• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A holló (Blu-ray)
A holló The Crow
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Minden évben egyszer, az Ördög éjszakáján a Holló kiválaszthat egy lelket az igaztalanul meggyilkoltak közül és visszahozhatja az elmúlásból, hogy befejezhesse küldetését. Idén Eric Draven-re esett a választása. Eric (Brandon Lee) visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a Hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel ezelőtt őt és barátnőjét meggyilkolták. Nemsokára azonban kiderül, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál... Ez a komor utópia hangulatát árasztó történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít: a film főszereplője, Brandon Lee (világhírű akcióhős apjához, Bruce Lee-hez ijesztően hasonló módon) egy szörnyű baleset következtében a forgatás közben meghalt.
Stúdió:
Játékidő:
102 perc
Gyártási év:
1994
Hangok:
- magyar - DTS
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Interjú - James OBarr-ral
 
Audiókommentár - A film producere és társírója közreműködésével
 
Werkfilm (így készült) -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Interjú - Brandon Lee utolsó interjúja
Átlagos értékelés:
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 1. - 9:10
Szerelem a pokolban - The Crow kritika
A Holló egy kultfilm, ezt kár tagadni. Ha nem hiszed, menj el a londoni Camden Town-ba, ahol minden második boltban találsz legalább egy olyan posztert/képeslapot/mifenét, amin Brandon Lee feszít kikenve, bőrcuccban. Folytatások, sorozatok (talán remake is), megannyi DVD/BD kiadás és képregény boltokban fellelhető akciófigura/statue, hogy a rengeteg "collector s" dologról ne is beszéljünk. Pedig ez a film idén tizennyolc éves, és úgy tűnik, valamiféle generációtól független vonzerővel bír. Gondolom mostanra már meg is mondtátok a monitornak, hogy "hát mert a Brandon Lee meghalt közben", ami igaz, de valljuk be - James Dean és Heath Ledger mögött is baromi jó filmek álltak, amik így is, úgy is kult státuszba léptek volna. Így a kérdés az, hogy mi olyat tud a Holló, aminek köszönhetően a popkultúra egészen egyedi része, lassan már két évtizede?

Mert be kell látni, ha az egésznek a "csontvázát" nézzük, az jó esetben is csak B-kategória: hősünk visszatér a halálból, hogy immár emberfeletti erejével bosszút álljon saját és felesége gyilkosain. Az ilyen helyzetekben van szükség egy jó rendezőre, és a számomra érthetetlenül keveset foglalkoztatott Alex Proyas (Dark City; I, Robot; Knowing) kétségtelenül az. Proyas valami egészen elképesztő egyensúlyt képes találni a 18 éven felülieknek szóló mocskos bosszúmozi, valamint egy örök szerelemről regélő love story között - a kettő tökéletes harmóniában működik együtt, egy egymást ezerrel felerősítő kontrasztot létrehozva. Egyszerűbben: egy ilyen komor és bűnös nagyvárosban egy ilyen, nem éppen eredeti, vagy részleteiben kidolgozott szerelmi szál úgy bír hatni, mint egy pillanatnyi mennyország a földi pokolban. A nagy fogás pedig az, hogy filmünk mindkét oldalát halálosan komolyan veszi - egy pillanatra se válik nyálas giccsé, vagy öncélű vérfürdővé.

Ám amivel Proyas igazán különlegessé teszi ezt az ötvözetet, az stílus. A Holló, nincs rá jobb szó, atomkemény: bőrkabát, metálzene, éjsötét és lepusztult környezet, heroin, gépfegyverek, gitárszóló a naplementében, gyilkolás, szerelem, final fight a viharban egy templom tetején. Ilyen film azelőtt tényleg nem volt - a Holló közvetlenül a Mátrixnak vágja a külcsín és a hangulat ösvényét. Ahogy a kamera siklik a makett város fölött, ahogy Eric Drawen belép az esőből a templomba, vagy még inkább amikor először kifesti magát, mind beleég a néző fejébe - mert annyira cool. És itt kezd Proyas filmje a "megmagyarázhatatlanul jó" kategóriába esni, mert igazából nincsen rá tudomány magyarázat, hogy ezek mind miért működnek ennyire - működnek és kész. És ez elmos minden plothole-t és logikai buktatót. A Holló egy olyan totálisan egyedi és bivalyerős stílustanulmányt vág le, hogy csak na - ha valakinek van erre magyarázata, az ossza meg velem.

Filmünk legnagyobb felszíni dobása tehát az lehet, hogy egészen egyedi látvány- és hangulatvilággal operál, egy olyannal, ami a coolság coolsága. Szerethetőségét a fentebb taglalt, profi műfajkeverésének köszönheti, mely kettősség az erőszak és érzelmek között mindenre rányomja a bélyegét (elég csak a metál soundtrack vs. Greame Revell érzlemes score témára gondolni). Ám én személy szerint azt tartom a Holló igazi ászának, hogy egy nagyon szokatlan módon bír az egyik legszebb szerelmes történetté lenni. Talán ez az, ami miatt képes időről időre megtalálni a közönségét (állítom, hogy ez a film akkor működik a legjobban, ha a korhatárt figyelmen kívül hagyva tizennégy-öt-hat évesen nézi meg az ember az először), hiszen ennél univerzálisabb téma talán nem is létezik. A Holló az a film, ami heroinnal és vérrel áztatott, robbanásoktól, rockzenétől és fegyverropogástól hangos világba csomagolja az örök és igaz szerelem történetét. Lehet ezt nem imádni? 9/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 19:39
Az egyik legeredetibb bosszútörténet
Bár elég nagy képregényrajongó vagyok a Holló történetet nem ismertem mielőtt először láttam a filmet.
Maga a film nem tartozik a legszűkebb kedvenceim közé, inkább értékelem és csodálom, mint imádom. A végső leszámolás Top Dollar-ral elég gyengére sikeredett (sőt az egész utolsó 10 perc, ha az nem lenne, egyet is értenék az évek során felhalmozott ömlengő kritikákkal) és valahogy a dialógusok és az egész történet is kicsit kapkodósnak tűnt mindig is. De a látványvilág és Brandon Lee lélegzetelállító színészi teljesítménye páratlan. Van elég feszültség, van elég dráma és elég humoros pillanat is, hogy emlékezetes legyen az összkép, de a kultikus státusz azért kicsit túlzás. Egy erős 8/10

A BD viszont nekem nagyon megérte. A film korát is figyelembe véve szerintem nagyon szép a kép, éles, tiszta, és érdekes extrákat is kapunk. A Brandon Lee interjú pedig valóban különlegessé teszi a korongot.

Aki szereti a gótikus, sötét filmeket és/vagy a bosszútörténeteket, az jól jár ezzel a kiadással.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
iq
értékelése:
2011. jún. 19. - 0:24
A film szerintem jó, többször nézhető!


A kép nevezhető átlagosnak is, láttam már jobbat!
Vannak hibák a kópiával...de az átvitel jó!

Érdekes, hogy a menü MPEG 1080/24p, de maga a film AVC 1080/50p! :(

A hang DTS 5.1 angol és magyar + magyar D.D. 5.1! Tehát nem HD hang! Csalódás! :(

Extrák jók!:

-előzetes
-kibővített jelenetek
-kimaradt jelenetek
-beszélgetés az íróval (James O Barr)
-az utolsó interjú Brandon Lee-vel
-werkfilm
-audiokommentár

A lemez borítóján (hátul a hang résznél) az szerepel, hogy DTS HD 5.1 és magyar DTS 2.0! :(

Azért a kiadvány hagy némi kívánnivalót maga után! :(

Ez a film egy jobb (minőségibb) kiadást érdemelt volna/érdemelne!

FantasyFilm!? :O Az ilyen kiadókkal nem is tudom mit kellene csinálni...! :(
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: