• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Csillagközi Romboló: A terv (DVD)
Csillagközi Romboló: A terv Battlestar Galactica: The Plan
- 67%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 2.990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Cylonokat azért hozták létre, hogy az emberek robotsegítői legyenek, de fellázadtak ellenünk, rengeteget tanultak és fejlődtek, most pedig úgy néznek ki, mint mi. A tervük egyszerű: elpusztítani azt a fajt, amely rabszolgaságba taszította őket. De mikor pusztító támadásuk után maradnak túlélők, a Cylonoknak improvizálniuk kell. A Csillagközi Romboló: A terv két nagyhatalmú Cylon vezetőről szól, akik ugyan külön utakon járnak, de a céljuk ugyanaz: befejezni a feladatot.
Stúdió:
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, lengyel
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Kisfilm - Az admirálisból lett rendező: Edward James Olmos és A terv
 
Kisfilm - A terv és a Cylonok
 
Kisfilm - A Cylonok támadása
 
Kisfilm - Vizuális effektusok: Varázslat A terv hátterében
 
Audiókommentár - Edward James Olmos színész/rendező és Jane Espenson executive producer/író közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. már. 28. - 21:31
Érdeklődéssel vártam a Tervet a negyedik évad után, olvasva a nem túl pozitív megszólalásokat… Fel voltam készülve a legrosszabbakra, erre föl meg úgy jártam, hogy kimondottan élveztem…

Elöljáróban annyit, hogy ez önálló filmként – akárcsak a Penge - teljesen élvezhetetlen és értelmezhetetlen, ráadásul baromira spoileres. Ebben igazat adok a bírálóknak. Ugyanakkor, aki végignézte a sorozatot, akinek tetszett az egész világ, – nos, annak kiváló háttéranyag lehet. Nekem alapvetően három dolog miatt jött be:

Az egyik az, hogy az egész olyan, mint mikor mondjuk a forgatáson a fő kamera mellett forog egy másik is, egyfajta „second unit”-ként, s annak a felvételeit látnánk. Mint mikor mondjuk, egy színdarab megy az egyik szobában, s a készülődést is megmutatnák hozzá a másik szobából... Valóban, olyan, mint egy kimaradt-jelenetcsokor az első három évadból, nagyon jól egybefűzve.
Konkrétan azzal kezdünk, mikor a két darab 1-es modellt kivégzik. Az ő történetük, külön útjuk eddig a pontig az egész Terv. Legnagyobb örömömre egy alaposan kibővített jelenettel indítunk a Kolóniák elleni támadásról, majd a fontosabb eseményekre ugorva a cylonok szemszögéből látjuk az eseményeket. Nagyon jó az egész, ügyesen összevágva a sorozat korábbi felvételeivel – teljesen beilleszkedve a történetbe. Tekintve készültének időpontját, egész jó kis grafikával, s kilépve a sorozat visszafogott jellegéből, kivillanó cicikkel is...

Másrészt ez egész egy nagy jutalomjáték. Mint mikor a sikeres előadás után mindenki kijön a színpadra és meghajol. Itt van minden karakter, aki számított a történetben, az egész film egy bizsergető búcsú a sorozattól – függetlenül a történetétől. Jó volt mindenkit újra látni, jó volt megadni a lehetőséget a szép lezárásra.

A harmadik dolog viszont teljesen személyes: már a negyedik évadnál kifejtettem elképzelésem a szeretet fontosságáról a sorozatban –, nos, ez a történet totál engem igazolt. Úgyhogy széles, önelégült mosollyal néztem a történéseket, néztem, hogy mondanak csődöt a cylonok, hogy válnak emberivé, s ez által hogy bukik az egész tervük. Egyedül talán az egyik Cavil az, aki marad őscylon – lásd még negyedik évad fináléja. Nagyon jó érzés, mikor valamit megérzel, s utána látsz egy mozit, amiben az alkotók ugyanazt gondolják, amit te…

Edward James Olmos pedig remekül megoldotta feladatát. Igaz, négy epizódot már rendezett a BG-ből, de ez azért mégiscsak egy egész estés mozi lett. Jó mozi. Igaz elsősorban, sőt majdnem kizárólag rajongóknak készült, de cseppet sem baj. Megérdemlik. A színészgárda utolsó közös fellépése szerintem egy örömjáték – ekként kellene tekinteni a mozira is. Ajándékként. Én magam részéről pedig köszönöm – s köszönöm az egész sorozatot is.

A DVD sem lóg ki a sorozatból: animált menü, jó kép és hang – s sajna felirat nélküli extrák. Ezért viszont kár.

Kosárba!!!
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: