• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Halálos tézis (DVD)
Halálos tézis Tesis
- 50%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 990 Ft

Már csak 2 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Létezik egy kegyetlen, hátborzongató filmes műfaj, a „snuff”, amelyben valós személyeken ténylegesen elkövetett brutális kegyetlenkedéseket mutatnak be. Egy fiatal lány, aki a terjedő audiovizuális erőszakról írja a szakdolgozatát, felfedezi, hogy az egyetemi könyvtár is rejt néhány filmfelvételt, amelyeken a korábbi években eltűnt egyetemista lányok halálát rögzítették. Ahogy egyre mélyebben beleássa magát a kutatásba, egyre nagyobb veszélybe kerül, és vigyáznia kell, ha nem akar ő maga is a szakdolgozata témájává válni...

Alejandro Amenábar (Nyisd ki a szemed, Más világ) a tévében elharapódzó erőszakról készített filmjét nem kevesebb, mint 7 Goya-díjjal jutalmazta a Spanyol Filmakadémia, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó díjjal is.

Stúdió:
Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
1996
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, spanyol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2010. júl. 30. - 15:54
Bár a rendezot a Más világ tette nemzetközileg ismerté, nekem inkább tetszenek a korábbi munkái, mint az azt követoek. A snuff filmekkel több krimi is foglalkozott a 90-es években, de úgy gondolom Alejandro Amenábar nyúlt a témához a legintelligensebben. A Halálos tézis úgy tud fordulatos, izgalmas és fiatalosan lendületes krimi maradni, hogy közben folyamatosan boncolgatja az ember eroszakhoz való vonzódását, amire egy zseniális záróképpel teszi fel a pontot.

Ez az elso GHE kiadású filmem, amivel összességében elégedett vagyok. Egyedül a borítóba tudnék belekötni, amin több alkotó nevét is elírták. A képminoség meglepoen jó, nem különben a magyar hang, ami valójában kétcsatornás sztereo és jobb a térhatása, mint máshol az 5.1-es keverésnek. Maga a szinkron is a szakma jobb napjait idézi, figyelmesen kiválasztott színészekkel a kisebb szerepekben is, mint Szabó Ottó vagy Újréti László. Nem is reméltem, hogy egyszer kiadják a filmet, ennyiért pedig egyenesen kötelezo vétel!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: