Jól sikerült egy mozi lett az új Sherlock Holmes, az biztos. Ráadásul amellett, hogy ízig-vérig blockbusternek készült, sokkal többet is rejt magában annál. A sokszor csak a látványra épülo hollywoodi filmek fölé nove kidolgozott karaktereket, alaposan átgondolt és megformált (valósághu és hiteles) díszletet/hátteret, de mindenekelott okos és szövevényes történetet tartalmaz. Ez így együtt kiemeli a jegypénztárak bevételeire hajazó tucatfilmek közül – s biztosította számomra a pozitív csalódás bizsergeto élményét..

Az elso dolog,ami beugrik egy héttel a megtekintése után, az mindenképp az 1891-es London megjelenítése. Ahogy fejlodik a CGI, minden új filmben rá lehet csodálkozni, miket képesek már számítógéppel kreálni, no de itt, ebben a stílusban, szinte az államat keresetem…(akárcsak a nemrég látott Robin Hoodnál) Egy az egyben elhittem, hogy ezt a filmet a 19 században, London utcáin forgatták.. Az épülo Tower beszúrása egyszeruen zseniális – de az egész látványtól szinte megelevenedik a képernyo.. Érezheto a mocsok, a buz, minden, ami a kort jellemezte. És itt kell megemlítenem, hogy minden egyes szó, mondat angol angolul van… a brit tájszólás pedig még inkább elmélyíti, hitelessé teszi a mozit. Külön dicséret illeti itt azokat a színészeket, akik amerikai létük ellenére elsajátították és alkalmazták a brit akcentust.

A második, ami eszembe jutott, Holmes karaktere.. Mindamellett, hogy R.D Junior színészként is nagyszerut alakít, nekem nagyon tetszett magának a klasszikus nyomozó figurának az újraformálása is. A korábbi sablonoktól való kilépéssel kibovítették a határokat rendesen, de az agyafúrt nyomozó lángelméje, zsenialitása egy percre sem veszett el. Sot. E film szerint ugyebár kifejezetten jó küzdosportokban, de ugyanakkor a logikája is kikezdhetetlen.. Ahogy az ellenfelei elintézését megtervezi, majd végrehajtja, ahogy a film végén összerakja a rejtély darabjait, hogy mi is megértsük, mirol is volt szó – nos az minden igényt kielégít a karakterrel szemben. Mert mindent látunk közben mi magunk is, a megoldás ott van elottünk – mégis szájtátva bámultam a megoldást. (valami ilyeneket éreztem gyerekkoromban, mikor Agatha Christie könyveket olvastam). A finom humor még plusz emel a karakteren, így az egész filmen is..

Persze ezek mellett kötelezo dicsérni a filmmel kapcsolatban a többi karaktert, illetve magát a történetet (forgatókönyvet is). Anélkül nem muködött volna. A modern Dr. Watson remekül illik a modern Holmeshoz, s a filmben felvetett mágia és misztikum pedig egy nagyszeru történet alapjait adja meg. A rendezovel viszont úgy vagyok, hogy tökmindegy, ki rendezte. Ez nem egy tipikus Guy Richie film.. Mint ahogy a Brigantik sem volt tipikus Tarantino, a rendezo személye itt is másodlagos. Richie nagyon diszkréten bánt a rá jellemzo képi világgal, így kezének lenyomata nem érezheto a mozin: tökéletes lett ez anélkül is.

Szóval én úgy vagyok vele: remélem egy újabb franchise elso fejezetét láttam. S ha lesz tovább is, biztosan elmerülök újra a kor Londonjában – és R.D.Jr is inkább Holmes legyen, mint az az idióta Vasember..

A DVD kiadás szerintem több tekintetben is átlagon felüli: eloször is van egy lentikuláris borító, ami elobb-utóbb valódi exkluzivitássá válik – pláne, ha néhány késon ébredo honfitársunk pár hónap múlva akar venni belole. A hang szenzációs volt, talán még majdhogynem túl durva is. A mélynyomó brutális dörmögése miatt sokszor voltam kénytelen alvó családomra való tekintettel egyre halkabbra venni a hangerot. Ráadásul az extra lemez is érdekesen összeválogatott anyagot tartalmaz, nem csak parasztvakítás – minden magyar felirattal. Egyébként szigorúan eredeti nyelven javasolt nézni, mert a már korábban említett brit akcentus természetesen úgy üt igazán.

Jöhet a következo kaland!

Kosárba!
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
2010. máj. 13. - 11:46
Nézhetjük a filmet két oldalról, akárcsak a lentikuláris borítót. Egyik oldalról ez egy Sherlock Holmes film akar lenni, másik oldalról pedig Guy Ritchie film. Láttam már régebbi Sherlock feldolgozásokat, de a modern kor követelményeinek megfeleloen ez a Sherlock nem az a Sherlock, akire számítunk. Nem olyan komoly a hangvétele, ám vannak sötét tónusai. Szórakoztató és akciódús popcornbomba, mely tökéletesen felvezeti ezt a karaktert további történetekhez. Ez a Sherlock franchise elso része. Több is lesz, ez biztos.
A színészek egytol egyik nagyon jók. Én Mark Strong-ot is bírtam a három alapszereplo mellett, szerintem gonoszként teljesen megállta a helyét. Nem volt ripacs egyikük sem. Persze ezt a karaktert Robert Downey Jr.-nál láthattuk már több formában: Iron Man, Kiss Kiss Bang Bang. Nekem pont ezért jött be ebben a filmben is, mert tetszik a film humora. Nem blodli, de nem is veszi magát olyan komolyan. Aki szeretne egy jót szórakozni és szeretne egy többszörnézos filmet DVD-n megvenni, annak ajánlom ezt a filmet.
A lentikuláris borítótól nem vagyok oda. Nekem annyira nem jön be. Ehhez a filmhez nem illik a fémdoboz sem (nagyon nem!). Egylemezes változatot viszont nem akartam belole, mert az extrák érdekesnek ígérkeznek.
A képpel semmi gond nincs, ahogy a hanggal sem. A szinkron jól sikerült, néhány helyen volt elrontva egy kicsit a keverés.
Személy szerint nekem nagyon tetszett moziban is.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2012. máj. 6. - 15:09
Ez a film egészen pontosan 3,5 pontos az 5-ből. Közepesnél jobb, jónál gyengébb.
Gyönyörűen van filmezve, jók a karakterek, remekelnek a főszereplők, Guy Ritchie stílusa rettenetesen szórakoztató, viszont a történet bugyuta és a film vége annyira gagyi (elcsépelt, sblonos), hogy az már bosszantó, és ott már az addig varázslatos látványvilágra is ez a gagyiság jellemző. A jelmezek, díszletek, kellékek ötletesek, részletesek, és hangulatosak, a cgi-trükkök ellenben elnagyoltak, művi hatásúak, ráadásul jórészt teljesen feleslegesek.
Tetszik, hogy leporolták a karaktereket, ezért is igazán bántó, hogy a történet és különösen a lezárás ilyen, hm, "avétos".

A kiadásra panasz nem lehet, a szinkron minőségi munka, a színészekhez passzoló, jól megszokott hangokkal.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Angelo
értékelése:
2010. máj. 9. - 22:39
Nagyon kíváncsian ültem be a moziba még az év elején, gondoltam sima popcornmozi lesz... De engem nagyon megfogott ahogy meg volt csinálva a korai Anglia. Tetszettek a párbeszédek, a szinkronnal sem volt számomra gond, sok fórumon szidták a szinkront.... Tetszett hogy teljesen más volt Sherlock karaktere, és Watsoné is. Nekem ez a film annyira alapmu lett mint anno a Ravasz az agy és két füstölgo puskacso. Ez a mozi megosztja a közönséget van akinek nagyon fog tetszeni van akinek meg nem :) Nekem nagyon tetszett !
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Northop
értékelése:
2010. máj. 3. - 14:20
Film:Én már az elozetesnél dörzsölgettem a kezem,hogy micsoda akció-kaland vár januárban a mozikban,és nem nagyon érdekelt mennyit változtatnak a karakteren,most legyen valami újdonság is végre.És a Sherlock Holmes jött,látott,gyozött.Nálam legalábbis mindenképp az év egyik legszórakoztatóbb filmje lett.A fantasztikus díszletek,a brit akcentus vagy a lélegzet elállító akciók mind-mind hozzájárultak a film zsenialitásához.

Kép:A transzfer elég sötét,de hát ilyen a film kép világa.Egyedül az úszós jelenetnél tapasztaltam szemcsés képet,egyébként jó minoségu.

Hang:Dönget rendesen,jó hallgatni.

Extrák:Sok van,de rövidek.Informatívak és érdekesek,de mintha egy kisfilmet daraboltak volna fel témakörök szerint.

Összességében remek kiadvány,a lentikurális borító nagyon klassz,megérte.

Jöhet a következo!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Binba
értékelése:
2010. máj. 2. - 21:25
Ez igen. Ez egy olyan stílus amit vagy imádni, vagy utálni lehet. Én azt hiszem egyik sem vagyok. Nagyon élvezem az ilyet, de nem imádom.
A film eleje jól indul. Bár kicsit keszekuszák a szálak, de ez szükséges ahhoz hogy a végén legyen mit kisimítania a nyomozónak. Aztán a film közepe táján kicsit lelassul a kezdeti lendület. De a végére kijön az, amiért érdemes ezt a filmet megnézni.
A színészek, szerény véleményem szerint jól alakították a figuráikat, egytol egyig. A történet vezetés nagyon jó, bár mondom, nekem néha túlságosan kesze kusza.
Megéri az árát.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
djk86
értékelése:
2010. máj. 8. - 16:29
Nos, ezzel ugyan úgy voltam, mint az Avatárral és ennél is azt a hatást váltotta ki. + csalódás. Valamiért sosem érdekeltek a SH filmek ezt sok rádumálás után megnéztem. Nagyon jó alkotás. Tele van akcióval, poénnal és kalanddal. Anglia 1800-as megalkotása szemkápráztató. A színészi alakítások is jók. A többit bovebben már elottem leírták. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: