• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Rémálom az Elm utcában (2010) (Blu-ray)
Rémálom az Elm utcában (2010) A Nightmare on Elm Street
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Öt Elm utcai tizenéves ugyanarról az ijesztő férfiról álmodik: az arca rémségesen torz, a hangja félelmetes, kezén kertészkesztyű, mely rettenetes pengékben végződik. Az illető pokollá teszi az álmaikat, ahol ő szabja meg a szabályokat, és ahonnan az egyetlen menekülési lehetőség az ébredés. Amikor azonban egyikük meghal, rájönnek, hogy az álom egyben valóság is, és életben maradásuk záloga, ha ébren maradnak. Valahol a múltban történt valami, amiért most nekik kell fizetniük. A meneküléshez szembe kell szállniuk a legdémonibb elmével: Freddy Kruegerrel. Jackie Earle Haley személyesíti meg a legendás gonoszt a horrorklasszikus vadonatúj újraértelmezésében.
Stúdió:
Játékidő:
95 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- török - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, orosz, román, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Maximális moziélmény - WB MÁNIÁKUS MOZIÉLMÉNY: Ez az elképesztő kép-a-képben extra Freddy Krueger gyilkos tombolásainak vérfagyasztó elemeit mutatja be. Gyűjtse össze a bátorságát, pillantson ki az ujjai között. - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Freddy Krueger újjászületése: Tudja meg, hogyan álmodták újra a filmkészítők minden idők legvérfagyasztóbb horrorsorozatát, és kövesse végig Freddy Krueger újjászületését. - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2011. jún. 11. - 23:30
A filmmel kapcsolatos negatívumokkal kezdeném:

Wes Craven eredeti klasszikusának újragondolása sajnos nem mentes a hibáktól.

A történetvezetés csak nyomokban hasonlít a nagy elődhöz és sokszor kissé logikátlan.Figurák kapnak nagyobb teret,majd hullanak el hirtelen :az igazi főszereplők pedig annyira jellegtelen színészek,hogy tulajdonképp mindegy lesz a számunkra az,hogy élnek-e vagy meghalnak.Clancy Brown,az egyetlen filmes veterán is szinte percekben mérhető felbukkanásokat kapott,csak el van dugva a háttérben töltelékszereplőként.

SPOILER:

A gyönyörű Katie Cassidy - akire inkább kellett volna építeni a filmet - meg csúnya halált hal,pedig a film első fél órájában szinte csak őt mutogatják,elhitetve velünk,hogy ő lesz a főhősnő.Thomas Dekker sem szerepel túl sokat,pedig őt a Sarah Connor Chronicles óta még jegyzem is ,mint színészt,mert még játszani is tud.

SPOILER vége

A számítógépes effektek egyértelműen a film kárára váltak,de a legnagyobb szívfájdalmam az mégis az új Freddy kinézete.Jackie Earle Haley,mint színész egyáltalán nem rossz,a hangja hátborzongató,s persze mesterien köszörüli a kést is.Mégis valahogy hiányzik belőle mindaz,ami Englund figuráját kultikussá tette.

Persze az újgenerációs Krueger is beteges(a maszkot viszont nagyon elrontották),sőt néhol még vicces is,bár soha nem megy át komolytalanba.

A sztori gyengeségét azért ellensúlyozzák a korrektül kivitelezett gore jelenetek.A gyilkosságok rendben vannak,sőt 1-2 helyen még ijesztő is a film,bár túl sokszor kiszámítható mit is várhatunk.

Szóval ez egy erős közepes produkció.A régi veterán Freddy fanok javarészt biztosan a szájukat húzták a felújítás miatt,viszont ha elfelejtjük a régi Rémálom filmeket,akkor másfél órás ,kellemes és élvezhető kis horrorra találunk a Samuel Bayer féle remake-ben.

A BD-ről:

A Warner HD transzfere (1080p/VC-1) őszintén szólva egy kicsit erősebbre is sikerülhetett volna.A nappali jelenetek rendben vannak,de a kép és a színvilág valahogy túlságosan visszafogott és lágy.Összeségében korrekt kiadás,de képileg nem a referencia kiadványok közé sorolnám.

A hangról viszont csak jókat lehet mondani.Az eredeti dts-HD dinamikus és rendkívül jól elkülöníthető térhangzást kínál.Így kell kiadni egy horrrort.A magyar szinkront minőségileg nem jellemezném,mármint a szinkronhangok tekintetében.Egyébként nem szól rosszul. :)

Extrák:A kiadás menüje teljesen magyarított ,külön jópont ezért a kiadónak.Van maximális mozi mód és kimaradt jelenetek (kezdés és befejezés).

Konklúzió:korrrekt és tisztességes BD kiadás egy közepesnél picivel talán jobb horrorprodukciónak.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Rise
értékelése:
2011. jan. 9. - 13:14
Félve néztem meg a filmet, nem a tartalma miatt, hanem, azért, hogyan sikerült. Kellemeset csalódtam. Bár nekem nagyon hiányzott a jó öreg Robert, (a régi maszk is jobban tetszett), de jó volt a film. Kellett neki a mostani technika, mind a látvány-mind a hang szempontjából. A történet is meglepett, azt hittem egy az egyben, újraforgatták a régi változatot (ezért is nem akartam megnézni.) Ennek ellenére a történet, bár követi az eredetit, de mégis más. Kerekebb lett az egész, és válaszokat kapott a néző a nyitott kérdésekre. A kép szuper, de ez már elvárható, és a hang is falrengető. Még szinkronnal bele sem néztem. :-))
Az extrák is tetszettek, sok dolgot megmagyaráznak.
Remek kis korong. Nem bántam meg.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
CradleLove
értékelése:
2010. nov. 15. - 20:39
Szvsz. nagyon is kellemes kis kiadás Én kettőt is rendeltem belőle, persze a BD, amelyből szintén kettőt szereztem be itt az Xpress-en, Édesanyám - Halloween-ra szánt ajándékaként, több más új horror BD megjelenéssel egyetemben, - felülmúlhatatlan élményt nyújt. Sokan lehúzzák a Nightmare On Elm Street 2010-es kiadását, de véleményem szerint, - mint azt az utóbbi időben tapasztaltam, - s ha nem is volt időm nézni is a filmet, - hallgatni már 23 alkalommal hallgattam a BD kiadást, - s azt kell mondjam, lassan sokkal jobban kezd tetszeni Freddy Krueger új megformálója: Mr. Jackie Earle Haley. Az eredeti hangja szinte hátborzongató, öröm hallgatni, és sokkal többet hallani, mint Robert Englund-ot. Ebben a filmben Freddy Krueger legalább hallatja magát, s nem is akárhogy, köszönhetően igencsak kellemes "Panasonic" high-tech rendszeremnek. Elnézést kérek azoktól, akik az überelhetetlen eredeti Nightmare On Elm Street rajongók, hiszen Én is az vagyok, de ezzel a filmmel higgyétek el, semmi baj, és a kiadások is szuperek. Mind BD-en, mind a vérdobozos DVD kiadáson. A vérdoboz nagyon-nagyon is kreatív, élethű. [U.i.: Édesanyámnak ezúttal is köszönettel az utóbbi időkben Halloween alkalmából rendelt BD- és DVD kiadásokért! Köszönöm Édesanya!]

U.i.: Csak hogy félreértés ne essék, természetesen azért meg is néztem már párszor a filmet, de sokszor csak hallgatni tudtam, - mert időközben más dolgom is volt, - higgyétek el, az "új arcok, hangok" igen is egy idő után hiányoznak, mert a régi "húzzuk le még az utolsó bőrt is a kiadásról" valójában remake-ekért kiáltanak ... Kell egy kis frissesség, újdonság, és változatosság. Természetesen Robert Englund felejthetetlen Számomra is. Azonban sem a fiatalokkal, sem Mr. Jackie Earle Haley-vel sincs gond. Csak nézzétek végig legalább 1x vagy 2x és élvezzétek a hangzást is! Nincs ezzel semmi gond. Must buy!!! (Természetesen a BD kiadást már csak az extrák, (ráadásul magyar feliratosak, - s ahogy észlelem ezt a fórumon, sokaknak fontos a magyar felirat, - nekem biztosan nem hiányzik, de ez csak Én vagyok, itt a vásárlók véleménye a lényeg jelen pillanatban, - s természetesen - főképpen az angol, - hangzás- ill. képminőség miatt is ajánlanám, azoknak, akik természetesen megengedhetik maguknak, - hiszen nem olcsó kiadásról beszélünk, - s hát ez mégiscsak egy Blu-ray disc, nem egy szimpla DVD lemez ugyebár ... Ahogyan a fórumot követem, úgy veszem észre, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy eredeti BD-t vásároljon, s ez a jelen helyzetben, ezen a kis magyarországi piacon érthető is. Azért aki mégis rászánja magát, annak csak AJÁNLANI TUDOM!!! Higgyétek el, nem fogtok csalódni benne. Az 1984-es Nightmare On Elm Street történetét - szinte teljes mértékben, kisebb változtatásokkal, - de követi. Mr. Jackie Earle Haley alakítása, - eredeti, angol - hangja igazán újdonságot visz a filmbe.
3 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: