• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Törvénytisztelő polgár (DVD)
Törvénytisztelő polgár Law Abiding Citizen
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Clyde Shelton (Gerard Butler, 300) számára a becsület mindennél fontosabb volt. Egy tragikus estén aztán betörők lemészárolták a feleségét és kiskorú lányát, és ezzel minden megváltozott. Mikor a gyilkosokat elkapják, az ügyre Nick Rice-ot (Jamie Foxx, Ray), a menő philadelphiai ügyvédet állítják rá. Nicket arra kényszerítik, hogy alkut kössön az egyik elkövetővel, amennyiben az felnyomja társát… Tíz év telik el. Holtan találják a férfit, aki megúszta a gyilkosságot, Clyde Shelton pedig nem tagadja, hogy ő a vétkes. Ultimátumot nyújt be Nicknek: ha nem akarja, hogy a per kulcsfigurái sorban meghaljanak, akkor csináljon valamit az ezer sebből vérző igazságszolgáltatási rendszerrel. És Clyde nem viccel: börtöncellájában ülve egy olyan bosszúhadjáratot vezényel le, melyet szemlátomást senki és semmi nem képes megakadályozni. Nick elkeseredett versenyfutásba kezd az idővel egy olyan ellenféllel szemben, aki szemlátomást mindig egy lépéssel előtte jár.
Stúdió:
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A Törvénytisztelő polgár és az igazságszolgáltatás - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Törvények feketén-fehéren – A kulisszák mögött - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Előzetes tárgyalás – A Törvénytisztelő polgár vizuális effektusai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - Az ítélet – Előzetes-parádé - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. nov. 10. - 21:47
… az ki is ebben a filmben?? Legalábbis ez motoszkált kis processzoromban, mikor vége lett a mozinak. Meg azon tűnődtem, Butler karakterét hol is láttam már… Aztán röpködtek a nevek a fejszerkezetemben: Jigsaw a Fűrészből, John Doe a Hetedikből, Hannibal Lecter a Bárányokból, Ted Crawford a Törésből, no meg Andy a Remény rabjaiból …Ha még nem láttam volna ehhez hasonlót, ha mondjuk ez életem első filmje, akkor sem biztos, hogy tetszett volna. És ez nem csak a „lopott” szerepen múlt (azzal önmagában nincs is bajom, ha egy kicsit más, kicsit átalakított, mint a korábbiak). Nem.


SPOILERES lehet!

Hogyan is tetszhetne, ha a főszereplő és vetélytársa is egyaránt egy unszimpatikus figura? Vagy azzá válik a fim közben? Nem úgy kellene működni egy jó filmnek, hogy a főhős karakterébe belebújunk az elején és tudunk neki szurkolni a film végéig? Nálam úgy.. Ennek pedig minden alapja megvolt, mert a felütés megdöbbentően hatásos és szívszorító. Shelton (Butler) fájdalmát átérezvén azt hittem, egy jól megkomponált bosszúfilmet fogok látni, beteljesítve az igazságérzetemet a gyilkosok megbüntetésével. Egész addig úgy is volt, míg csak büntetett. Aztán mikor egy magasabb szintre ért a játszma – na, nekem onnantól vége volt a filmnek. Miután az ebédjét elköltötte cellatársával, onnantól fordult egy nagyot a világ: a szimpatikus, szerethető karakterből egy állat lett, aki valami beteljesíthetetlen és zavaros cél érdekében a fél várost kiirtja. Aránytalan és túlzott reakciók, visszatetszést keltő képsorok. Az külön téma, hogy akciói egyre hiteltelenebbekké, nevetségesebbé válnak – de úgy is mindegy. Már nem szeretem, mindegy mit csinál. A sorozatos gyilkosságokkal ő, mint Törvénytisztelő polgár… na, ne már. Eléggé egzakt módon kellene látni tetteit, hogy ezt így be lehessen fogadni..
Na, gondoltam, akkor majd a másik fél lesz az, akit szeretni kell. Rice (Foxx), az ügyész viszont marad az a nagyképű, törtető figura, aki az első percekben is volt. Sőt, talán későb még ridegebb lett. Hiába adják a szájába a végén, hogy megtanulta a leckét – hiteltelenül hangzik. Hiába ül a végén a lánya koncertjén – az meg giccsesnek tűnik. Nem tanulja meg a büdös életben. A katarzis meg – hát… ilyen is volt már, mikor valaki a tisztítótűzben elég. Csak nem napalmban. Na de napalmban így? Annyira stilizált az a kép, hogy szánalmas...

Szóval nem ártott volna, ha valakihez tudok kötődni, de két nemszeretem figura itt is csak nemszeretem filmet eredményezhetett. Sajnálom. Amit Shelton egyébként művel, az néha még jó is, Derby halála a maga brutalitásában is megnyugtató. A többi kütyüje közül is volt, ami tetszett, viszont volt, ami nevetséges – meg itt is kár volt azért az erőltetett magyarázatért, amit a semmiből előkerülő társától hallottunk.. Uramisten, hányszor hallottam már azt is filmben. Ő a legjobb, csak akkor kapják el, ha ő is akarja…

De az akció része a filmnek még így is elmegy. A megjeleníteni kívánt erkölcsi mondanivaló viszont sántít: egy pszichopata tömeggyilkos nem igazán hiszem, hogy hiteles forrás lenne az amerikai igazságszolgáltatás megváltoztatására. Ami egyébként csak az újszülötteknek jelenthet megdöbbenést: épeszű ember talán még a jenkik földjén is tisztában van annak működésésvel. Meg azzal is, hogy változtatni ezen nem fog egy személyben senki. Pláne nem tömegmészárláson keresztül. Annak jutalma halál, nem pedig forradalmi változás.

A technikai specifikációk ez esetben is jobbak, mint a film maga: nekem a képpel nem volt bajom, mint ahogy az eredeti hanggal sem. Elnézve az extratartalmat, az is jónak tűnik – de azt nézze az, akinek bejött a film.

Nekem egyszer elég volt…

6 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2010. okt. 19. - 17:49
Nagyon vártam ezt a filmet, aztán a kritikusok rendesen lehúzták, így annál kellemesebb volt a meglepetés. Műfaján belül kiváló alkotás szerintem, amely érdekes kérdéseket feszeget, ugyanakkor jól időzített fordulataival valamint akciójeleneteivel a megfelelő tempóról és feszültségről is gondoskodik. Jamie Foxx és Gerard Butler egyaránt remekelnek, a forgatókönyvet dicséri, hogy a maga módján egyformán lehet nekik szurkolni. Eleinte inkább Butlernek, hogy álljon bosszút és leckéztesse meg a rendszert, majd Foxxnak, hogy állítsa meg őt mielőtt kiirtja a teljes várost. Én nagyon élveztem másodjára is a filmet elejétől a végéig a felrótt túlzásokkal együtt.

Sokáig félő volt, hogy meg se jelenik a film, de végre itt van, méghozzá egész tisztességes kiadásban! Mostanság az is nagy szó, ha normális tokot biztosít egy kiadó, kivételesen ezt is kipipálhatjuk. A képminőség az, amitől nem voltam elájulva. A világosban játszódó jelenetek még szép élesek, de a sötétben (különösen a magánzárkában játszódó részeknél) ronda kásásodás figyelhető meg. A magyar szinkron egész jó, de néha kissé túlvezéreltnek éreztem. Ha rendesen akarjuk hallani a szöveget, akkor meg kell szoknunk, hogy az effektek bizony repeszteni fognak. Az extrák magyar feliratosak és szélesvásznúak. A három kisfilmből kettőt tudtam le. Eleinte mindkettő szokványosnak indult, de aztán többet tárt fel a háttérről, mint vártam volna. Ilyen az, amikor kevés, de hasznos extrával is ki lehet érdemelni a jó osztályzatot.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: