• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Viharsziget (Blu-ray)
Viharsziget Shutter Island
- 43%
Szállítható: AZONNAL
3.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Az Oscar®-díjas rendező, Martin Scorsese (A tégla, New York bandái) ismét Leonardo DiCapriót választotta főszereplőjéül velőtrázó thrilleréhez, amelyben a kritikusok szerint „úgy izzik a feszültség, hogy az már a szemnek is forró”. Teddy Daniels (DiCaprio) szövetségi rendőrnyomozónak egy eltűnt személyt kellene felkutatnia egy különlegesen veszélyes őrültek számára létesített elmegyógyintézet-szigeten, ám a rutinnyomozásnak induló eset hamarosan sötét fordulatot vesz. Minél mélyebbre hatol a zsaru az ügyben, annál több és több elképesztő és félelmetes titokra bukkan. Egy dolgot azonban biztosan megtanul: vannak helyek, ahol nem szabad kutakodni – soha!
Stúdió:
Játékidő:
138 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - A Viharsziget kulisszatitkai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Irány a világítótorony! - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2010. júl. 18. - 9:55
Egy film igazi próbája általában a másodszori megtekintés. Egy kriminél ez mégkeményebb próbatétel, hisz a megoldás ismeretében kell, hogy újra magával ragadjon. A Viharsziget könnyedén veszi ezt az akadályt, mitöbb még előnyére is szolgál, mert az ember jobban észreveszi, milyen jól fel van építve a sztori, és ezúttal inkább tud arra koncentrálni, ami a lényeg: a személyes tragédiára a fordulat mögött. Ha így nézzük, már nem is krimit látunk, hanem egy borzasztóan szomorú drámát. Leonardo DiCaprio akkorát alakít, hogy az valami elképesztő. Az a düh és fájdalom, amit a tekintete tükröz - na ezt nevezem színészi átélésnek. Valójában az egész gárda lenyűgöző, csakúgy mint a film képi világa. Scorsese régóta nem volt ennyire elemében. A rendező ezúttal is már létező zeneműveket és nem a filmhez szerzett zenét használ, melyekkel sokkal ügyesebben bánik. Mint sok alkotása, ez is részben az erőszakról szól. A rendezőnek és a forgatókönyvírónak sikerült megragadni Dennis Lehane könyvének szívét, mely megmutatta, hogyan jut el egy jó ember az őrületig, ezért bár hangulatában némiképp eltér tőle, az adaptációt mégis példaértékűnek lehet nevezni.

Ha valaki bizonytalan benne, hogy Blu-rayen vagy inkább dvd-n szerezze be a filmet, az ne is hezitáljon tovább! A Viharsziget képe maga a nagyfelbontású orgazmus. Tűéles, de mégse steril. Igazi tesztlemez. A magyar szinkron is rendesen teljesít, minőségi munka, bár a fordításban akadnak pontatlanságok. A színészeket jól megszokott hangok szólaltatják meg, akik egyaránt remekelnek. Külön említést érdemel Tordy Géza Max Von Sydow hangjaként és a néhai Végvári Tamás, aki Ben Kingsleyt szinkronizálja. Bizony méltóbb búcsú ez a pótolhatatlan színésztől, mint a Perzsia hercege. A dvd tulajokat arcátlanul megfosztották az extráktól, pedig jól sikerült és átfogó bónuszanyagot állított össze a stúdió, aminek csak jelentéktelen része megy el a rendező körbedicsérésére, egyébként tényleg érdemben járják körül a film elkészítését és témáit.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Argento
értékelése:
2011. ápr. 19. - 17:32
Mit is írhatnék arról a filmről,miről már oly sok helyen írtak megannyi pozitív és dícsérő kritikát ? Túl sok újdonságot biztosan nem. :)

A Viharsziget egy nagyon feszült és nyomasztó film,ugyanakkor egy szívbemarkoló emberi dráma is.Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio a New York bandái és a Tégla után egy teljesen más témához nyúltak,de az eredmény nem kevésbé hatásos,hiszen egy újabb kiváló mozi született meg.Csatlakozik hozzájuk még egy seregnyi jó színész:Mark Ruffalo,Max Von Sydow és Ben Kingsley is fontos szerepet játszanak a történetben.

A BD kiadás ugyan extrákban szegényes,de a kép- és hangminőség példaértékű.

Az eredeti dts HD MA keverés remek:néhol tényleg a vihar közepében érezhetjük magunkat annyira szédületesen szól,máshol szolid,de mindvégig tisztán és pontos térhangzásban prezentálja az újgenerációs házimoziélményt.A kép igazi "eye candy":néhol szinte lefolyik a képernyőről.A változatos helyszínek és a zömében sok éjszakai jelenettel is vígan megbírkózik az AVC-s transzfer,pixelesedés és más bántó digitális képrombolást nem láthatunk:tökéletes munka.

Extra összvissz csak 2 db van (de legalább HD-ban).Örültem volna még pár trailernek,vagy egy átfogóbb PIP-es rendezői kommentárnak,de azért nem vagyok telhetetlen. :) a 2 werk így is informatív (igaz az egyik tele van spoilerekkel).

Végszóként annyit,hogy aki szerette ezt a mozit és teheti mindenképpen BD-n tegye fel a polcára,mert egy igazán minőségi filmmel és kiadvánnyal lesz vele gazdagabb.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
98%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: